[ djalminha @ 11.11.2012. 01:09 ] @
Pre par meseci naleteo sam na emisiju na RTS-u. Neki covek,ruskog porekla zivi u Srbiji, bavi se zdravom ishranom, poliva se vodom a napolju sneg i debeo minus, vezba i.t.d.

Napisao je i knjigu ali ne mogu da se setim imena tog coveka.

Unapred zahvalan.
[ Burgos @ 11.11.2012. 01:45 ] @

[ Branko Santo @ 11.11.2012. 06:32 ] @
Mozda trazis knjigu Prekaljivanje od Porfirija Ivanova.

http://www.plato.rs/knjiga-Pre...nogo-hodanje--gladovanje-74440
[ Pirossi @ 11.11.2012. 13:39 ] @
ako ne stradaš od hipotermije, prekalićeš se sigurno.
[ djalminha @ 11.11.2012. 19:05 ] @
Nije Porfirije. Ovaj covek je nas savremenik. Mozda ima oko 40 ak godina. Ali je definitivno rus koji zivi u Srbiji. Kad ga vidis-stvarno puca od zdravlja. Bila je mislim, jednosatna emisija na RTSu sa njim proletos.
[ MyWay @ 11.11.2012. 19:16 ] @
http://www.georgijnazarov.com/ ?
[ djalminha @ 12.11.2012. 03:56 ] @
To je taj lik! Hvala
[ milosmalic @ 13.11.2012. 20:09 ] @
Ako te interesuje ta tema, nemoj ni Malahova preskočiti http://www.ruskisistem.info/ru...icenje-organizma-lecenje-vodom

Takvim tretmanima neće niko stradati od hipotermije. Dobrobiti su višestruke. Ja i moji momci se svake zime kupamo na Adi. Banja!
[ Pirossi @ 13.11.2012. 22:20 ] @
Citat:
milosmalic: Ako te interesuje ta tema, nemoj ni Malahova preskočiti http://www.ruskisistem.info/ru...icenje-organizma-lecenje-vodom

Takvim tretmanima neće niko stradati od hipotermije. Dobrobiti su višestruke. Ja i moji momci se svake zime kupamo na Adi. Banja!

Citat:
Svaka hronična bolest je skup patologija od kojih stradaju najslabiji organi. Zato je beskorisno lečiti neki pojedinačni organ, treba jačati ceo organizam.

I ovde je polivanje hladnom vodom nezamenjivo. Njegova primena će jačati bolešću „podlokanu" strukturu. Pri polivanju proces prevođenja vode iz haotične (ortovod)u pravilnu (parovod) cirkulaciju propraćen je istiskivanjem patološke energije, što se manifestuje u vidu najraznovrsnijih pogoršanja. Važno da se čovek ne uplaši, ne prestane i, još više, u nekim slučajevima korisno je da se češće poliva (3-4 puta na dan), obavezno češće hoda bos po zemlji, a zimi po snegu (makar po 1-2 minute).

Polivanje sa 1-2 kante vode treba izvršiti na prethodno zagrejano telo. Posle odmah ući u toplu prostoriju i energičnim pokretima, trljanjem, zagrejati se da bi se pojavila odgovarajuća reakcija organizma. Pri postojanju hroničnih bolesti obično uzimamo lekove. U početku uzimajte lekove i koristite polivanje vodom. Posle toga obratite pažnju i vidite bez kojih lekova možete, a kod kojih možete smanjiti dozu. Ako postepeno koristite ovaj način čeličenja smanjiće se i neophodnost korišćenja lekova. Organizam će postepeno obnoviti celovitost svoje strukture i biće vam mnogo lakše.

smešni i opasni tekstovi.
vasa pelagić je dr haus za ove tekstoklepce.
[ sasa022 @ 14.11.2012. 03:25 ] @
Citat:
smešni i opasni tekstovi.

Opasni su samo u smislu sto ne postoji upozorenje da takve stvari prvi put ne treba izvoditi po svom nahodjenju.
Ako te u ceo proces treninga uvodi neko ko zna sta i kako treba da se radi nece ti se nista lose desiti.

npr. da li smatras da su svi plivaci za Casni krst na Bogojavljenje ludaci-fanatici ???
[ milosmalic @ 14.11.2012. 06:40 ] @
Ima narodna izreka koja kaže: "Ne kudi konja kojeg nisi jahao".

