rekao je pred. Obama o tragediji danas u Novoj Engleskoj.
Ja stvarno ne mogu da razumem koji je to stos upasti medju decu i poubijati djake, studente univerziteta ? Mislim kome su oni sta krivi ???
moje saucesce nesrecnoj deci.
[ Flo33 @ 14.12.2012. 22:04 ] @
A zasto ludaku treba povod za bilo sta?
I da ne trolujem, ali saucesce se ne daje preminulima, nego najblizima..
[ mmix @ 14.12.2012. 22:31 ] @
Tu je uvek neka ozbiljna patologija u pitanju, besmisleno je pisati i pricati o racionalizacijama tih ljudi jer su one iskrivljene i nenormalne po definiciji.
Ovaj lik je dosao u skolu da ubije kevu i ceo njen razred i to je i uradio. Sad kad znas kontekst dal ti je lakse da skontas sta mu je bilo u glavi? Nije sigurno. Ssad ce se tu raspredati price o motivima, ko je koga i da li je zlostavljao itd. li sve to nece vratiti klince roditeljima.
[ Braksi @ 14.12.2012. 22:49 ] @
mozda je mislio da mama vise voli svoj razred nego njega ! Kombinovano oceubistvo sa cedmorstvom. Vrlo teski aspekti...
uz sve to mediji napumpavaj sve. Razumem da moraju preneti, ali opet paznja koju daju slucaju moze biti bas okidac ljudima koji zele da se procuju... da skrenu paznju na sebe...
Takođe, evo i kod nas: Porodična tragedija u Beogradu
Citat:
Beograd -- U Beogradu dve osobe ubijene, jedna povređena u porodičnom nasilju. Unuk upao u stan i na smrt pretukao babu i tetku. Teča i dalje u Urgentnom centru.
Šabac -- Šabačka policija potvrdila je da je večeras pronašla tela oca i sina Zorana i Aleksandra B. u njihovoj porodičnoj kući u naselju Jelin blok. Kako je agenciji Beta nezvanično potvrđeno, telo oca na kome su bile vidljive ubodne rane, pronađeno je ispred kuće, dok su obešeno telo sina policajci pronašli u kući.
pa samo neka oni forsiraju ovu priču o smaku sveta !
ovi i ovakvi o kojima je reč onda požurili da urade to što hoće, ili im rekao neki glas.
zašto to rade može da se nagađa koliko hoćeš, možda su šizofreni i imaju halucinacije,
a možda su, u drugoj krajnosti, i normalni, ali žrtve nasilja, psihičkog, fizičkog...
koga to briga, kad god neko uradi ovako nešto, nema šanse da se objavi da je to možda
izazvano ugnjetavanjem te jedinke do nenormalnosti.
ipak je važnije kakvu će pouku iz toga izvući kolektiv (narod, država, javnost), nego sudbina jedinki umešanih u samo delo.
sličan princip kao što se za poginulog pilota, vojnika, policajca, rudara... neizostavno drže govori
u kojima se naziva herojem. nije to zbog poginulih, nego zbog kolektiva.
[ Braksi @ 15.12.2012. 08:13 ] @
Burex,
Zaboravio si pljacku u Vlasotince (3 dead), pa zapaljeni restoran od II... Ako hoces da pises o tome otvori lepo topic.
[ mmix @ 15.12.2012. 08:26 ] @
To je nas osnovni problem, sto se ovakve tragedije koriste da se istakne zlo amerika a ne razume se da smo i sami veoma ranjivi na ovakve situacije. Potreban je samo pacijent i okidac, dostupnog oruzja vala ima i previse.
[ Braksi @ 15.12.2012. 08:35 ] @
Ili ti to tako vidis ?
[ ventura @ 15.12.2012. 08:43 ] @
Citat:
mmix: To je nas osnovni problem, sto se ovakve tragedije koriste da se istakne zlo amerika a ne razume se da smo i sami veoma ranjivi na ovakve situacije. Potreban je samo pacijent i okidac, dostupnog oruzja vala ima i previse.
Mislim da se kod nas ove stvari ne dešavaju jer napadač ne bi dobio 7 dana prime time medijskog prostora u svim svetskim medijima a pogotovo americkim... Kod nas je relativno malo "tržište" za te psihopate...
