[ Fiki035 @ 26.06.2012. 13:45 ] @
Hocu iz Slovenije da uvezem auto u Srbiju, ali auto necu da carinim, vec mi je potreban za delove, treba mi ceo enterijer, deo limarije, deo mehanike pa mi se vise isplati da uvezem neki ko je mnogo prosao, pa me zanima sledece

1. Da li uopste mogu da pazarim auto u Sloveniju, da sa ZOLL tablicama ga dovezem, a na granicnom prelazu nista neprijavljujem za carinu vec prodjem normalno granicni prelaz kao turista?
2. Ako to moze da li onda ipak auto mora da bude EURO3 ili u tom slucaju moze i EURO2?

Imam Srpski pasos, pa me interesuje jos da li sa Slovenackim ZOLL tablama mogu uopste da upravljam tim vozilom?
[ Zarko Silic @ 26.06.2012. 13:53 ] @
To što si zamislio, ne može.
[ Fiki035 @ 26.06.2012. 13:56 ] @
Dobro, jel postoji onda neka druga varijanta, recimo da necarinim ceo auto, nego bez motora, menjaca... znaci bitan mi je enterijer najvise, tapaciri, air-begovi...?
[ Deep|Blue @ 26.06.2012. 13:57 ] @
Možeš ti da dovezeš vozilo sa stranim tablama u Srbiju (ukoliko ispunjavaš uslove za upravljanje vozilom sa stranim tablama), ali ako ga ne odvezeš iz Srbije u roku od 6 meseci, praviš carinski prekršaj.
Nije važno za šta ćeš ti koristiti to vozilo, dal' za delove ili vožnju, ali carinu moraš da platiš pa makar ga preterao u delovima.

A inače ne bi trebalo da može da se dotera u delovima
[ cika dacha @ 26.06.2012. 14:31 ] @
nek ti neki slovenac doveze auto i onda skine tablice i odjavi ga u sloveniji! i radi sa njim sta god da zelis!
[ Nocni @ 26.06.2012. 14:37 ] @
^Ovo ti je odlično rješenje i nije tesko naci nekog s obzirom da ih vise hiljada dolazi u Guču svake godine... Možeš izvaditi osiguranje na samo 7 dana u Sloveniji i ne moraš vaditi colovne tablice.
[ Deep|Blue @ 26.06.2012. 15:04 ] @
hmm,
a kako bi draga Carina gledala na ovo?!
[ Nocni @ 26.06.2012. 15:26 ] @
Možes i sam da voziš ako je vlasnik pored tebe. Vlasnik bi mogla biti i neka Slovenka koju si zvao u Srbiju na vikend...
Ako si dovoljno namazan onda bi ova vlasnica mogla da bude i neka polovnjača koja je malo starija i koja će to i da finansira...
Ali nemoj da pretjeruješ jer ti mogu prišiti nadimak babojebac
[ Zarko Silic @ 26.06.2012. 15:56 ] @
Samo regularno registrovan automobil moze uci u Srbiju bez problema.

Carinicima su poznati svi fazoni i sve mahinacije na koje je nas covek spreman.
[ Deep|Blue @ 27.06.2012. 07:43 ] @
@Nocni
pa ako je već uključena žigolo opcija, što onda da se zeza sa neispravnim polovnjakom za delove?!
Stvarno nema smisla.
Kad se već baci u prome, onda bi tu trebalo da ide i neko novije vozilo, radi očuvanja ugleda dame, ali i pružanja udobnog ugođaja.
[ Fiki035 @ 27.06.2012. 09:17 ] @
@Nocni
@Deep|Blue

Momci posto vidim da imate iskustva, a ja sam jos mlad, onda je najbolje da svi zajedno idemo po auto da i ja naucim taj zanat :D
[ inobradovic @ 27.06.2012. 10:41 ] @
uzmes auto sa normalnim slovenackim tablicama a ne zoll i normalno udjes, ako ides sa zoll tablicama moras da carinis auto.
jedini problem koji mozes da imas je od nase granice do kuce jer nebi smeo da vozis takav auto kroz srbiju ako nemas boravak negde u inostranstvu,
ali ako nadjes neko ko ima boraviste u inostranstvu da ti pretera od granice do kuce to onda nije problem ili na rizik da to uradis sam.