[ mmix @ 06.12.2012. 12:11 ] @
Ne racunajuci sve one klasicne inhouse i outhouse aktivnosti (crtamo, igramio igricu, pikamo fudbal, itd), sta ima Beograd na ponudu za neku zajednicku aktivnost? Proslo je leto i nije vise za adu i fudbalicu, a ne bih bas da sedimo i blejimo u kuci. Ima li nekih preporuka? (PS: klinac je 6 godina, ako to znaci nesto, mada moze i za sve uzraste, zatrebace mozda jos nekom).

[ Nebojsa Milanovic @ 06.12.2012. 12:20 ] @
Odlična tema
[ ventura @ 06.12.2012. 12:30 ] @
A da recimo zajedno pravite neke modele aviona-helikoptera ili tako nešto.. Idealno je zimi kad je napolju hladno, a kad vreme dozvoli možete da izađete napolje da letite, a i taman baterije traju 10-15min, pa brzo nazad u kuću :)
[ Atos @ 06.12.2012. 12:37 ] @
Vodi ga u vojni muzej...
[ ventura @ 06.12.2012. 12:38 ] @
Muzej vazduhoplovstva je isto super za decu
[ Miroslav Jeftić @ 06.12.2012. 12:42 ] @
Poseta Opservatoriji (ako radi uopšte)? Doduše trenutno je oblačno, ali ako naleti neki vedar dan, dobra je prilika. Čak ne mora ni Opservatorija, može i običan dvogled ili golim okom, samo da je neko mesto bez svetlosnog zagađenja
[ SlobaBgd @ 06.12.2012. 13:26 ] @
Obiđite ritove, gradske i prigradske šume i lugove. Da dete vidi kako izgleda priroda u jesen/zimu.
[ anon142305 @ 06.12.2012. 13:41 ] @
Citat:
SlobaBgd: Da dete vidi kako izgleda priroda u jesen/zimu.

Dobra ideja!

Evo nekih linkova:

Izletista u okolini Beograda

Citat:

- KOVILOVO
- AVALA
- KOSMAJ
- BOJČINSKA ŠUMA
- SALAŠ 84
- DEVOJAČKI BUNAR (DELIBLATSKA PEŠČARA)

A moze i poseta jezerima, bez obzira sto je hladno, verujem da je lepo videti.
Koliko je to sredjeno, druga je stvar.

Beogradska jezera

Citat:

- Savsko jezero
- Ada safari
- Bela reka
- Duboki potok
- Markovačko jezero
- Očaga
- Pariguz
- Rabrovačko jezero
- Rakina bara
- Topčider
- Trešnja
[ Corona @ 06.12.2012. 13:41 ] @
Klizanje na ledu ima ne nekoliko lokacija. Hala Ponir, Blok 62, trg Nikole Pasica (uskoro)... Trg Nikole Pasica je mozda i najbolje mesto za klince.
[ bakara @ 06.12.2012. 13:42 ] @
Citat:
ventura:
Muzej vazduhoplovstva je isto super za decu

Muzej vazduhoplovstva je extra, ali bi bilo dobro da obilazak bude uz kustosa.

Inace pozoriste i bioskop, klizanje su uvek dobra zabava.
[ Java Beograd @ 06.12.2012. 14:16 ] @
Na zatvoren bazen. Ako nije bio do sada - biće to lep doživljaj
[ btomic @ 06.12.2012. 14:57 ] @
Sa 6 godina trebalo bi bar nekoliko sati dnevno da provodi sa vršnjacima odnosno u predškolskom obdaništu. Upošljavanje ruku je odlično u ovom uzrastu, zamesi mu testo (bez kvasca) i onda od toga možete svašta da pravite a na kraju i ispečete da ima trajne predmete. Postoji i onaj glinamol koji je sličan testu ali je u raznim bojama i posle se isto stvrdne.
[ mmix @ 06.12.2012. 15:09 ] @
Ide on u predskolsko, nego sam ja bio zauzet ove nedelje bas puno i hocu u subotu negde da se malo kvalitetnije druzimo.

Imamo mi sve te inhouse varijante, i pravili smo svoj play'dough i imamo lego i citav asortiman art&crafts zezalica. Nego me interesuje da li ima nesto van kuce da se radi, ok muzeji su lep savet, ne znam jel ima nesto tipa penjanje na zid, karting, itd. Nesto sto nije smrt dosadno za 6godisnji mozak

[ Corona @ 06.12.2012. 15:20 ] @
Ne znam da li ima i dalje karting na Mostarskoj petlji, ali to nije za dete od 6 godina. Ja sam posle 15min voznje imao upalu misica na rukama. :D

Mozda pozoristance Puz? :) Kuglanje je super zabavno!
[ btomic @ 06.12.2012. 15:20 ] @
Citat:
mmix: nego sam ja bio zauzet ove nedelje bas puno i hocu u subotu negde da se malo kvalitetnije druzimo.

