[ Yu Raider @ 07.07.2012. 11:40 ] @
... je naravno u Srbiji ilegalan za fizička lica. Da li postoji neki hack da bi se to moglo uraditi?
Pre svega, nije mi jasna logika tog zakona. Fizičko lice ne sme da uveze (kupi iz inostranstva) paintball opremu, međutim može da je kupi bez ikakve dozvole u bilo kojoj domaćoj firmi koja trguje time.

Naravno, ne treba ni pominjati da je oprema kod nas oko 50% skuplja nego po velikim on-line prodavnicama paintball opreme.

Ideas?
[ Nabukodonosor @ 07.07.2012. 12:34 ] @
Mislim da nisi razumeo zakon. Mislim da neces imati problema ako kupis jednu kacigu ili jedan onaj pistolj. Ali ako kupujes vise komada, onda ne mozes, vec samo preko firme. To ne vazi samo za paintball vec za sve sto kupujes.
[ Yu Raider @ 07.07.2012. 12:45 ] @
Da li je to sigurno? Jedan komplet mi i treba. Plašim se samo da mi ga ne vrate na carini pa da puknem pare ni za šta.
[ fade @ 08.07.2012. 08:58 ] @
Bolje da nazoveš direktno upravu carina i pitaš:
http://www.upravacarina.rs/cyr/Kontakt/Stranice/Kontakt.aspx
[ jerryrain @ 08.07.2012. 10:14 ] @
Citat:
Yu Raider: ... je naravno u Srbiji ilegalan za fizička lica. Da li postoji neki hack da bi se to moglo uraditi?
Pre svega, nije mi jasna logika tog zakona. Fizičko lice ne sme da uveze (kupi iz inostranstva) paintball opremu, međutim može da je kupi bez ikakve dozvole u bilo kojoj domaćoj firmi koja trguje time.

Naravno, ne treba ni pominjati da je oprema kod nas oko 50% skuplja nego po velikim on-line prodavnicama paintball opreme.

Ideas?

Razumeo si zakon, ne mozes da uvezes marker kao fizicko lice... eventualno ako si clan nekog kluba pa da probas preko njih da dobijes dozvolu za uvoz...
[ Shon3i @ 08.07.2012. 12:46 ] @
Kad vec pomenuste paintball da li kod nas negde ima LaserTag? Moj ortak je to probao u Parizu, kaze ludilo kolio se nalozio :) i po svemu sudeci dosta je dinamicniji od paintball koji je vec old school :)