[ Lavlja_Jazbina @ 16.09.2012. 08:31 ] @
Otvaram temu da bi izmalerisao vest,kao i kada sam postavio temu,POPLAVE PRETE SRBIJI.
Ovo nam nije uopste potrebno,posebno soliterasima.Dimnjicari otpusteni,a dimnjaci zapuseni.

http://www.kurir-info.rs/stizu-razorne-ledene-oluje-clanak-413158
[ fade @ 16.09.2012. 08:42 ] @
Vest je iz kurira, mislim da to dovoljno govori.

[ dejanet @ 16.09.2012. 08:55 ] @
Prosla zima je bila u granicama normale za Srbiju, druga stvar je privikavanje na blaze-nestandardne zime kakvih je bilo par u poslednjih 10 godina.

O drzavnim sluzbama u bilo kojoj situaciji, kada moraju da isporuce bilo kakav proizvod ili uslugu stanovnistvu ne treba trositi reci, jednostavno njihova ne-pripremljenost, nesposobnost, ne-organizovanost je legendarna.

Takodje za privatne inicijative u vidu onog (od Tadica) odlikovanog bivseg "sportiste", prosle zime u ulozi spasioca, koga su lokalni seljaci spasavali 3-4 puta sigurne bele smrti, takodje ne treba trositi reci, dovoljno je reci Monty Python.
[ 3way @ 16.09.2012. 09:44 ] @
Nijedan ozbiljan meteorolog nece da daje ovakve prognoze. To se jednostavno ne radi niti to ne tvrdi ni jedan naucnik.
[ Igor Gajic @ 16.09.2012. 10:08 ] @
Citat:

To se jednostavno ne radi niti to ne tvrdi ni jedan naucnik.

Sta onda reci na teoriju globalnog zagrevanja sa kojom nam pune usi svakog dana ? Predvidjaju vreme u sledecih 100 godina...
[ jnk @ 16.09.2012. 11:01 ] @
Pretprosle zime su ruski meteorolozi predvidjali najgoru zimu u poslednjih 500 godina a bila je najslabija ikad.
[ Miroslav Jeftić @ 16.09.2012. 13:18 ] @
Lol, to se piše svake godine, valjda misle kad-tad će morati da pogode Prognoze za nekoliko dana unapred su uglavnom tačne, sve puno duže od toga je čisto nagađanje.
[ 3way @ 16.09.2012. 13:44 ] @
Citat:
Igor Gajic:
Sta onda reci na teoriju globalnog zagrevanja sa kojom nam pune usi svakog dana ? Predvidjaju vreme u sledecih 100 godina...

To je druga stvar, a i na prilicno dalekom je stapu.
Ja govorim o "prognozi" koja redovno izlazi pred pocetak leta ili zime i koja obavezno glasi "Najtoplije leto" ili "Katastrofalna zima". Prognosticar je obicno potpisam kao Mile Suljpa ili su reci nekog od meteorologa izvrnute i izbacene iz konteksta. Pa cak i na mesecnoj prognozi na RHMZ lepo pise da je treba uzeti sa rezervom, a kamoli kada se radi o prognozi za nekoliko meseci unapred.
[ commissar @ 16.09.2012. 14:24 ] @
Bice surova zima, Indijanci skupljaju drva kao ludi!
:D
[ Braksi @ 16.09.2012. 16:03 ] @
sve u svemu vreme je danas puno nestabilnije vreme nego pre recimo 20-30. Sve ove klimatske promene po meni su pocele tamo negde sredinom 90. Pre je svaki iole stariji mestanin mogao da vam i bez meteorologa kaze kakvo se vreme ocekuje, danas vise ni meteorolozi ne znaju.

Koliko sam ja obavesten protekla zima i leto su bili najsuroviji u Srbiji od kad se zna. Varijacije temp od 60 stepeni, od -20 do +40 !
[ Binary Mind @ 16.09.2012. 17:18 ] @
Malo treba da sacekaju sa mini ledenim dobom jer 2013. je godina solarnog maksimuma. Ova zima i moze da bude jaka, ali ledeno doba od ove godine je vec senzacija
[ 3way @ 16.09.2012. 18:28 ] @
Citat:
Braksi: sve u svemu vreme je danas puno nestabilnije vreme nego pre recimo 20-30.

