[ Shadowed @ 27.06.2012. 09:43 ] @
Zna l' ko, ima li jos uvek negde da se kupi Coca-Cola u staklenoj flasi od litre? Pre svega me zanima u Novom Sadu ali mozda nekom bude korisna informacija i za druge lokacije. |
[ Shadowed @ 27.06.2012. 09:43 ] @
[ bachi @ 27.06.2012. 11:10 ] @
Bravo za temu! Ovo i mene zanima. Coca Cola, a i Pepsi takođe. CC i Pepsi iz plastične ne mogu ni da prismrde CC i Pepsiju iz staklene ambalaže.
[ boyan3001 @ 27.06.2012. 11:21 ] @
Bilo ih je negde do pre koju godinu sigurno. Cale je komentarisao kako je iznenadjen da ih jos uvek ima, cini mi se da je to tada video u Tempu. Ali zaista, ja ne pamtim kad sam ih video poslednji put.
[ bachi @ 27.06.2012. 11:34 ] @
Bilo ih je ranije po diskontima pića, a onda ih je pokupovao onaj A(n)traks d.o.o. (Drink store), a oni to ne drže, valjda ne mogu da se nabave na Kosovu...
[ Shadowed @ 27.06.2012. 12:22 ] @
Ja sam, mislim, poslednji put vidjao na Cerak Vinogradima, otprilike ovde http://binged.it/LBLB92 al' je to bilo pre.. 7god.
[ ctrl alt del @ 27.06.2012. 12:43 ] @
Evo šta piše na zvaničnom sajtu Coca-Cola Hellenic Srbija:
Ambalaža: Coca-Cola je dostupna u staklenoj ambalaži od 0,25 l, plastičnoj ambalaži od: 0,5 l, 1 l i 2 l, kao i limenci od 0,33 l. Ako neko uspe da je pronađe u litarskom staklenom pakovanju nek dobro proveri datum punjenja ili će posle trčati do WCa. Šta li su uradili sa hiljadama litarskih boca? Dal je pretopljeno u Paraćinskoj staklari, il se čuvaju negde... [Ovu poruku je menjao Shadowed dana 27.06.2012. u 14:34 GMT+1] [ Nocni @ 27.06.2012. 12:58 ] @
Jedina coca cola koja je dobra je ona koju dobijete u McDonaldsu u onim čašama iz aparata.
Koja god se puni u bg-u nije dobra, vjerovatno zbog lošeg kvaliteta vode... Isto je i sa pivom... Tehnologija je svuda slična a ako je voda od kojeg se pravi dobra dobro je i pivo... [ ctrl alt del @ 27.06.2012. 13:02 ] @
A McDonalds uvozi vodu ili pomeša šećer i "itd" sa BG česmovačom? (mislim na beogradske McD)
[ gilopile @ 27.06.2012. 13:22 ] @
Inace, zar ona u limenci nije ok, mislim ipak kontam da je kvalitetnija nego u plastici?
[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 27.06.2012. u 14:35 GMT+1] [ world-collider @ 27.06.2012. 13:23 ] @
Nema vise te flase od litre, ostaje jedino kokakolica od .25 u staklu koja je ok, mada ja je ne vidjam u maloprodaji
[ bachi @ 27.06.2012. 13:25 ] @
Citat: gilopile: ^ Isto toliko kako sam je batalio, jednostavno mi vise nije prijala. Inace, zar ona u limenci nije ok, mislim ipak kontam da je kvalitetnija nego u plastici? Jeste, ali je tako dosta skuplje. :-( Na Pepsijevom sajtu piše za Pepsi da i dalje ima 1l u staklenoj ambalaži... http://pepsi.rs/proizvodi E sad... Gde li to naći... :-( [ gilopile @ 27.06.2012. 13:29 ] @
To stoji, jbg. Te litarske kole sam vidjao po svadbama, ispracajima i sl. A gde ih nabavljaju ostaje misterija. Mozda, kao sto neko rece da ima u podrumima pica, ali opet, odakle njima, da ih ne pune sami:)?