Siguran sam da su mediji jedan vrlo bitan okidač kod takvih budala, i trebalo bi to na neki način regulisati, jer to što ih vrte danima po svim medijima samo uliva bolesne ideje u glavu nekom drugom psihopati koji bi takođe da postane poznat i slavan.. Trebalo bi da uvedu neko pravilo kao na fudbalskim utakmicama da se tuca ne prikazuje snimkom vec da spiker samo objasni o cemu se radi.. I to je imalo efekta na huligane, pa valjda ce i na ove..
[ mmix @ 15.12.2012. 08:54 ] @
PA ne bih rekao.
Pa ni za ovog bolesnika sto ja bacio zenu sa sprata i onda je preklao pred decom nije bilo snimaka. A nije ni prvi i na zalost ni poslednji. Mislim da je to predrasuda da sve serijske i masovne ubice jure publicitet i svojih 5 minuta "slave". Nasilje sa smrtnim posledicama u krugu porodice nam je postalo skoro svakodnevnica, veoma je mali iskorak odatle do malo masovnije manifestacije te izopacenosti.
[ burex @ 15.12.2012. 12:32 ] @
Citat:
Braksi:
Burex,
Zaboravio si pljacku u Vlasotince (3 dead), pa zapaljeni restoran od II... Ako hoces da pises o tome otvori lepo topic.
Izgleda da je tebi neko uzeo igračku kada si toliko nervozan. Samo sam napisao da je bio buran dan i kod nas, i da je bilo sličnog incidenta sa druge strane sveta.
[ Java Beograd @ 15.12.2012. 18:19 ] @
Šta reći ?
Sva sreća da se deca nisu igrala opasnim kinder jajem.
[ mmix @ 15.12.2012. 19:29 ] @
Ne znam kakve veze to ima sa bilo cim, ubistva je pocnio Glokom i Zigom. Da to nije, verovatno bi ih iscepao macetom, kao onaj ludak u Japanu.
[ anon70939 @ 15.12.2012. 20:11 ] @
koliko god vi "Amerofili" negirali da su oni bolesna nacija, ipak nikada necete biti u pravu...
Na zalost ceo svet se ugleda na njih, pa i mi...
[ Braksi @ 15.12.2012. 20:21 ] @
kad god se desi ovako nesto Ameri zapodenu raspravu o oruzju !
[ Shadowed @ 15.12.2012. 20:26 ] @
Citat:
CoyoteKG: koliko god vi "Amerofili" negirali da su oni bolesna nacija, ipak nikada necete biti u pravu...
Koliko god vi "amerofobi" negirali da oni nisu bolesna nacija, ipak nikada necete biti u pravu...
[ jnk @ 15.12.2012. 20:27 ] @
Citat:
CoyoteKG: koliko god vi "Amerofili" negirali da su oni bolesna nacija, ipak nikada necete biti u pravu...
Znači ameri su bolesni a mi smo zdrava nacija?
[ Braksi @ 15.12.2012. 20:41 ] @
Citat:
CoyoteKG:
koliko god vi "Amerofili" negirali da su oni bolesna nacija, ipak nikada necete biti u pravu...
Ceo svet se ugleda na Amerikance ? Nisam siguran u ovo.
[ Aleksandar Đokić @ 15.12.2012. 22:28 ] @
Uf sto mrzim generalizovanje, medju "njima" ima bolesnih a ima i medju "nama".
[ anon70939 @ 15.12.2012. 22:37 ] @
pa ne bih generalizovao da ta nacija je zapocela celu ovu danasnju "kulturu"...
I ne bih se izrazio potpuno kao ti "da i madju njima ima bolesnih", nego da i medju njima ima i "normalnih".
No da ne pricam dalje, jer znam da nikuda ne vodi...
pozdrav
[ Braksi @ 15.12.2012. 23:16 ] @
Pravo da ti kazem i meni se cini da su malo cvaknuti, mada nismo ni mi spaseni !
[ timotic @ 16.12.2012. 00:47 ] @
Citat:
Jedino po pitanju odnosa prema Americi, ujedinjeni su svi Balkanci. Skoro identicni komentari na srpskim, hrvatskim, muslimanskim sajtovima...