Ovo bas i nije tacno.
U stvari, sta uopste znaci to "nestabilnije vreme"?

Citat:
Braksi:
Pre je svaki iole stariji mestanin mogao da vam i bez meteorologa kaze kakvo se vreme ocekuje, danas vise ni meteorolozi ne znaju.

Ovo takodje nije tacno. Ti "stariji mestani" su ranije pogadjali isto kao i sada, a danas meteorolozi mnogo preciznije i pouzdanije predvidjaju vreme za narednih nekoliko dana.

Citat:
Braksi:
Koliko sam ja obavesten protekla zima i leto su bili najsuroviji u Srbiji od kad se zna. Varijacije temp od 60 stepeni, od -20 do +40 !

Za zimu nisam siguran, ali znam da je recimo zima 1929. godine bila jako gadna, mnogo gora od prosle. Sto se tica leta, bilo je i toplih i susnih leta.
[ Nocni @ 16.09.2012. 20:23 ] @
Ja sam se danas kupao na moru, voda je odlicna... sto se opterecujete sa tim hoce li zimus biti -5 ili -15... samo da ne bude neki snijeg od 2 metra ostalo je sve podnosljivo...
[ Braksi @ 16.09.2012. 21:09 ] @
Uf, ja sam se prosle godine kupao na Mitrovdan sto ne pamti se da je ikad bilo. Oktobar je sad sezona OK za more. I juce sam se kupao, brckao, kao nekad u julu. Mislim na Italiju...

3way,

mozes da zatvaras oci koliko hoces svi znamo da ovo nije jos bivalo. Cuj, ja kad sam bio klinac kad kazu 30 stepeni ljudi padaju u nesvest, a danas kazu falabogu samo 35 dobro je da nije 40.

Zime su malo manje ostre to priznajem, osim ove zadnje.
[ Braksi @ 16.09.2012. 21:18 ] @
jos samo nesto da dodam, sta znaci stabilnije vreme.

Evo npr kad sam bio dete. Znaci prolece je bilo pravo prolece, prvo nosis dzempere, onda kratke rukave, sunce je toplije, sve cveta i mirise, sve ej toplije dolazi leto. Najtopliji dan izgleda, sedimo ispred drveta i ne vozimo ni bicose, mozda odemo do parka na cesmu ono summer time when the living is easy...

Leto prolazi, dani postaju malo sveziji, jutra, skola, razna voca stizu na trpezu, oblacimo ponovo dzempere, lakse jakne, pale se dimnjaci mirise jesen, lisce uveliko opada, dani su sve kraci sve je hladnije.

Sve je spremno za prvi sneg. Samo se ceka kad ce pasti. Zima. Ne previse hladna, sa dosta snega. Zimska idila... Tako treba da izgleda klima na 45 stepni sirene... by the book.

a danas ?

Danas se desi da imate zimu bez snega, zatim bolesno toplo leto, jesen bez kise, lisce opada u junu-julu, veje na Veliki petak, a na Bozic idemo u dzempercicu tek reda radi....
[ 3way @ 16.09.2012. 21:18 ] @
Citat:
Braksi:
mozes da zatvaras oci koliko hoces svi znamo da ovo nije jos bivalo. Cuj, ja kad sam bio klinac kad kazu 30 stepeni ljudi padaju u nesvest, a danas kazu falabogu samo 35 dobro je da nije 40.

Meteo podaci govore drugacije. Ova godina jeste jedna od toplijih, ali govoriti da to nikada nije bilo tako je glupost.
[ Lavlja_Jazbina @ 16.09.2012. 21:34 ] @
Nocni,ja o tih 2 metra i mislim.Evo neko misljenje iz diskusija sa drugarima a i neko secanje.
Kao dete(ostali su sigurno mladji,blago njima)se znalo kada dodje 1. septembar cao sunce.Moze da bude
toplo ali sve se svodi na vetar i pocetak opadanja lisca.Ova godina mi mirise na to.Sneg kada padne,bocne ulice su
do proleca u metar visine.Klima je pocela da zeza i ne planirano da bude toplo kao recimo 27.1.1988 kada sam
se vencao.Zasto.Posle Cernobila taj 1.septembar je poceo da se menja pa je taj januar 88" bio za lagani dzempercic.
Komentar drugara je da mora da postoji srednja temperatura u godini,pa posto smo bili letos przeni,po njemu ce hladjenje
biti isto tako.To sa metereolozima ne razumem ali,2006 dok sam nesto probao sa kiperom i bagerom da radim,jedan od
kompanjona je imao zeta koji je ustjao u 4 am,merio 2-3 puta do 7 am i njegova prognoza u vezi kise je bila nepogresiva.
Blato i iskopi nisu isli zajedno.

