[ sslazio @ 23.02.2013. 17:02 ] @
Zdravo,
prijatelj mi vozi Seata Ibizu 2002. god (model 99-02, 6K2) i ima onaj displej preko kojeg kontrolise klimu, radio,.... kao na prilozenoj slici

U posljednje vrijeme desava se da se radio sam upali...Znaci, ugasi auto, ugasi se i radio, izadje, zakljuca, kad se vrati - radio upaljen...Izvadili smo osigurac za pocetak da ne crpi akumulator.

Malo sam guglo, ima nekih rasprava na ovu temu, cak ima i neka firma u UK koja to popravlja za 70 funti. Citao sam i da je u pitanju, hladan lem na nekim spojevima, kao i da neki kontakti na ploci kondezuju, pa oslabe pa se javljaju problemi. Prije 2-3 godine bio je problem da se radio nije mogao upaliti i popravilo se samo od sebe...ovo se za sad samo ne popravlja ;)

Ima li ko kakvog iskustva, ili kakav savjet sta da se radi?

[ nickM @ 21.04.2013. 23:31 ] @
Isti problem, isti radio. Seat ibiza 2001. god. Jeste uspeli da resite problem?
[ sslazio @ 23.04.2013. 18:46 ] @
Nasao sam negdje da je (privremeno) rjesenje da se ostavi kaseta unutra i navodno se nece paliti...Prijatelj kaze da se za sad ne pali...dokle, vidicemo ;)
[ vladd @ 27.04.2013. 09:49 ] @
Sto ukazuje na mehanizam kasete, odnosno indirektno na mikroprekidac koji prebacuje napajanje za radio i kasetu.

Kontakt je "nedefinisan", odnosno sklon varnicenju, sto je znak za radio aparate iz VAG grupe da se upale i bez davanja kontakta.
Doticni radio aparati se pale bez kontakta tako sto im se pritisne dugme za paljenje par puta, a tu "proceduru" im, kod ovog kvara, obezbedjuje mikroprekidac sa nedefinisani kontaktom...odlemljenom zicom..hladnim lemom..

Nije to kvar za 70 funti, vec za par evra..i nekoliko desetina minuta rada.

Poz
[ sasa022 @ 27.04.2013. 12:12 ] @
@vladd

Jeste ( mozda ) par € i sat-dva posla za onog ko zna sta i gde treba da se odradi...... Ostali moraju da plate majstorsko iskustvo i znanje.
[ vladd @ 27.04.2013. 17:14 ] @
Par evra ako sam radi, par desetina ako plati majstora na Balkanu, svakako nije 100 evra kvar..

Poz
[ nickM @ 28.04.2013. 21:07 ] @
Ubacena je kaseta i vec nekoliko dana se ne ukljucuje. Koristan savet ;)
[ vladd @ 28.04.2013. 21:29 ] @
Probajte da je ubacite i izvadite nekoliko puta, mozda su samo prljavi kontaakti mikroprekidaca, pa se malo razrade.

poz