[ Laki024 @ 31.03.2013. 13:03 ] @
Pitanje glasi kao i tema. Da li neko zna neko sredstvo koje rastvara zvakacu gumu a ne ostecuje sediste i sa kojom mogu da je uklonim.

Probao sam fizickim putem, medjutim na taj nacin ne mogu skloz da je uklonim
[ inobradovic @ 31.03.2013. 13:06 ] @
kako si probao fizicki ?
[ HoT_Steppa @ 31.03.2013. 13:07 ] @
Stavis papir preko zvake i uzmes peglu i peglas, zvaka ce preci na papir.
[ gti2 @ 31.03.2013. 14:46 ] @
Dok je deblji sloj,treba je ohladiti ledom da se stvrdne i onda se uglavnom moze odstraniti u celini.
[ Laki024 @ 31.03.2013. 15:21 ] @
taj deblji sloj sami ja skinuo, ostao je samo onaj tanak sloj koji nemogu da skinem.
[ vladd @ 31.03.2013. 15:54 ] @
Materijal na kojem se zvaka nalazi moze da sadrzi plastiku, pa pegla nije bas preporucljiva.

Zvaka se najbolje skida kada se zaledi. Odnosno intenzivno ohladi.
Zalediti zvaku na sedistu je moguce na par nacina, a za opstu preporuku je sprej za hladjenje, kojeg koriste elektronicari.

Poz
[ Cezar Corolla @ 31.03.2013. 18:34 ] @
Probaj sa koka kolom. Bez sale.
[ bubalo @ 01.04.2013. 01:14 ] @
^
A sutra ce da bude tema: Kako da uklonim koka kolu sa sedista.
[ Java Beograd @ 01.04.2013. 07:27 ] @
I prekosutra: gde da nađem dobrog majstora za tapaciranje auto sedišta.
[ Lavlja_Jazbina @ 01.04.2013. 07:42 ] @
A nakosutra,kako skinuti sa pantalona,zaboravio sam od silnih saveta da je zvaka na sedistu..
Nisam bas dobro skontao VLADDa,ali bilo je pre na ovim shopovima kada su pocinjali proizvodi astonis prah i
koristila se pegla da se zalepi materijal.Pominjem to, jer je pokaziovao funkciju pa kada je odvajao tkanine to je izgledalo kao
milion niti.
Elem,za skidanje zvaka na ulici se i koristi neki parocistac,pa probaj tom medtodom,da parom razbijas zvaku ili PEGLOM
polako sa nekom tkaninom zagrevas i povlacis tkaninu i tako smanjujes kolicinu na sedistu.
Za amrzavanje,nije da nisam pa evo predlog koji je malo smesan cemu sluzi.
http://www.wartner.eu/sites/rs/wartner/
I za auto mehanicare.
http://shop.berner.eu/berner/h...emikalije/Sprej+za+zamrzavanje

Ako se iznerviras uvek ostaje brener,pa pokazi ko je gazda.
[ inobradovic @ 01.04.2013. 08:05 ] @
Citat:
HoT_Steppa:
Stavis papir preko zvake i uzmes peglu i peglas, zvaka ce preci na papir.

ovako odradi
[ Dr.sima @ 01.04.2013. 08:27 ] @
Ja sam skidao, peglom se skine zvaka ali ostane crna fleka... To mesto natrljati sa vanishom i toplom vodom, posle toga se ne primecuje da je uopste ista bilo.
[ optimizator @ 01.04.2013. 09:42 ] @
Hoće li uspeti ili ne,ne znam,ali da prevedem šta je plavo podvučeno na slici.
Može čak ukloniti žvakaću gumu sa tapacirunga.
Prosto nanesite aerosol,sačekajte i protrljajte čistom krpom.

A dotičnog agenta wd-40 ima svuda,pa probaj,i srećno.
Ako ostane masna fleka posle njega lako može da se opere u auto perionici.

[ Backy @ 01.04.2013. 11:14 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:za skidanje zvaka na ulici se i koristi neki parocistac,pa probaj tom medtodom

nije to paročistač već peskiranje suvim ledom...
[ Lavlja_Jazbina @ 01.04.2013. 23:06 ] @
http://arhiva.elitesecurity.or...0-Kako-se-najbolje-skida-zvaka

http://www.pressonline.rs/info...m-ciste-zvake-sa-plocnika.html
[ fade @ 02.04.2013. 10:00 ] @
kupis neki jeftin parfem, dezodorans, naprskas tu zvaku, postace hladna, posle skini nekim nozicem.
[ Backy @ 02.04.2013. 10:52 ] @
@Lavlja_Jazbina

interesantno, nisam to znao... e sad, ja to ne bih probao u svojim kolima jer će se sedište natopiti od pare pa može samo da bude još gore ako se ne osuši dobro...

par puta sam video ekipu koja peskira knez mihailovu suvim ledom (jednom sam ih startovao da ih pitam šta je to) pa sam pomislio da je to u pitanju jer suvi led liči na paru kad isparava (ma ko bi rekao :D)

sa druge strane, za paročistač treba voda i struja dok za peskiranje treba inje suvog leda i kompresor...

@OPT

ako se odlučiš na zamrzavanje, onaj vazduh u spreju prilično dobro hladi kada se dno okrene na gore...
[ vladd @ 02.04.2013. 12:38 ] @
Sprej za zamrzavanje se moze naci u svakoj radnji namenjenoj TV serviserima, ili serviserima kucne elektronike.
Da li je Kalte, ili Cold, stvar je nabavke trgovca.

Poz
[ Dule 021 @ 05.04.2013. 17:44 ] @
Zvaka se provereno skida sa najobicnijim nitro razredjivacem verovali ili ne. Nitro ne ostavlja masne fleke jer nije mastan a 100% eliminise zvaku i ne ostecuje tkaninu. Ne znam ni sam koliko puta sam vec skinuo raznorazne zvake sa stofa i tapacirunga nitrorazredjivacem i ni na jednom autu nije ostala nekakva fleka ili ostecenje-ovo je za one koji se boje da nitro nagriza.