[ milivoje t @ 06.04.2012. 13:46 ] @
danas sarajevo obelezava 6. april, dan pocetka rata i dvadesetu godisnjicu. u pomen 11.541 zrtvi koja je poginula u gradu, napravljen je svojevrsni performans, bice odrzana priredba i koncert ispred 11.541 praznih stolica koje simbolisu poginule gradjane. stolice su postavljene u Titovoj ulici u centru grada.

ali desila se je jedna (ne)obicna stvar, medijsku paznju i masovno interesovanje javnosti vezano za ovaj dogadjaj, performans i pomen zrtvama je ukrala jedna naoko sitnica, papirna nalepnica na ovim stolicama. nalepnica na kojoj pise zemlja porekla: srbija. da citiram najpopularnihi BiH sajt: "Još veće zgražavanje javnosti je izazvala informacija da su stolice nabavljene u Staroj Pazovi, u Srbiji."

koliko god da mislim da sam se navikao, ponekada me iznenadi. a u ovoj vesti i komentarima citlaca je sve to zapakovano u jednom, zapostavljanje bitnog u odnsno na nebitno, strasna medjunacionalna mrznja, mrznja mladih rodjenih posle rata, zivot u proslosti, a kao krem na tortu cinjenica o tesnoj medjusobnoj povezanosti danas tako razdvojenih naroda.
[ cika dacha @ 06.04.2012. 19:45 ] @
danas je godisnjica napada na nasu drzavu od strane nemaca! a to se zaboravlja? e kakvi mediji kod nas postoje!!!
[ NoneVi @ 06.04.2012. 19:59 ] @
Ladno 6. april. skroz sam zaboravio.
klinci u podrumu, čekamo da prođe granatiranje, pa se hvalimo kome je najbliže od kuće pala granata.
Vikend četnici puštaju muziku sa razglasa.
Starom u posetu dolaze razni magacioneri i šumari sa kalašnjikovima, malo mi preturaju po sobi nemam pojma zašto.
I tako. fun times.
I sećam se par meseci kasnije, kad smo izašli iz tog Sarajeva, noćimo u nekoj vikendici sa pogledom na grad, a Sarajevo gori.
[ burex @ 06.04.2012. 22:37 ] @
Citat:
"Još veće zgražavanje javnosti je izazvala informacija da su stolice nabavljene u Staroj Pazovi, u Srbiji."

Ah ta Stara Pazova... bastion genocida :\

Ovo se zove jednom rečju: patetika. Nije mi zaista jasno ponašanje nekih ljudi... prvo ide opravdano zgražavanje zbog rata i zbog toga što su neki iz Srbije odlučili da unište taj lepi grad, a zatim ko iz vedra neba mržnja ka svima iz Srbije, u prevodu, isto to protiv čega se bore - to i praktikuju! Hoćemo li ikad se otarasiti ovakvih predrasuda?
[ Vole Domu @ 06.04.2012. 23:20 ] @
da, kao da se ispostavilo da ih je Ratko Mladic licno sklapao.

je l' ste vi prestali da kupujete sve nemacke proizvode posle WWII.

gluposti...
[ New Village DC @ 06.04.2012. 23:37 ] @
Danasnji mediji... :)
[ Jovan 1988 @ 06.04.2012. 23:59 ] @
Bolje da se zapitaju zasto svaku sitnicu,pa samim tim i plasticne stolice moraju da uvoze,nego sto besne sto su stolice iz Srbije.