[ bufalo bil @ 27.06.2012. 21:05 ] @
Navodno, "stampanje dokumenta u boji na kome je pecat je krivicno delo", tako da su odbili da mi urade tu uslugu. Da li su u pravu? |
[ bufalo bil @ 27.06.2012. 21:05 ] @
[ Vasastajić @ 27.06.2012. 22:02 ] @
Rekao bih da jesu, jer sa ovom današnjom tehnologijom je ionako već malko poteže razlikovati original falsifikata od falsifikata originala.
Još sa dobrim foto šopom i umešnim kreatorom...leleee... [ JankoNIS @ 27.06.2012. 22:18 ] @
Pa i nisu bas u pravu. Koja glupost. Kopija se uvek razlikuje od originala, makar i sa danasnjom tehnologijom. Samo naivan moze da pomisli da ce mu kopirani pecat proci. To se otkriva i golim okom.
Ja bih njih pitao po kom osnovu im kopirani materijali stoje na hard disku uredjaja, i kada oni to brisu (ako brisu). Njihovo je da kopiraju a ne da arhiviraju tudja dokumenta. [ Teratron @ 27.06.2012. 22:28 ] @
Nisu u pravu i ne mogu biti u prtavu ni da zele . Danasnjom tehnologijom mogu da stampaju i novac pa ga ne stampa niko - Tacnije mnogo gledaju filmove ...
[ mmmilan @ 27.06.2012. 22:48 ] @
Odes u drugu stampariju.
[ neca @ 27.06.2012. 22:58 ] @
meni nisu hteli da skeniraju a3 u boji. trebala mi je diploma da se skenira i da se poslaje u inostranstvo.
[ djura63 @ 27.06.2012. 23:09 ] @
Citat: po kom osnovu im kopirani materijali stoje na hard disku uredjaja, Za ovo nisam znao. Ne bi li time trebalo da se pozabavi zastitnik prava gradjana. [ Nabukodonosor @ 27.06.2012. 23:44 ] @
I drugarici su u Cacku odbili da odstampaju dokument sa pecatom.
[ abitbp6_ @ 27.06.2012. 23:59 ] @
Svako danas voli da izigrava policajca, to je sindrom koji vučemo decenijama u nazad. Izbijaju sebi novac iz džepa zbog sopstvene gluposti. Laserski štampač u boji košta već od cca 300 evra. A InkJet već od cca 70. Postoji pečat koji označava kopiju, poput onih u opštini koji se koriste kada se fotokopiraju dokumenti i overavaju. Mogu da nabave jedan takav i eto...
[ mmix @ 28.06.2012. 00:57 ] @
Zar bi vas ZAISTA zacudilo da takav zakon postoji? Zaista?
[ popusicko @ 28.06.2012. 06:26 ] @
Laserski stampac u boji kosta vec od 120e.
[ Vasastajić @ 28.06.2012. 06:46 ] @
Citat: mmix: Zar bi vas ZAISTA zacudilo da takav zakon postoji? Zaista? Pa upravo sam to i imao u vidu kada sam ono gore rekao... ...uz opasku da mi stvarno nije poznato postoji li takva nekakva regulativa, ali zato postoje oni za koje SIGURNO ZNAM, a to je armija strini, snajki i ostalih šalterskih biserki kojima je BAŠ i svejeeedno da li je to Excel ili Exsit, važno da su kockice... o foto šopovima da ne pričam...pa sad od takvih treba očekivati da razlikuju u datom trenutku neke nijanse i tako još neke b'z veeeze sitnice. Ako i postoji takav propis uloga mu je prvenstveno preveniranje stručnosti birokratskog aparata. [ ventura @ 28.06.2012. 07:59 ] @
Možda zakon ne postoji, ali ako ti oni iskopiraju nešto što ti kasnije iskoristiš kao falsifikat, budeš uhapšen i kažeš da si to iskopirao u toj i toj kopirnici, oni će sasvim sigurno imati mnogo problema zbog toga, ako ništa drugo onda zbog saučesnišva.