[ dule_ns @ 27.06.2012. 13:37 ] @
Citat: bachi: Jeste, ali je tako dosta skuplje. :-( Na Pepsijevom sajtu piše za Pepsi da i dalje ima 1l u staklenoj ambalaži... http://pepsi.rs/proizvodi E sad... Gde li to naći... :-( Pa imaš dole kontakt pa im pošalješ poruku, ne vidim zašto ti ne bi odgovorili. [ Shadowed @ 27.06.2012. 13:39 ] @
Citat: ctrl alt del: A McDonalds uvozi vodu ili pomeša šećer i "itd" sa BG česmovačom? (mislim na beogradske McD) Ne pravi sa cesmovacom. Pio sam Coca-Colu (pravu) pravljenu sa cesmovacom i razlika je ogromna u odnosu na svu iz maloprodaje i Mc-a. Citat: bachi: Jeste, ali je tako dosta skuplje. :-( Na Pepsijevom sajtu piše za Pepsi da i dalje ima 1l u staklenoj ambalaži... http://pepsi.rs/proizvodi E sad... Gde li to naći... :-( Ma, koga briga za Pepsi ;) Citat: gilopile: Inace, zar ona u limenci nije ok, mislim ipak kontam da je kvalitetnija nego u plastici? Jeste, ali je skupa. U staklenoj od 1L (dok je bilo) je bila cak jeftinija od plasticne od 1L. [ bachi @ 27.06.2012. 13:52 ] @
[ since1986BC @ 27.06.2012. 14:09 ] @
off topic
Neko je priupitao sta su uradili sa silnim staklom? Pretpostavljam da je to otislo ili ce otici za Bugarsku. Informacija je da se sadasnja pivska ambalaza radi u Bugarskoj, a da se stara tamo reciklirana? A ovo je proverena vest: U toku je proces prebacivanja vlasnistva nad pivskom staklenom ambalazom (povratne boce) sa prodavaca na pivare. Dakle prodavnice vise nece biti vlasnici boca, vec pivare. Za oko godinu-dve ocekuje se ukidanje povratne ambalaze - svaka pivska staklena boca bice nepovratna. Da li ce se u medjuvremenu srediti nesto oko reciklaze ili otkupa ne znam. [ mmix @ 27.06.2012. 14:12 ] @
Pravi se sa filtriranom cesmovacom. Aparati za gazirana pica rade na principu protocnog razvodnjavanja i gaziranja sirupa. Razlika u odnosu na fabricku koka kolu je smo u stelovanju dozimetra na masini u meku :)
[ Shadowed @ 27.06.2012. 23:30 ] @
Citat: mmix: Razlika u odnosu na fabricku koka kolu je smo u stelovanju dozimetra na masini u meku :) Neceg stavljaju vise (ili manje)? [ mmix @ 27.06.2012. 23:51 ] @
da, sirupa koka kole, u zavisnosti od toga koliko majstor odvrne diznu takvu koka kolu dobijes ;)
koka kola se proizvodi samo na par mesta u svetu ostale "fabrike" su zapravo samo punionice koje razblazuju i gaziraju za lokalna/regionalna trzista. Sad iskreno, dal se kod nas proizvodi i srup nemam pojma, mada mislim da Coca Cola Hellenic (ciji deo je nasa cocacola) samo radi flasiranje. [ jnk @ 27.06.2012. 23:59 ] @
Smeo bih u 100e da se kladim da kad bih vam u staklenoj casi sipao koka kolu iz plasticne i staklene flase da ne bi provalili razliku. S obzirom na mogucnost slucajnog pogodka od 50% morali bi da probamo na uzorku od 100x da bi znali.
[ boyan3001 @ 28.06.2012. 00:25 ] @
Nema dileme da se razlika oseca, pitanje je samo ko koliko obraca paznju. Plastika bas dominira u odnosu na ostalu ambalazu.
