Pogledajte: Bivša "Modelsica" u Skupštini pita koliko su antene za mobilni opasne po zdravlje VIDEO
Poslanica Nove Srbije Nevena Adžemović, poznatija kao bivša članica grupe “Models”, danas se prvi put obratila poslanicima, a želela je da skrene pažnju na problem antena za mobilnu telefoniju koje su postavljene na zgradama u blizini obdaništa i obrazovnih institucija, kao i stambenih zgrada.
Nevena Adžemović u parlamentu: od pevačice do poslanice
Adžemović je u delu sednice Skupštine Srbije, kada poslanici mogu da traže informacije od nadležnih organa rekla da želi da ukaže na važno pitanje koje interesuje mnoge gradjane - koliko su po zdravlje opasne antene za mobilnu telefoniju raznih kompanija, koje se nalaze na mnogim zgradama, a medju takvim objektima je i Fakultet političkih nauka koji se nalazi u blizini obdaništa u ulici Jove Ilića u Beogradu.
Ona je objasnila da su joj mnogi roditelji, čija deca idu u to obdanište, skrenuli pažnju na antene, zbog čega traži odgovor od nadležnih, pre svega ministara prosvete i spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Žarka Obradovića i Rasima Ljajića.
“Da li je antena opasna po zdravlje ljudi, a pre svega dece, koji sve fakulteti na objektima imaju montirane antene? Želim da čujemo mišljenje nadležnih koliko su one opasne po zdravlje onih koji žive i rade u njihovoj blizini. Očekujem odgovor ministra prosvete Žarko Obradovića i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića”, rekla je Adžemović.
čita kao sastav na času srpskog u 3. razredu osnovne škole
[ mmix @ 04.12.2012. 17:47 ] @
hehe, slatko...
[ etjen @ 04.12.2012. 18:03 ] @
koja smo mi sprdnja od države to me svakodnevno iznenadi
[ jnk @ 04.12.2012. 18:17 ] @
U pravu je. Očekujem repliku Sandre Afrike na tviteru.
[ VlaK @ 04.12.2012. 19:14 ] @
Ovo izgleda kao da joj je neko dao da pročita 2 minuta pre čitanja. Kao da dete čita sastav i to u drugom razredu.
Na stranu to, pitanje i nije tako loše. Da li to zračenje od antena mobilnih operatera škodi ili ne, na duži period. Moj brat je stanovao na Karaburmi na devetom spratu i iznad njegovog stana se nalazila antena (predajnik) mobilne telefonije, bukvalno na 5-6 metara od glava, i nekim ljudima je smetalo, tj. bolela ih je glava kad bi došli kod njega a da za antenu uopšte nisu ni znali. Bratu i njegovoj porodici nije smetalo, ni meni, ali je moju ženu bolela glava (ona je znala za antenu). Dolazili su neki ljudi sa ETF-a i kao neđšo merili i rekli sve je u redu, ima zračenja ali je sve u dozvoljenim granicama. Pitanje da li su te granice dobro postavljene, jer je neko osetio da mu smeta. Na sreću odseli se on odatle jer nije hteo da bude dobrovoljni zamorčić.
A ova pevačica/cenjeni poslanik bi mogla da nauči da kaže nešto i iz svoje glave. A da, to nisu osobine koje se traže za radno mesto, pa ne treba da čudi ni ova recitacija.
[ ddejann @ 04.12.2012. 20:11 ] @
Citat:
jnk: U pravu je. Očekujem repliku Sandre Afrike na tviteru.
looool
[ Sale_123 @ 04.12.2012. 21:36 ] @
Ironija u svemu tome je, je da zgrada na kojoj je antena je najmanje izlozena zracenju... :)
[ burex @ 04.12.2012. 22:56 ] @
Citat:
Moj brat je stanovao na Karaburmi na devetom spratu i iznad njegovog stana se nalazila antena (predajnik) mobilne telefonije, bukvalno na 5-6 metara od glava, i nekim ljudima je smetalo, tj. bolela ih je glava kad bi došli kod njega a da za antenu uopšte nisu ni znali.
Preko puta mene se nalaze antene i Telenora i VIPa, ne boli me glava, niti ikoga boli glava kada dođe kod mene. U pitanju je obična paranoja, a ako mislite da nije, potkrepite dokazima tvrdnje da par mikrovati/pikovati u etru na 900MHz/1800MHz izazivaju glavobolju.
[ sasa022 @ 05.12.2012. 00:40 ] @
Vise zrace WLAN uredjaji koji su u prostorijama u kojima boravimo i mobilni telefoni koje drzimo uz telo ili na dohvat ruke , ali ja nesto ne primecujem da se odricemo tih uredjaja......
[ bigkandor @ 05.12.2012. 06:12 ] @
WLAN uredjaji za amatersku upotrebu emituju 50mW. To je neuporedivo manje od predajnika telefonije.
Ako se ljudi žale možda to treba preispitati.
[ bobiska @ 05.12.2012. 09:46 ] @
Mene je bolela glava svakodnevno, zbog očajnog prijema 063 u gajbi, sve dok nisu postavili predajnik na zgradu preko puta, 50m od mene. Od tada me glava više ne boli
Možda jeste štetno, ali je korisno.I Fukušima je bila korisna, a sada je izuzetno štetna.Cena civilizacije i komfora.
[ etjen @ 14.05.2013. 22:14 ] @
Citat:
bobiska:
Mene je bolela glava svakodnevno, zbog očajnog prijema 063 u gajbi, sve dok nisu postavili predajnik na zgradu preko puta, 50m od mene. Od tada me glava više ne boli:)
apsolutno ista situacija i kod mene
[ pisac @ 15.05.2013. 01:02 ] @
Hehe. Meni antena direktno bije u stan u nivou prozora, i ne boli me glava. Takođe mi je stan pretrpan kojekakvim komšijskim wifi mrežama.
S druge strane, u kući (znači nije stan neko kuća) nemam nikakvu antenu ni blizu, nema čak nijedna wifi sem moje koja je u uglu kuće, ali me glava boli skoro obavezno kada spavam u jednoj određnoj prostoriji.
Misterija, koju još uvek nisam razrešio. Možda bih trebao da pozajmim neki gajgerov brojač, čisto da proverim sve mogućnosti.