Ne znam koliko je naš narod svestan šta se ovom mladiću desilo igrajući za Srbiju...
Ovo nije prvi put da se povredi zastupajući ovu državu koja mu ništa nije dala (štaviše, u njoj čak postoji nezanemarljiv procenat pljuvača njegovog lika i dela), ali ova povreda koju je dobio zastupajuću ovu državu bi mogla da bude fatalna po njegovu magičnu karijeru :(
Nole, od srca ti želim brz oporavak, i što je bitnije, ako je ikako moguće da ova, inače vrlo nezgodna povreda, ne ostavi posledice na tvoje čelične noge koje su faktor broj 1 u onome šta si uradio za ovu zemlju.
Hvala ti i držimo ti fige
[ DaliborP @ 08.04.2013. 14:50 ] @
Djokovic je uradio za Srbiju isto ono sto su uradili kosarkasi pre 10-15 godina - nista. Lepo je to kad pobedi, svi se radujemo ali dajte molim vas - nista on konkretno nije uradio.
Samo je dao narodu jos fore da se zanosi nepostojecom slavom za nesto sto nisu uradili sami ali se njegovom pobedom osecaju kao da jesu. Uzivam i ja u njegovim pobedama ali nema potrebe praviti narodnog heroja od njega.
Djokovicu svakako zelim brz oporavak i dosta uspeha.
[ KrkaCiC @ 08.04.2013. 14:53 ] @
Nebojsa u pravu.
Cini mi se da je pocetkom karijere dobijao ponude da igra za neku drugu drzavu,ali izabrao je domovinu
Kad bi inace velika sportska javnost videla nasu zastavu i cula za Srbiju
[ Pirossi @ 08.04.2013. 15:01 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Ne znam koliko je naš narod svestan šta se ovom mladiću desilo igrajući za Srbiju...
nemamo pojma šta se desilo mi koji sport ne pratimo.
a i šta je trebalo da mu damo. reket, žicu, gibanicu?
[ Flo33 @ 08.04.2013. 15:02 ] @
Npr, kupovali bi BMW made in serbia, drali bi ih po eu supermarketima malinama iz serbije, uvozili bi skupu svinjetinu mangulicu iz srbije, kupovali haubice iz srbije, isli na skijanje i banjanje u Srbiju.. Ok, nije đole kriv tu ništa, ali bi više voleo moju alternativu spominjanja srbije i zastave.
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 15:14 ] @
^On je čovek uradio svoj deo posla, a ti sad posadi maline, otvori banju ili šta već hoćeš i imaćeš još jedan mali plus kod potencijalnih kupaca zbog Noleta.
Ne očekuješ valjda da teniseri proizvode maline?
[ DaliborP @ 08.04.2013. 15:20 ] @
Citat:
Lazar-I: ^On je čovek uradio svoj deo posla, a ti sad posadi maline, otvori banju ili šta već hoćeš i imaćeš još jedan mali plus kod potencijalnih kupaca zbog Noleta.
Hahahaha, priznaj da se salis :)
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 15:43 ] @
Ne razumem šta ti je smešno?
[ DaliborP @ 08.04.2013. 15:51 ] @
Pa kako da mi ne bude smesno :) Nisam shvatio da je to nesto drugo osim sale. Evo imas priliku da mi plasticno objasnis.
Recimo ja sam potencijalni kupac malina iz neke EU drzave, i znam da je Djokovic broj jedan na svetu i da je iz Srbije i sta sad?
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 16:02 ] @
Pored tih malina gde piše made in Serbia, stoje npr. i maline iz Kazahstana, jednakog kvaliteta i tebi se automatski u glavi stvaraju slike Noleta i Borata. Ljudski mozak pravi takve asocijacije, da nije tako sportisti ne bi zarađivali silne milione. Uniklo ne sponozriše Đokovića zato što im je simpatičan, a ni Britanci nisu iz tog razloga želeli da mu plate da postane njihov državljanin.
[ Nebojsa Milanovic @ 08.04.2013. 16:07 ] @
Dalibore, umesto da sebe kao >90% Srba zamišljaš i filozofiraš u nekakvim ulogama u kojima nisi, bolje bi bilo da kažeš nešto o ulozi u kojoj jesi, a to je recimo ovo:
1) Šta tačno si ti učinio za Srbiju?
2) Na osnovu čega smatraš da Nole "nije ništa učinio" za istu?
3) Šta bi on kao profesionalni teniser trebalo da učini da bi ti kao evaluator njegovog učinka, što je omiljena pozicija u koju >98% Srba veoma voli sebe da stavlja, stručno procenio do on jeste nešto učinio za Srbiju?
p.s. Kada si već pomenuo herojstvo, lično mislim da ga njegova odluka da juče igra za ovu zemlju i pored zabrane njegovog stručnog štaba (da se ne bi dogodilo upravo ovo što se dogodilo), kvalifikuje za heroja više od mnogih oficijelnih heroja koje nam nameće tzv. istorija (koju tek otkrivamo, ali to je druga tema...)
p.s. 2. Pošto si pomenuo i maline, da se malo baviš marketingom i psihologijom prodaje, znao bi da i u odluci o kupovini taka banalnog proizvoda kao što su maline figuriše širi stav tog potencojalnog kupca o državi odakle su te maline potekle, a upravo taj stav o toj državi najkvalitetnije uzdiže ovaj mladić.
[ DaliborP @ 08.04.2013. 16:12 ] @
Ne kupujem ja maline od Djokovica niti od Borata vec od desete osobe koja nema nikakve veze sa Djokovicem.
Kakva je to analogija? Ti impliciras da Djokovicev uspeh moze pomoci nekom trecem samom cinjenicom da su iz iste drzave??