[ mmix @ 28.06.2012. 00:36 ] @
Citat: jnk: Smeo bih u 100e da se kladim da kad bih vam u staklenoj casi sipao koka kolu iz plasticne i staklene flase da ne bi provalili razliku. S obzirom na mogucnost slucajnog pogodka od 50% morali bi da probamo na uzorku od 100x da bi znali. I ja sam nesto tog misljenja Ovo me strasno podseca na Penn&Teller emisiju o organskoj hrani [ gilopile @ 28.06.2012. 01:34 ] @
Sad sam dosao od drugara koji drzi kafic i kafanu 20 god. i pitao sam ga za litrajku i veli da je bila u prodaji pre oko godinu dana, a sada je nema nigde....Domacu lozu ima, nema da fali, heheheh
[ Shadowed @ 28.06.2012. 06:43 ] @
Citat: jnk: Smeo bih u 100e da se kladim da kad bih vam u staklenoj casi sipao koka kolu iz plasticne i staklene flase da ne bi provalili razliku. S obzirom na mogucnost slucajnog pogodka od 50% morali bi da probamo na uzorku od 100x da bi znali. Ne bih imao nista protiv eksperimenta :) Inace ta staklena od 1L je imala i prednost u ceni, ne samo u samoj koli. A i malo sporije vetri (ne moz' da napumpa staklenu flasu) mada nije tolika razlika, veca bi bila kod 2L. [ ventura @ 28.06.2012. 08:04 ] @
Citat: jnk: Smeo bih u 100e da se kladim da kad bih vam u staklenoj casi sipao koka kolu iz plasticne i staklene flase da ne bi provalili razliku. S obzirom na mogucnost slucajnog pogodka od 50% morali bi da probamo na uzorku od 100x da bi znali. Ja ti prihvatam tu opkladu kad god hoćeš :) 100 uzoraka, pozitivna devijacija 10% (>60% potvrđuje tvrdnju). Ako hoćeš u igru možemo da ubacimo i 0.5l i limenke, samo što između limenke i staklene boce nije moguće primetiti razliku, a ove male 0.5l se primete iz aviona jer su duplo slađe od ovih ostalih... A inače nije fora samo u ukusu već i u mehurićima :) [ jnk @ 28.06.2012. 08:20 ] @
Ljudi primete razliku kada piju direktno iz plastične flaše ili limenke pa prislanjaš plastiku ustima i onda je stvarno lošiji utisak. Međutim ako bi bile iste temperature(staklena se i lakše ohladi pa i to doprinosi) i ako bi im sipao u staklenu čašu čisto sumnjam da bi se razlika primetila.
Možda da pošaljemo mitbastersima, ko će da se smara da pije 100 koka kola. [ Shadowed @ 28.06.2012. 08:50 ] @
Citat: jnk: Možda da pošaljemo mitbastersima, ko će da se smara da pije 100 koka kola. Ja cu :) Naravno, ne odjednom. Jednostavno, svakog dana po jedna casa koja je ili iz plasticne ili iz staklene flase. Posle toga kazem iz koje je, pa vidimo procenat nakon 100 komada. Mislim, nema poente dati Mythbusters-ima jer je jasno da ne razlikuje svako. Pa ima ljudi koji ne razlikuju Coca-Colu od Pepsija (i od Sinalka ali mi je to suvise gadno i da zamislim..). Edit: jedino ako bi hemijskom ili nekom slicnom analizom utvrdjivali. [ Vasastajić @ 28.06.2012. 08:50 ] @
Citat: ventura: Ja ti prihvatam tu opkladu kad god hoćeš :) 100 uzoraka, pozitivna devijacija 10% (>60% potvrđuje tvrdnju). Ako hoćeš u igru možemo da ubacimo i 0.5l i limenke, samo što između limenke i staklene boce nije moguće primetiti razliku, a ove male 0.5l se primete iz aviona jer su duplo slađe od ovih ostalih... A inače nije fora samo u ukusu već i u mehurićima :) 100 uzoraka! Daj nemo' se zahebavate so tim, ima da se mumificirate garant na kraju,... ...a možda i pre... Da je vino...eto i mene u gustiranju! [ KrkaCiC @ 28.06.2012. 08:53 ] @
Citat: ko će da se smara da pije 100 koka kola. Evo ja cu da se "trujem" [ ventura @ 28.06.2012. 09:02 ] @
Pa nije 100 uzoraka da popiješ 100 flaša od 2 litra...
Uzmeš po jedan gutljaj iz 100 čaša i to je to... Ja ionako dnevno popijem barem 2 litra koka kole, nikad nisam merio koliko je to gutljaja, ali je verovatno dosta više od 100 :) [ Branko Santo @ 28.06.2012. 09:20 ] @
Ja sam radio blind test Cola/Cola Light/Cola Zero bas zato sto pijem samo original i tvrdim da su ove ostale jako lose :)
Tipa 10 testova sve su bile iz flasa od 2L jednako ohladjene. Cola original identifikovana 100%, Cola Light i Zero posto ne poznajem ukuse sam masio ali oseca se razlika poprilicno. E sad ove iz razlicitih flasa nisam pokusavao. [ Shadowed @ 28.06.2012. 09:46 ] @
Light i Zero su ista stvar :) Razlika u nazivu je iz marketinskih razloga (muskarci ne vole light nazive u proizvodima). A razlika izmedju obicne i light/zero je naravno velika. Tu mozes osetiti cak i razliku u gustini tecnosti.