Al' ziva istina. Bolesni 100%. Eno, vec nose majice sa likom ovog psihopate. "Sloboda za Lanzu!" "Heroj, a ne zlocinac!"
[ Boris Tadić @ 16.12.2012. 06:10 ] @
Je l' ima neka tema na koju Obama nije zaplakao ?
Pa đaci, pa baba, pa mandat, pa orkani i tornada ;)
Svejedno da li su suze falš ili original, u svakom slučaju čovek gestikulacijom i načinom govora navodi na realni optimizam i neko normalno razmišljanje i to je dobro na dugi rok.
Dok naši paprikari i pilićari navode ljude jedino na mučninu i gađenje, svojim "izaslanik/poslanik/poslovnik/službeni glasnik/južno od Ibra" mantrama, kroz sva glagolska vremena.
To je glavna razlika između nas junačkih sinova(mož' misliti) i njihovih lažnih osmeha veštačkih zuba i debelih stomaka i glavni razlog zašto su oni 2000 godina ispred nas u praktično svemu čega se dohvate i zašto naš jeftiniji hleb, ajvar i kilovat-čas to neće nadoknaditi nikada -sve i kada bi mogli zaista nekako virtuelno da nadoknade, pa kao da se lažemo da je to to, a u stvari nije i svima je jasno da nije i neće biti dok smo živi.
Mi smo 95% neobrazovani i nama treba 130-150 godina da zaista dostignemo tokove moderne civilizacije, dakle 5 generacija(dok se svačiji potomci međusobno "pomire").
Tek onda ćemo biti relevantni za bilo koju relevantnu globalnu statistiku. Dotle smo nepobitni lideri regiona u brzini otvaranja konzerve sardina.
[Ovu poruku je menjao Boris Tadić dana 16.12.2012. u 07:49 GMT+1]
[ Braksi @ 16.12.2012. 09:31 ] @
Citat:
timotic:
Citat:
Jedino po pitanju odnosa prema Americi, ujedinjeni su svi Balkanci. Skoro identicni komentari na srpskim, hrvatskim, muslimanskim sajtovima...
Al' ziva istina. Bolesni 100%.
ja ti verujem. Verujem ti zato što sam to gledao još od malih nogu, to iščuđavanje tuđoj različitosti i idejom da svi koji nisu kao mi moraju biti ili bolesni ili udareni ili izopačeni - a najčešće sve zajedno.
Amerikanci su tu na prvom mestu zato što su oni sve ono što mi nismo: preduzetni, poslovni, arogantni, samouvereni, nedruželjubivi.
[ Java Beograd @ 16.12.2012. 13:33 ] @
Budimo realni: amerikanci su genetski a i mentalitetom Evropljani. "Bolesni" su taman onoliko koliko su "bolesni" i Evropljani, a i mi u Evropi.
[ Binary Mind @ 16.12.2012. 14:10 ] @
Ukratko: Psihopata ima svugde. Ne biraju ni kontinent, ni zemlju, ni bolju koze, ni jezik, ni... Tuzno je kad izgine puno dece.
[ anon70939 @ 16.12.2012. 17:39 ] @
u ovom slucaju ubica ne moze da kaze "ko ih hebe, trebali su da budu u skolU"
Ajd pogodite sta je u kojoj zemlji
[Ovu poruku je menjao CoyoteKG dana 16.12.2012. u 19:16 GMT+1]
[ Braksi @ 16.12.2012. 18:44 ] @
jeste, al onoj debos ce za koju godinu izabrati oruzje koje voli i pokokati dva pileta genijalca.
[ cika dacha @ 16.12.2012. 20:32 ] @
Boris Tadić@ kakvo veze ima obrazovanje ili IQ sa ponasanjem coveka!??!?!
a kad su ameri ubili prvu zrtvu civilnu u srbiji devojcicu od 3-4 god milicu rakic onda se to nije culo po celom svetu!!!!???
Amerikanci su tu na prvom mestu zato što su oni sve ono što mi nismo: preduzetni, poslovni, arogantni, samouvereni, nedruželjubivi.
