Na jednom forumu sam se upoznao sa jednom od devojaka - clanica.
Mislim da sam je bio zainteresivao mojim postovima ili necim drugim, ali opet nisam siguran.
Pitala me je da li sam za neku vezu ili ne, a posto sam ja vec mesec dana bez devojke, pristao sam i rekao da.
Sada smo poceli da se dopisujemo preko privatnih poruka. Razmenili neke osnovne informacije o sebi.
Onda sam je ja pitao za sliku. Ona kaze nema. Onda smo nastavili da komuniciramo pa opet pitam za sliku, a ona kaze nema.
To sve ukupno traje vec nekih 4-5 dana.
Ne znam u kom pravcu da dalje vodim komunikaciju ako oko tako bitnih stvari ne mozemo da se usaglasimo.
Da li da ugovorim sastanak na slepo, tipa kafa na nekom javnom mestu ili tsl. pa da popricamo?
Mozda i preplasim devojku, ali opet mislim da je bolje da pokazem inicijativu nego da nagadjam.
Sta vi mislite?
[ sasa022 @ 08.11.2012. 05:01 ] @
Profil moze biti laznjak
Slika moze biti laznjak
Ako ne pristaje da se cujete ili jos bolje i vidite ( skype,fb.... ),onda odustani - neko te lozi....
[ visnjic @ 08.11.2012. 05:42 ] @
Normalno je upoznati se uzivo.
[ espresso @ 08.11.2012. 06:25 ] @
Na slepo nemoj ni za zivu glavu, prvo slika i obavezno razgovor preko telefona, skajpa, nebitno. Sto kaze Sasa, moze da bude i da te neko lozi. Bitno je da budes sto vise oprezan kod takvih stvari.
[ fanfon @ 08.11.2012. 07:04 ] @
A jesi li ti njoj poslao svoju sliku?
[ Java Beograd @ 08.11.2012. 07:07 ] @
Proveri koliko je dugo na forumu. Da li je tamo pre ili posle tebe ? Pogledaj njene postove koje pisale pre kontakta sa tobom, tek da stekneš neku sliku.
Slika može da bude lažnjak, taman koliko i profil. Zato, ako te neko loži, mislim da bi on već imao spremnu sliku neke zgodne plavuše. Ali, budimo realni, verujem da je tek 2% mogućnost da je to neka navlakuša.
I ja se pridružujem savetu: provo razgovor telefonom, onda možda video skype pa onda sastanak.
[ bachi @ 08.11.2012. 07:28 ] @
Možda izgleda ispod proseka ili MISLI da izgleda ispod proseka, te zato neće da ti pošalje sliku. :D
Prošlo je ~5 dana, daj fore još toliko, pozovi je da se vidite (neko javno mesto, kafić je ok) i tako...
A možda si naleteo na trola koji te loži, ne možeš nikad da znaš.
[ Braksi @ 08.11.2012. 13:33 ] @
Kreni kao Trigger 'straight into the unknown' pa sta bude. Uostalom to sto niste razmenili slike je njen rizik !
[ Zlatni_bg @ 08.11.2012. 16:28 ] @
Ako nije laznjak, mislim da bi ti svaka devojka koja zeli bilo sta dala broj telefona bar... Dok se ne cujes s njom preko telefona, nemoj nista da radis...
A tesko danas da bilo ko nema svoju sliku na kompjuteru...
sasa022: Profil moze biti laznjak
Slika moze biti laznjak
Da jasni su mi rizici.
Ona je bila clanica godinu dana pre moga prijavljivanja i ima vec dosta poruka u istoriji.
Prvi mi je put da to ovako radim. Kazem sebi, sto da ne probam da uspostavim kontakt, jer mi se cini da je devojka ok.
Citat:
Java Beograd: Zato, ako te neko loži, mislim da bi on već imao spremnu sliku neke zgodne plavuše. :) Ali, budimo realni, verujem da je tek 2% mogućnost da je to neka navlakuša.
I ja se pridružujem savetu: provo razgovor telefonom, onda možda video skype pa onda sastanak.
Da, ni ja se ne bih prepustio paranoji u ovom trenutku.
Uradicu tako, pitacu je za telefon ili skajp voice pa da vidim njenu reakciju.
Posto vec komuniciramo dva-tri dana preko poruka, da li je bolje da nakon sto mi da telefon opet ispostujem pravilo cekanja od tri dana?
(da joj ne saljem poruke i da je ne zivkam dok ne istekne to vreme)
Znam da zvuci malo blesavo, ali to je ono pravilo koje se koristi kod klasicnog startovanja pa me interesuje da li i sada tako da uradim?
