Podigni prednji trap na klocne, tako da oba točka budu u vazduhu, i uz nečiju pomoć proveri da li imaš luft u letvi. Tj. da li točkovi 'oće da idu levo desno bez volana
Ili neće da "sluašju volan". Dakle, svaki mm okretaja volana mora se odraziti na položaj točkova.
Ako ima lufta letva je za remont. Ako nema lufta, a i dalje misliš da nešto nije u redu, onda valja dobro osluškivati zvukove koji se javljaju, pa ako uspeš nešto da zaključiš - dobro je.
Bilo kako bilo, šta god ti zaključio praktično jedina akcija koju možeš da preduzmeš je, zna se, remont letve.
Off topic
Poslušaj savet što će ti čiča dati:
Majstori UVEK kad mušterija dođe krenu sa svojim posebnim "poslovnim majstorskim frazama". Valjalo bi da to naučiš, i da kuliraš i smeškaš se. Te njiove fraze imaju višestruka značenja a najčešće se svode:
1. Na uvećanje računa (po mogućstvu enormno uvećanje računa) "
auuu, bogami otišlo je ovo skroz. Došao si u zadnji momenat. Sad će da te košta 100€, a da si samo još malo zakasnio, ne bi prošao bez 700€ - 800€ Dobro je da si došao kod mene jer većina drugih nema aparaturu / alat / [šta god nešto što baš ovaj ima].
2. Na opravdanje uvećanog računa:
"... auuu ja sad ovde moram tebi da skidam ceo trap da bih došao do letve ..."
3, Stvaranje manevarskog prostora za dalje nekontrolisano uvećanje već uvećanog računa:
"... vidi, tek kad ja skinem letvu mogu da ti kažem šta treba da se radi ... "
Nije lako sa njima. Posebno nije lako nekom mladom i neiskusnom.
U principu, odgovor iskusnog lisca je: (obraćaš se obavezno na ti, pa makar majstor bio i stariji)
"Došao sam da porazgovaram i da vidim da li radiš upravljački sistem, i ako radiš da mi kažeš okvirnu ponudu: za remont letve, za ovo, za ono! Sada nemam vremena, ali ako mi tvoja ponuda odgvorara, zakazao bi dolazak drugi put." E, ovde majstor postaje svesan da nisi naivan, i da ćeš lako da odeš kod drugog, trećeg, i četvrtog. Pošto nije siguran šta će drugi da ponude, malo se "žacne", i batali "poslovni majstroski žargon" i krene sa normalnim razgovorom i kaže svoju tarifu, kakva god bila. Sad sledi nova vrsta majstorskih fraza:
".... ali u tu cenu sam uračunao i štelovanje / čišćenje / podmazivanje / gumice [šta god nešto drugo, neki rad koji se podrazumeva ili neki ekstra jeftin potrošni materijal]" Ti se sad tu šatro ekstra obraduješ i kažeš "Odlično, imaću to u vidu". I onda odeš kod drugog, da saslušaš njegove fraze da bi na kraju čuo i njegovu ponudu, koja uključuje i zašrafljivanje već odšrafljenih šrafova
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 12.03.2013. u 08:37 GMT+1]