[ mrcooler88 @ 14.05.2012. 23:00 ] @
| Pojavio mi se zuti talog na cepu motora, primjetih prilikom poslednje zamjene ulja. Obrisem provozam par kilometara, provjerim cep na njemu vodenaste kapljice, kao kondenz... i nakon par dana opet zuto. E sad me kopka sta je u pitanju, rekao bih da nije britva glave, jer po nekom pravilu i u posudi za rashladnu tecnost bilo bi istih tragova, a kod mene je tecnost bistra, tj cista, i nivo je isti. Auto radi besprekorno nikakvih cudnih pojava nema, motor je tih sve normalno... Ulje je Optima 15W- 40, kazu mi da je to cesta pojava kod njega, i da sipam drugo kvalitetnije, a i da se to desava ako se auto vozi po gradu, a ja ga po gradu i vozam samo, i to po potrebi ne stalno. Ima li neko slicna iskustva? |
[ botr @ 15.05.2012. 07:15 ] @
Desava se zbog vlage, mada ne mora da znaci. Probaj da malo zustrije provozas auto, kada dostigne radnu temperaturu, malo teranja u obrtaje mu nece skoditi. Ako su naslage i dalje tu, mozda je dihtung. Sto se tice posude i rashladne tecnosti, kada nastrada dihtung, prvo rashladna tecnost ode u ulje, a u krajnjem stadijumu ulje krene u posudu rashladne tecenosti.
[ Lavlja_Jazbina @ 15.05.2012. 07:42 ] @
Moj savet da posetis majstora,jer svako nagadjanje je i posle negativno dogadjanje po makinu.
[ Java Beograd @ 15.05.2012. 07:48 ] @
To je takozvani "majonez" na čepu od ulja.
www.lmgtfy.com?q=majonez+na+cepu
Redovna, bezazlena pojava tokom zimske sezone, kad se vozi pothlađenim motorom. Nemaš nikakav problem.
[ jnk @ 15.05.2012. 08:17 ] @
Ne mora uvek uvek biti bezazleno, može se desiti i da meša vodu i ulje. Ako ti se to dešava nakon što si zamenio ulje ja bih probao sa drugim uljem da li se i dalje to dešava.
[ Java Beograd @ 15.05.2012. 08:52 ] @
Vidi, teoretski u pravu. Ali ...
Kad se zakašlješ, (nešto ti zastalo u grlu) da li je to bezazleno ? Da li je uvek 100% bezazleno, ili je ipak pametnije da odeš kod lekara na pregled ?
[ vladd @ 15.05.2012. 13:31 ] @
To je cesta pojava na svim motorima koji se voze pothladjeni, kratke relacije.
Mozes periodicno da briskas majonez, dok ti ne dosadi. Istina, sa boljim uljem bi imao nesto manje glavobolje i pouzdanijeg rada motora, ali bi postojao majonez, istina u manjoj kolicini.
Poz
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.