[ Miroslav Jeftić @ 08.11.2012. 16:39 ] @
Ok sasvim ako joj nije prijatno da šalje sliku, ali malo čudno da nema sliku - danas skoro da i oni što prose na ulici imaju mobilni s kamerom. Ako bi se sastao na slepo, samo po danu i na prometnom mestu, malo paranoje nije na odmet
[ Corona @ 08.11.2012. 16:56 ] @
Citat:
mihap:
Posto vec komuniciramo dva-tri dana preko poruka, da li je bolje da nakon sto mi da telefon opet ispostujem pravilo cekanja od tri dana?
(da joj ne saljem poruke i da je ne zivkam dok ne istekne to vreme)
Znam da zvuci malo blesavo, ali to je ono pravilo koje se koristi kod klasicnog startovanja pa me interesuje da li i sada tako da uradim?
Internet upoznavanje je vec van domena klasicnog pa to "pravilo" slobodno zaobidji. Delujes da si se zagrejao dosta, a moja preporuka ti je da se malo ohladis. Vidim da se i veze pominju posle par dana chat-a. Ako ima komp onda ima i makar jednu sliku. Iz nekog razloga nece da ti je posalje. Pametno bi bilo da se cujete telefonom, a ako se nalazite onda obavezno na javnom mestu. Nikakve privatne varijante ne dolaze u obzir.
Upoznavanje "na slepo" je pre 10-15 godina bilo ok i dosta bezbedno. Danas je situacija drugacija i zahteva opreznost.
[ mihap @ 08.11.2012. 16:57 ] @
Mislim da mi je posredno stavila do znanja da ne zeli da mi posalje sliku, a ne da je nema naravno. Mislim da necu jos da ugovaram sastanak. Prvo telefon ili skajp.
[ mihap @ 08.11.2012. 17:00 ] @
Citat:
Corona:
Delujes da si se zagrejao dosta, a moja preporuka ti je da se malo ohladis.
Moguce da si u pravu. Sta da uradim? Da se ohladim u smislu da je ignorisem par dana i da je i ne pitam za telefon sada, pa tek posle par dana? I ja sam malo puzzled :\
[Ovu poruku je menjao mihap dana 08.11.2012. u 18:20 GMT+1]
[ etjen @ 08.11.2012. 17:09 ] @
šta god radio, prvo se čujte telefonom ili još bolje skype-om. Ako kaže da ne koristi skype, neka ga skine, toliko može ako je već i ona zainteresovana.
Ti sastanci na slepo samo ako je preko drugara, ovako nikako.
[ mihap @ 08.11.2012. 17:22 ] @
Citat:
etjen: šta god radio, prvo se čujte telefonom ili još bolje skype-om.
Ok tako sam i ja mislio sutra da je pitam. Obicno joj posaljem jednu poruku dnevno, ne zelim da je bombardujem porukama u ovom trenutku.
[ Backy @ 08.11.2012. 17:26 ] @
ako nije sa ovog foruma, pošalji link na ovu temu :D
[ su27killeryu @ 08.11.2012. 17:35 ] @
batali to moja preporuka, ili je trol ili se folira i vuce te za nos, u oba slucaja samo gubis vrijeme
[ mihap @ 08.11.2012. 17:52 ] @
Citat:
su27killeryu: batali to moja preporuka, ili je trol ili se folira i vuce te za nos, u oba slucaja samo gubis vrijeme
Ne, mislim da cu joj se javiti pa kako bilo.
Mozda bi ipak bilo dobro da se ne zalecem previse kako je Corana rekao.
I izvinite ako smaram nekoga ovde, mozda ce koristiti nekome.
[ vilil1 @ 08.11.2012. 18:37 ] @
Dakle neverovatno!!! Pa ti se plasis da upoznas nekoga i trazis savete na forumu!? I kakve savete dobijas? Nemoj bez slike, obavezno na javnom mestu...
Da ne preterujete u toj paranoji!? Pa to je obicno upoznavanje. Sta napraviste od toga!? Nemoj ovo, pazi na ono...
@mihap
Ako se vec toliko plasis da joj trazis br. telefona, zaboravi na celu pricu. pokrij se usima i placi. ;)
U stvari...ti verovatno imas nekih 13-14. godina, je l' da?
[ fanfon @ 08.11.2012. 19:17 ] @
Citat:
Pitala me je da li sam za neku vezu ili ne, a posto sam ja vec mesec dana bez devojke, pristao sam i rekao da.