[ Branko Santo @ 28.06.2012. 09:58 ] @
Na to sam i mislio :) Light i Zero su toliko ruznog ukusa da je to nemoguce.
[ bachi @ 28.06.2012. 10:54 ] @
Ne znam kako ih nije sramota da onu odvratnost Zero puštaju u prodaju, a tek ona debilna reklama u bioskopu gde kao dokazuju da nema razlike u ukusu...
[ mmix @ 28.06.2012. 12:35 ] @
Brate, koliko ciroza u najavi ovde
Inace light i zero nisu isto (mada su oba njesra). Razlikuje se kombinacija zasladjivaca i kolicina aspartama. Inace, Srbija je sada jedna od retkih teritorija u kojima je cola sa secerom. U severnoj americi sve kole su sa corn syrupom [ Java Beograd @ 28.06.2012. 12:43 ] @
Citat: mmix: Brate, koliko ciroza u najavi ovde :) Inace light i zero nisu isto (mada su oba njesra). Razlikuje se kombinacija zasladjivaca i kolicina aspartama. Inace, Srbija je sada jedna od retkih teritorija u kojima je cola sa secerom. U severnoj americi sve kole su sa corn syrupom :) I ja sam bio sklon da prokomentarišem kako Light i Zero nistu isto, ali nisam bio siguran. A što se tiče kukuruznog sirupa, jel taj sadrži šećer ? Ili ne ? [ Shadowed @ 28.06.2012. 12:47 ] @
Negde procitah da je isto, cini mi se na wikipediji, pre nekoliko meseci. Bas me zanima ima li i kakve razlike u ukusu izmedju ove secerne i te sa corn syrup-om.
[ Pirossi @ 28.06.2012. 12:56 ] @
Citat: Java Beograd:...A što se tiče kukuruznog sirupa, jel taj sadrži šećer ? Ili ne ? haha, jok i ne sadrži. drugi naziv mu je glukozni sirup pa ti izvuci zaključak. [ mmix @ 28.06.2012. 13:00 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/High-fructose_corn_syrup
inace, ja primecujem razliku u ukusu (juce sam ga bas pio) i ne svidja mi se. Jos ljudi se buni i zato je npr Pepsi vratio proizvodnju delom na secer i sad imas da kupis "Pepsi Throwback" with real sugar koji je skuplji. [ ventura @ 28.06.2012. 13:24 ] @
Kod nas je rafinisani šećer dostupniji i jeftiniji od kukuruzne fruktoze, pa je zato i ne koriste :)
[ mmix @ 28.06.2012. 13:40 ] @
Pod uslovom da se sirup pravi ovde, sto nije izvesno.
[ Shadowed @ 28.06.2012. 14:35 ] @
Citat: mmix: http://en.wikipedia.org/wiki/High-fructose_corn_syrup inace, ja primecujem razliku u ukusu (juce sam ga bas pio) i ne svidja mi se. Aj' donesi koju limenku da se proba :) [ mmix @ 28.06.2012. 14:46 ] @
Nema sanse, kako airport crew handluje te kofere sanse su vece da cu ja dobiti svoje kofere nazad sa stvarima natopljenim koka kolom
[ Hattalasat @ 29.06.2012. 20:29 ] @
Ja redovno sa ebay , nemackog, dovlacim limenke americke,nemacke,holandske.... od skora poljske . Nema neke dramaticne razlike u ukusima, osim sto je americka skuplja,manje gazirana i nekako bljutavija...
[ ventura @ 29.06.2012. 20:40 ] @
Citat: Hattalasat: Ja redovno sa ebay , nemackog, dovlacim limenke americke,nemacke,holandske.... od skora poljske . Nema neke dramaticne razlike u ukusima, osim sto je americka skuplja,manje gazirana i nekako bljutavija... ??? Nemaš problem sa tim da te jedna limenka košta 30 evra? [ Hattalasat @ 30.06.2012. 16:24 ] @
Odakle ti to da je 30 ? Platim normalnu cenu , stigne kod rodjaka gomila svacega i lik mi kombijem jednom mesecno doveze kuci ..za cca 20-30 eura torbetinu od par kubika :-)
http://www.ebay.de/itm/24x-355...%A4nke&hash=item4604e7ff07 http://www.ebay.de/itm/ORIGINA...%A4nke&hash=item256f59227d Itd,itd...da ne sejem dzabe linkove to je to u pricipu . Svaki put narucim malo ovde ovu,malo onde onu ... [ valerijan @ 30.06.2012. 17:34 ] @
Da li je neko probao neku od ovih John Paul Gaultier-a:
posebno verziju levo. [ Braksi @ 30.06.2012. 17:45 ] @
Cockta je zakon !