Već je raskrinkan mit o "kvalitetnom vremenu" odnosno druženju sa decom. Prava stvar je "quantity" a ne "quality" kod dece, znači nikakve kerefeke ne mogu da nadoknade vreme koje si prethodno propustio (pogledaj recimo http://www.oprah.com/oprahradio/The-Myth-of-Quality-Time). Deci je svejedno da li ćete 3 sata ići na Mars ili slagati kockice. Naravno, to vreme sa detetom obuhvata i onaj neobavezni razgovor odnosno ćaskanje kroz koje se detetu može i pomoći u nekim stvarima, otkriti njegove strahove ili druge probleme.
[ Corona @ 06.12.2012. 15:35 ] @
btomic mislim da si pogresno razumeo tekst koji si postavio.

Kolicina vremena ne znaci nista, bar kako je gledam na stvari. Zevanje u televizor sa detetom 6h nikako nije bolje od 2h "kvalitetnog" vremena gde je detetu posvecena paznja, pa sad da li su to kocke ili nesto mega interesantno nije vazno. Ameri su vec u nekim krajnostima.
[ morihei ueshiba @ 06.12.2012. 15:39 ] @
Otvori mu nalog na ES, neka otvori temu o tome sta bi ON zeleo, pa da vidimo...mozda covek vec ima neke ideje
[ mmix @ 06.12.2012. 15:41 ] @
Ne bih se bas slozio ali dobro, nemam ni kontraargumente protiv opre (ako je to uopste potrebno). Ne sedi on u cosku ceo dan da ga niko nista ne pita, veci deo dana je okruzen vrsnjacima, ali imamo neku naviku da stalno nesto radimo zajedno popodne i onda sad toga nema iz objektivnih razloga (nije da se pravdam, posao se mora zavrsiti). Nista njemu ne fali, ja kad se setim svog caleta i njegove geenracije, bas su se oni nesto bavili nama, pa nismo izrasli u serijske ubice. Kvalitetno vreme je ono koje se pamti.

[ mmix @ 06.12.2012. 15:42 ] @
Citat:
morihei ueshiba: Otvori mu nalog na ES, neka otvori temu o tome sta bi ON zeleo, pa da vidimo...mozda covek vec ima neke ideje

Haha, pa mali je povukao gejmersku crtu na mene, pa moram da ga kontrolisem jer ako se samo on pita on bi sedeo za kompom od jutra do mraka Samo jos fali da se uclani na ES
[ morihei ueshiba @ 06.12.2012. 15:47 ] @
Verujem da bi mu diskusije bile kvalitetnije od mnogih... bez zezanja, cudo je kako deca mogu da iznenade ozbiljnim razmisljanjem u tim godinama.
Nego, da sam na tvom mestu, svakako bih zvao ove i video da li imaju decji program:
http://www.freeclimbing.rs/pocetna/
Deca ionako vole da se pentraju, a sport je fantastican.
[ Lavlja_Jazbina @ 06.12.2012. 19:54 ] @
XUX,kakva tema.Ovim pitanjem bi se mogle baviti skolske institucije,pa bi se u cescem pismenom radu videli problemi
i predupredili za kasniji razvoj tog deteta.Svaka cast na takvom ophodjenju sa svojim detetom.
[ zxstole @ 06.12.2012. 20:24 ] @
Ja sa svojim klincima, ako nam vrijeme dopusta, pustamo zmajeve(ima sad ovih jeftinih kineskih a lete bas visoko),
vozamo bajk, fudbalica na male(ja i Dzeki protiv njih dvojice),i ganjanje oko kuce(zmirka,suga itd)..
a u kuci: crtaci,igrice,lego,bojanke i razne drustvene igre,
[ milivoje t @ 06.12.2012. 20:27 ] @
u tom uzrastu dete vec ima neke omiljene stvari, teme i interesovanja. pa ako imate malo vremena na raspolaganju onda treba ici na nesto sto ce sigurno obradovati klinca.

ne postoji instant odgovor.
mozes ga odvesti u neku lepu poslasticarnicu na veliku sampitu ili sladoled, pa ce biti presrecan. ili ga po stoti put odvesti u zoo vrt, ako voli zivotinje, to ce ga po stoti put obradovati.
mozda da odete kod vulkanizera zajdedno da zamenite gume, da i on kao nesto majstorise i pomogne. lepo je propesaciti kroz sumu na Avali, pa zavrsiti na vrucem caju u restoranu.
vazduholovni muzej, pa posle stanete iza aerodroma na putu ka ledinama, da vidite prave avione kako rulaju...

vec su pomenute sportske aktivnosti.
neko je napisao pa da ispravim..koliko znam ove godine nece biti klizalista na trgu N. Pasica. ne bih ga preporucio za decu koja uce, jer je tamo stravicna guzva.
klizaliste pingvin u blokovima i pionir su mnogo prostranija i manje posecena.

zatvoreni bazeni su vikendima pretrpani, sem u jutarnjim terminima.

