|
[ zeenmc @ 09.09.2012. 20:48 ] @
| Pozdrav, ovako, automobili me nekad uopste nisu interesovali, ali frka dosla sad nema leba da se izbegnu, zbog posla moram uzeti auto, ali ne moze bilo sta, uzeo bih naravno polovno do 4godine starosti, bavim se obukom pasa, te mi treba auto da u gepeku mogu stati 2 boksa od aluminijuma, nisu oni nesto veliki, izbor je generalno izmedju hedzbek sasije, i to se najvise lomim izmedju novog Megana i Astre J, stim da je ova poslednja nesto skuplja, vrednost do koje bih isao je 8000evra, pored njega tu je i honda civic, bla bla bla, da li imate neki predlog, najvise me zanimaju lose i dobre strane Reno Megana, jer je on trenutno 99% glavna zelja :), i koja je "normalna" predjena kilometraza za 3godine, neke automobile sam vidjao da su za 2 godine prosli po 140000km, sto mi bas nesto previse
Nesto me ovako zanima, samo crne boje, i sa 3 vrata
Reno Megan
Zahvalan :) |
[ Lavlja_Jazbina @ 09.09.2012. 22:53 ] @
Ja sam stekao utisak da ti je zelja da objedinis,posao-privatno.2 boksa,mislim da tebi tu igra karavan,
mozda i ova serija megana.Meni se licno dopada kako izgleda.Poznajem kuckare koji su imali 2 kaveza u a4
pa su posle uzeli peugeot 406 ali opet karavan.
[ Milojkovic @ 09.09.2012. 23:57 ] @
Za te pare nema dobrog automobila iz te klase dodaj jos 4000 pa kreni u kupovinu od neke lizing kuce koja je oduzela vozilo od neplatise prvog vlasnika sa pravom kilometrazom
[ ventura @ 10.09.2012. 00:49 ] @
Citat: Milojkovic: Za te pare nema dobrog automobila iz te klase dodaj jos 4000 pa kreni u kupovinu od neke lizing kuce koja je oduzela vozilo od neplatise prvog vlasnika sa pravom kilometrazom
Bolje mu je da kupi auto izvučen iz poplave nego oduzeti auto iz lizing kuće...
Šta misliš kako se neko ponašao prema autu za koji nije plaćao ni rate lizinga? Servis, redovno održavanje? Sigurno ga je redovno terao na servis i pazio, a ovako nije plaćao rate lizing kući znajući da će mu biti oduzet..
[ botr @ 10.09.2012. 07:00 ] @
Bolje ovakav auto s 174k km, ako je redovno odrzavan, nego neki vracen sa lizinga kome nedostaje polovina delova, a nije ni odrzavan.
Po meni, za taj novac pogledaj nesto stariji auto, ali u ponudi zvanicnog uvoznika, koji je kupljen nov u Srbji, redovno odrzavan, a onda je vlasnik taj auto dao u zamenu za novi.
[ Java Beograd @ 10.09.2012. 07:24 ] @
Ako ti je za posao, nemoj ništa manje od dobrog, pravog karavana. Sad planiraš dva boksa, ali uvek će tu biti još nekih predmeta, pribora, možda i treći boks, i mesta nikad dovoljno. Stoga, iskren savet, mani se hečbekova relativno male zapremine, i relativno nestandardnog oblika, kakav je upravo megan kojeg si linkovao.
[ vladd @ 10.09.2012. 07:45 ] @
Ima i megana za tu trku
[ zeenmc @ 10.09.2012. 19:02 ] @
Upravo ko sto neko rece, cilj jeste da objedinim privatni zivot i posao, jurim i neki posluc u IT svetu, ce da vidim, uskoro polazem CCNA, te se mozda angazujem ozbiljnije oko toga, karavan bas i ne bih, jer mi se nesvidjaju, mada taj megane karavan je vise nego zanimljiv, moj otac je 2008 uzeo Passat b.5 iz Holiday (kuca iz Sapca) i bio je prezadovoljan za 3 godine prosao je oko 103000km,
@Milojkovic, uh mnogo bre zvucis negativno, to su automobili stari 2,3 godine, to ja jurim, to je mlado, uh ne bih dodao tih 4000evra, prvo sto su mi maltene i mentalne i finansijske mogucnosti u samom vrhu sto se tice 8000evra, ja bih isto uradio ko i otac, otisao u Sabac i tamo iz iste kuce uzeo nekog francuza (pasat je doveden iz Marseja) mi smo prezadovoljni automobilnom :) inace, u opticaju ulaze i limuzine kojima se zadnje staklo dize, mada mozda za to jedno oko zatvorim pa pojurim Passat b6 :)
[ vaske2 @ 10.09.2012. 19:20 ] @
Ova auto kuća što je ti spominješ...svraćao sam pre neki dan,bukvalno na placu nemaju nijedan auto koji nije bio havarisan ali baš ni jedan.Vozila uzimaju od lizing kuća iz Francuske,Holandije,Belgije...u pitanju su vozila relativno mlada ali sa enormno velikim kilometražama.Za 99% vozila sa placa nemožeš dobiti servisnu knjigu na uvid.
