|
[ llux @ 21.07.2012. 19:41 ] @
| Tekst je odlican i opsiran. Ovo su argumenti koje sam oduvek hteo da upotrebim, ali posto nisam obrazovan, nikad nisam umeo da lepo izrazim svoje misli.
Preveo bih ja, ali bi trajalo citavu vecnost jer sporo kucam i morao bih puno da koristim g translate, jer ne znam bas toliko engleski. A mozda neko od vas upotrebi tekst i za svoj sajt.
http://whynogod.wordpress.com/ |
[ Keez-a @ 22.07.2012. 00:33 ] @
Pošto pare?
[ llux @ 22.07.2012. 06:54 ] @
Pa besplatno. Zato sto to nije za mene licno, vec za sve nas koji ponekad vodimo rasprave o postojanju boga, pa da imamo vec gotove argumente, jer se tesko setiti svega u jednom trenutku.
A ako me pitas zasto imam potrebu da se raspravljam, pa imam, jer mislim da vera koci napredak nauke. Ako znas da je bog sve napravio, nikada ti se nece javiti radoznalost da saznas kako je nastao svet i neces se obrazovati i na kraju eventualno imati neku korisnu ideju. Ili probuditi kod svog deteta zelju za saznanjem.
Recimo, pacijent se "magicno" izleci. Ako svi pomisle da je u pitanju bozje cudo, medicina nece napredovati.
A ako pokusate da pronadjete odgovor zasto i kako se izlecio, medicina ce napredovati.
[ KrkaCiC @ 22.07.2012. 11:24 ] @
Za DZ tesko da ce neko prevoditi
[ Miroslav Jeftić @ 22.07.2012. 12:14 ] @
Citat: KrkaCiC: Za DZ tesko da ce neko prevoditi
Baš, ima oko 40 strana, ne bi bio mali posao. I čemu, da li neko veruje ili ne veruje njegova stvar
[ llux @ 22.07.2012. 12:29 ] @
Bitna je samo prva. Na nasim stranicama nema tako dobrih tekstova. Iz bilo koje oblasti.
[ kaćunčica @ 22.07.2012. 13:46 ] @
Ovako izgleda "prevedena" prva stavka u Google Translate:
Religiozna osoba može reći:
1.The biblijski Bog je stvaran.
Nema dokaza da podrži bilo koju od tvrdnje u Bibliji u vezi postojanje boga. Svaka 'dokaza' predlaže teisti da podrži Biblije razne istorijske i natprirodne tvrdnje ne postoji u najboljem slučaju, proizveden u najgorem slučaju.
Biblija nije samo-autentifikacijom, to je jednostavno jedan od mnogih religioznih tekstova. Kao i onih drugih, ona sama po sebi predstavlja nikakav dokaz za postojanje boga. Njegova proza rumen i nestvaran sadržaj nemojte ga legitimiše, niti ga razlikuje od drugih antičkih dela književnosti.
Biblija je istorijski netačno [2], činjenično netačne, nedosledan [2] i kontradiktorne. To je veštački konstruisan od strane grupe ljudi u antici i loše prevedena, u velikoj meri izmenjen i selektivno tumači. Čitavi delovi teksta su redigovane vremenom.
Pogledajte takođe: Argument iz Biblije, kritike u Bibliji, doslednost od Biblije, Compendium of neverici, Deconversion: Biblija i Istorija Boga (oba moraju da gledaju), BBC-Istorija Boga.
Poreklo Biblije: PBS Burleskue Secrets, CH4 Ko je napisao Bibliju? (mora da gledaju).
"Pravilno čitanje, Biblija je najmoćnija sila za ateizma ikada zamisliti." - Isak AsimovUndo editsReligiozna osoba može reći :
1.The biblijski Bog je stvaran.
Nema dokaza da podrži bilo koju od tvrdnje u Bibliji u vezi postojanje boga . Svaka 'dokaza' predlaže teisti da podrži Biblije razne istorijske i natprirodne tvrdnje ne postoji u najboljem slučaju , proizveden u najgorem slučaju .
Biblija nije samo- autentifikacijom , to je jednostavno jedan od mnogih religioznih tekstova . Kao i onih drugih , ona sama po sebi predstavlja nikakav dokaz za postojanje boga . Njegova proza rumen i nestvaran sadržaj nemojte ga legitimiše , niti ga razlikuje od drugih antičkih dela književnosti .
