[ BasharTeg @ 19.05.2012. 10:11 ] @
Možete li da preporučite ozbiljnu i dobru firmu koja bi odradila kompletno renoviranje kupatila u jednom stanu u Beogradu (Čukarica)?

Kupatilo je oko 4m2, (183cm x 219cm unutrašnje mere sa pločicama još uvek na zidovima, vrata su na "užoj" strani), stan je u prizemlju na nivou tla (dakle, bez planinarenja za izbacivanje šuta ;) ). U kupatilu su trenutno kada, bojler, lavabo sa ogledalom, veš-mašina i wc šolja.

Željeni radovi:
- Skidanje/lupanje i odvoz starih pločica, stare keramike i kade
- Postavljanje novih pločica zidovi i pod
- Kompletna nova instalacija (cevi, slavine, ventili, itd)
- Nova tuš kabina u uglu, 80x80 ili 90x90 cm, kvadratna ili polukružna, kako dozvoli mesto
- Nov bojler sa ugradnjom
- Nova wc šolja i lavabo sa ormarićem ispod, ogledalo sa manjim ormarićem i lampama
- Novo priključno mesto za veš-mašinu (verovanto premeštanje mašine sa jednog zida na drugi)
- Novi ventilator za provetravanje, ugradnja na postojeći odvod (na žalost, nema prozora)
- Novi prekidači za svetlo i bojler ispred kupatila
- Ostale sitnice (držači sa peškire, toalet papir, itd)
- Eventualno (nije uslov) novi ram za vrata od kupatila i sama vrata

Obavezno:
- Obavezujući predračun sa svim stavkama pojedinačno sa cenom, ukupna cena sa planom i rokovima
- Bez "auu, ovo nismo predvideli, ovo će još xyz evra da te košta" tokom ili posle radova
- Garancija za obavljene radove, sa "poboljšanjima" ako nešto nije bilo u redu, uračunato u cenu, bez da moram da molim/pretim/dovodim par ortaka i slično ;)
- Plaćanje po obavljenom poslu

Sad, meni bi bilo bolje da je i ceo materijal (pločice, tuš-kabina, bojler, keramika, elektrika, itd) iz "iste ruke", jer nemam mogućnosti da nedeljama tražim po BG sve te stvari pojedinačno (u BG/Srbiji sam samo par nedelja godišnje na odmoru). Sa druge strane, ovde u forumu sam pročitao savete da čovek (skoro) sav materijal treba da kupi sam, a da traži samo renoviranje/ugradnju.

Koliki bi bili troškovi, otprilike? Naravno, to zavisi od izbora pločica, keramike, itd, ali ako se računa neka "osrednja roba sa osrednjom cenom" za sve stavke, koliko bi to otprilike bilo? Koliko je vaše renoviranje koštalo/trajalo?

Kakva su vaša iskustva sa ovakvim radovima, tj preporuke za ozbljne firme?


Hvala unapred :)

[ goran80 @ 30.07.2012. 16:08 ] @
Pozdrav druze. Ako vec nisi krenuo sa radovima ja sam svoje kupatilo skoro renovirao bas sve sto tebi treba pa mogu da ti preporucim ljude?
Olupali su plocice,odneli,istemovali stare cevi za vodu stavili nove (malo smo neke cesme menjali),struja,lepljenje plocica,ozidavanje kade i posle povezivanje svih cesmi ,bojlera i lavaboa i posle ljustelje plofona,gletovanja i krecenje .
Sve je bilo kako su rekli. Rok je ispostovan . Cena takodje,nisu trazili nista vise.Rekli su dve nedelje a trajalo je 4dana duze. Iskreno,nisu oni krivi. Polepili su plocice i kada je trebalo da se fuguje rekli su nam da se lepak jos nije osusio i da bi trebalo da se saceka dok se ne osusi. Da bi nas uverili uzeli su jednu plocicu koja je bila zalepljna (proslo je 24h od lepljenja) samo skinuli sa spaklom i na njoj je jos bio vlazan lepak. Kada smo to videli,rekli smo ok ,saceka cemo. Pa smo stavili grejalicu u kupatilo i grejali da se sto pre osusi. To je trajalo ta tri dana vise i jos jedan dan nasom greskom jer su nam prodali kadu pa nismo mosli da nadjemo drugu :).

S tim sto smo sve mi kupovali i donosili. Plocice,lepak,kadu,lavabo.
I nije bilo nikakvog preracuna. Sve sam dogovoror koji je maximalno ispostovan.
[ Filip3 @ 22.03.2019. 13:50 ] @
Pozdrav ljudi, potebni su mi saveti gde je najbolje opremiti se za renoviranje kupatila. Pronasao sam super plocice za kupatilo ali su malo skuplje pa me zanima da li vredi dati toliki novac za njih. Ovde ****** mozete videti kako izgledaju i koja im je cena pa budete realni i skreni sa komentarom.

Pozdrav