[ milivoje t @ 10.09.2012. 19:55 ] @
Citat: automobili me nekad uopste nisu interesovali, ali frka dosla sad nema leba da se izbegnu... Megan je trenutno 99% glavna zelja :)
ne shvati ovo licno,
primecujem u svom okruzenju i na ulici da taj novi megan ide pod ruku sa ljudima koji su "operisani" od voznje i poznavanja automobila...
sto se tice boksova, ponesi veliki boks sa sobom, pa vidi kakva je situacija sa pakovanjem, nije bitna samo velicina gepeka, vec i prilaz i otvor istog...
[ zeenmc @ 10.09.2012. 20:07 ] @
@Milovije, jbg ne mogu svi biti strucnjaci, zbog toga sam ja dosao na forum da pitam, ja eto obucavam pse za strane vojske policije, sutra ce ti psi biti po afganistanu i koje kakvim vuko*ebinama, ali eto, o automobilima blage nemam, meni treba auto u kog cu imati poverenja, zbog cestih odlazaka do nemacke i slicno, realno, o autu ne znam in da beknem, i nevidim sta je tu probelm, jbg niko nije rodjen da zna sve i svasta, pa ni ja, ni vi :P, inace koji plac za prodaju automobila predlazete, ja cesto proveravam sajt polovniautomobili.com
btw sto se tice naseg auta, iscimali smo neke prijatelje preko interpola i tih stvari da se proveri, te smo dobili garancije da je auto cist ko suza, sto i verujem, samo smo homov zglob menjali, tj do sad smo ih oba promenili, ali koliko je nama receno, pasatu je to bas problem inace
[ botr @ 10.09.2012. 20:10 ] @
Bezi od Sapca :) Tamo mozes da nadjes samo jeftine, polovne, delove.
[Ovu poruku je menjao botr dana 10.09.2012. u 21:42 GMT+1]
[ rafiki @ 10.09.2012. 20:10 ] @
Citroen Berlingo u putnickoj varijanti: velik gepek pravilnih dimenzija, niskog poda (da kerovi lakse udju ili budu uneseni). Kraci je od karavana, unutra pristojno opremljen, HDI motor...
Pozdrav
[ milivoje t @ 10.09.2012. 20:27 ] @
bre nista licno Nedeljko, ko kaze da moraju da te interesuju automobili, kakav crni problem pominjes :), samo me tvoje pisanje asociralo na nesto sto sam primetio na ulici i komsiluku od kako se pojavio taj megan, neobicnu korelaciju...
time ne mislim da si los vozac ili sta god...
vidi, kazem ti ponesi boks sa sobom pa probaj kako se pakuje u gepek megana. ako obucavas sluzbene pse, boksovi su veliki, zapremina gepeka ne govori o dimenzijama, kod nekih automobila bude problem sa otovorom gepeka ili dubinom...
ako ces cesto na dugacak put, razmisli o vecim automobilima, koji su udobniji za duzu voznju...
[ zeenmc @ 10.09.2012. 20:48 ] @
@Milivoje ma opusteno, nista se ja nisam uvredio naravno :), nego neke moje viuge u glavi, jbg svako ima svoje, niko nije savrsen, tu pricu uvek guram, danas su ljudi zbog situacije popustili sa zivcima i samo bi se svadjali, a da ni sami oni ne znaju razlog, zbog toga kazem, svako je razlicit, svako ima neku svoju pricu, ne moramo je uvek MI razumeti, uglavnom sto se mene tice, nisam los vozac, cak sam previse po pravilu (btw prosle godine sam se sa spomenutim passatom zakucao u bus, jbg malo glupa situacija, bila kisa, ovo ono, noc, nije radilo osvetljenje, a bus bio tamnije boje, uglavnom nisam postovao pravo prvenstva prilikom ulaska u kruzni tog, mada na sudjenu je sudija rekla da je i vozac busa napravio ozbiljnu gresku, ali da sam ja napravio onu zbog koje je doslo do udesa jel te, znaci sigurno nisam ni najbolji)
Interesuje me sto se tice megana novog, kakav je sa delovima, da li imaju neke slabije tacke, dizelasi koliko trose na 100km ?
