[ Booxxter @ 02.06.2012. 16:37 ] @
Doba spiritualnih mašina je knjiga futuriste Ray Kurzweil-a. Ujedno je i studija koncepta tehnološke singularnosti.

2019

$1,000 lični računar ima snagu kao ljudski mozak.

2029

$1,000 lični računar ima 1,000 puta veću snagu od ljudskog mozga.

2099

Mašine su dostigle jednak legalni status sa ljudima.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Age_of_Spiritual_Machines

Our Lady Peace - The Wonderful Future -Spiritual Machines

Spiritual Machines is the fourth studio album by the Canadian alternative rock band Our Lady Peace

Konceptualna interpretacija tehnološke singularnosti.

Šta mislite o tome? Ili...mislite o tome dok još uvek možete.

[ Odin D. @ 02.06.2012. 17:08 ] @
Cao! Ja sam Odinov usisivac. Nemam svoj nalog pa pisem sa njegovog.... tajno...
Meni su bas zanimljive tvoje teme i postovi, sve mogu da razumijem, a da se ne pregrijavam.
Moram sad ici. Samo nastavi tako, super si... Thumbs Up!
[ Booxxter @ 02.06.2012. 17:18 ] @
Citat:
Odin D.: Cao! Ja sam Odinov usisivac...

Odine...mator si da se igraš sa usisivačem. Nadji neku ženu, čak se i ti možeš nekoj svideti. Ne gubi nadu.
[ plus_minus @ 02.06.2012. 17:25 ] @
Njie to on, to je njegov usisivač. I verovatno ga Odin nije ni programirao, da radi tako kako radi, svugde da se zavlači...
Imaj razumevanja prema budućnosti. Nemoj biti ljut na advanced super-dooper technology.
[ Booxxter @ 02.06.2012. 17:29 ] @
What happens when machines become more intelligent than humans? One view is that this event
will be followed by an explosion to ever-greater levels of intelligence, as each generation of ma-
chines creates more intelligent machines in turn. This intelligence explosion is now often known
as the “singularity”.

The basic argument here was set out by the statistician I. J. Good in his 1965 article “Specula-
tions Concerning the First Ultraintelligent Machine”:

Let an ultraintelligent machine be defined as a machine that can far surpass all the
intellectual activities of any man however clever. Since the design of machines is one
of these intellectual activities, an ultraintelligent machine could design even better
machines; there would then unquestionably be an “intelligence explosion”, and the
intelligence of man would be left far behind. Thus the first ultraintelligent machine is
the last invention that man need ever make.

The key idea is that a machine that is more intelligent than humans will be better than humans
at designing machines. So it will be capable of designing a machine more intelligent than the most
intelligent machine that humans can design. So if it is itself designed by humans, it will be capable
of designing a machine more intelligent than itself.

By similar reasoning, this next machine will also be capable of designing a machine more intelligent than itself. If every machine in turn does
what it is capable of, we should expect a sequence of ever more intelligent machines.2
This intelligence explosion is sometimes combined with another idea, which we might call the
“speed explosion”.

The argument for a speed explosion starts from the familiar observation that
computer processing speed doubles at regular intervals. Suppose that speed doubles every two
years and will do so indefinitely. Now suppose that we have human-level artificial intelligence
designing new processors. Then faster processing will lead to faster designers and an ever-faster
design cycle, leading to a limit point soon afterwards.

The argument for a speed explosion was set out by the artificial intelligence researcher Ray
Solomonoff in his 1985 article “The Time Scale of Artificial Intelligence”.3Eliezer Yudkowsky
gives a succinct version of the argument in his 1996 article “Staring at the Singularity”:

“Computing speed doubles every two subjective years of work.

Two years after Artificial Intelligences reach human equivalence, their speed doubles. One year later,
their speed doubles again. Six months - three months - 1.5 months ... Singularity.”

The Argument for a Singularity

1. There will be AI+.
2. If there is AI+, there will be AI++.
—————-
3. There will be AI++
[ plus_minus @ 02.06.2012. 17:33 ] @
Citat:
What happens when machines become more intelligent than humans?

