[ nenad2308 @ 17.04.2012. 21:04 ] @
| Pozdrav,
interesuje me dali neko zna kako se od gotove prepečene rakije pravi Mastika.
Čuo sam da se dodaje Anis, ali nigde na internetu nisam našao informaciju koja se količina stavlja i u kakvoj formi, ja sam kupio seme Anisa ali kakva vajda kad ne znam da ga iskoristim.
Ne znam ni dali na sajtu postoji neka ovakva kategorija sa ovakvim temama (ja je nisam pronašao) ali ako ne postoji ne bi bilo loše otvoriti je.
Ako neko zna odgovor bio bih zahvalan. |
[ Hapless joint @ 17.04.2012. 23:10 ] @
Mastika ti je citava nauka.
Potrebno ti je 15-ak kojestarija, koristi se i crni luk, i ćumur, nesto se i medom maze poklopac ... svasta nesto.
Pravi se od loze, a anis je onaj mediteranski, nije ovaj nas.
[ Keez-a @ 17.04.2012. 23:12 ] @
Pored loze, anis je sledeci JAKO vazan sastojak.
[ nenad2308 @ 17.04.2012. 23:24 ] @
Kažu da je Anis glavni sastojak, od njega mastika dobije belu boju kada se pomeša sa vodom, ali niko neće da otkrije tajnu pravljenja. Negde sam na internetu našao da je dovoljno nakapati u prepečenicu nekoliko kapi Anisovog ulja i malo šećera, to odstoji nekoliko dana i dobije se odlična kopija Mastike. A mene konkretno zanima kako ovo uraditi sa semenom Anisa, pošto sam njega kupio, posejao i sada ga imam u dvorištu, dali je dovoljno potopiti seme u rakiju, čekati nekoliko dana pusti aromu, ili šta već.?
[ Vole Domu @ 18.04.2012. 00:25 ] @
a tacna razlika izmedju mastike i uzoa je?
[ rankant @ 17.07.2021. 12:25 ] @
Pozdrav,
ja sam pravio mastiku sa sjemenom komorača i ispala je skoro kao original, s obzirom na jednostavniju proceduru. Na 1 litar rakije (od grožđa ili jabuke) stavi se 30 grama sjemenki. Da stoji nekoliko dana. Moguća upotreba već treći dan. Ako hoćete da je dodatno obojite, staviti tanku grančicu od šljive (do 5 cm dužine i skinuti koru) i dobija se žuta boja. Za novu turu rakije, prosuti sjemenke i dodati nove.
[ Bradzorf012 @ 17.07.2021. 14:34 ] @
Salvador je Dali.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.