[ Stefan Markic @ 19.05.2012. 15:37 ] @
Citat:
Rezultati toksikološke analize, urađene na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, potvrdili su da su pčele uginule pre desetak dana u Gornjim Komaricama - otrovane.

Analiziom uginulih insekata i dela košnice, takozvanog poletišta, u selu Gornje Komarice kod Kragujevca, utvrđeno je da je uzrok trovanja insekticid koji se koristi u voćarstvu i povrtarstvu.

Pčelar Branislav Simić zatekao je 6. maja oko milion ipo uginulih pčela i odmah posumnjao da je u pitanju namerno trovanje, s obzirom na to da su sve pčele uginule u košnicama.

Simiću su otrovani pčelinji rojevi u 62 košnice, a šteta se procenuuje na 11.000 evra.

Pčele otrovane insekticidom

:(
[ Lavlja_Jazbina @ 19.05.2012. 15:43 ] @
Posto sam malo citao zbog licnih ambicija knjige i ostale forume po pitanju pcela,svako prskanje bi trebalo da se prijavi.
[ Marenović Slaviša @ 20.05.2012. 00:57 ] @

Ako neko već hoće da prska, neka to radi u suton, ili neka to radi pre cvetanja, odnosno pre nego što pčela dođe na tu biljku.
Prskanje kada je biljka u punom cvetu, puna pčela, pa još usred dana kada su aktivne, je apsolutno neprihvatljivo!!!!

U Americi voćari PLAĆAJU pčelarima da dovezu svoje pčele blizu njihovih voćnjaka, a ovi naši nimalo obzira nemaju prema pčelama i pčelarima!

Bruka!
[ Marenović Slaviša @ 20.05.2012. 01:02 ] @

Uh BRE!

Sad sam pogledao tekst....ja mislim otrovane tokom prskanja voća, a ono...neko mu namerno uništio pčele.

Ej, za ovo bi tog trebalo naći i lagano ga okretati na tihoj vatri.

EDIT: Typo

[Ovu poruku je menjao Marenović Slaviša dana 20.05.2012. u 18:17 GMT+1]
[ ArsenLupen @ 20.05.2012. 16:22 ] @
A ja se smejao caletu kad je pravio stek za kosnice da se ne vide sa puta. Sad cu da odem da vidim kako je napravio, mozda cu i ja da uradim isto. Zavist je gadna boljka
[ gigamg1 @ 21.05.2012. 21:20 ] @
To stvarno treba biti posebna vrsta idiota da bi uradio.
Bio je nedavno i slucaj gde su ljudima (nemojte me drzati za rec) oprskali psenicu i kukuruz totalnim herbicidom. Cak je i bila reportaza na televiziji.
I posle ljudi kazu kako je kriza i kako su skupe hemikalija a kada treba nekome nesto "spakovati" onda je svaka cena mala...
Licno, takve ljudi zasluzuju robiju ili neku enormnu novcanu kaznu!