What happens with machines or what happens with humans?
[ Booxxter @ 02.06.2012. 17:38 ] @
Citat:
plus_minus: What happens with machines or what happens with humans?

2029

- A $1,000 personal computer is 1,000 times more powerful than the human brain.
-The vast majority of computations originally done by humans are now done by computers.
- Further progress has been made in understanding the secrets of the human brain. Hundreds of distinct sub-regions with specialized functions have been identified. Some of the algorithms that code for development of these regions have been deciphered and incorporated into neural net computers.

2099

-The human brain has been completely reverse engineered and all aspects of its functioning are understood.
- Natural human thinking possesses no advantages over computer minds.
- Machines have attained equal legal status with humans.
- Humans and machines merge together in the physical and mental realms. Cybernetic brain implants enable humans to fuse their minds with A.I.s.
- In consequence, clear distinctions between humans and machines no longer exist.
[ Booxxter @ 02.06.2012. 17:42 ] @
2099

-Computer viruses are a major threat since most intelligent beings are software-based.
-A.I.s frequently make "backup copies" of themselves, guaranteeing a sort of immortality should the original A.I. be killed.
[ Milos911 @ 02.06.2012. 17:45 ] @
Malo je ovaj momentalo zaostao, ne znam zasto nisi kopirao opis 2009-e godine?

The majority of text is generated with speech recognition software
Translating telephones (where each caller is speaking a different language) are commonplace
Warfare is dominated by unmanned intelligent airborne devices
Tele-medicine is widely used, where the physician examines the patient at a distance with virtual reality

[ plus_minus @ 02.06.2012. 17:54 ] @
A što baš 2029 i 2099 ?
Što nije 2016 i 3111 ?

Jel' devetke u ovom slučaju imaju i versko značenje?

Ono, .. skynet/satana itd. ?
[ Booxxter @ 02.06.2012. 17:55 ] @
Citat:
Milos911: Malo je ovaj momentalo zaostao, ne znam zasto nisi kopirao opis 2009-e godine?

The majority of text is generated with speech recognition software
Translating telephones (where each caller is speaking a different language) are commonplace
Warfare is dominated by unmanned intelligent airborne devices
Tele-medicine is widely used, where the physician examines the patient at a distance with virtual reality

Some of Kurzweil's predictions for 2009 have not been borne out as of 2010.[2] For example, Kurzweil did not foresee the global recession that began in late 2007, instead predicting that "[d]espite occasional corrections, the ten years leading up to 2009 have seen continuous economic expansion and prosperity due to the dominance of the knowledge content of products and services."

Kurzweil maintains, however, that of the 108 predictions for 2009, 102 have been shown to be "essentially correct" as of 2010.[2]

published in 1999...
[ plus_minus @ 02.06.2012. 18:09 ] @
Citat:
published in 1999...

.. minut nakon što je švarceneger pobedio princa tame u sred crkve, baš te godine!!!
[ Teratron @ 02.06.2012. 18:12 ] @
Citat:
Booxxter: 2099

Mašine su dostigle jednak legalni status sa ljudima.

Samo na filmu ! Na nasu srecu !

Vecina Ideja, bazira se na tehnoloskom procvatu zadnjih 100 godina . Medjutim u zadnjih 20 godina primetno je zagusenje i opadanje istih .
Slucajno ili namerno ,kao polazna tacka uzimaju se ogromne baze na mesecu u kojima ce se radjati ziveti i umirati upravo ljudi . A to se po sadasnjem tempu procvata, desavati tek u 2200 godini i dalje .
[ Booxxter @ 02.06.2012. 19:53 ] @
Citat:
Teratron: Samo na filmu ! Na nasu srecu !

To nije film, nego studija koncepta tehnološke singularnosti.
[ 3way @ 02.06.2012. 20:01 ] @
Citat:
Booxxter:
Kurzweil maintains, however, that of the 108 predictions for 2009, 102 have been shown to be "essentially correct" as of 2010.

