Da, razumio si dobro. Znaci, ako ti neko posalje 15. juna, novac je zamrznut do 15. jula. Oni ce ti ga automatski, bez provizije, uplatiti na karticu 1. avgusta.
E, zaboravio sam da napomenem da ti u stvari mozes odmah 15. jula, tj. posle 30 dana, da zatrazis withdraw, ali ti je u tom slucaju provizija 5 dolara.
I to je najveca glupost sto novac koji primis ne mozes koristiti za placanje, nego iskljucivo "withdraw"... Zasto je tako, pojma nemam.
Mislim da ni jedna banka ovdje ne nudi kartice vezane za devizne racune, pa ti racun mora biti BAM. Uzimaju neku proviziju za konverziju, ali ne znam tacno koliku, posto ja PayPal uglavnom koristim za placanje. Primao sam samo manje iznose, pa na te provizije nisam ni obracao paznju. :)
Kakve su ostale banke ne znam. Raiffeisen sam naveo za primjer jer ja koristim bas njihovu Visa Electron karticu koja je, 2007. kad sam otvarao PayPal, bila jedina debitna kartica u BiH koja je radila online.
Mozda sad neka druga banka ima u ponudi nesto sto tebi vise odgovara, pa je mozda najbolje da malo proucis.
Ovdje imas listu banaka u BiH. (To sto su neke registrovane u Federaciji, a druge u RS, nema veze... Bitno je gdje imaju poslovnice. Npr. Raiffeisen na tom sajtu stoji kao banka u Federaciji, ali ona ima poslovnice u skoro svim gradovima u RS)