[ bachi @ 30.06.2012. 17:52 ] @
Braksi napisa:
> Cockta je zakon ! Pogotovo ona nova Limeta. :D Samo ni nje nema u staklenoj ambalaži. :( [ mmix @ 30.06.2012. 19:24 ] @
Videcemo kakve ce sad ludorije da izmisli coca cola tj njen novi kreativni direktor Jean Paul Gaultier :) ove bar bcoe sto sam video do sada su smesne :)
http://www.coca-cola.co.uk/pre...ier-new-creative-director.html [ espresso @ 30.06.2012. 19:26 ] @
Kod limete je potisnuta aroma Kokte a limeta ne poboljsava aromu, deluje kao Kokta + limuntus iz kesice :) Sto se tice Kokakole i staklene ambalaze, mislim da je pre u pitanju nedostatak kontrole kvaliteta kod nas. Jer ovo sto toce zna da bude zesce djubre. Najbolje se primeti kad malo izvetri, tad aroma moze bolje da se oseti. Varira od normalne do nekog gorkog smeca za koje bi covek rekao da ga neki privatnik muti u svojoj kadi. Zbog toga od skoro forsiram Koktu.
[ valerijan @ 30.06.2012. 20:19 ] @
Čini mi se da se ni meni Cocta sa Limetom nije baš svidela, ali je zato Pepsi sa Limunom odličan.
Prestao sam da ga pijem kad su smanjili količinu od 2L, a ostavili istu cenu... Inače je čista Cockta takođe odlična, kao i (možda je off/topic) Mirinda, pa i Shokata! [Ovu poruku je menjao valerijan dana 01.07.2012. u 01:04 GMT+1] [ Braksi @ 30.06.2012. 20:26 ] @
ja tu Shokatu sam dosad video samo u Srbiji. U Italiji je nepoznata, a ni drugim zemljama je nisam video.
Neko mi je rekao da je to kao sok od zove, kao sto je Sprite neka limunada. [ Count Zero @ 30.06.2012. 20:31 ] @
Kokta je odlična. Prezubio sam i navikao se na nju, tako da koka-kolu skoro i da ne kupujem. Mada, sve manje kupujem bilo šta od toga, mnogo je to šećera
[ valerijan @ 30.06.2012. 20:34 ] @
@Braksi
Volim i Sprite, a Shokata = Zova. ;) [ mmix @ 30.06.2012. 21:07 ] @
Citat: Count Zero: Kokta je odlična. Prezubio sam i navikao se na nju, tako da koka-kolu skoro i da ne kupujem. Mada, sve manje kupujem bilo šta od toga, mnogo je to šećera Kokta ima manje secera jer nema ortofosfornu kiselinu, taj sastojak te sprecava da povratis od kolicine secera u koka koli Kokta takodje nema kofein. [ Count Zero @ 30.06.2012. 21:14 ] @
E, to poslednje mi se ne sviđa, iskreno.
[ anon70939 @ 30.06.2012. 22:26 ] @
ja sam stari kokakoličar, al uspeo sam da se odviknem od toga da je pijem po 2-3 dnevno... Sad ako uzmem limenku u 10 dana, to je plafon...
Nego poceo da mi se svidja Ivi od limuna u limenci zakodje :) Bas je osvezavajuc... [ mmix @ 05.07.2012. 20:15 ] @
[ Shadowed @ 05.07.2012. 22:48 ] @
Mrzim te ;)
[ gilopile @ 06.07.2012. 00:20 ] @
Malo je van teme, ali da li se secate napitka `egzotik` u limenci? Bilo tamo `88, 89....? Ufff, kakav napitak je to bio....
[ igor03 @ 12.07.2012. 14:33 ] @
Davno je to bilo, bilo bi dobro ponovo da se uvede povratna ambalaza od 1L,
:) [ mmix @ 13.07.2012. 11:13 ] @
Nema sanse, dok god je plastika jeftinija od stakla. Moze samo da se desi kao u nemackoj da ti plasticna ambalaza postane povratna
[ Nedeljko @ 13.07.2012. 11:50 ] @
off topic
Ja sam izlečeni kokakoličar. Posle sam prešao na koktu, pa na kvas (jako mi se sviđa), ali nisam više zavisnik. [Ovu poruku je menjao Nedeljko dana 13.07.2012. u 13:02 GMT+1] [ the_tosic @ 13.07.2012. 12:14 ] @
E jeste kvas zakon :), steta sto nema u vecim flasama od 0.25.