Ispada da su na Wikipediji od tih 108 naveli bas ono sto ne valja...
[ Booxxter @ 02.06.2012. 20:49 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Kurzweil#Predictions

The Age of Intelligent Machines

Kurzweil's first book, The Age of Intelligent Machines, presented his ideas about the future. It was written from 1986 to 1989 and published in 1990. Building on Ithiel de Sola Pool's "Technologies of Freedom" (1983), Kurzweil claims to have forecast the demise of the Soviet Union due to new technologies such as cellular phones and fax machines disempowering authoritarian governments by removing state control over the flow of information.

In the book Kurzweil also extrapolated preexisting trends in the improvement of computer chess software performance to predict correctly that computers would beat the best human players by 1998, and most likely in that year. In fact, the event occurred in May 1997 when chess World Champion Garry Kasparov was defeated by IBM's Deep Blue computer in a well-publicized chess tournament. Perhaps most significantly, Kurzweil foresaw the explosive growth in worldwide Internet use that began in the 1990s. At the time of the publication of The Age of Intelligent Machines, there were only 2.6 million Internet users in the world,[43] and the medium was unreliable, difficult to use, and deficient in content.
[ Booxxter @ 02.06.2012. 20:56 ] @
Bill Joy, cofounder of Sun Microsystems, agrees with Kurzweil's timeline of future progress, but thinks that technologies such as AI, nanotechnology and advanced biotechnology will create a dystopian world.

A dystopia is the idea of a society in a repressive and controlled state, often under the guise of being utopian

šta ako je Bill Joy u pravu. Dystopia, bajo. Kontrolisaće nas televizori i veš mašine.
[ Miroslav Jeftić @ 02.06.2012. 21:04 ] @
Citat:
Booxxter: šta ako je Bill Joy u pravu. Dystopia, bajo. Kontrolisaće nas televizori i veš mašine.

A sad kao ne kontrolišu?
[ Booxxter @ 02.06.2012. 21:08 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: A sad kao ne kontrolišu? :)

E da znas da si u pravu! Sad cu da izvadim bejzbol palicu ispod kreveta i ima da izlupam i televizor i kompijutera! Da im dam unapred malo, pa posle nek rade sta hoce.
[ Odin D. @ 02.06.2012. 22:56 ] @
Citat:
Booxxter: Kontrolisaće nas televizori i veš mašine.

A usisivači?
[ osvetakana @ 02.06.2012. 23:21 ] @
Sve što treba da mislite i kažete će biti u piluli koju ćete progutati nakon budjenja. Žene i muževi neće biti potrebni jedni drugima tako da je Odinov usisivač uveliko uznapredovao u budućnost. Za ostale, bedne smrtnike, odbrojavanje počinje:

[ 3way @ 02.06.2012. 23:35 ] @
Ja bih se pripazio rešoa. O kuvalu za kafu ne želim ni da mislim....
[ Booxxter @ 03.06.2012. 00:10 ] @
To the charge that a 20 petaflop supercomputer was not produced in the time he predicted, Kurzweil responded that he considers Google a giant supercomputer, and that it is indeed capable of 20 petaflops.[61] In 2009 however IBM announced the commencement of its development of the IBM Sequoia for the Department of Energy's National Nuclear Security Administrations, which is capable of 20+ petaflops and is expected to be delivered in 2011, two years after Kurzeil's prediction.
[ Booxxter @ 03.06.2012. 00:17 ] @
Citat:
Odin D.: A usisivači?

Odine, ne znam odakle ta fascinacija usisivačima, i šta radiš kad se zaključaš u sobu sa njima. I ne želim da znam.

Citat:
osvetakana:  Žene i muževi neće biti potrebni jedni drugima tako da je Odinov usisivač uveliko uznapredovao u budućnost. Za ostale, bedne smrtnike, odbrojavanje počinje:

Citat:
3way: Ja bih se pripazio rešoa. O kuvalu za kafu ne želim ni da mislim....

Inače da vam javim da sam počeo da radim kao profesionalni ubica, i za novčanu naknadu mogu da vam razlupam sve uredjaje po kući bejzbol palicom. Plaćanje ne može u bitcoins! Može plaćanje slaninom, sirom, krompirima, ali bitcoins ne primam.