P.s.Vi Crnogorci imate 2 lepe stvari .1h do mora,pola sata do Velikog Vasilija.Prava stvar.
[ 3way @ 16.09.2012. 21:48 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Klima je pocela da zeza i ne planirano da bude toplo kao recimo 27.1.1988 kada sam
se vencao.Zasto.Posle Cernobila.....

Tog dana je u Bg max temperatura bila 13 stepeni.
Od 1936 do kraja 2011 godine je bilo 197 januarskih dana sa temperaturom preko 13 :) od cega 107 PRE 1988.
[ Lavlja_Jazbina @ 16.09.2012. 21:52 ] @
Sad ti meni na sopstvenom vencanju pravis statistiku,a ja bi kao trebao da stavljam slike
sa svadbe da bi te demantovao.Svasta.
[ Braksi @ 16.09.2012. 21:54 ] @
3way,

jeste jeste bilo je, ali sad je pravilo. Celo leto temperatura ne pada ispod 35 stepeni, uzmi statistiku za sve dane godine pa ces videti.
[ 3way @ 16.09.2012. 22:08 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: Sad ti meni na sopstvenom vencanju pravis statistiku,a ja bi kao trebao da stavljam slike
sa svadbe da bi te demantovao.Svasta.

Kako ces da me demantujes slikom?
Vidis, upravo u tome je razlika izmedju onoga "Secam se ja kad je zagudilo '46, pucao kamen u planini" i snimljenih podataka. Secanje je jedno, podaci su drugo.

Citat:
Braksi: 3way,
Celo leto temperatura ne pada ispod 35 stepeni, uzmi statistiku za sve dane godine pa ces videti.

Ovo nije tacno. Odakle ti to? I o kojoj uopste temperaturi govoris, srednjoj, maksimalnoj?
[ Lavlja_Jazbina @ 16.09.2012. 22:22 ] @
Slike.Kada budes popravio ponasanje.Stalno nesto u statistikama prikazujes,imas li ti neko licno iskustvo.
Popricaj malo sa roditeljima,pusti internet.Ja sam vise poceo temu da neko da predlog grejanja.
Ja u letnjem periodu placam 4k struju.Da li neko ima plinsku grejalicu i koliko trosi.Sta ce biti sa trujom.
Neko nam je maznuo vodu.
[ 3way @ 16.09.2012. 22:24 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: Slike.Kada budes popravio ponasanje.

Slike mogu da pomognu jedino ako si slikao neki termometar, koji je naravno propisno postavljen :) Ne vidim drugi nacin da se na slici vidi temperatura.

Citat:
Lavlja_Jazbina:
Stalno nesto u statistikama prikazujes,imas li ti neko licno iskustvo.

