[ pyc @ 27.06.2012. 12:32 ] @
Zdravo,

Nadam se da će ovde neko od stručnijih korisnika foruma moći da me posavetuje u vezi sa jednim pozivom za pojavljivanje u policiji, koji sam upravo dobio.

Radi se o prekršaju prekoračenje dozvoljene brzine koji se dogodio 22.06.2012, ali sam poziv nema nikakve logike, navešću najzanimljiviji deo:

Citat:

...da u roku od 8 dana od uručenja poziva dođe u prostorije SPI (pa je ovde navedena adresa), ili da pomenitoj SPI, na napred navedenu adresu dostavi pismeno izjašnjenje o identitetu lica koje je dana 16.04.2012 godine u 12,30 sati parkiralo vozilo registarskih oznaka XY, imajući u vidu da je u navedeno vreme neposrednim opažanjem dokumentovan saobraćajni prekršaj prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, učinjen od strane vozača navedenog vozila...

Dakle, niti je dobar datum, niti je dobro vreme, niti mogu da prekoračim brzinu kada sam parkiran, očigledno tu nema nikakve logike, biće da su pomešali templejte za ovakvu dokumentaciju.

Koja su moja prava u ovom smislu, i šta je mogu da uradim da bih na najbolji mogući način ove greške obelodanio?

Hvala!

[Ovu poruku je menjao pyc dana 27.06.2012. u 14:32 GMT+1]
[ world-collider @ 27.06.2012. 13:19 ] @
Skeniraj, ili fotografisi dokument (zatamni osetljive podatke) pa ga postavi, jer ovo je skroz van konteksta, plus objasni tvoje vidjenje prekrsaja.
[ pyc @ 27.06.2012. 13:35 ] @
Izvini, ali da li možeš da me pitaš šta ti konkretno nije jasno, rado ću da objasnim, nemam skener pri ruci a i photoshop me maksimalno smara ;) Stvar je vrlo prosta, prekršaja je možda i bilo, ne kažem da sigurno nije, ali se poziv odnosi na parkirano vozilo iz aprila ove godine, što nema veze sa mestom i vremenom prekršaja.
[ world-collider @ 27.06.2012. 13:54 ] @
Koliko vidim iz ovoga sto si postavio oni tebe zovu da se izjasnis o identitetu lica koje je parkiralo vozilo tad i tad, a za koje je utvrdjeno da je ucestvovalo u prekrsaju prekoracenja brzine?!?
Jel vozilo tvoje?
Jel si imao jos neke prekrsaje?
Da li te je policija zaustavila, ili mislis da te je kamera slikala?
[ pyc @ 27.06.2012. 18:38 ] @
Citat:
world-collider: Koliko vidim iz ovoga sto si postavio oni tebe zovu da se izjasnis o identitetu lica koje je parkiralo vozilo tad i tad, a za koje je utvrdjeno da je ucestvovalo u prekrsaju prekoracenja brzine?!?

Upravo tako.

Citat:

Jel vozilo tvoje?

jeste

Citat:

Jel si imao jos neke prekrsaje?

nisam

Citat:

Da li te je policija zaustavila, ili mislis da te je kamera slikala?

nije me zaustavila, dobio sam dve slike u poziv koje pokazuju da sam prekoracio brzinu
[ world-collider @ 27.06.2012. 21:19 ] @
Nejasno je jedino zbog cega te odmah ne terete za prekoracenje brzine ako je vozilo tvoje, nego te zovu da se izjasnis o identitetu (vlasniku parkiranog vozila???), a to je verovatno da utvrde da si to zapravo ti (tu mi nije jasno, jer mozda ako je neko drugi upravljao tvojim vozilom da li terete to lice ili tebe).
U svakom slucaju, po ovome sto pise u dokumentu, hoce da ustanove da si to ti pa te nakon toga terete.
Nazalost, ako su fotke tu, nema sta da osporavas nego da prihvatis to kako je. Odgovori im pismeno (preporuceno), ili idi direkt kod njih, kako zelis.
Nadam se da nisi previse prekoracio brzinu.