[ valerijan @ 03.06.2012. 00:25 ] @
[ plus_minus @ 03.06.2012. 00:53 ] @
[ osvetakana @ 03.06.2012. 00:53 ] @
Ne znam čime sam zaslužio da bacam slaninu na bezbol palice. Samo pričam o onome o čemu se odavno šuška. I narano ostaje na šuškanju.

50-tih su nas "napadali" MARSOVCI koji se nikad nisu pojavili.

60-tih smo "gradili" gradove kupole na Mesecu, opet nikad vidjeno. I ne samo to već su "raskrinkane" teorije zavera kojima su ljudi trovani da su tamo neki kravlji momci bili ne samo na mesečini već i na Mesecu.

70-tih smo igrali ping-pong Jupiterom i skijali se na Saturnovim prstenovima.

80-tih smo dopremali rudna bogatsva iz medjugalaktičkih vukojébina.

A kad smo bupnuli sa kreveta ispostavilo se da se dan danas koljemo oko (zemaljske) nafte.

Dakle, sva predvidjanja su otišla niz klonju. Nisu mogli da predvide čak ni mobilne telefone ni internet. Ali sada "znaju" da će kiborzi preplaviti svet. I to sve provereno ko u kupusnom poletarcu, 100%.

E, a stvarno bih voleo da čujem neku dobru futurističku ideju o internetu da ne kažem o galaksinetu. A zamislite tek socijalnu mrežu na EventHorizonNet, ali srvarno.

[ Booxxter @ 03.06.2012. 07:32 ] @
Citat:
osvetakana:Dakle, sva predvidjanja su otišla niz klonju. Nisu mogli da predvide čak ni mobilne telefone ni internet. Ali sada "znaju" da će kiborzi preplaviti svet. I to sve provereno ko u kupusnom poletarcu, 100%.

E, a stvarno bih voleo da čujem neku dobru futurističku ideju o internetu da ne kažem o galaksinetu. A zamislite tek socijalnu mrežu na EventHorizonNet, ali srvarno.

. Perhaps most significantly, Kurzweil foresaw the explosive growth in worldwide Internet use that began in the 1990s. At the time of the publication of The Age of Intelligent Machines, there were only 2.6 million Internet users in the world,[43] and the medium was unreliable, difficult to use, and deficient in content. He also stated that the Internet would explode not only in the number of users but in content as well, eventually granting users access "to international networks of libraries, data bases, and information services". Additionally, Kurzweil claims to have correctly foreseen that the preferred mode of Internet access would inevitably be through wireless systems, and he was also correct to estimate that the latter would become practical for widespread use in the early 21st century.

Kurzweil also claims to have accurately forecast that, by the end of the 1990s, many documents would exist solely in computers and on the Internet, and that they would commonly be embedded with sounds, animations, and videos that would inhibit their transfer to paper format. Moreover, he claims to have foreseen that cellular phones would grow in popularity while shrinking in size for the foreseeable future.
[ Booxxter @ 03.06.2012. 07:48 ] @
ARE YOU LIVING IN A COMPUTER SIMULATION?

BY NICK BOSTROM

Faculty of Philosophy, Oxford University

Published in Philosophical Quarterly (2003) Vol. 53, No. 211, pp. 243-255.

[www.simulation-argument.com]

pdf-version: [PDF]

ABSTRACT

This paper argues that at least one of the following propositions is true: (1) the human species is very likely to go extinct before reaching a “posthuman” stage; (2) any posthuman civilization is extremely unlikely to run a significant number of simulations of their evolutionary history (or variations thereof); (3) we are almost certainly living in a computer simulation. It follows that the belief that there is a significant chance that we will one day become posthumans who run ancestor-simulations is false, unless we are currently living in a simulation. A number of other consequences of this result are also discussed.

http://www.simulation-argument.com/simulation.html
[ osvetakana @ 03.06.2012. 08:35 ] @
Samo da napomenem da komentare čitam isključivo aku su na crnogorskom. Prema tome uludo si me komentarisao na engleskom.
[ Booxxter @ 03.06.2012. 09:37 ] @
Dok pisem ovaj post, gledam u svoj kompijuter. Zapakovan je u crnu kutiju, cuju se ventilatori, dok on deluje potpuno nemo i zagonetno. Razmisljam o tome kako ce me neki njegov daleki rodjak uvesti u distopiju. Situacija postaje napeta.