Elem, opšta pojava u svetu je da "klasična" medicina osipa drvlje i kamenje na ovakve zdravstvene prakse. Za njih je najveći neprijatelj bilo šta što obezbedjuje zdravlje za džabe. Pogotovo za farmaceutske korporacije.

Ovo treba probati, ja jesam i govorim iz ličnog iskustva. Kome je iskustvo drugačije to poštujem. Koga predrasude sprečavaju da proba, i to razumem. Foteljaški komentari, pogotovo uvredljivi, imaju težinu 0.

Evo još jedne knjige koju preporučujem da se pročita: http://www.amazon.com/Selling-...&keywords=selling+sickness
[ Aleksandar Đokić @ 14.11.2012. 07:34 ] @
Citat:
npr. da li smatras da su svi plivaci za Casni krst na Bogojavljenje ludaci-fanatici ???

pa to je valjda jednom godisnje, a ovi to preporucuju svakog dana (ili kako vec), plus kad se ulazi u reku ulazi se polako, a ovi preporucuju polivanje hladnom vodom dok si ti vruc, ja to ne bih radio
[ anon70939 @ 14.11.2012. 09:25 ] @
Moj pradeda je ziveo zdravo 98 godina.
Svako jutro se "kupao" na bunaru hladnom vodom, u sred najvece zime.

Mada ne verujem da je citao ove knjige :)
[ nkrgovic @ 14.11.2012. 10:02 ] @
Citat:
sasa022: Opasni su samo u smislu sto ne postoji upozorenje da takve stvari prvi put ne treba izvoditi po svom nahodjenju.
Ako te u ceo proces treninga uvodi neko ko zna sta i kako treba da se radi nece ti se nista lose desiti.

Ako te u proces uvodi "neko ko zna" to je i dalje VRLO opasno. NISTA slicno ne treba raditi bez konsultacija sa nekim ko je obucen za to, pre svega svojim LEKAROM. Razni ludaci koji "znaju" nisu nista bolji od babe-vracare. NE probati ovo bez lekara.

Citat:

Da, totalni - ali to nema veze sa ovom pricom.
[ Pirossi @ 14.11.2012. 10:19 ] @
Citat:
sasa022:

da, smatram, ali to nema veze sa temom i relativizacijom medicine kao nauke.
bolji su oni "koji znaju iz sopstvenog iskustva".
lekari su dočim učili na tuđim iskustvima i sada su foteljaši i sluge farmakomafije. kurir 2.0
[ milosmalic @ 14.11.2012. 11:05 ] @
Ti recimo nisi pročitao tu knjigu. Da jesi, video bi koliko tu ima stvari iz "klasične" medicine i koliko je utemeljena praksa u nauci. Drugo to iskustvo koje pominješ u pežorativnom smislu nije iskustvo jednog čoveka, već generacija, isto kao i to koje pominješ od tih koji su se učili na drugima.

Današnjim lekarima je prioritet da prodaju lekove. Niko ne može da me ubedi u suprotno.

[ sasa022 @ 14.11.2012. 11:46 ] @
Citat:
Pirossi:vasa pelagić je dr haus za ove tekstoklepce.

I Vasa Pelagic je svoj rad zasnovao na vekovnom narodnom iskustvu.

@nkrgovic
@Pirossi

Nisu danasnji lekari "popili svu pamet sveta".
Na par licnih primera i primera iz najblize okoline sam se uverio koliko je klasicna medicina ponekad nemocna u odnosu na tradicionalnu ( u odnosu na "ludake" iz vaseg ugla gledanja ).

[ Pirossi @ 14.11.2012. 11:47 ] @
Citat:
milosmalic:
Ti recimo nisi pročitao tu knjigu. Da jesi, video bi koliko tu ima stvari iz "klasične" medicine i koliko je utemeljena praksa u nauci. Drugo to iskustvo koje pominješ u pežorativnom smislu nije iskustvo jednog čoveka, već generacija, isto kao i to koje pominješ od tih koji su se učili na drugima.