p.s. moram da primetim da je na ovom forumu zabranjeno koristiti cirilicu-pismo naseg maternjeg jezika, valjda da bi se bolje razumeli (?!), ali je moguce mesati srpski i engleski, da bi se bolje razumeli (?).
evo rezultata:

:)
[ mmix @ 06.12.2012. 20:35 ] @
Hehe, u pravu si sad tek videh, htedoh reci outdoor. Al dobro, komentar stoji. Evo odusevio se idejom avio muzeja, bice dobre zabave...
[ Shadowed @ 06.12.2012. 20:46 ] @
Kad se vec pominje klizaliste, ranije je bilo kod McDonalds-a na Vidikovcu. Ne znam ima l' toga jos uvek.
[ machiavelli @ 06.12.2012. 20:58 ] @
Citat:
Shadowed: Kad se vec pominje klizaliste, ranije je bilo kod McDonalds-a na Vidikovcu. Ne znam ima l' toga jos uvek.

Da, ima.
[ cika dacha @ 06.12.2012. 21:44 ] @
pre klizanja preporucujem da malo voza rolere jer ipak prvi put dete kad ide na led je stvarno njima tesko!!! tako da malo rolere kad provozaju na ledu ce biti kao domaci!

a vec ako nemas dovoljno vremena da ides na neke izlete i udaljena mesta, imati kucnog ljubimca za decu je vrlo korisno pogotovo pas! jer em moraju da ga prosetaju pa to se taman iskoristi za zajednicku setnju oca, deteta i psa, i ono sto je najvaznije sto se dete uci odgovornosti i siroj ljubavi!
[ nick2 @ 07.12.2012. 01:52 ] @
Ja se izvinjavam sto upadam na temu sa off-om , spomenuste karting, jel ima neka karting staza u BG u zatvorenom (malo je sad hladno za napolje).
Jos jednom izvinjavajte na upadu.
[ Lavlja_Jazbina @ 07.12.2012. 03:44 ] @
Mozda je mali?!Drugarovoj klinki se dopalo.
http://www.muskimagazin.com/20...-oktobra-na-beogradskom-sajmu/
[ mmix @ 07.12.2012. 09:09 ] @
Citat:

To je odlicna ideja, to nam je na spisku za februar kad bas udare minusi

Citat:
cika dacha:imati kucnog ljubimca za decu je vrlo korisno pogotovo pas! jer em moraju da ga prosetaju pa to se taman iskoristi za zajednicku setnju oca, deteta i psa, i ono sto je najvaznije sto se dete uci odgovornosti i siroj ljubavi!

Mislis na ovo klempavo cudo To za led si u pravu, nije mu se svidelo bas zbog te nestabilnosti, hteo sam ovog leta da se malo pozabavimo rolerima ali je nekako bicikl uleteo u pricu pa smo iskoristili ovo leto da se resimo pomocnih tockica.

[ Lavlja_Jazbina @ 09.12.2012. 09:00 ] @
mmix,zao mi je.Oblaci se za sankanje.Pesmica za tebe da te odobrovolji,klinji nije potrebna.On je vec spreman.

[Ovu poruku je menjao Lavlja_Jazbina dana 09.12.2012. u 10:15 GMT+1]
[ mmix @ 09.12.2012. 13:08 ] @
Hehe, da se malo odmrznemo pa idemo treci put danas

Juce smo bili i do avio muzeja, pun pogodak.
[ milosmalic @ 09.12.2012. 14:07 ] @
Borilačka školica za decu u kojoj mogu da učestvuju i roditelji? http://www.ruskisistem.info/deca
[ ventura @ 09.12.2012. 19:30 ] @
Kad malo poraste možeš i ovako:

Ovo sam ja sa svojim ćaletom danas :)
[ Lavlja_Jazbina @ 09.12.2012. 21:00 ] @
A,pa ti si drugar sa Saletom Curcicem.Isti hobi.
Dobar ti je ovaj teleskop.Ispade da je ruka odlican amortizer.
[ ventura @ 09.12.2012. 21:04 ] @
"teleskop" je GoPole Original posebno kupljen za dolazeću zimsku sezonu ;)

Ali da ne spamujemo temu...
[ bakara @ 09.12.2012. 23:32 ] @
Ovakva voznja sa jednom rukom moze biti stetna po zdravlje
[ anon70939 @ 09.12.2012. 23:37 ] @
pogotovo zdravlju skodi voznja kroz onu sumu... ja sam izbegavao pomeranjem glave levo desno samo dok sam gledao :)
[ ventura @ 09.12.2012. 23:40 ] @
Citat:
bakara: Ovakva voznja sa jednom rukom moze biti stetna po zdravlje :)

Grizzly ima servo pa mogu ovako da se zajebavam, sa Outlanderom bi to već teže išlo ;)
[ bakara @ 10.12.2012. 09:40 ] @
Pre sam mislio na naglo kocenje ili upadanje u neku rupu kada su potrebne obe ruke da se zadrzis u sedistu

Mada okolo je sneg pa nije frka ni da se padne.