Biblija je istorijski netačno [ 2 ] , činjenično netačne , nedosledan [ 2 ] i kontradiktorne . To je veštački konstruisan od strane grupe ljudi u antici i loše prevedena , u velikoj meri izmenjen i selektivno tumači . Čitavi delovi teksta su redigovane vremenom .
Pogledajte takođe : Argument iz Biblije, kritike u Bibliji , doslednost od Biblije,Compendium of neverici, Deconversion : Biblija iIstorija Boga (oba moraju da gledaju ) , BBC-Istorija Boga .
Poreklo Biblije : PBS Burleskue Secrets , CH4 Ko je napisao Bibliju? (mora da gledaju ) .
" Pravilno čitanje ,Biblija jenajmoćnija sila za ateizma ikada zamisliti." - Isak Asimov
Ako je za argumentovanu raspravu, izvuci sustinu u par recenica iz svake stavke.
[ mrkii @ 22.07.2012. 14:16 ] @
Ako se dovoljno i iskreno pomolis prevesce se to i samo .
[ Java Beograd @ 22.07.2012. 15:43 ] @
Pogrešno razmišljaš, llux. Logikom i argumentima ne možeš da se suprotstavljaš veri i ljubavi. Zato, ni ne pokušavaj.
(Samo da se razumemo, ja nisam vernik, nisam religiozan)
[ New Village DC @ 23.07.2012. 00:59 ] @
Pa stvarno, kako ces da argumentujes oko iracionalnih misaonih stvari? Vera je vera, ili je imas ili ne.
[ visnjic @ 23.07.2012. 06:33 ] @
Citat: llux:
A ako me pitas zasto imam potrebu da se raspravljam, pa imam, jer mislim da vera koci napredak nauke. Ako znas da je bog sve napravio, nikada ti se nece javiti radoznalost da saznas kako je nastao svet i neces se obrazovati i na kraju eventualno imati neku korisnu ideju. Ili probuditi kod svog deteta zelju za saznanjem.
Recimo, pacijent se "magicno" izleci. Ako svi pomisle da je u pitanju bozje cudo, medicina nece napredovati.
A ako pokusate da pronadjete odgovor zasto i kako se izlecio, medicina ce napredovati.
Puno energije ce ti otici na takve diskusije dok ne shvatis da nema poentu. Prvo, sto neces ni jednog (ili ces mozda jednog od sto) vernika ubediti da prestane da veruje. Drugo, cak i da slomis neciji sistem verovanja i vrednosti, neces pomoci razvoju nauke.
Ako zelis da ucinis nesto dobro sa svojom energijom, bolje pomozi prijatelju u nevolji, slucajnom prolazniku, nezbrinutoj deci itd. Ima mnogo prostora za dobra dela u ovom neprevednom svetu.
Opet ako jednostavno uzivas u diskusijama te vrste, to je onda drugi slucaj. Nemam nista protiv, mislim da je dobra vezba za klikere, ali bar treba da znas gde ti ide energija i na sta.
Samo prijateljski savet.
Pozdrav.
[ mrkii @ 23.07.2012. 08:22 ] @
Citat: Prvo, sto neces ni jednog (ili ces mozda jednog od sto) vernika ubediti da prestane da veruje.
Izgooglaj promenu broja ateista u Ceskoj u poslednjih par popisa pa ces videti da nisi u pravu.
Ljudi u toj meni, od kada sam procitao podatak, omiljenoj zemlji masovno prestaju da veruju :)
Citat: From 1991 to 2001 and further to 2011 the adherence to Roman Catholicism decreased from 39.0 to 26.8 and then to 10.3; Protestantism similarly declined from 3.7% to 2.1% and then to 0.8%.
Citat: According to the 2011 census, 79.4% of the population was agnostic, atheist or irreligious (34.2% answered they had no religion and 45.2% didn't answer the question), 10.3% was Roman Catholic, 0.8% was Protestant
[ visnjic @ 23.07.2012. 09:44 ] @
Vid' stvarno ;)
Povlacim rec, mada se i dalje drzim stava da je korisnije raditi neke druge stvari od diskusija o religiji, Bogu itd koje znaju da uzmu poprilicno zivaca i energije.
To doduse vazi za mene, ne mora i za druge.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|