[ gigamg1 @ 21.05.2012. 21:53 ] @
Imam konstantan problem kod 306tice sa auspuhom. Kupljen je 2007, ocuvan je dosta i lepo radi jos uvek. Ne "cepam" ga i tako te stvari. Problem jedini je sto godisnje moram da izdvojim oko 3500 din. za lonce, sto zadnji, sto prednji. Prvi put mi je propao posle godinu dana od kupovine, kupljen nov. Drugi put isto posle malo manje od godinu dana ali ovaj put zavaren. Izdrzao 5 meseci. Treci put, opet nov i opet izdrzao oko godinu dana i opet pukao. E onda pocinje zabava sa prednjim. I on propao. Zavaren. Izdrzao jako malo. Zamenjen novim. Dobar majstor ga uradio. I on je izdrzao oko godinu dana i na kraju pukao. Kupljen nov, i prednji i zadnji sa sve promenom cevi koja je usput takodje propala i spojkom. Pre neki dan, kljuc u bravu, paljenje. Cujem klokoce nazad. Nisam ni proveravao jer sam vec znao sta je. Nateram ga na kanal, skinem. Pukao! Sreca pa drugar pre mesec dana nabavio co2 aparat pa sam zavario dobro. Namontiran je i cekam kada ce me opet "iznenaditi". E sad! Smesna stavka kod ovog moga rata sa auspusima je to sto je zadnji lonac UVEK PUCAO NA ISTOM MESU i to tako da se ona parce cevi (prirubnica) koje ulazi u spoj kompletno otkine od lonca tj od samog lonca i to uvek na isti nacin. Sam spoj lonca i cevi obicno dooobro zadrdjao kao i srafovi koji drze spojku. Kao da bljuje kiselinu samu na auspuh. Vise ne znam sta da mu radim jer ako ovako nastavim, postacu jos vise smesan samom sebi. Zna li neko u cemu je problem ili da polako skupljam inox i da pravim komplet ceo izduv od njega jer kontam da ce to malo teze da propadne? Da napomenem! Auto je peugeot 306 I XR, 1.4 benzin, karavan |