[ Booxxter @ 03.06.2012. 10:52 ] @
Duh u mašini.

[ Odin D. @ 03.06.2012. 10:54 ] @
Citat:
Booxxter: Razmisljam o tome kako ce me neki njegov daleki rodjak uvesti u distopiju ...

Moze li to biti usisivač?
[ Booxxter @ 03.06.2012. 11:13 ] @
Citat:
Odin D.: Moze li to biti usisivač?

Odine, ova tema je imala potencijala da bude prebacena na forum nauke, dok ti nisi poceo da pricas o usisivacima.

Dostavio sam studiju tehnoloske singularnosti, papir o samom pojmu koji govori sta je to singularnost, i tezu o filozofskom argumentu o nasem zivotu kao kompjuterskoj simulaciji, i otvorila su se interesatna pitanja.

Ajde da pokusamo da se pravimo normalni kao oni na forumu nauke, probaj da pises ozbiljno nesto, iako je ova tema na UMZ.

[ Odin D. @ 03.06.2012. 12:55 ] @
Izvinjavam se, nisam znao da je cilj da se izbaviš iz UMZ-a, mislio sam da hoćeš da pišemo o predmetu teme neopterećeni ličnim frustracijama.
A Odin je na odmoru, rekao sam već u prvoj poruci da sam ja njegov usisivač i mislio sam, tj. računao sam, da ću biti od koristi na ovoj temi kao praktični primjer antagonizma ispraznom teoretisanju. No, očigledno sam pogrešno sračunao. Frižider bi to možda bolje procjenio ali on kulira tamo, ne zanima ga doprinos nauci.

Sem toga, ne bih se složio sa ovim:
Citat:
Booxxter: Ajde da pokusamo da se pravimo normalni kao oni na forumu nauke

Mislim da su tamo većina zaista normalni i oni bi trebali da ti budu uzor, a ne par pojedinaca koji pokušavaju da se prave normalni.
To se uvijek na kraju provali.

Pozdrav!
01001111 01100100 01101001 01101110 01101111 01110110 00100000 01110101 01110011 01101001 01110011 01101001 01110110 01100001 01100011

[ Sceka @ 03.06.2012. 13:13 ] @
A taman mislim - "Jedna dosadna lenja nedelja..." kad procitam ovo:
Citat:
Booxxter: ... ova tema je imala potencijala da bude prebacena na forum nauke...

....

Kao i uvek, dovoljno da me oraspolozi i nasmeje do kraja danasnjeg dana!!! :)))

Pa onda:
Citat:
Booxxter: ...
Ajde da pokusamo da se pravimo normalni kao oni na forumu nauke, probaj da pises ozbiljno nesto, iako je ova tema na UMZ.

Pa to se resava tako sto se otvori tema na forumu nauke i tamo se normalno prica. Sta je tu problem?! Ne svataju te ozbiljno na forumu nauke?! Mislis da te ovde bilo ko svata ozbiljno?! Kako te ko svata - tako i replicira. Doduse, po nekada je nekome zao pa pokusa da te tretira kao ozbiljnog inteligentnog coveka ali brzo odustaje, nedas se ti! Nisi ni ti mačju kašalj! :)))

Pozdrav!
[ Booxxter @ 03.06.2012. 17:58 ] @
Citat:
Sceka:  Mislis da te ovde bilo ko svata ozbiljno?! Kako te ko svata - tako i replicira. Doduse, po nekada je nekome zao pa pokusa da te tretira kao ozbiljnog inteligentnog coveka ali brzo odustaje...

