[ sad_ste_face_jel @ 01.04.2013. 22:19 ] @
Zanima me da li je moguce otkloniti nesto katrana iz duvana i kako mu dodati neku aromu?
[ SStudio @ 01.04.2013. 23:43 ] @
Umotaš duvan u gazu okačiš iznad šerpe sa kipućom vodom i čekaš da se iscedi crnilo iz njega, barem tako ovi kod mene u komšiluku "kuvaj" duvan da ga malo razblaže.
Nemoj samo da stavljaš duvan u vodu, možeš da baciš šerpu posle, to crnilo što se zalepi se ne skida.
A što se tiče arome isečeš jednu dunju na kriške i umešaš parčiće u kesu sa duvanom, dobija baš fin šmek.
[ plus_minus @ 02.04.2013. 00:06 ] @
Citat:
A što se tiče arome isečeš jednu dunju na kriške i umešaš parčiće u kesu sa duvanom, dobija baš fin šmek.


Ili još bolje, uzme lepo i namrvi malo "zelenog", dobro izmeša i dobije duvan sa najboljom mogućom aromom.
[ sad_ste_face_jel @ 02.04.2013. 00:45 ] @
Citat:
SStudio:
Umotaš duvan u gazu okačiš iznad šerpe sa kipućom vodom i čekaš da se iscedi crnilo iz njega, barem tako ovi kod mene u komšiluku "kuvaj" duvan da ga malo razblaže.
Nemoj samo da stavljaš duvan u vodu, možeš da baciš šerpu posle, to crnilo što se zalepi se ne skida.
A što se tiče arome isečeš jednu dunju na kriške i umešaš parčiće u kesu sa duvanom, dobija baš fin šmek.

Ja sam pokusavao to sa parom jos sam i u vodu ubacivao jabuku ali nije se nesto promenila jacina i nije izlazila nikakva crnina samo se osecao jak miris duvana.
Znaci u serpu sipam vodu i kada pocinje da kljuca stavim krpu preko serpe i parim duvan.
[ SStudio @ 02.04.2013. 08:48 ] @
Uvežeš ga u krpu ovako (samo bez psa)

I staviš odah iznad šerpe, što bliže vodi, bitno da nedodiruje vodu, ne znam koliko tačno traje proces kuvanja, ali verovatno treba da stoji iznad posude dok ga para ne nakvasi.
A ovo sa dunjama, uradiš kasnije, kada suv duvan uskladištiš u neku kutiju, kesu tu je dodaš da odleži.