[ markovladi @ 21.02.2013. 21:33 ] @
Imam 33 godine i već duži niz godina radim kancelarijski, službenički posao i nazalost nevolim to sto radim. Posto imam srednju skolu i nemam nikakve posebne vestine i znanja nemoguće je da promenim posao. Zato sam prosle godine upisao višu školu, smer informacione tehnologije ali posle dva polozena ispita sam video da sam vrlo malo ili gotovo nista naučio. Sa navedenom školom uz znanje koje bih stekao polažući ispite imao bih samo osnovu za dalje učenje. Sada sam u dilemi da li da nastavim sa školom, i da jos najmanje četiri, pet godina svako jutro ustajem mrzovoljan i odlazim na posao. Ako bi mogli da ocenite da li ima sanse da dodjem do nekog posla u IT-u ako bih se sad odlučio za sistem/network administraciju ili programiranje (recimo web development) i to učio samostalno. I da li su mi veće šanse da postanem admin ili programer. Imam volju i želju, mozda bih i skupio novac za neki ms ili cisco kurs, materijala za učenje na netu je na pretek a engleski znam odlično. Ili je ipak bolje da odustanem od pokušaja da radim u IT-u (sa obzirom na moje godine i na to da ne bih mogao potpuno da se posvetim učenju) i da probam da se obučim za neki zanat (vodoinstalater, moler, sreviser...) jer posao želim da promenim da bih našao motiv i smisao u onome što radim a ne zbog većeg novca ili višeg statusa. Znam da sam postavio lično pitanje (pritom dosta široko i neodređeno) i ne očekujem konačan odgovor ili rešenje. U svakom slučaju svaki savet, mišljenje ili iskustvo (pozitivno ili negativno svejedno) bili bi mi od velike pomoći. Unapred zahvalan. |