Na jednoj drugoj temi, jedna devojka se slozila sa necim sto sam napisao, tako da...
[ plus_minus @ 03.06.2012. 18:57 ] @
^^

Wow!
[ Sceka @ 03.06.2012. 19:50 ] @
Citat:
Booxxter: Na jednoj drugoj temi, jedna devojka se slozila sa necim sto sam napisao, tako da...

Dokazi!

Pozdrav!
[ Booxxter @ 04.06.2012. 00:28 ] @
Citat:
Sceka: Dokazi!

Citat:
Ustvajedna:

Booxxter,
apsolutno se slazem sa tobom!
[ Odin D. @ 04.06.2012. 13:47 ] @
Izvinjavam se zbog mog usisivaca. Sad sam mu skratio kabal da ne moze vise da do'vati do kompjutera. Stalno me bruka svojim zaostalim stavovima po nekim tehnickim forumima i izrazava naklonost ka pogresnim smjerovima. Otkad sam mu zalemio par cipova u glavu poceo da umislja kojesta.
Neki dan mi kaze: "Aj' da igramo sah, ti budi Deep Blue, a ja cu biti Kasparov." Bogami cu mu izvaditi backup bateriju na dan-dva da mu izbijem te gluposti iz glave sto je nagomilao citajuci budalastine po forumima.

Elem, da kazem nesto i o temi.
Ja mislim da su te spiritualne masine, tj. masine na spiritus - kako se to kod nas u narodu zove, davno prevazidjene.
Neke od njih su se koristile najcesce samo u slucajevima kojekakve nestasice nafte, benzina, struje, uglja, i ostalih uobicajenih vidova materije i energije za pokretanje masina. Spiritus, tj. etanol nikad nije bio zamisljen kao revolucionarna tehnologija. Cak je i u lampama, svoj najacem uporistu upotrebe, prevazidjen i skoro u popunosti potisnut. Pogotovo mislim da se od masina na spiritus ne moze ocekivati bogznakakva inteligencija, isto kao npr. i od benzinskih ili parnih motora/masina.
Ja mislim, da ako cemo pricati o inteligenciji masina, onda u najmanju ruku treba krenuti od onih sto rade na struju. Kakav spiritus pobogu ljudi!?
[ Booxxter @ 04.06.2012. 14:16 ] @
Samo se ti zezaj Odine, al kad limene kante budu zavladale, bice dystopia, bajo.

Da ti objasnim sta to znaci.

Ti sad krndeljas svoj usisivac. Ali sutra ce on tebe. Kad ga bude zakokao nece ti biti dobro.

Ja vec spremam pokret otpora. Bar jednog plehanog ima da odvalim. Skakacu mu po procesoru.

[ Booxxter @ 04.06.2012. 21:38 ] @
Evo sad čitam "simulation argument" od Nika Bostroma, i postavlja se pitanje, ako već živimo u simulaciji, da li bi onda trebalo da vidimo greške, tj "glitches".

Eto meni se danas nešto maglilo pred očima..

http://www.simulation-argument.com/faq.html
[ Booxxter @ 05.06.2012. 09:27 ] @
Da pogledamo sta kaze Nik Bostrom, autor argumenta simulacije.

[ Sceka @ 05.06.2012. 13:58 ] @
Citat:
Booxxter:

Citat:

Ustvajedna:

Booxxter,
apsolutno se slazem sa tobom
!

To nije dokaz! Dokazi da je @Ustvajedna zensko!

Pozdrav!
[ Booxxter @ 05.06.2012. 14:55 ] @
Sceko, sta bi ti radio kad bi saznao da mi u stvari zivimo u kompjuterskoj simulaciji? Da li mozes da zamislis kakva bi tvoja osecanja bila u tom trenutku. I sta bi radio. Jel bi nastavio da radis sve isto normalno kao i do sad, ili sta?
[ plus_minus @ 05.06.2012. 15:40 ] @
Ja bi uzeo i plavu i crvenu pilulu.
Tražio bih i zelenu da mi daju.
[ Booxxter @ 05.06.2012. 15:45 ] @
Jednom kad sam isao ulicom, ucinilo mi se da sam video padajuci meni na oko dva metra od moje glave, u vazduhu. Verovatno im se pokvarilo nesto.
[ plus_minus @ 05.06.2012. 15:49 ] @
Jesi li siguran da to nije bio app? Padajući meni? Ne, to je prevaziđeno još u verziji 3.
Pre oko 2000 godina. Znam, upravo ga pečujem.
[ Booxxter @ 05.06.2012. 15:54 ] @
Zahvalio sam se Dr. Bostromu za njegov rad. Stavio je na naslovnu stranu sajta moj komentar:

"Thank you so much, Dr. Bostrom. You have proved that my psychiatrist was wrong all along."

http://www.simulation-argument.com/
[ plus_minus @ 05.06.2012. 16:14 ] @
Lepo od tebe što ponekad ostaviš komentar na neko od trilion mesta za ostavljanje komentara online, ali, zašto si morao da izlažeš čoveka?

No. Your psychiatrist wasn't wrong all along.
And still isn't.
[ Booxxter @ 05.06.2012. 16:23 ] @
Ubedio sam mog psihijatra da je samo jedna obicna kockica u tetrisu.
[ Booxxter @ 05.06.2012. 16:27 ] @
Citat:
plus_minus: Lepo od tebe što ponekad ostaviš komentar na neko od trilion mesta za ostavljanje komentara online..

A samo mi kazi jednu stvar plus_minus, kad je neki tvoj komentar, neki naucnik ovakvog ranga stavio na naslovnu stranu svog sajta???

Nick Bostrom

Professor, Faculty of Philosophy & Oxford Martin School
Director, Future of Humanity Institute
Director, Programme on the Impacts of Future Technology
University of Oxford

Ajde da cujemo kad si tolko pametan.

[ plus_minus @ 05.06.2012. 17:44 ] @
Možda i jeste. A možda sam ja ispisao, ne samo jedan komentar već komplet strukturu (ceo sajt) nekome ko je bitan koliko i taj tvoj priznati ... m?

Uostalom, zašto se hvališ?
I zašto to činiš tako jadno?

Zbog tih takvih stvari, nemoj posle da se buniš kada dođe neki usisivač iz budućnosti i krene da te prži.
[ Booxxter @ 05.06.2012. 19:02 ] @
Citat:
plus_minus: Možda i jeste. A možda sam ja ispisao, ne samo jedan komentar već komplet strukturu (ceo sajt) nekome ko je bitan koliko i taj tvoj priznati ... m?

Pa dobro, jesi u pravu, jesam se hvalio malo.
[ Booxxter @ 14.06.2012. 01:51 ] @
Citat:
plus_minus: Možda i jeste. A možda sam ja ispisao, ne samo jedan komentar već komplet strukturu (ceo sajt) nekome ko je bitan koliko i taj tvoj priznati ... m?

Pa i ti se hvališ nešto ovde! Tek sam sad ukapirao. Mada ti to ne činiš tako jadno kao ja.
[ plus_minus @ 15.06.2012. 22:14 ] @
Hoćeš da mi kažeš da ti već 10 dana mučiš mukice oko ovoga?
Bravo naučnik!

Btw, ja se 'pohvalim' samo kad treba da se udari dobra pauza.
[ 3way @ 16.06.2012. 21:58 ] @
Iz ovog kondezatora je izasao spirit u vidu belog dima
[ Booxxter @ 17.06.2012. 01:33 ] @
2029

- A $1,000 personal computer is 1,000 times more powerful than the human brain.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Age_of_Spiritual_Machines

Cekaj bre, pa ovo ce biti skorije nesto, 2029 god. Sta ce biti kad to dodje? Mislim, jel cemo moci da pravimo rostilj kao i do sad i tako te stvari, i da blejimo po forumima, ili...?

[ Booxxter @ 17.06.2012. 05:09 ] @
Citat:
plus_minus: Kada sam ja u pitanju, kako god da sam poznat, svakako je bolje i normalnije, nego kada si ti u pitanju i ono po čemu si ti poznat.

A ono po čemu si ti poznat jeste: glupost, naivnost, nepismenost.