Licno iskustvo je neprecizno, nepouzdano i varljivo, to jest nebitno.
[ Lavlja_Jazbina @ 16.09.2012. 22:28 ] @
Pa po garderobi svatova.Bilo je sunce.Ajde nadji da nije bilo.
[ 3way @ 16.09.2012. 22:31 ] @
Eto, znaci slaze se. 13 stepeni na suncu u januaru moze da bude jako prijatno.
[ Lavlja_Jazbina @ 16.09.2012. 22:34 ] @
Sa cime se ti dogrevas kada opali debeli minus kao prosle godine.
[ 3way @ 16.09.2012. 22:36 ] @
Jorganom :-)
[ endre85 @ 16.09.2012. 23:19 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Nocni,ja o tih 2 metra i mislim.Evo neko misljenje iz diskusija sa drugarima a i neko secanje.
Kao dete(ostali su sigurno mladji,blago njima)se znalo kada dodje 1. septembar cao sunce.Moze da bude
toplo ali sve se svodi na vetar i pocetak opadanja lisca.Ova godina mi mirise na to.Sneg kada padne,bocne ulice su
do proleca u metar visine.Klima je pocela da zeza i ne planirano da bude toplo kao recimo 27.1.1988 kada sam
se vencao.Zasto.Posle Cernobila taj 1.septembar je poceo da se menja pa je taj januar 88" bio za lagani dzempercic.
Komentar drugara je da mora da postoji srednja temperatura u godini,pa posto smo bili letos przeni,po njemu ce hladjenje
biti isto tako.To sa metereolozima ne razumem ali,2006 dok sam nesto probao sa kiperom i bagerom da radim,jedan od
kompanjona je imao zeta koji je ustjao u 4 am,merio 2-3 puta do 7 am i njegova prognoza u vezi kise je bila nepogresiva.
Blato i iskopi nisu isli zajedno.

P.s.Vi Crnogorci imate 2 lepe stvari .1h do mora,pola sata do Velikog Vasilija.Prava stvar.

"Licno iskustvo" se valjda samo u pravnom sistemu priznaje.

Otkud znas da ranije nije bilo slicnih perioda kao danas (tacna merenja za razlicite lokacije su se uvela nedavno)? Komentar druga je poprilicno tacan. Sa opaskom, da koliko ja znam, trebalo bi gledati malo duze periode. Tipa ciklusa od po nekoliko godina.

Fora sa meterolozima je da se vreme ne moze predvideti na duzi period. Taj, sto ga pominjes, je ubadao dnevnu prognozu. Naravno, osnovano na vise godisnjem iskustvu. Ali ni njemu se ne moze verovati 100%.

No, kriviti cernobil je po meni suludo. U rangu harpa u Barajevu.

[ IT_DooX @ 17.09.2012. 01:45 ] @
Kad smo vec kod HAARP u Barajevu neko je tvitnuo juce da je kisa pala jer su razmontirali sistem,rekao taxista a oni su upuceni u sve :)
[ Braksi @ 17.09.2012. 05:59 ] @
pokusavas da budes duhovit ili ?

Posto je HAARP obavijen velom tajne i niko taco ne zna sta radi, zasto radi, zbog cega ne posumnjati da on ima i stetne posledice tim pre sto je dokazano da i mobilna telefonija stetno deluje. I ne samo to odavno se govori o EM smogu, npr antene na zadnjem spratu koje smetaju stanarima i dr...
[ 3way @ 17.09.2012. 07:10 ] @
Pa sad, ako je sistem koji redovno objavljuje podatke na svom sajtu obavijen velom tajne i ako to znaci da niko ne zna sta radi, onda dobro :) U svakom slucaju, ja mislim da pre treba posumnjati na kretanje vazdusnih masa i na doba godine.
Nego, kako se mobilni telefoni uklapaju u barajevski HAARP?
[ Braksi @ 17.09.2012. 10:31 ] @
znas, kad je Francuska 1995. bacila atomsku bombu u Polinesiji na pacifiku onda su ih svi napadali, a Chirac je rekao mudro - to nije opasno. Hm, pa ako nije opasno sto su je nosili na drugu stranu zemljine kugle, sto je nisu bacili u la Manche ?

a i dan danas francuska drzava placa odstetu i leci besplatno obolele od leukemije i radjaju im se nakazna deca na Polinesiji.

HAARP je jedan ne bas sasvim ispitan sistem, jer da je on sasvim delotvoran i bezopasan, vlast bi se busala u prsa kako eto i kod nas ima jedan HAARP, ali ne... Sve su morali da otkriju na tenane...

[ jnk @ 17.09.2012. 10:39 ] @
@lavlja jazbina

taman uslikaj i denise moto jaknu.
[ 3way @ 17.09.2012. 10:49 ] @
Citat:
Braksi: znas, kad je Francuska 1995. bacila atomsku bombu u Polinesiji na pacifiku onda su ih svi napadali, a Chirac je rekao mudro - to nije opasno. Hm, pa ako nije opasno sto su je nosili na drugu stranu zemljine kugle, sto je nisu bacili u la Manche ?

