[ MatezYU @ 20.06.2012. 13:08 ] @
| U pitanju je punto mk2a, 1.2 8v 2000 godiste.
Imam problem sa klimom...
Kada ukljucim klimu, upali se kompresor i ona radi. Medjutim, cuje se neki cudan zvuk "sssss" iz centralnog dela konzole (rupica za ventilaciju).
I to ne stalno, nego recimo na 5-6 sekunde pa onda prestane... Onda jedno vreme tisina i posle 10-tak sekundi opet "ssss"...
Ovaj zvuk se cuo jos pre 3 godine, medjutim ove godine je klima totalno prestala da hladi pa sad moram nesto da preduzmem :)
Sta bi to moglo biti? |
[ botr @ 20.06.2012. 19:49 ] @
Idi kod majstora, sta god da je, sigurno neces uspeti sam da resis. Posle mozes da se javis, cisto oko saveta, ako je majstor dao "dijagnozu".
[ codeNO @ 21.06.2012. 14:18 ] @
cim ne hladi znaci da nema freona...prazna ti klima i kao sto rece botr ti tu nista ne mozes sam. sustanje je kad se freon pokrece prvi put kroz sistem i normalno je... znaci da ti negde pustio sistem jer u cevima ti je oko 20bara pa na golo oko nista se ne vidi i jel si imao cukanje auta negde oko desnog tocka???..tako da ce ti majstor postaviti na masinu pustiti pod pritiskom sistem i reci da li je busna klima i zasto je nestao freon....
[ bakara @ 21.06.2012. 18:43 ] @
Citat: MatezYU:
Sta bi to moglo biti?
Zvuk je zato sto nema gasa, ali nije problem to napuniti vec to zasto nema gasa.
Gas negde curi, i moj savet je da nadjes zasto i gde curi a da izbegnes majstora koji ce samo da je napuni.
Sve drugo je bacanje para i gasa.
[ JankoNIS @ 21.06.2012. 20:07 ] @
Pa valjda nece moci da je napuni ako je ne vakuumira. Ako je busna, primetice da nesto nije u redu.
[ bakara @ 21.06.2012. 22:26 ] @
Sve zavisi koliko je busna, verovatno je mikronska rupica u pitanju (mozda od nekog kamencica)
Jedno je sigurno gas nije ispario nego iscureo.
[ axone @ 22.06.2012. 12:24 ] @
Ubaci se neki kontrast, neka drečavo zelena boja, pa se napuni klima i posle se vizuelno utvrdi gde ispušta.
Tako je otprilike kod mene bio neki problem, kompresor je valjda puštao negde.
[ Zarko Silic @ 22.06.2012. 14:03 ] @
Postoji UV lampa koja sluzi za takve detekcije ali nije 100% efikasna. Najsigurnije je da se odveze auto u specijalizovani klima servis i da se tamo kompletno resi problem.
Sam od sebe se nece popraviti.
[ Nocni @ 22.06.2012. 15:31 ] @
Za taj stari auto nije vazno ali UV boju nebi nikome preporucio da sipa u vozila novije proizvodnje... Na duze staze, ako je nekvalitetna Kineska kakvu koristi vecina, ta boja unisti kompresor...
Postoje detektori curenja kao ovaj npr. koji rade jako efikasno... samo serviser treba da je strpljiv, da mu nije muka da skine branik i sl.
[ Reno4 @ 22.06.2012. 17:49 ] @
Noćni,
ovaj detektor je dobar za prostor kabine, kada proveravaš da li je isparivač u kvaru, jako je teško da se koristi u prostoru motora. A da je dobra stvar, jeste...
[ MatezYU @ 25.06.2012. 10:54 ] @
Da li mozete da mi preporucite neki dobar servis u NS-u na PP?
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|