[ pakito @ 04.10.2012. 11:02 ] @
Iz razloga koji samo programeri sluhisti mogu da razumeju, a da bih omogućio preko potrebne razne kombinacije pretraživanja po više polja u bazi, čiji je izbor slobodan, ja sam to, u navali programerskog nadahnuća, rešio tako što se imena polja biraju sa padajuće liste i postavljaju u jedan "textbox", odakle si button-clickom prenose u odgovarajuće polje na formi, sa koga se "get" metodom šalju dalje ... To u osnovi izgleda ovako: <form name="pretraga" method="get" action="pretraga_plus.php?go"> ... //1// u ovo polje na formi unosim sa padajuce liste ime polja u tabeli <input type=text id="polja" size=20 name="uneto_polje"> ... //2// padjuca lista sa koga se bira zeljeno polje za pretrage <select name="poljanaziv" id="poljanaziv" method="post" size="1"> <option value="poljeutabeli" onclick="document.getElementById('polja').value=document.getElementById('poljanaziv').value"> Ime polja</option> </select> ... //3// polje na formi u koje klikom na dugme //4/ prenosim podatak iz polja //1// <input type="text" name="uneto_polje1" id="polje1" size="20"> ... //4// dugme za prenos podataka iz polja //1// u polje //3// <button onclick="document.getElementById('polje1').value=document.getElementById('polja').value"> Prenesi polje</button> ... //5// submit dugme <input type="submit" name="submit3" value="Trazi"> ... </form> Problem je što nestrpljiva forma pokreće akciju odmah posle koraka //4//, ne čeka da se sva polja pod //3// popune određenim stavkama koja sa padajuće liste stavljam na polje //1//, i da na miru srknem kaficu i pritisnem dugme submit //5//, kao što radi sav normalan PHP svet! PS.1. pivo svakom ko me je razumeo, a cela gajba onom ko mi razreši misteriju i pokaže kako da olenjim ovu prevrednu formu! PS.2. Stanje in situ može se videti ovde: http://www.paundurlic.com/vlaski.recnik/pretraga-plus.php |