[ ZanLepen @ 28.11.2012. 09:12 ] @
| Rođak mi menja adresu, tj. seli se iz jednog grada u drugi. Ima ličnu kartu sa čipom. Po uputstvu sa sajta MUP, treba samo da se javi u PU na mestu novog prebivališta i da tamo promene podatke na istoj lk, ne treba da se odjavljuje sa starog mesta prebivališta.
Interesuje me ima li neko iskustvo sa tim? Jeste da sve lepo piše, ali Srbija je zemlja ogromnih mogućnosti gde svaki šalterski službenik tumači zakon po "slobodnoj proceni" a da bi neki papir overio treba ti tri roze i 5 zelenih pečata.
Hvala |
[ adzo_ @ 28.11.2012. 09:56 ] @
Evo mogu da potvrdim iz licnog primera isto LK sa cipom promena prebivalista je trajala 10min
Da covek ne poveruje koliko brzo se moze resiti neki posao sa drzavom
[ milened @ 29.11.2012. 05:52 ] @
Meni je trebao ceo dan da promenim prebivaliste iako je sve bilo u Novom Sadu i imam LK sa cipom. Prvo sam bio na Limanu, tamo nema nikakvih obavestenja, pa sam bio u Kraljevica Marka, ima ispisano obavestenje ali pogresno. Stajao u pogresnom redu sat i po. Onda su mi rekli da idem na Liman. Na Limanu se to moze uraditi, ali se ne moze dobiti formular. Opet stajao u redu sat vremena sa zeninom licnom kartom i papirom iz katastra, kad kaze sluzbenica da ona mora da dodje licno. Onda sam doveo zivu zenu i kad je izgledalo da je u redu sluzbenica trazi racun od Informatike....
Problem je sto nigde ne pise koji su tacno papiri potrebni, gde se ceka i ko treba da dodje.
[ X Files @ 29.11.2012. 06:29 ] @
Stvarno, promena prebivališta ide vrlo brzo. Ali sada, ako hoćemo da budemo uzorni građani, treba uskladiti vozačku, pasoš, ... e to već neće moći za 10 minuta, a i košta brate! ;)
[ Aleksandar Đokić @ 29.11.2012. 06:45 ] @
Citat:
Meni je trebao ceo dan da promenim prebivaliste iako je sve bilo u Novom Sadu i imam LK sa cipom. Prvo sam bio na Limanu, tamo nema nikakvih obavestenja, pa sam bio u Kraljevica Marka, ima ispisano obavestenje ali pogresno. Stajao u pogresnom redu sat i po. Onda su mi rekli da idem na Liman. Na Limanu se to moze uraditi, ali se ne moze dobiti formular. Opet stajao u redu sat vremena sa zeninom licnom kartom i papirom iz katastra, kad kaze sluzbenica da ona mora da dodje licno. Onda sam doveo zivu zenu i kad je izgledalo da je u redu sluzbenica trazi racun od Informatike
ahahah ahahaha, izvini, nije smesno nego zalosno
[ ZanLepen @ 29.11.2012. 14:09 ] @
što bi usklađivao pasoš ako menjaš prebivalište?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.