[ mrkii @ 13.07.2012. 14:52 ] @
Kad spomenuste kvas izgooglao sam da ga pravi bip i neki privatnik iz cacka.
Gde kupujete ako smem da pitam i koja je cena? Bas bih da probam :) [ the_tosic @ 13.07.2012. 15:35 ] @
Ja u lokalnoj prodavnici, (Dis partner), mislim da kosta ~40 din 0.25 flasica.
Mada mi se cini da ima da se kupi u svim vecim prodavnicama i podrumima pica, nemoj puno da uzmes jer se nekima ne svidja [ Shadowed @ 13.07.2012. 15:59 ] @
Sta je taj kvas? Ne secam se da videh negde a zvuci grozno :)
[ mrkii @ 13.07.2012. 16:21 ] @
[ morihei ueshiba @ 13.07.2012. 16:25 ] @
Citat: Shadowed: Sta je taj kvas? Ne secam se da videh negde a zvuci grozno :) http://en.wikipedia.org/wiki/Kvass Pojednostavljeno,bezalkoholno pivo. Inace,pivara u Zrenjaninu je nekad proizvodila po nemackoj licenci pice zvano Tut-Gut, a kasnije, kad je izgubila licencu - nastavila sa istim pod imenom Euro-Malc. Pice je bilo fantasticno, pogotovu za one koji nisu kokakolicari ili pivopije (kao recimo ja), a puno je i nekih B vitamina i kojestarija - ono,sve prirodno,energetski itd. To je sve ustvari taj Kvass,manje vise. Sada ga vise nema,a mislim da bi proizvodnja istog i pakovanje u konzerve tipa guarana,033l recimo, bila pun pogodak. Ko sad hoce da pije,ne znam gde bi mogao da ga nadje,cujem da se uvozi... [ Lacika.1991 @ 13.07.2012. 16:58 ] @
Ima u limenkama ledeni kvas..neka domaća firma proizvodi..
[ Nedeljko @ 13.07.2012. 16:59 ] @
Mrzi me da čitam članak sa vikipedije, ali koliko sam obavešten, kvas je rusko nacionalno bezalkoholno piće, kao što im je votka nacionalno alkoholno piće. Ljudi ili jako gotive kvas ili ga ne podnose, pri čemu je ovih drugih mnogo više, tako da ti ostaje jedino da probaš. U Miškovićevim veletrgovinama ga nema, ali po manjim radnjama (ne svim, već ponekim) ima, a nalazim ga i po trafikama. Bip pravi kvas koji reklamira kao ruski iako koliko znam nema veze ni sa ruskom licencom, ni sa ruskom proizvodnjom, ni punjenjem, ama nisačim. Ima još neki proizvođač kvasa u limenci.
[ Count Zero @ 13.07.2012. 18:01 ] @
Je l' ovo zezate ili stvarno ne znate šta je kvas, tj. niste ga pili??
Sad sve ide po principu koncentrisan "sirup" i puni, tako i kvas. Taj u konzervi je malo jači od onog u flašici. OK je [ Lacika.1991 @ 13.07.2012. 20:24 ] @
[ Sceka @ 13.07.2012. 20:46 ] @
Kao sto rece @Nedeljko - "...kvas je rusko nacionalno bezalkoholno piće, kao što im je votka nacionalno alkoholno piće. Ljudi ili jako gotive kvas ili ga ne podnose, pri čemu je ovih drugih mnogo više, tako da ti ostaje jedino da probaš..."
Ja nikada nisam voleo Colu, previse je to slatkasto, ali Kvas mnogo volim od malih nogu! Ima BIP-ov da se nadje, retko ali ima. Ono sto je bitno je da je taj BIP-ov skoro identicnog ukusa kao original koji se ranije mogao naci "na svakom cosku". Kad kazem ranije treba uzeti u obzir moje godiste proizvodnje da se ne misli da je to bilo pre desetak godina! :) Kako god, zdravije je neuporedivo od svega sto danas ima da se kupi ma kako da se zove i ma kako da se pakuje. Kvas nikada nije bio u drugacijoj ambalazi, samo mala staklenka, eventualne varijacije u obliku. Vredi probati! Pozdrav! [ Nedeljko @ 13.07.2012. 20:57 ] @
Postoji ledeni kvas u limenci od nekog proizvođača kome nikako da zapamtim ime, kao i BIP-ov kvas u staklenoj flaši i u limenci. Kvasovi od ova dva proizvođača imaju različit ukus.