Pa to onda znaci da je HARP sasvim ok, posto je na americkom kontinentu u blizini naseljenih mesta i svega ostalog.
Na stranu to to sto nema veze sa ovom pricom.

Citat:
Braksi:
HAARP je jedan ne bas sasvim ispitan sistem, jer da je on sasvim delotvoran i bezopasan, vlast bi se busala u prsa kako eto i kod nas ima jedan HAARP, ali ne... Sve su morali da otkriju na tenane...

Vlast se ne busa u prsa oko mnogo bitnijih stvari koje se ticu nauke, a kamoli oko JEDNE prijemne antene.
[ Braksi @ 17.09.2012. 11:39 ] @
a ti kao znas sta je haarp, koji je inace klasifikovan ?
[ 3way @ 17.09.2012. 11:43 ] @
Nije tacno. Gde si to procitao?
U stari, citava ta instalacija je cesto otvorena za posetioce i svi projekti su javni. Takodje, za vreme rada instalacije, emituju i razna merenja preko njihovog sajta.
[ Stefan Markic @ 17.09.2012. 14:35 ] @
U ovoj temi sam pisao o zimskom usponu na Rtanj. Prva tura slika je od 15. januara 2011. Druga tura slika je od 14. januara 2012. Uporedite sa slika okolinu i oblačenje od prošle i od ove godine. :>

EDIT:
Mada, planina...
[ anon70939 @ 27.02.2013. 15:10 ] @
I gde je ta zima?
Novinari bruje cele godine o predstojecoj zimi, kako ce biti nezapamcena... :)

Kvalitet novina je mnogo opao otkad se internet razvio... Izmisljaju gluposti samo da bi ih neko citao...

Malo me ova vest podseca na vic

Citat:
Indijanci idu kod vrača da pitaju kakva će biti zima i ovaj kaže:
"Biće -30, zemlja će da se ledi.."
Indijanci naravno nasijeku pola šume... Dođe zima bude nekih -10, snijeg tu i tamo, sve u svemu ništa ozbiljno...
Iduće godine opet oni kod vrača kad vrač ispali:
"Biće -40, zemlja se ledi, kamenje puca, ništa neće opstati"
Indijanci odu nasijeku i ovaj put pola šume. Dođe zima, bude nekih -5, čak je bila temperatura i u plusu, snijega nema, sve u smenu blaga zima.
Dolaze iduće godine i opet pitaju kakva zima, vrač krene da viče
"-50 zemlja puca, kamenje ledi, drveće puca, ništa neće opstati"
Ovi se uplaše, odu i nasijeku cijelu šumu. Dođe zima, bude 5-10 stepeni sunčano. Iduće godine odu oni kod vrača i kažu mu:
"Slušaj ako nas i ovaj put zezneš ima te prikucamo na totem"
Vrač se utronja i kaže:
"Idem u vigvam da se konsultujem sa Manituom i duhovima pa ću da vam javim"
Ode on u šator i kad niko ne gleda zbriše do grada u meteorološku stanicu i krene da zapomaže
"Jao pomagajte kakva će da bude zima"
Ovi odgovaraju kao iz topa:
"Ima da bude -100, sve će pomrijeti, malo ljudi će preživjeti, najjaća zima do sada, početak novog ledenog doba"
Ovaj ih gleda i pita:
"Odakle vam bre to"
"Pa eno indijanci već 3 godine sijeku šumu."

Mrzelo me da trazim na srpskom :)
[ RonJ @ 27.02.2013. 15:29 ] @
Pa trebalo je rasprodati zalihe na stovaristima,kad su poceli da pisu o zimi najhladnijoj za poslednih 1000 god. svi koje znam i poznajem su dokupljivali ogrev.