Zato je i razumno sa njihove strane što neće da se igraju sa tim stvarima... [ Java Beograd @ 28.06.2012. 08:07 ] @
Čekaj, za sve moguće birokratske potrebe crno-bela fotokopija (overena) je sasvim dovoljna i validna. Zašto bi se neko izlagao nepotrebnim troškovima fotokopije u boji ?
[ Vasastajić @ 28.06.2012. 08:40 ] @
^
That is the Question! [ labicko1 @ 28.06.2012. 09:42 ] @
Nisam siguran Ventura da se njihovo kopiranje moze racunati u saucesnistvo, nisu oni kopirali sa namerom da se ta kopija prestavlja kao orginal. Ovako tvojom logikom svaki put kada neko upuca nekoga treba se uhapsiti neko ko proizvodi pistolje.
Sto se tice samog orginala i falsifikata, ono i bez compa i stamparije se pecati falsifikovali, nije to tolko tesko bilo nikada. Sa druge strane imamo drzavne zvanicnike koji nebi primetili da na papiru stoji pecat narodne biblioteke umesto opstinskog suda. Pre neki dana stajao u red u opstini, ispred mene zena dala crno belu kopiju kao orginal, opstinski radnik nije primetio i krenuo da radi posao, tek nakon njenog pitanja "nisam sigurna da je to original" (na sta je opstinski radnik odgovorio "odakle ja da znam sta je orginala i sta ne"), vraceni su papiri i postukap obustavljen. Znaci imas sanse da prodjes sa falsifikatom i to bez problema. Na kraju se postavlja pitanje kolko je to zaista potrebno, znam da je uzas stajati u redovima, gubiti nedelju dana pa i vise za jedan papir jel mu je proso rok trajanja od sest meseci, ali se nikad nezna dali ce se u drzavnom lancu naci neko sa malo mozga i prepoznati fasifikat. Nisam siguran kolke su kazne za ovako nesto, ali su najverovatnije visegodisnje zatvorske. [ ivan.mojsilovic @ 28.06.2012. 10:07 ] @
I meni su odbili. Crko nam stampac u firmi a hitno nam trebalo i kazu ah ne nikako ju sacuvaj boze. Sreca pored stamparije bila prodavnica sa stampacima :D
[ SlobaBgd @ 28.06.2012. 11:03 ] @
Čekajte, a što nosite dokumente u štampariju kad postoje kopirnice?!
[ milosmalic @ 29.06.2012. 06:47 ] @
Preko pečata se lepo ukoso postavi tekst FOTOKOPIJA
I onda nema problema ni sa zakonom ni sa štampanjem [ djordje1979 @ 29.06.2012. 16:45 ] @
Citat: ventura: Možda zakon ne postoji, ali ako ti oni iskopiraju nešto što ti kasnije iskoristiš kao falsifikat, budeš uhapšen i kažeš da si to iskopirao u toj i toj kopirnici, oni će sasvim sigurno imati mnogo problema zbog toga, ako ništa drugo onda zbog saučesnišva. Zato je i razumno sa njihove strane što neće da se igraju sa tim stvarima... Pa ako ne postoji zakon, onda i nisu uradili nista protivzakonito. Saucesnistvo u zakonitim radnjama :P [ Alexxandar @ 29.06.2012. 23:37 ] @
Pa ne možeš protiv zakona o fotokopiranju!
[ Braksi @ 30.06.2012. 00:34 ] @
jbt, da mi je neko rekao da se ovo desilo u Sev. koreji ne bih verovao. Ali posto je Srbija u pitanju - verujem.
Sta bi danas napravio catch me if you can sa jednim epsonom. [ EmmaR @ 02.07.2012. 20:54 ] @
Ništa ne brinite: meni u par fotokopirnica i knjižara odbili da sa A3 kopiraju na A4 (diploma), kao to prevazilazi tehničke mogućnosti kopir aparata (a za neke od tih aparata znam da sigurno to mogu da izvedu, ali ajde sad ubedite stručna lica ovlašćena za rukovanje).
[ endre85 @ 02.07.2012. 22:25 ] @
Nisam trazio, ali secam se da je pre par godina ovo bilo u vestima. Kopirnice zaista ne smeju kopirati/stampati dokumenta sa pecatom u boji.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|