Današnjim lekarima je prioritet da prodaju lekove. Niko ne može da me ubedi u suprotno.

nisam hteo da te ubeđujem u bilo šta jer, kako sam kažeš, "Niko ne može da me ubedi u suprotno."
hteo sam pažnju da skrenem na to kako se ljudi sa hroničnim bolestima teraju na ekstremne mere "čeličenja".
ako "čeličš" čoveka koji ima problema sa krvnim sudovima to se neće završiti dobro po njega.

takođe, "iskustvo generacija" je zamagljeno folkorom i kao takvo neprimereno za lečenje.
iskustva mojih predaka kažu da dete sa povišenom temperaturom istrljam rakijom, ja sam ga tuširao mlakom vodom.

Citat:
sasa022:
@Pirossi

Nisu danasnji lekari "popili svu pamet sveta".
Na par licnih primera i primera iz najblize okoline sam se uverio koliko je klasicna medicina ponekad nemocna u odnosu na tradicionalnu ( u odnosu na "ludake" iz vaseg ugla gledanja ).

pošto se ovi zaključci baziraju na tvojoj percepciji, sve bi trebalo da primeniš na sebi a ne i da druge ubeđuješ u ispravnost zaključaka donesenih nenaučnim metodama na tako malom uzorku.
[ sasa022 @ 14.11.2012. 12:11 ] @
@Pirossi

Definitivno nismo svi isti i svakom nesto prija ili ne prija i zbog toga nemoj biti toliko iskljuciv.

Iz svake oblasti treba uzeti nesto sto je dobro...

Da li npr. znas da 70-80% operacija zuci ( odstranjivanja zucne kese zbog "kamena" ) uopste ne mora da se izvodi ?
Da taj "kamen" uopste nije kamen i da se opusteno topi za maksimalno mesec dana primenom "caja iz narodne medicine".

[ Pirossi @ 14.11.2012. 12:20 ] @
Citat:
sasa022: @Pirossi
Da li npr. znas da 70-80% operacija zuci ( odstranjivanja zucne kese zbog "kamena" ) uopste ne mora da se izvodi ?
Da taj "kamen" uopste nije kamen i da se opusteno topi za maksimalno mesec dana primenom "caja iz narodne medicine".

igrom slučaja mi je otac, pre petnaestak godina, uspešno operisan od kamena u žučnoj kesi nakon što su mu neki Rusi (sic!) "razbijali" taj kamen kurama od maslinovog ulja i toplih obloga.
kamen je bio veličine lešika i baš me interesuje koji čaj bi to razbio. u stvari, najviše me zanima farmako-dinamika tih lekovitih sastojaka u čovekovom organizmu.
[ cozi @ 14.11.2012. 12:26 ] @
@milosmalic
Kako ovo objasnjavas?

http://youtu.be/SytTu4WR-vc?t=1h15m53s
[ nkrgovic @ 14.11.2012. 12:29 ] @
Citat:
Pirossi:iskustva mojih predaka kažu da dete sa povišenom temperaturom istrljam rakijom, ja sam ga tuširao mlakom vodom.

Divan primer.

Koza male dece je dovoljno tanka da moze da apsorbuje alkohol direktno kroz kozu. Trljanje bebe rakijom moze lako da dovede do trovanja i katastrofalnih posledica po dete (ostecenje vitalnih organa ili smrt).

Bas me briga ko u sta veruje, ali preporucivati drugima nesto na osnovu verovanja moze se zavrsiti ubistvom.
[ milosmalic @ 14.11.2012. 12:31 ] @
Sad smo od zdravstvene prakse, koja je po meni prvenstveno preventivna - došli do hroničnih bolesnika ili ljudi u ozbiljnom stanju neke bolesti. To je već druga stvar i ja se slažem apsolutno da hirurgija i lekovi imaju svoje važno mesto. Da se razumemo, nisam uopšte u Amiš fazonu. I moja deca piju Eferalgan kad im skoli temperatura. Ne rade isto što i ja. I to je to, svako ima svoj izbor.

Ne pamtim kada sam bio prehlađen. Odsustvo sa posla zbog stvari tipa temperatura, kašalj... to nemam dugi niz godina. I to je to. Kada tokom treninga padnem na ključnu kost, naravno da odem da snimim...

