[ zentriks @ 26.08.2012. 15:38 ] @
| Pozz ekipo. Treba mi jedno objasnjenje sta je u stvari proglasenje za rad i koliko to kosta?
Situacija je sledeca, u julu sam sam poceo da skupljam papire za odlazak u soci preko firme Putevi Uzice. Poslao sam im pasos i diplomu i jos nekih papira 100 sto su trazili. Kad sam ih zvao zadnji put rekli su mi da jos nije stiglo to proglasenje iz Rusije i da se viza radi tek kad Rusi izdaju to proglasenje...
U medju vremenu, kod mene otac razboli [kako su rekli doktori, kolaps pluca ili tako nesto] i sad ja sam hteo da odlozim ili otkazem odlazak tamo.
Da li postoji sad neka osnova da oni nesto meni naplate ako u medjuvremenu stignu papiri od Rusa? Ovo je mi je hitno...
Da napomenem nisu mi davali nista da potpisem tipa ugovor ili nesto slicno, osim jednog upitnika o tome gde sam radio pre i zasto bih radio kod njih... |
[ fade @ 26.08.2012. 18:37 ] @
Manje vise ti je to radna dozvola.
Onda nosis u ambasadu u Beogradu da ti urade vizu i to je to. Druga sam vozio, otisao u 7 ujutro da preda, dobio u 3 popodne.
Mislim da prihlasenie kosta 140 dolara.
Firma ce ti mozda dozvoliti da odlozis mesec-dva, ali ako budes odbio da ides, racunaj da ce ti verovatno traziti da platis nesto, jer predavanje papira, zahtevi, dokumenta, sve to kosta.
[ zentriks @ 27.08.2012. 09:57 ] @
hvala drugar na odgovoru. juce sam pola dana izgubio citajuci forume i pretragu i nigde nisam nasao odgovor. Ja sam mislio da ovo kosta vise medjutim ako mi zaskripi nije to puno, bolje i to nego da se vratim otud posle nedelju dana( a onda jos i viza i karta...)
[ zentriks @ 28.08.2012. 09:47 ] @
E drugar jel znas mozda na koliko se izdaje to oroglasenje, na tri ili sest meseci?
[ fade @ 28.08.2012. 10:57 ] @
Drug mi je imao na 3 meseca. Možda postoji i na šest, mada nisam siguran, teško. Mislim da za period veći od 3 meseca se vadi komplet radna viza, koja ti nije ista kao kad bi dobio sa prihlašeniem na 3 meseca.
[ zentriks @ 28.08.2012. 14:16 ] @
Aha, ok hvala za info....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.