Svi su imali racunicu one zime kad je bilo -25 umalo ostadosmo bez ogreva tako da za ovu sibirsku valja se dodatno spremiti.
[ Lavlja_Jazbina @ 27.02.2013. 17:12 ] @
Treba lincovati tog koji je postavio temu.Mada kragujevcanine,zaboravio si proslu ,izgleda brzo.
Ja sam cuo da nas hvata neka topla struja iz afrike i da je granica tu negde kod hr granice.
Izgleda da one price,zaledjeno jadransko more i ledena evropa,ce mozda biti neki novi scenario.
[ Java Beograd @ 27.02.2013. 17:33 ] @
To su ista ona piskarala (blam je da ih nazivamo novinarima) koji su tri meseca pisali samo o smaku sveta.
[ Miroslav Jeftić @ 27.02.2013. 18:13 ] @
Citat:
CoyoteKG: I gde je ta zima?
Novinari bruje cele godine o predstojecoj zimi, kako ce biti nezapamcena...

Brujaće i ove godine, ništa novo
[ etjen @ 27.02.2013. 20:37 ] @
ko je poverovao u ove vrač priče da će biti naj'ladnija zima u poslednjih n godina taj i jeste za RTS i plaćanje pretplate.

Ja sam znao da će da bude blaga zima i da nema ništa od snega jer sam kupio lopatu za sneg za kola (i naravno nijednom je nisam upotrebio)
[ SlobaBgd @ 27.02.2013. 20:42 ] @
Tako i ja kad kupim kondome...
Doduše, nije bolje ni kad ih ne kupim.
[ anon70939 @ 27.02.2013. 21:25 ] @
Citat:
SlobaBgd: Tako i ja kad kupim kondome...

[ etjen @ 28.02.2013. 13:43 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Tako i ja kad kupim kondome...

inače, ima onaj stari vic, ide otprilike ovako:

Došao lik na trafiku i traži 30 pakovanja kondoma.
Prodavačica ga pita - Pa šta će vam toliko?
Lik - Samo vi dajte...

Uzima on one kondome i baci ih na zemlju i kreće da ih gazi, skače po njima sve u šesnaest!

Pita ga prodavačica - Pa dobro čoveče, šta to radite?!?

Tako sam i pušenje ostavio
[ tdusko @ 28.02.2013. 21:02 ] @
Pa mozda negde i jeste najhladnija zima . Ovde u DE na primer su ova 2 meseca najhladnija i najmracnija ikada. Ne pamti se da sneg u Minhenu stoji skoro 2 meseca neprekidno. Tacno je da nema ekstremnih temperatura, ali isto tako poslednja dva meseca na prste ruke moze da se prebroji kada je bila temperatura u plusu, a Sunca je jedva 40% u odnosu na prosek za ovo doba godine. Ljudi su vec poprilicno ocajni i kukaju za prolecem, a ja uzivam jer 8 vikenda uzastopno skijam na 1000 metara gde cak ima i Sunca
[ Tyler Durden @ 28.02.2013. 21:50 ] @
Citat:
a ja uzivam jer 8 vikenda uzastopno skijam na 1000 metara gde cak ima i Sunca

Auuu, sad si me smorio samo tako. Hoću i ja :-)
[ tdusko @ 01.03.2013. 08:26 ] @
Ako i sam skijas mozes da zamislis kako je kad u kasnoj mladosti stanes prvi put na skije, a skijalista na 70 km :). Ne skidas se kao dete s'tresnje :)
[ Branko Santo @ 01.03.2013. 08:50 ] @
Citat:
tdusko:
Pa mozda negde i jeste najhladnija zima ;). Ovde u DE na primer su ova 2 meseca najhladnija i najmracnija ikada. Ne pamti se da sneg u Minhenu stoji skoro 2 meseca neprekidno. Tacno je da nema ekstremnih temperatura, ali isto tako poslednja dva meseca na prste ruke moze da se prebroji kada je bila temperatura u plusu, a Sunca je jedva 40% u odnosu na prosek za ovo doba godine. Ljudi su vec poprilicno ocajni i kukaju za prolecem, a ja uzivam jer 8 vikenda uzastopno skijam na 1000 metara gde cak ima i Sunca :D

U Pragu izmereno 3 sata sunca ukupno tokom Januara i Februara :|
Znaci nikad vise kafe nisam pio nego sad :D
[ Tyler Durden @ 01.03.2013. 09:30 ] @
Citat:
tdusko: Ako i sam skijas mozes da zamislis kako je kad u kasnoj mladosti stanes prvi put na skije, a skijalista na 70 km :). Ne skidas se kao dete s'tresnje :)

