|
[ Dexic @ 27.04.2012. 18:55 ] @
| Da li je neko uspeo da otkaze Infostan, sto se grejanja tice barem? Znaci, specificno za Beograd me interesuje, Stari Grad ako ima razlike, ne NBG ili neki udaljeni delovi.
Sta je moguce, koliko treba vremena/zivaca, da li ima nekih zackoljica (tipa da moram jednom mesecno u nasumicno vreme da im dozvolim da provere da su i dalje zacepljeni radijatori, da li moze u stanu kroz koji prolaze cevi unutar stana, a ne samo kroz zidove, itd.)
Vidim i da ima neke mogucnosti otkaza ako firma koristi, da li je to samo ako je firma vlasnik, ili vazi i kada zvanicno iznajmi stan za koriscenje?
Hvala svima na savetima. |
[ vladd @ 28.04.2012. 12:44 ] @
Moguce je iskljuciti grejanje, pod uslovom da se odobri takav zahtev, od strane Beogradskih Elektrana.
Odobrenje zahteva za firme je nesto lakse, za gradjane nesto uslovljenije, teze je ako neko stanuje u prostoru. Uglavnom je stvar komisije (ili pojedinca) koji to odobrava.
Prostor u najmu ili vlasnistvo nema znacaja.
Poz
[ hobbista @ 28.04.2012. 16:59 ] @
Sve informacije mozes dobiti od Beogradskih elektrana. Ako ti iskljuce grejenje, a vertikale ti prolaze kroz stan, placas 40% ili 60%, ako me pamcenje dobro sluzi.
Uglavnom, cela igranka zavisi od konkretnog slucaja, odnosno od instalacije u tvojoj zgradi.
Ukoliko vertikale prolaze kroz zajednicki hodnik, opet te nesto duze za grejanje (isto kao i za zajednicku struju za stepenisno osvetljenje).
Kao sto rekoh, nazovi BE, pa ih pitaj za konkretni slucaj ;)
[ Dexic @ 28.04.2012. 18:29 ] @
Nije mi problem da ima delimicna naplata, bez ikakvog grejanja u zgradi bi verovatno bilo nezgodno, ali ja sam na srednjem spratu u srednjem delu zgrade, skroz izolovan, osim na strani prozora, i cele zime ne samo da su radijatori bili iskljuceni vec sam ili ukljucivao klimu da HLADI (do -15*C) ili otvarao prozore na sat vremena po 10 minuta, koliko je vruce :( Same cevi koje prolaze kroz stan (sprovodne, ne mogu njih da iskljucim :)) su toliko grejale.
Dakle, postoji mogucnost da se to dozvoli? Da li prave neki problem, ili od konkretnih slucajeva zavisi? Iz kog razloga bi eventualno odbili? (zanimaju me konkretna iskustva, teorija "nasa" mi je poznata :))
[ bakara @ 28.04.2012. 19:34 ] @
Ja sam iskljucio pre par godina, meni nije dolazilo preko infostana vec zasebna uplatnica, i u pitanju je lokal.
Podnese se zahtev, i tada je to kostalo oko 12500 din za jedan radijator, posle nekog vremena te pozovu i dodju, posto mora da se ispusti voda iz cele zgrade mora van grejne sezone.
Radijator zatvore cepovanjem i zablombiraju, kroz moj lokal prolaze cevi ali me niko nije pitao za to.
[ Braksi @ 28.04.2012. 19:51 ] @
zna li neko kakva je situacija u NS ?
[ Dexic @ 28.04.2012. 20:20 ] @
Bakara, gde da se raspistam ili da posaljem zahtev konkretno? (BE customer (s)care?)
Da li uopste postoji neka pravila kada moze i koliko moze da se zatvori? (koliko je tebe kostalo posle toga?)
[ bakara @ 28.04.2012. 20:45 ] @
Ja sam odjavu odradio u Cara DuĊĦana 141 u Zemunu (mora tamo), tamo se podnosi pismeni zahtev, pismeno te obaveste i posalju uplatnicu da im se plati.
Posle toga vise nisam imao nikakvih troskova, jedino sam bio zapanjen sto je iskljucenje nenormalno kostalo, za samo jedan radijator.
Imas ovde broj pa pitaj:
http://www.beoelektrane.rs/?page_id=429
[ Dexic @ 29.04.2012. 10:48 ] @
Hvala, raspitacu se za konkretnu situaciju ovih dana.
[ Dexic @ 08.06.2012. 17:31 ] @
Jel' zna neko pravi broj telefona, jer ove sa sajta kada zovem niko se ne javlja ili je nepostojeci broj (sa mobilnog ako zovem npr.)?
Ne mogu uopste da se raspitam :(
Po Fak_ju (FAQ :)) izgleda da moze da se otkaze po zelji, ali bez konkretnih cifri za bilo sta i koga da zovem :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|