[ Milojkovic @ 11.09.2012. 00:24 ] @
Potrose novi megani sve sto naspes u rezervoar pod uslovom da se ne pokvare pre toga
[ zeenmc @ 11.09.2012. 05:46 ] @
@Milojkovic, sta onda da gledam ? sta da jurim, neka pomoc ??? Focus ?, mogu i limuzine kojima se dizu zadnja stakla, mada koliko sam primetio to je bas retkost :(
[ Milojkovic @ 11.09.2012. 15:50 ] @
Das auto.:)
[ zeenmc @ 11.09.2012. 18:21 ] @
Sta sve moze da strada tokom loseg odrzavanja automobila starog 2-3 godine, ja i kad uzmem auto, u najavi cu menjati ulje, filtere, kaiseve, mislim odradio bih veliki servis, kako god okrenes...mene vise brinu oni silni kilomentri za auto staro 3 godine, da su uspeli da dodju do 130000km, doduse jedno iz Srbije sam video, upravo novi megan, star 3 godine, i presao oko 67000km
[ vaske2 @ 11.09.2012. 18:31 ] @
U Srbiji DA,iz uvoza ces ih više sretati sa ovim i većim kilometražama...
http://suchen.mobile.de/auto-i...50000&categories=EstateCar
[ zeenmc @ 11.09.2012. 19:16 ] @
Znaci da jurim vozilo kupljeno u Srbiji, hm, ja bas hteo da jurim nesto iz Francuske zbog njihovih puteva, ono tipa vozilo ocuvanije, bla bla bla :P
A koje su lose strane novog Megana ?
[ goat @ 11.09.2012. 21:13 ] @
šta god da kupiš, a što će ti novac donositi nećeš se mnogo prevariti... nisu su na placevima 100% krševi za otpad, a i da jesu šta onda da kažemo za veliki deo automobila koji nam se kotrlja po putevima!?...
... ako te brinu kvarovi ne zaboravi da se i novi kvare ... za svaki moraš odvajati za održavanje koje više ne zavisi od marke automobila nego od klase...
... kupi neki koji ti se recimo vizuelno ne sviđa ili na koga naletiš a nikada nisi razmišljao da ga kupiš... u takvom slučaja konačan ishod bude najčešće pozitivan - vlasnik zadovoljan ružnim pačetom koje ga ne izdade...
srećna kupovina..
[ Milojkovic @ 11.09.2012. 22:55 ] @
Lep i dopadljiv dizajn karoserije su mamac za kupovinu u preko 90 % slucajeva 9 % njih se odlucuje za lep enterijer a 1% za pouzdanost .
[ supermario @ 12.09.2012. 01:42 ] @
Milojkovicu, jesi li ti vozio sve nove Megane pa tako pricas ili lupetas napamet, sto mi je vjerovatnija opcija?
Ovaj sa slike izgleda perfektno i za to stanje i to godiste je sasvim korektna kupovina.Naravno, tebi je Golf II najbolji auto svih vremena, i to bas taj tvoj primjerak.
Sto se tice Megana, ovaj motor je odlican, sasvim je dovoljno jak, potrosnja je takodje odlicna, po gradu oko 6-7, na otvorenom oko 4, prosjecna ce ti biti oko 5.5-6, zavisi kako vozis, auto kao auto nema nikakvih poznatih mana, svi moji prijatelji koji ga voze su odusevljeni i za te pare tesko da ces naci nesto bolje.Bjezi od onih sa oznakom Generation, em su goli ko pistolj em se ne rade u istoj drzavi kao ovi, ovaj primjerak konkretno ima i odlican paket opreme i gotovo sve sto prosjecnom korisniku treba.Uostalom, uporedi i provozaj i ovoga i sve ostale koje nadjes za iste pare pa sam prosudi.Sto se tice servisa nista ti nije skuplji u odnosu na VW, cak je i jeftiniji, dijelova ima pa ne moras s te strane brinuti.