Mislim da je ovo kljucno u celoj prici. Covek kad krizira svasta je u stanju da ucini...
U stvari...ti verovatno imas nekih 13-14. godina, je l' da?
sigurno nema 40 :)
u tome i jeste poenta, ako je klinac, treba mu dati savet a ne reći mu - slobodno ti otiđi kod ''nje'' u stan u blokovima u 10 uveče...
[ Miroslav Jeftić @ 08.11.2012. 19:25 ] @
Citat:
vilil1: Dakle neverovatno!!! Pa ti se plasis da upoznas nekoga i trazis savete na forumu!? I kakve savete dobijas? Nemoj bez slike, obavezno na javnom mestu...
Da ne preterujete u toj paranoji!? Pa to je obicno upoznavanje. Sta napraviste od toga!? Nemoj ovo, pazi na ono...
Ma da... a šta ako nešto bude kako ne treba? Ups?
[ Flo33 @ 08.11.2012. 19:50 ] @
Mala doza paranoje je pozeljna. Nista bez prethodnog utvrdjivanja identiteta. Mislim da je cak najbolje i Fejsbuk, to klinci imaju sasvim sigurno, videces bar do nekle ko je i sta je.
[ mihap @ 08.11.2012. 20:04 ] @
Citat:
vilil1: Dakle neverovatno!!! Pa ti se plasis da upoznas nekoga i trazis savete na forumu!? I kakve savete dobijas? Nemoj bez slike, obavezno na javnom mestu...
Ako se vec toliko plasis da joj trazis br. telefona, zaboravi na celu pricu. pokrij se usima i placi.
Ok nemoj da se ljutis Meni je prvi put da tako nesto radim preko neta pa sam mislio da ima vec onih iskusnijih koji su to radili.
Hvala ti sto si me trgao. Imam 19 godina.
Javicu vam sta je bilo.
Pozz svima
[ Vasastajić @ 08.11.2012. 20:18 ] @
^
Budi džentlmen pa sva saznaja po tom tvom pitanju zadrži za sebe.
Usput budi i muško, isplati se, jer žene to i očekuju od tebe.
Laprdanja po forumima ti sigurno neće razrešiti strahove i dileme, već naprotiv.
Konačno, svaki savet čuj, SVOJ izvršuj.
[ mihap @ 08.11.2012. 20:29 ] @
Citat:
Vasastajić: ^
Budi džentlmen pa sva saznaja po tom tvom pitanju zadrži za sebe.
Wtf?!? Kakva saznanja?!? Hteo sam samo da javim da li je sve proslo ok ili ne! (znaci boolean logika - YES or NO)
[ vilil1 @ 08.11.2012. 22:31 ] @
Citat:
mihap: Ok nemoj da se ljutis ;) Meni je prvi put da tako nesto radim preko neta pa sam mislio da ima vec onih iskusnijih koji su to radili.
Hvala ti sto si me trgao. Imam 19 godina.
Javicu vam sta je bilo.
Pozz svima
Ma nema sta da se ljutim. Nego mi je nejasno da se oko obicnog upoznavanja toliko komplikuje. Jednostavno napises - znas sta, voleo bih da te upoznam, mozemo li da se nadjemo negde gde tebi (njoj) odgovara da popijemo sok, kafu...Hoce ili nece, zavisi od nje.
Zasto da trazis da ti posalje sliku? Sta ce ti njena slika? Da vidis kako izgleda ili sta? Nema ruzne zene, bila ona debela, mrsava, niska ili visoka...svaka je lepa na svoj nacin. Na kraju krajeva, vidjenje i prica uzivo, je totalno razlicito od dopisivanja sa virtuelnom osobom. Ako ne odgovarate jedno drugom, dupe u dupe i do vidjenja.
A ako te neko lozi...pa nista strasno, nece ti pasti kruna sa glave, bar ti je fino proslo vreme u dopisivanju. ;)
[ Morpheus NS @ 08.11.2012. 23:43 ] @
Razlozi zbog kojih ti ne šalje sliku mogu biti različiti. Možda je zaista nema (malo verovatno), možda potcenjuje (ili realno procenjuje, to je uvek "rizik") svoj fizički izgled, možda ne želi da je procenjuješ na osnovu izgleda... mnogo je varijanti, ne vredi razbijati glavu. Predloži joj da se upoznate uživo, za svaki slučaj biraj neko mesto sa više ljudi, čisto za eventualnost da te neko loži. Ne treba se plašiti upoznavanja članova foruma u Srbiji, nije to kao u SAD da te iza svakog nick-a može vrebati neki predator. Evo, konkretno, ja sam upoznao verovatno dve trećine aktivnih članova svog malog foruma do sad i nisam imao nijednu neprijatnost, mnogi od njih su mi postali i kućni prijatelji.