Nije ga ni tako teško naći. Ne bih se složio sa Šćekom da ga retko ima, ali ga nema baš na svakom ćošku. U Miškovićevim supermarketima ga definitivno nema, tako da ga tamo nemojte ni tražiti. Ne znam koji je to kvas "originalan", jer i u samoj Rusiji ima raznih proizvođača, ali u Ruskom domu u Beogradu se definitivno može piti kvas uvezen iz Rusije. Doduše, ne znam kakvog je ukusa, jer ne svraćam tamo, ali znam da ga ima. [ mmix @ 13.07.2012. 21:05 ] @
To vise nisu Miskovicevi supermarketi, transfer je okoncan.
[ Bojan Basic @ 13.07.2012. 21:21 ] @
Citat: Nedeljko: Postoji ledeni kvas u limenci od nekog proizvođača kome nikako da zapamtim ime, kao i BIP-ov kvas u staklenoj flaši i u limenci. Kvasovi od ova dva proizvođača imaju različit ukus. Da li je taj u limenci slučajno isti kao ovaj dole (osim ambalaže, naravno)? Ovaj dole je iz Čačka, mnogi kažu da je najbolji na našem tržištu, a nikako da dođem u priliku da ga probam. [att_img] [ Count Zero @ 13.07.2012. 21:36 ] @
Ima ovaj iz Ča:
Ili BIP-ov ili taj iz konzerve (http://ledenikvas.com) Koji li je taj sa slike, ne kapiram, hajde baš ću sutra da procunjam. Preferiram piva "sa ukusima" ovih dana, ali zbog ove diskusije ću da proverim za ovaj kvas [ Nedeljko @ 13.07.2012. 21:59 ] @
Citat: Bojan Basic: Da li je taj u limenci slučajno isti kao ovaj dole (osim ambalaže, naravno)? Ovaj dole je iz Čačka, mnogi kažu da je najbolji na našem tržištu, a nikako da dođem u priliku da ga probam. Mislim da ledeni kvas nije iz Čačka, nego iz okoline Begeša ili iz Vojvodine. Taj čačanski nigde nisam video. [ Sceka @ 13.07.2012. 22:15 ] @
Kod mene u kraju ima tog iz Cacka u nekoliko prodavnica a samo u jednoj BIP-ov (koji za mene ima lepsi ukus). Limenku nikada nisam video, sledeci link izgleda da ima u Metro-u pa cu potraziti tamo. Hvala za informaciju/link.
Pozdrav! EDIT Ovo se pretvori u temu o Kvasu! :) Nema veze, BOLJI JE OD Coca - Cole. :) [ Miroslav Jeftić @ 13.07.2012. 23:01 ] @
Citat: Sceka: EDIT Ovo se pretvori u temu o Kvasu! Nema veze, BOLJI JE OD Coca - Cole. Pa sad, kako se uzme, pio sam ovaj u limenci što je postovao Lacika.1991, prvi i nadam se poslednji put u životu [ Nedeljko @ 13.07.2012. 23:34 ] @
Eto, javio se i neko od onih kojima se ne sviđa. Moja prodavačica snabdevačica ga takođe ne voli.
[ Nedeljko @ 14.07.2012. 11:54 ] @
Jutros sam bio u maksiju i na svoje iznenađenje našao ledeni kvas. Dakle, evo šta piše na konzervi:
Proizvodi: INT 011 d.o.o. Vareška 3a, 11000 Beograd, Puni: Terra Production d.o.o. Vojvode Putnika 78, 22320 Inđija [ Sceka @ 14.07.2012. 12:02 ] @
Ja se vratih iz Maksija pre minut, nema uopste Kvas. Kazu da se razgrabi cim ga iznesu iz magacina, narocito kad je ovako vruce. Inace nemaju pojma za limenku Kvasa, bar ova sto sam je pitao i kasirica.