Sa svim mogu da se slozim, ali da nisu druzeljubivi, ne mogu. Ok, nemaju balkanski nacin socijalizacije, sedenja po ceo dan i ispijanja kafe, ali da se druze, druze se, i jako kvalitetno.
[ Braksi @ 16.12.2012. 20:55 ] @
Citat:
cika dacha:
a kad su ameri ubili prvu zrtvu civilnu u srbiji devojcicu od 3-4 god milicu rakic onda se to nije culo po celom svetu!!!!???
nije se culo ko sto se i vecina stvari i necuje u svetu jer je Srbija poprilicno mala zemlja, a jos pored svega toga svetske medije drze ti koji su nas bombardovali pa sad zamisli da CNN na naslovnoj strani napise kako su ubili dete na nosi !
Sa Javom se ne bih slozio da su EUropljani i Amerikanci slican mentalitet. Sistem je veoma razlicit u USA i EU. Ko ne veruje nek proba...
Ne sećam se da je Baraka pusito koju suzu, kad su, pri ugrađivanju demokratije, sve štiteći ljudska prava u nekoliko navrata bombardovali decu u školama u Avganistanu.
nadam se da nece proci nezapazeno i da ima neko pustiti koju suzu i za ovu jadnu djecu..
[ Java Beograd @ 17.12.2012. 08:49 ] @
Meni odvratna i ljigava patetika se ogleda u tome da stotinu i hiljade dece svakodnevno umire od gladi, gine od mina ili u ratnim sukobima, ili umire od bolesti koje se više ne smatraju smrtonosnim. Ali, o tome se uglavnom ne priča, nema toga na vestima, niti se ko seti da otvori temu na [es]. Jer, ]ebiga to su "deca druge ili treće klase", u Aziji ili Africi, tamo je život jeftin. Ko još govori o SVAKODNEVNOM broju ovakvih žrtava u Iraku. Urednici uglavnom ili preskoče ovakvu vest, ili onako na kraju, spiker jednoličnim tonom: " ... bombaš samoubica ubio xxx i ranio yyy pored džamije severoistočno od mesta ..." A mi to ni ne čujemo.
Ali dvadesetoro dece u SAD, eeeeee, to je drugo. To su deca ekstra prve klase. Mi sad tu treba da pustimo suzu, da kažemo "da se ovako nešto nikad ne ponovi" i slično. Evo, diskutujemo na forumu. Žasu tebra. Znači tuga, znači samo takva.
Sva sreća da su bar ova druga deca pošteđena smrtonosne opasnosti koja vreba iz Kinder jajeta.
[ anon70939 @ 17.12.2012. 09:14 ] @
totalno se slazem sa tobom...
Zao mi je te dece, ali zao mi je i sto su nas bombardovali, sto su bombardovali jos mnoge druge...
I sto im daju tako idiotske nazive svojim akcijama.
MILOSRDNI ANĐEO...
Kad su im srušili one dve kule, bio sam jako srećan... znam da to nije ispravno, jer su poginuli nevini ljudi, ali svejedno, bio sam srećan
CoyoteKG: totalno se slazem sa tobom...
Zao mi je te dece, ali zao mi je i sto su nas bombardovali, sto su bombardovali jos mnoge druge...
Vidiš, njima, tj. prosečnom amerikancu je žao ove dece, ali nije im žao što su Srbiju bombardovali, nije im žao ni dece u Avganistanu, niti u Iraku. Svi smo mi njima neprijatelji. I oni od malena uče da neprijatelja treba uništiti. A ko je neprijatelj ? E, to će predsednik da im kaže. A ako ne može ničim da objasni zašto je narod Iraka (na primer) neprijatelj Americi onda tu uleće CNN, Kristijan Amanpur, objašnjava se ko je bad guy, "The tiranin" , koji ima oružje i ubio je roditelje maloj devojčici koja plače na izrežiranom spotu.
Sada je Sirija na tapetu, i opet, valjda deseti put zaredom: "opasno hemijsko oružje", koje će Asad da upotrebi protiv sopstvenog naroda. Da se to ne bi desilo, ameri će sa stotinu miliona tona bombi po glavi Sirijskog stanovnika da spreči Asada, pa će onda da uvedu demokratiju i stotinama hiljada mrtvima da zaštite ljudska prava.