[ zeenmc @ 12.09.2012. 19:02 ] @
@Milojkovic, ajd onda predlozi sta je upotrebljiv i pouzdan auto, ja sam samo dao predloge na sta bi to trebalo da lici, ali generalno to mi je poslednje sto me zanima, upotrebljivost je najbitnija :) ja sam generalno jedino cuo za reno automobile, da puno trose...
[ Milojkovic @ 13.09.2012. 01:50 ] @
1.Golf 1.9 tdi ili benzinci manje kubikaze
2.Skoda octavia 1.9 tdi
#.Fiat grande punto 1.3 jtd. i svi ostali benzinci
4.Fiat Bravo.1.6 i 1.9 jtd
5.Opel astra1. 3 cdti.
[ Dr.sima @ 13.09.2012. 08:47 ] @
Kad gledam dizanje vw u nebesa prosto mi pripadne muka. Precenjeni, preskupi, daleko ne udobniji i ruzniji auti od bilo kog francuskog.
A prica o odrzavanju je totalno nebulozna. Sa propisnim odrzavanjem i prosecnom kilometrazom od cca 10-15k km godisnje, svaki NOV auto ce da izdrzi 10godina. Za polovnjake zavisi kako je auto odrzavan kod predhodnog vlasnika i koja mu je stvarna kilometraza, nista vise.
Sve ostalo je "svaki cigan hvali svoga konja"!
[ mozdasamjaamozdainisam @ 13.09.2012. 10:36 ] @
Citat: zeenmc:
Sta sve moze da strada tokom loseg odrzavanja automobila starog 2-3 godine, ja i kad uzmem auto, u najavi cu menjati ulje, filtere, kaiseve, mislim odradio bih veliki servis, kako god okrenes...mene vise brinu oni silni kilomentri za auto staro 3 godine, da su uspeli da dodju do 130000km, doduse jedno iz Srbije sam video, upravo novi megan, star 3 godine, i presao oko 67000km
Pazi, te 'velike' kilometraze mogu ali i ne moraju po defaultu biti problem. Vozilo koje predje 150.000 za 3 godine (50.000 godisnje) se vozilo 98% vremena na auto putu; gledaj samo da li ima kuku ili ne, jer sa kukom moze da bude da je koriscen za prikolicu, te da je trpeo veca opterecenja (pogotovo karavani).
Ja sam recimo sa Seatom presao za 12 meseci 55.000 kilometara, ali ja svaki dan putujem 189 kilometara (kuca > posao > kuca); od toga, nemam vise od 5 kilometara po gradu, sve ostalo je auto put. 99% vremena je vozilo u petoj brzini, na tempomatu, konstantna brzina. Tu nema previse habanja (kao u gradskoj voznji ili prilikom vuce karavana). Takvi automobili su skoro uvek sa lizinga, sto ce reci da su u prve 3 godine lizinga 100% imali redovne servise. Jedino gledaj da nije bio udaran / havarisan. Eventualno povedi nekoga sa sobom ko se razume i ko ume da prepozna udarano vozilo.
Na kraju, moj savet ti je da vise razmisljas glavom a manje emocijama (to jest, izgled vozila bi trebalo da ti bude realno tek na 4 ili 5 mestu). Pre svega pouzdanost, zatim potrosnja, zatim odrzavanje, pa prakticnost vozila - pa tek onda izgled.
[ Zlatni_bg @ 13.09.2012. 16:13 ] @
Takodje kod tih velikih kilometraza za mali period, ako je ikako moguce proveriti da li je firmin auto u pitanju, svi znamo kako se to vozi :) Ali ovaj Megan mi je bas dosta presao za taj period, s obzirom da je iz BG-a, cisto sumnjam da je isao svaki dan 150km na posao i 150 nazad. Takodje, ne pise nigde da je kupljen u Srbiji, sto znaci da je mozda bio i stranac, kupljen za male pare, dovezen u Srbiju, proverio bih onda i zasto ga prodaje tako "svezeg", verovatno skoro uvezenog, s prepolovljenom cenom.
A za boxeve, nisam siguran da li mogu da ti stanu u hatchbacka, zavisi i da li vozis doge ili maltezere :) Imas mnogo lepih novih karavana.
EDIT: Sad vidim da si napisao da ti auto treba i radi duzih puteva do Nemacke i slicno... onda definitivno bolje uzmi karavan :)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|