Izađi s devojkom ako pristane na to, u razgovoru i uz neko pićence ćeš već videti da li ti se dopada i želiš li nešto više s njom. Samo napred. :)
[ su27killeryu @ 09.11.2012. 00:27 ] @
ama ljudi nije problem oce li da mu se javi ili nece, moze on i da se smuva s njom i da je ozeni na kraju ali tek je onda naje*o
nemoj da se ljutis ali problem je u tome sto djelujes previse naivno a zene to vrlo lako prepoznaju..i dosta njih to hoce i da iskoristi, na bilo koji nacin
[ Braksi @ 09.11.2012. 07:55 ] @
^ hahaha
zene ili devojke ?
[ Silencer @ 09.11.2012. 22:57 ] @
E bas me lepo podseti ova tema u srecna vremena IRC Krstarice :)
Sad cuti napisati sve sta mozes da ocekujes ^^
1. ok devojka sa kojom mozes da pricas na temu koje vas interesujue ;)
2. Moze da bude devojka koja ti se na izled ne svidja.
3. Ima sliku al ne zeli da ti posalje da se ne razocaras, jer mozda je debela ruzna etc
4. Ne moze da nema sliku
5. Moze stvarno da bude ql riba, da je sexy etc, ja sam tako nasao jednu, i dogovorili smo se da idemo u bioskop :D
6. Moze da bude neki cica koji zeli da te kidnapuje i proda, ili neka devojka koja zeli da te odvede u krevet drogira, i da ti izvadi bubreg.
7. Moze biti tip devojke, da je tolko ocajna, da zeli da se nadje sa tobom i da vec posle par dana padne sex ako ne i odma to vece.
Savet, kao sto je vec neko rekao, da je cimnes i da izadjete na pice na nekom javnom mestu, nemoj negde zavuceno da ne bi ostao bez bubrega. Pre toga obavezno da se cujete telefonom da ti vidis da je to zensko :)
Mozda te lozi, a mozda i ne.
Onaj sto ti je rekao da se malo ohladis, mislio je na: Ti kako si se nalozio kolko ja vidim kad bi se nasao sa tom devojkom, delujes mi kao da bi joj to vece rekao i da je volis.
[ anon70939 @ 09.11.2012. 23:04 ] @
i ja sam bio na krstarici bas dugo
Leba ti, kad vec mozes ovih 7 tacaka da svrstas u tvoje iskustvo, doziveo si ili znas nekog ko je ostao bez bubrega?
Ja nikad nisam cuo da je neki muskarac doziveo nesto teze od razocarenja izgledom na takvim izlascima...
Za devojke ne znam...
tako da mislim da preuvelicavate sa upozoravanjem... previse gledate Tarantinove filmove
[ Silencer @ 09.11.2012. 23:08 ] @
5. Moze stvarno da bude ql riba, da je sexy etc, ja sam tako nasao jednu, i dogovorili smo se da idemo u bioskop :D
^ Ovo je moje iskustvo, nabrojao sam mogucnosti sta sve moze da bude :)
Inace jos jedan TIP za devka, ako je devojka iz Austrije neces da pogresis nikako :)
[ Miroslav Jeftić @ 09.11.2012. 23:53 ] @
Citat:
CoyoteKG:tako da mislim da preuvelicavate sa upozoravanjem... previse gledate Tarantinove filmove
necu ni da citam to. Dovoljno mi je da vidim Kurir.
Kurir je veca zaebancija i od Njuz.net
[ bachi @ 10.11.2012. 10:18 ] @
Nit je bolji, niti gori od Blica na primer. Isto su to vnago.
Nazad na temu, izađite na piće u kafić u dgra i uživaj!
[ Pirossi @ 10.11.2012. 12:14 ] @
nešto mi miriše na brkatog kamiondžiju željnog male bondinga.
a i uvek može da pošalje lažnu fotografiju.
[ ChanMaster @ 11.11.2012. 09:51 ] @
Mozda je nrvazna informacija, ali nigde nisam procitao da ste iz istog mesta.
Ako odgovor jeste pozitivan, trebao si se vec daaavno videti s njom...
Na osnovu prvog posta, vi ste se davno vec upoznali (preko poruka i komentara na tom forumu)...