[ pri3rak @ 17.12.2012. 09:27 ] @
Yep, milosrdni andjeo je plod prevodjenja nasih spin doktora. Ime akcije je Allied Force, a USA komponente Noble Anvil.
[ Braksi @ 17.12.2012. 09:35 ] @
hm, pa dobro, ali ne moze se Amerikancima zabraniti da ozale svoje onako u skladu sa njihovim mentalititetom. Mozda nama to izgleda cudno i pateticno, ali cinjenica je npr da smo mi prilicno aljkavi po tom pitanju.
Recimo, secam se prve godisnjice 9/11. Upalim TV i vidim da citaju imena, sta je to ? A ono citaju naizmenicno se smenjuju, imena svih 3 hiljade i nesto poginulih ! OMG, nece valjda. Kad ono tako svake godine. Posle sam pitao jednog komsiju penzosa Italijana/Amerikanca koji je zoveo 40 godina bas u New Yorku (62-02) i on nije mogao da se nacudi cemu se ja ustvari cudim !
Drugi ljudi, drugi mentalitet.
[ Java Beograd @ 17.12.2012. 09:46 ] @
Citat:
Braksi: hm, pa dobro, ali ne moze se Amerikancima zabraniti da ozale svoje onako u skladu sa njihovim mentalititetom. Mozda nama to izgleda cudno i pateticno, ali cinjenica je npr da smo mi prilicno aljkavi po tom pitanju.
Recimo, secam se prve godisnjice 9/11. Upalim TV i vidim da citaju imena, sta je to ? A ono citaju naizmenicno se smenjuju, imena svih 3 hiljade i nesto poginulih ! OMG, nece valjda. Kad ono tako svake godine. Posle sam pitao jednog komsiju penzosa Italijana/Amerikanca koji je zoveo 40 godina bas u New Yorku (62-02) i on nije mogao da se nacudi cemu se ja ustvari cudim !
Drugi ljudi, drugi mentalitet.
Vidiš nebuloza se krije između redova: tebi su na tvojim TV kanalima servirali kako oni žale za svojima !?! Mi naše drugačije ožalimo. Da li amer može da upali TV i da vidi kako mi naše žrtve žalimo ?
Dakle, neka SVAKO ožali svoje mrtve shodno svojoj veri, običajima i mentalitetu. Ali, zaboga to se dešava na drugom kraju zemaljske kugle ! Šta se to nas tiče ? WTF ? Da su u pitanju Mađari, Rumuni, Bugari, Grci pa još i da ima nekog smisla.
Amerika je ipak zemlja koja u neku ruku pripada svima nama. Svako ima nekog u Americi. A ipak su oni medijski jaki pa kad prdne kobila u Wyomingu to svi cuju..
A sto se tice Pakistanaca garant ce i on sami vec sutra zaboraviti da je bilo 12 mrtvih. A ima ih koliko hoces sto ne naprave jedan miran protest, setnju, u KArachiju ili Islamabadu.
Prosto. Ako ne postujes sebe ti, zasto da te postuje drugi !
[ Java Beograd @ 17.12.2012. 10:07 ] @
Citat:
Braksi: ... kad prdne kobila u Wyomingu to svi cuju..
Upravo.
[ cika dacha @ 17.12.2012. 10:19 ] @
eee narode Bole me za ameriku!!! ona je uvek ugrozena a realnost je da ona ugrozava ceo svet!!!
[ jnk @ 17.12.2012. 10:37 ] @
Koja si ti seljačina.
[ Braksi @ 17.12.2012. 11:41 ] @
reci nekom da je seljacina je takodje seljacki !
[ anon70939 @ 17.12.2012. 12:32 ] @
Citat:
Braksi: reci nekom da je seljacina je takodje seljacki !
cak je malo vise seljacki...
[ Boris Tadić @ 18.12.2012. 08:35 ] @
Citat:
Boris Tadić@ kakvo veze ima obrazovanje ili IQ sa ponasanjem coveka!??!?!
Obrazovanje je odvojilo čoveka od majmuna i majmunskih prirodnih potreba kao isključive svrhe postojanja.