Tačno znam :D

A ja ove zime moram da gledam prognoze kako će da bude na Kopaoniku vrijeme za vikend i da se molim vilama i duhovima šume da puste malo snijega. Pri tom, Kopaonik mi je daleko skoro 300km. Smor.
[ jnk @ 01.03.2013. 09:38 ] @
Evo sad za vikend će biti lepo vreme sa minusom a i juče i danas je idealno. To su čini mi se prva 4 dobra dana u zadnjih par meseci.
[ ventura @ 01.03.2013. 09:52 ] @
Citat:
Tyler Durden: Tačno znam :D

A ja ove zime moram da gledam prognoze kako će da bude na Kopaoniku vrijeme za vikend i da se molim vilama i duhovima šume da puste malo snijega. Pri tom, Kopaonik mi je daleko skoro 300km. Smor.

Kop je cele sezone odličan što se tiče snega, a za vremenske uslove.. Pa to zavisi od stepena razmaženosti :)
[ jnk @ 01.03.2013. 09:59 ] @
Pa i nije baš samo razmaženost u pitanju. Recimo pre nekih nedelju dana je bila kiša i vlažan sneg i uslovi su bili katastrofa. Veći deo januara i februara je bila magla i vetar. Pored toga što ne vidiš i šiba te vetar, u tim uslovima je teško napraviti da staza bude dobra duže od 10-11 ujutru.
[ Tyler Durden @ 01.03.2013. 15:09 ] @
Citat:
ventura: Kop je cele sezone odličan što se tiče snega, a za vremenske uslove.. Pa to zavisi od stepena razmaženosti :)

Ja definitivno nisam razmažen niti sam kandidat za kristalni globus ove godine pa mi trebaju vrhunski uslovi, ali od dva vikenda što sam zapalio do Kopaonika ove godine jedan dan je samo bio super što se tiče snijega. Magla i vjetar je bila svaki dan, ali to mi ne smeta uopšte. Samo me vlažan snijeg kolje. Mnogo je bolji osjećaj kad je snijeg onako suh kako treba....
[ Shadowed @ 03.03.2013. 22:32 ] @
Citat:
Branko Santo: U Pragu izmereno 3 sata sunca ukupno tokom Januara i Februara :|
Znaci nikad vise kafe nisam pio nego sad :D

Evo, krenulo da se lepo vreme taman jutros kad sam ja krenuo nazad :)
[ Miroslav Jeftić @ 31.03.2013. 17:20 ] @
Nije dugo trebalo

Citat:
NAUČNICI: Spremite se, stiže zima duga i hladna!

http://www.kurir-info.rs/naucn...ma-duga-i-hladna-clanak-718501
[ gti2 @ 31.03.2013. 18:05 ] @
Pitali indijanci vraca kakva ce zima da bude, da se pripremaju?

Posle vracanja ovaj rece:Bice duga i hladna, vucite drva.

Vukli indijanci drva ceo novembar i decembar, januar... Nista od jake zime.

Iduce godine opet pitaju vraca kakva ce zima biti?

Ovaj baci kosti pogleda i rece:Bice duga i hladna, navlacite drva...

Vukli ovi do marta meseca, nista, sneg ni da padne.

Sta ce vrac, da se ne bi blamirao vise ode u meteorolosku sluzbu i upita:

Kakva ce zima biti ove godine??

Sluzbenik ode do prozora, pogleda i rece: Bice duga i hladna!!!

Jeste li sigurni priupita vrac!!?? Otkud znate???

100% Odgovori ovaj, eno indijanci vec 2 godine vuku drva kao ludi!!!
[ dava @ 01.04.2013. 12:15 ] @
Da li je iko ikad čuo da su rekli: ova zima/ljeto će biti prosječna ili blaga?

Ja nisam.
[ Lavlja_Jazbina @ 01.04.2013. 14:45 ] @
Nisam ni ja,ali se postavlja pitanje kakva ce biti?
Sta saditi i sta ce uspeti,ako pri pupoljku krene da bude mraz,ili leto sa tropskim kisama.