Pozdrav! [ milovanmaric @ 15.07.2012. 10:18 ] @
Cacanski Kvas, ima ga u Super Vero marketima, a evo ga i link
http://www.ninass-kvas.rs/ Kvas im je odlican. A da i cuo sam da se pojavio u BG po nekim STR radnjama. [ milovanmaric @ 15.07.2012. 10:25 ] @
Citat: Count Zero: Ima ovaj iz Ča: Ili BIP-ov ili taj iz konzerve (http://ledenikvas.com) Koji li je taj sa slike, ne kapiram, hajde baš ću sutra da procunjam. Preferiram piva "sa ukusima" ovih dana, ali zbog ove diskusije ću da proverim za ovaj kvas :) Ovaj sa zutom etiketom je taj Cacanski, sad ima novu etiketu sa medvedom. [ mrkii @ 15.07.2012. 10:38 ] @
Sad sam kupio u Maksiju limenku ledenog kvasa.
Probao i ne svidja mi se :( Podseca me na ledene cajeve koje takodje ne volim. [ milovanmaric @ 15.07.2012. 11:09 ] @
Citat: mrkii: Sad sam kupio u Maksiju limenku ledenog kvasa. Probao i ne svidja mi se :( Podseca me na ledene cajeve koje takodje ne volim. Taj Ledeni Kvas i nije pravi kvas, vec neki ekstrat necega. Ovaj Cacanski moras probati, cisto da osetis taj ukus. [ valerijan @ 17.07.2012. 21:46 ] @
Kvasovci...mali predah :
"Ni Koka Kola nije više što je bila Atlanta/ Kompanija Koka Kola saopštila je da je njen profit u drugom ovogodišnjem tromesečju smanjen u odnosu na isti period lane, zbog rastuće cene sirovina. Rastuće cene sirovina poništile su pozitivne posledice širenja poslovanja te kompanije na globalnom nivou. Najveći svetski proizvođač bezalkoholnih pića je saopštio da je na rast prihoda uticala veća prodaja na tržištima u razvoju poput Indije, ali da je taj rast bio neutralizovan troškovima za sastojke i slabijim rastom na domaćem tržištu, saopštila je kompanija. Tokom tri meseca zaključno sa 29. junom, kompanija je zaradila 2,79 milijardi dolara, ili 1,21 dolar po akciji, što je pad sa 2,8 milijardi dolara iz istog period prošle godine. Analitičari koje je ispitivala agencija Faktset predviđali su zaradu od 1,19 dolara po akciji. Inače, kompanija je planirala da do 2020. investira pet milijardi dolara u Indiju, za tri milijarde dolara više u odnosu na prvobitni plan." Izvor [ valerijan @ 03.05.2013. 21:47 ] @
Iako je trenutno aktuelnija zova, interesuje me da li neko zna šta "znači" ono MARKOVIĆI na CC flaši od 2L? :)
"Podeli radost Coca Cola, ti i Markovići" nasumična prezimena ili... [ boyan3001 @ 03.05.2013. 23:50 ] @
Neka nova zaebancija za narodne mase. Ja kupujem samo lim i video sam za sad: #tviteraš, tetka, Razvedena, Razveden i Mili (!?).
edit: Pardon... tetku sam zboravio! [Ovu poruku je menjao boyan3001 dana 04.05.2013. u 01:58 GMT+1] [ valerijan @ 04.05.2013. 00:16 ] @
Dakle i na limu... Kad sam je video u radnji (bila je baš ta strana, Markovići) pomislio sam da je neka kopija CC... Na povratku sam, površno, pretražio Net, ali nema informacija. ...možda je to nešto ~Coca Cola/ World/ United i sl. Čini mi se da nije nagradna igra. Eventualno asocijacije, pa da se im šalju odgovori ili tako nešto. [ KrkaCiC @ 04.05.2013. 00:52 ] @
Skoro sam procitao o tome ovde
[ boyan3001 @ 04.05.2013. 00:58 ] @
Bila bi neka fora da to prilepe na staklene flasice, ovako nije nesto posebno interesantno.
[ valerijan @ 04.05.2013. 07:45 ] @
@KrkaCiC "napisao" sam, ali nažalost, izbacio iz poruke i to (moje) eventualno tumačenje natpisa Marlović:
sa najčešćim prezimenima u nekoj zemlji. @boyan3001 ipak sam pre za rešenje koje sam već naveo ovde, ali da se ne ponavljam: idu primeri sa promocije u Londonu [Ovu poruku je menjao valerijan dana 04.05.2013. u 11:10 GMT+1] Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|