Ići u jednu, ali i drugu krajnost je nerazumno. Treba biti otvoren.
[ Okmijun @ 16.11.2012. 18:39 ] @
Mi smo kao narod najstrasniji zatucani pagani, koji se mole idolima i klanjaju kipovima i slikama.... dobro da nas Gospod trpi i ovoliko... elem, od zdravog mozga nema bolje preventive...
[ Bojan Basic @ 16.11.2012. 19:36 ] @
Citat:
Okmijun:
Mi smo kao narod najstrasniji zatucani pagani, koji se mole idolima i klanjaju kipovima i slikama.... dobro da nas Gospod trpi i ovoliko... elem, od zdravog mozga nema bolje preventive...

Nema ovde nikakve kontradikcije, baš nikakve.
[ newtesla @ 17.11.2012. 07:10 ] @
^^Sad mi dođe da hakujem ES, da ti lupim jedno 16 miliona pluseva :)

Elem, što se tiče kamena u žuči: zamolio bih samo poštovane da mi ukažu na tekućinu - supstancu, koja je u stanju da za mesec dana neprekidnog kontakta sa kamenom (kamen u žuči je kamen - baš kamen, kao šljunak) rastvoriti kamen, a da je u pitanju tekućina koja neće bitnije nadražiti tkivo bubrega? (dakle, sona kiselina otpada, recimo)

Dakle, da li se razumemo da je u pitanju kamen? Živo me zanima koji čaj može da se skuva pa da se potopi jedno parče šodera u isti, pa da ga čaj dezintegriše? Nana? Kamilica, a? ...svašta...

Čaj protiv kamena u bubregu može, najviše što može - da spreči, ili uspori razvijanje istog, ili da omogući da se ne stvara kamen nego da se odmah izbacuje kao pesak: jednom stvoren kamen ne može da se razbije čajem, isto ko što kuća od cigle ne može da se sruši molerskom četkom.

Mada, čajevi za razbijanje kamena u bubregu imaju 100% uspešnosti, ali na drugom polju: 100% uspešno izvlače pare iz novčanika naivčine, ili bolesnog čoveka koji nema više šta da izgubi.
=====

Glede fokusa medicine na isključivo uvaljivanje lekova jadnom narodu: pa, u medicini rade ... gle, ljudi: a pošto nisu Japanci da izvršavaju sepuku i krknu se nožem u trbuh zarad očuvanja časti kada im je obraz ukaljan - ima đubradi; tu i tamo đubrad, skotovi, kreteni, maloumnici, nepismeni, poltroni, a ponekad samo glupi i iskompleksirani...

...isto kao i u svakoj drugoj oblasti života: ove gore nabrojane možeš naći i u komšiluku, i na pijaci, i u maksiju, i gsp-u, i u školi i na radnom mestu.
=====

Osuđivati i nabijati na kolac nauku (medicina) zato što je ponekad sprovodi u delo ljudska stoka, je isto što i pljuvanje po matematici zbog gazda Jezde i Dafine.
=====

...ima i malicioznih sajtova i virusa po netu: a ne vidim nijednog od vas da se vratio golubu pismonoši!
[ Okmijun @ 17.11.2012. 08:47 ] @
Citat:
Bojan Basic: Nema ovde nikakve kontradikcije, baš nikakve.

ma ne uopste....
http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_Commandments

