[ kristina990 @ 08.10.2012. 10:07 ] @

[ kristina990 @ 08.10.2012. 10:38 ] @
...koliko se može videti vrlo jednostavan sklop,ali gde je preciznost izrade veoma bitna da obezbedi apsolutnu zaptivenost gde i kad je potrebno i omogući protok pod tačno određenim pritiskom na by pass ventilu,uz naravno nepovratni ventil koji sprečava da se ulje nakon gašenja motora izlije iz filtera...

http://www.youtube.com/watch?v=BtvCDouPISg

Zaključak:ulje može biti i manje kvalitetno uz zadovoljenje standarda,ali na filteru se ne sme nikako štedeti-originalni filter iz ovlašćenog servisa-prodavca je na našim nesigurnim prostorima najsigurnija opcija.
Neko će reći zašto ne npr. mann ili knecht(koji je bio skuplji nekad od original vw filtera)?
Pa jednostavno zbog kineza,iako svi mejdžorasi imaju svoje fabrike u kini oni izbacuju osim A kvaliteta za zapadno tržište koji je uporediv ili prevazilazi OEM kvalitet izbacuju i gomilu proizvoda nižeg kvaliteta,a bogami i falsifikuju iste u ogromnim količinama...
[ Zarko Silic @ 08.10.2012. 13:56 ] @
Srodna tema:

http://www.elitemadzone.org/p3039234
[ kristina990 @ 08.10.2012. 15:10 ] @
kad su u pitanju filteri ulošci,situacija je odmah jasna,ali kod spin on filtera kao što je unico kojeg sam rasekao i slikao situacija je takva da zapravo ne znate šta je unutra i da li funkcioniše by pass ventil....
sam uložak nije deformisan i čini mi se da je unico dobar izbor za VW jer je proizvođač rezervnih delova za VW,ili barem za starije modele.
evo slike koju sam našao na netu

razlike između ovog filtera VW 068115561B i unico LI 9144/25,SPOLJA, NEMA.nema sumnje da su filteri koji dobiju VW oznaku besprekorni,ali opet nastali su na istoj proizvodnoj liniji kao i unico,ne verujem da unico na škart stavlja svoje ime,ali ???
šta mislite o unicu?
razlika u ceni je 10 evra!!!!!

[Ovu poruku je menjao kristina990 dana 08.10.2012. u 16:32 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao kristina990 dana 08.10.2012. u 16:44 GMT+1]
[ botr @ 08.10.2012. 16:30 ] @
Jeste da nisam neki strucnjak, masinac, ali, po meni, Unico filteri su sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta. Uz to, vlasnik je Mann, pa ne verujem da se fuserise.
[ vladd @ 08.10.2012. 18:26 ] @
I Tigar je "pod" Michelinom, pa se zna kakve su Tigar gume..bolje nego sto su bile, ali daleko od vrha..

S obzirom na male cene filtera, spin-on, i jos manje razlike, ja Unico ne bih postavljao ni na jeftino, raubovano vozilo.

Poz
[ kristina990 @ 08.10.2012. 19:18 ] @
u maju ove godine sam menjao ulje,stavio sam hengst,ali ni on nije bio preterano skup,skuplji od unica stotinak dinara...tehnologija izrade tih filtera za starije modele je ista i proizvodi se na istim proizvodnim linijama kao i originalni filter-rezervni deo...ne verujem da je filter papir drugačiji jer bi to komplikovalo proizvodnju...ono što me privlači kod unica su identični parametri protoka i by pass ventila...
tad kad sam kupovao filter gledao sam i bosch,unico i hengst svi su bili identičnog kućišta kao da se prave na jednom mestu
e,jedino me strah da ne pustaju u prodaju neki skart koji nije prošao kontrolu,mesto da bude unisten uvek se nađe neko ko to iskoristi da se ne baci...
[ Zarko Silic @ 08.10.2012. 19:34 ] @
Citat:
kristina990: razlike između ovog filtera VW 068115561B i unico LI 9144/25,SPOLJA, NEMA.nema sumnje da su filteri koji dobiju VW oznaku besprekorni,ali opet nastali su na istoj proizvodnoj liniji kao i unico,ne verujem da unico na škart stavlja svoje ime,ali ???
šta mislite o unicu?
razlika u ceni je 10 evra!!!!!

Vladd je u pravu. Tigar i Michelin nikako ne mogu u istu ravan

Isto vazi i za sve ostalo.

Nisam siguran da je ovaj Unico koji spominjes u istom rangu sa Unicom koji nosi VAGov potpis. Bas naprotiv. Sasvim sam siguran da to nisu isti proizvodi.

Vrlo lose iskustvo imam sa Unico filterima za vazduh. Dvoslojni Unico filter (zimski sa predfilterom) ima visestruko manju propusnu moc od originalnog i sasvim sam siguran da ge jos jednom necu kupiti. Osim toga, vrlo je neprecizno zalepljen sa odstupanjem od nekoliko milimetara (mozda 6 do 7) sa kraja na kraj pa se u kuciste ne moze smestiti propisno. Vrlo je nepedantno i nestrucno uradjen. Nepedantdo zato sto svojom geometrijom ne zadovoljava savremene standarde, a nestrucno zato sto je predfilter napravljen od neodgovarajuceg materijala.

Mislim da se pravio po principu: bice dobro za Raju.

[ botr @ 08.10.2012. 20:11 ] @
Znaci, Mann, Knecht, tj. Mahle, i Hengst su filteri visokog kvaliteta? Kakav je italijanski Clean?