Cemu cekanje ako si se nalozio?
Njoj je sigurno isto ko i tebi, samo je verovatno konzervativna (sto smatram pozitivnom osobinom) i nece da nacini prvi korak...
[ neca @ 11.11.2012. 22:09 ] @
offtopic ali ne mogu da se suzdrzim :)
Citat:
Silencer:
Inace jos jedan TIP za devka, ako je devojka iz Austrije neces da pogresis nikako :)
hahahhahahhhah znam i na koga si mislio kad si ovo pisao....hahahahahahah :))))
[ Dr.sima @ 13.11.2012. 11:30 ] @
I sta bi na kraju balade??
[ anon70939 @ 13.11.2012. 12:17 ] @
stvarno... zeljno iscekujem ishod...
[ DaliborP @ 13.11.2012. 12:59 ] @
Mozda je sad vezan u nekom podrumu u koznom odelu....
[ anon70939 @ 13.11.2012. 13:12 ] @
hehehe Nešto ovako?
ovo je najgroznija scena iz Hostela... Šteta što na ovom forumu nema spoilera... Ako moderator smatra da je klip neprikladan za posetioce ovog foruma, molim da obrise.
[ DaliborP @ 13.11.2012. 13:16 ] @
Ma ne, vise sam mislio na gimpa iz Pulp Fiction...
[ 3OHA @ 14.11.2012. 08:54 ] @
Extra tema.....
Podsetio si me mladjih dana.....
Uhhh kako sam vario drustvo i dopisivao se sa njima, kao devojka, pa se dogovorimo da se nadjemo u gradu, pa ga ostavim da ceka.... :)))) I kada krene kuci, posle pola sata, izletim pa odemo na cugu, zajedno se ismejemo :)
Ali preslo je u to da nikome nismo verovali ....
Nijedno iskustvo nije lose, odes, vidis se, popijes pice, ispricas se... Ako ni ne izgleda nesto, bar si upoznao nekog za druzenje, a svaka devojka ima drugarica pa napred... Bitno je da upadnes u zensko drustvo (ovo ti je najvaznije), a sada kako, to je manje vazno .... Moras imati pricu spremnu, stajati iza svojih stavova, "delovati" iskreno i biti samouveren! Uvek daj neki kompliment. I niposto, niposto ne upadaj u friendzone (nisi tu da je samo setas, da si joj drugarica i da slusas o drugim momcima |KRUCIJALNO| - odmah se ogradi od te price ) !!!! A zatim kapicu na glavicu i pametno!
[Ovu poruku je menjao 3OHA dana 14.11.2012. u 12:15 GMT+1]
[ 3MAJ86 @ 15.11.2012. 12:53 ] @
Nije loša fora upoznavanje devojke preko neta, mada mislim da je to u eri Fejsbuka mnogo manje verovatno da ćeš baš ići na slepo upoznavanje.
Ja sam jednu od svojih ex. devojaka upoznao preko dating sajtova kada sam imao 16 godina, tako nešto. Ali to je bilo dosta drugačije. Prvo smo se dopisivali preko email-a jedno 2 meseca sigurno, ako ne i duže, a onda smo razmenili brojeve telefona (fiksnog, možeš misliti :) ). Onda smo se videli, i to na slepo potpuno i ispostavilo se da je to jedna devojka za koju i dan-danas smatram da je možda i najlepša devojka koju sam ikada upoznao. Bili smo nešto manje od godinu dana u vezi, pre nego što smo se razišli, ali bili smo klinci, šta sam tada znao :D
U svakom slučaju, saveti koji su ljudi generalno dali su dobri. Svakako telefonski razgovor (barem) pre viđanja. Mada mi je mnoooogo čudno da je devojka tako otvorena za upoznavanje preko chata, a nema (!) sliku, niti FB nalog. Vrlo je moguće da se neko iz tvog uskog društva malo grubo šali sa tobom :)
I da, nemoj da razmišljaš mnogo o tome "neću da je smaram sa 100 poruka dnevno". Mislim, naravno, nemoj to da radiš, ali nemoj mnogo ni da okolišaš, jer ako kilaviš previše, devojka može da pomisli da si neki šonja ili šta sve ne. Budi direktan, i jasno reci da želiš da se čujete ili tako nešto (ako sam dobro razumeo, razmenjujete SMS redovno?), ili je jednostavno pozovi na taj broj i čuj ko će da ti se javi. Ako si iole komunikativan ne bi smelo da bude problema... naravno sve uz pretpostavku da te neko ne trolluje najstrašnije :)