4 “You shall not make for yourself a carved image, or any likeness of anything that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth.
5 You shall not bow down to them or serve them, for I the LORD your God am a jealous God,visiting the iniquity of the fathers on the children to the third and the fourth generation of those who hate me,
[ newtesla @ 17.11.2012. 15:32 ] @
^^E, bato: pravilo broj 13 ES-a baš i ne dozvoljava širenje indoktrinacije.
[ Vasastajić @ 17.11.2012. 17:46 ] @
Odakle kod odgovornog, odraslog čoveka toliki strah od bilo kakve indoktrinacije?
Da bih obrazložio ovo pitanje usudiću se da citiram jedno prilično interesantno razmišljanje Miloša Bogdanovića u "Prokletstvu nacije" (njegovi kreacionistički stavovi u ovom trenutku nisu bitni):
Citat:
Adam je rekao “kriva je žena”, Eva je rekla “kriva je zmija”, a vi tvrdite
“kriv je komunizam”, “kriv je Zapad” i “krive su sekte” za moralnu
i duhovnu degradaciju društva.
Koliko je Eva opasna za Adama?
Koliku moć ima zmija nad Evom?
Koliko su opasni komunizam i verske sekte?
Samo onoliko koliko je čovek duhovno slab, koliko u njihovoj teoriji
nalazi izgovor za sopstvene grehe!
Zabluda nema sama u sebi silu zla. Ona je samo teorija, kojom čovek
umiruje svoju savest.
Sila zablude je greh ljudskog srca.
Ako smatrate da niste odgovorni za svoje postupke, već da je neko
drugi umesto vas odgovoran, onda onaj ko je kriv za vaše stanje je više
čovek nego vi sami.
Kako je to moguće?
Samo čovek koji ima slobodu izbora može biti kriv. A kako smatrate
da vi niste imali slobodu izbora jer ste bili zavedeni, a da je neko drugi
imao slobodu izbora pa je kriv što vas je zaveo, vi time pravite razliku
između sebe i drugih na fundamentalnom nivou.
Smatrate da sami niste imali vlast nad svojim postupcima, a da je
drugi imao vlast i nad samim sobom i nad vama.
Ima rasizma u vašem razmišljanju, jer se predstavljate kao da niste
čovek, nego neko niže biće koje nema moć da se iskušenjima odupre,
koje nema odgovornost za sopstvene postupke. Vi sebe ponižavate ispod
onoga koga smatrate krivim za vaše stanje, jer u sebi ne prepoznajete
čoveka odgovornog za svoje postupke, a u drugima prepoznajete.
Samo duševni bolesnici i mala deca nisu odgovorni za svoje postupke.
Kome vi pripadate?

Iako je Bogdanović ovo svoje razmišljanje u delu o religiji, ograničio samo na sekte, lično ne vidim nikakvih smetnji da se isto primeni i na institucionalizovane religije upravo zbog kontradiktornosti svojih postupaka/delovanja, sa izvornom idejom, a u delu idolopoklonstva, koje je utkano u svaku od važećih religija na svetu, kako kroz istoriju, tako i danas.
Nadam se da ovime nisam džarnuo u osinjak, a ako i jesam biće to samo dokaz da je Bogdanović pravilno razmišljao prilikom postavljanja dijagnoze.
Lično mislim da je sve ovo više filosofsko pitanje nego čisto religijsko i da iz tog razloga nije ni u suprotnosti sa pravilnikom foruma, ali, kako god, poštovaću svaku odluku moderatora.
[ newtesla @ 19.11.2012. 09:25 ] @
Ako misliš na mene: ne plašim se ja pokušaja indoktrinacije; već pismene reakcije koju bi mod obrisao.

Uostalom, kako i da ne stigne tema pravo do religije, kad je započela oko pitanja u vezi čoveka koji gradi kult zarad keša.
[ bonomi @ 21.11.2012. 02:49 ] @
Citat:
Bojan Basic: Nema ovde nikakve kontradikcije, baš nikakve.

Primecujem da ovde takozvani moderator ne uspeva dati bilo kakav konkretan komentar,koji bi obezbedio bilo kakvu vrednost ,osim nipodastavanja i omalozavanja poster-a ,kome je upucen.Ne samo u ovoj temi ,vec u milion istih gde pokusava sarkasticnim tonom pokazati da je pun sebe i totalno netolerantan.Da li su ovde zaista potrebni ovakvi moderatori?! To sto je doticni postao doktor nauka u 26 uz 10 casova i vise rada dnevno,sto apsolutno ne istice njegovu superiornost,vec potvrdjuje dobro poznat sistem robovskog rada zarad uspeha(koji je ostvarljiv i osobama ,kojima je iq samo 110),ne daje mu za pravo da kusa inteligenciju drugih ,koja je vrlo moguce i na visem nivou.
[ newtesla @ 22.11.2012. 12:36 ] @
^^Ovaj...pa, bravo ti: a što onda nisi ti moderator i doktor nauka?
=====

Kontradiktornost tu i tamo - a šta ćemo sa oksimoronom?