Ljudi, nemojte da se svadjate, moramo da zbijemo svoje redove. Dolaze vruce kante, pokvarice nam ovu zurku. Dolaze masine, ljudi! Jel ste svesni toga???

Dobro ne treba paniciti sad.

(AAAAAAAAAAAAA!!!)
[ Booxxter @ 17.06.2012. 05:14 ] @
Spiritualne!
[ sad_ste_face_jel @ 17.06.2012. 16:07 ] @
Citat:
Booxxter: Ljudi, nemojte da se svadjate, moramo da zbijemo svoje redove. Dolaze vruce kante, pokvarice nam ovu zurku. Dolaze masine, ljudi! Jel ste svesni toga???

Dobro ne treba paniciti sad.

(AAAAAAAAAAAAA!!!)

Sta ces ti zivota ti normalno da pricas sa njim kad je decko istripovan do bola da zna nesto,a nije svestan da ne vidi dalje od nosa.
[ plus_minus @ 18.06.2012. 02:01 ] @
Majke ti, jel' ti ovo neki pokušaj provokacije.. ? Jadan si ti malečki. Mnogo si negativan i "inteligentan".
Jednu prostu rečenicu ne umeš da sastaviš. Ćuti.
[ sad_ste_face_jel @ 18.06.2012. 02:22 ] @
Citat:
plus_minus: Majke ti, jel' ti ovo neki pokušaj provokacije.. ? :D Jadan si ti malečki. Mnogo si negativan i "inteligentan".
Jednu prostu rečenicu ne umeš da sastaviš. Ćuti.

Ja barem ne smaram ljude kao ti i ostala ekipa od vas se moze ocekivati samo negiranje i provociranje.Ali ne krivim vas to je verovatno zato sto su vas roditelji maltretirali pa sada neznate kako da se ponasate u civilizovanom svetu.
[ plus_minus @ 18.06.2012. 06:32 ] @
Ma već smo apsolvirali ko si ti.. kasno ti je sad da spiraš ljagu i da se pravdaš.
No, ovoga puta si napisao sve i to razumljivo. Bravo mali. Čika Velja da bonu.
[ sad_ste_face_jel @ 18.06.2012. 14:15 ] @
Nemam ja sta da spiram ljagu nisam ja sljam kao pojedinci.A to dali je mali moras da pitas nekog drugog da bi mogao tako da ga ga zoves.
[ sad_ste_face_jel @ 18.06.2012. 16:11 ] @
Kao sto sam i rekao ekipa provokatora i kontrasa koji troluju po ovom forumu vec godinama.No to je njihova stvar moramo i njih razumeti jer su ljudi zaostali u razvoju verovatno zbog maltretiranja od strane roditelja.Ko zna mozda su i neki seksualno zloostavljani pa su sada ogorceni na ceo svet i ubedjeni su da znaju sve.
[ plus_minus @ 18.06.2012. 16:50 ] @
Odlično. Ajde sada idi i zakopaj se negde. :)
[ sad_ste_face_jel @ 18.06.2012. 16:58 ] @
A da stvar bude gora imaju povlastice i kod administratora.U to sam siguran jer kada sam pre mozda mesec dana postavio temu taj spamer je naravno poceo da provocira.I kada sam se obratio adminu da mu skrene paznju na ponasanje jer tema nije bila na UMZ admin mi je obrisao temu i mene banovao.To vam dovoljno govori sta su oni uopste...
[ Sceka @ 18.06.2012. 22:22 ] @
Citat:
sad_ste_face_jel: A da stvar bude gora imaju povlastice i kod administratora.U to sam siguran jer kada sam pre mozda mesec dana postavio temu taj spamer je naravno poceo da provocira.I kada sam se obratio adminu da mu skrene paznju na ponasanje jer tema nije bila na UMZ admin mi je obrisao temu i mene banovao.To vam dovoljno govori sta su oni uopste...

Ovo boldovano i podvuceno govori o tome da administracija sajta radi ODLICNO svoj posao, ODLICNO!

Pozdrav!