[ pyc @ 16.08.2012. 09:35 ] @
Pošto njima ni na kraj pameti ne pada da pogledaju moj predmet koji se već godinama vuklja kod njih, i da mi bar kažu da li sam priložio sve što treba, rešio sam da ovim putem potražim nekoga ko će to moći "da pogura", naravno uz novčanu nagradu. U pitanju je nekretnina u opštini Zvedara. Ozbiljne ponude na PM...

[ Odin D. @ 16.08.2012. 13:52 ] @
Ne mogu ti pomoći, sem da ti kažem da je možda moguće.

Evo skorašnji slučaj iz mog naselja.
Čovjek je prodavao kuću. Naselje je novije (recimo ne starije od 10-tak godina), i naravno da su svi predavali već nekoliko puta zahtjeve za legalizaciju i naravno da nikad nikom ništa nije stiglo, sem prije 2-3 godine onima koji su odjednom platili u kešu neke desetine 'iljada evrovova kad je naišao onaj opšti talas ludila oko legalizovanja i kada su obećavali da će sve biti završeno za 3-4 mjeseca.

Elem, kao što rekoh, čovjek je prodavao kuću, a čini mi se da je kupac trebao da kupi to uz pomoć kredita od banke, te je stoga bilo potrebno da kuća ima svu potrebnu dokumentaciju i dozvole.
Normalnom procedurom ništa nije moguće uraditi, ali je slučaj takav da je dotični prodavac šofer jednog od ministara u vladi (koji, uzgred budi rečeno - nikakve veze nema ni sa kakvim građevinama), ali je to navodno bilo dovoljno da dobije potrebnu dokumentaciju nakon 3-4 mjeseca neviđenog kafkijanskog života. Dakle, veza je bio ministar. Elem, epilog svega toga je da je na kraju rekao: "Da sam znao kakve me muke sa ovom papirologijom čekaju - nikad mi ne bi palo na pamet da se upuštam u ovu prodaju i ovo maltretiranje..."

Ovo doduše nije bilo na Zvezdari, već na drugom kraju grada, ali čisto sumnjam da rod biro-gofana posjeduju neki značajan bio-diverzitet na tako malom geografskom prostoru sa sličnim osobinama prirodnog staništa.
[ Lavlja_Jazbina @ 20.08.2012. 11:40 ] @
Imas PP.