Hocu li ja kupiti cokoladu iz Svajcarske zbog Federera ili zbog same cinjenice da jednostavno prave dobru cokoladu?
Drzavi ne treba niti pomaze reklama. Nece Djokovic uticati da ljudi u Srbiji postaju vredniji, da kvalitetnije rade niti da ne bacaju smece po ulici ili puse gde stignu. Ali rekao bi da uveliko odmaze istim tim ljudima, hteo to ili ne. Ljudi se zanose tudjim uspehom misleci da su deo istog tog uspeha.
Kao sto taj prodavac malina nije trenirao sa Djokovicem od detinjstva da bi ovaj postao najbolji na svetu, tako nije ni Djokovic sa njim gajio maline. Veze jedno sa drugim nema.
[ Nebojsa Milanovic @ 08.04.2013. 16:15 ] @
Nisi odgovorio ni na jedno pitanje.
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 16:21 ] @
Dalibore, da li ti pokušavaš da dokažeš da reklama nema nikakvog efekta već da je bitan samo kvalitet proizvoda? Prestiž države nema nikakvog značaja? Ako to uspeš uštedećeš mnogo novca brojnim kompanijama, a i državama. Bacaju silne pare na neke olimpijske programe, svetska prvenstva i sl.
[ DaliborP @ 08.04.2013. 16:25 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
3) Šta bi on kao profesionalni teniser trebalo da učini za Srbiju da bi ti kao evaluator njegovog učinka (što je omiljena pozicija u koju >98% Srba veoma voli sebe da stavlja) stručno procenio do on jeste nešto učinio?
p.s. Kada si već pomenuo herojstvo, lično mislim da ga njegova odluka da juče igra za ovu zemlju i pored zabrane njegovog stručnog štaba (da se ne bi dogodilo upravo ovo što se dogodilo), kvalifikuje za heroja više od mnogih oficijelnih heroja koje nam nameće tzv. istorija (koju tek otkrivamo, ali to je druga tema...)
p.s. 2. Pošto si pomenuo maline, da se malo baviš marketingom i psihologijom prodaje, znao bi da i u odluci o kupovini taka banalnog proizvoda kao što su maline figuriše širi stav tog potencojalnog kupca o državi odakle su te maline potekle, a upravo taj stav o toj državi najkvalitetnije uzdiže ovaj mladić.
Ja ne prozivam nikoga da treba nesto da ucini za Srbiju, to si upravo ti uradio. Uopste ne smatram da Djokovic treba nesto da ucini za Srbiju, on je do svog uspeha dosao potpuno sam, i to je ono sto cenim i treba mu odati priznanje.
Medjutim percepcija vecine njegovih navijaca, pa i tebe, je da on nesto vazno radi za Srbiju, ja samo ne znam sta osim sto cini ljude opijene njegovim licnim uspehom. Evo slobodno mi razjasni nedoumicu.
Vec sam objasnio kako se to manifestuje, sto kod prethodnih sportskih uspeha, sto kod sad konkretno Djokovicevih, iluzijom i busanjem u prsa tudjim uspehom. To je sve.
Ovo za maline je toliko glupo da nemam reci. A ja cu sada da kupim sunku Made in Spain zato sto je Nadal bio broj jedan, a necu iz Italije iako je istog kvaliteta jer siroti Italijani nemaju prvaka u tenisu. Psihologija prodaje na delu.
I ja sam u jednom momentu mislio da je Djokovic dobra reklama za Srbiju, priznajem pre par godina. Ali evo on godinama igra sve bolje i bolje, nize trofeje, uspehe, svi znaju za njega....ali u Srbiji je i dalje sve isto. Drzavi ne treba i ne pomaze nikakva reklama. Drzava sama treba da krene da radi da bi dosla do uspeha, a ne da se uzda da ce Djokovic nekim cudom povecati prodaju malina.
[ DaliborP @ 08.04.2013. 16:26 ] @
Citat:
Lazar-I:
Dalibore, da li ti pokušavaš da dokažeš da reklama nema nikakvog efekta već da je bitan samo kvalitet proizvoda? Prestiž države nema nikakvog značaja? Ako to uspeš uštedećeš mnogo novca brojnim kompanijama, a i državama. Bacaju silne pare na neke olimpijske programe, svetska prvenstva i sl.
Nisam jos video da Djokovic reklamira maline :)
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 16:32 ] @
Da je uzeo britansko državljanstvo ti bi verovatno očekivao da će reklamirati Yorkshire pudding.
Citat:
Ovo za maline je toliko glupo da nemam reci. A ja cu sada da kupim sunku Made in Spain zato sto je Nadal bio broj jedan, a necu iz Italije iako je istog kvaliteta jer siroti Italijani nemaju prvaka u tenisu. Psihologija prodaje na delu.
Ne znam da li ćeš iz Italije ili Španije, ali siguran sam da nećeš iz Tuvalua ili Naurua pošto tvoj uvoznik šunke verovatno nije ni čuo za te države, a kamo li da zna da li proizvode šunku i kakvog je kvaliteta. Ubeđen sam da ne bi kupio ni šunku iz Avganistana, iako je država prilično poznata.
P.S.
Citat:
Drzava sama treba da krene da radi da bi dosla do uspeha, a ne da se uzda da ce Djokovic nekim cudom povecati prodaju malina.
Nešto slično sam i ja napisao @Flo33, a tebi je bilo smešno. Samo što ne treba ni država da radi nego pojedinci kao što su Flo33, ti, ja...
[Ovu poruku je menjao Lazar-I dana 08.04.2013. u 17:43 GMT+1]
[ DaliborP @ 08.04.2013. 16:40 ] @
Ali da recimo Avganistan ima igraca u top 10.....?
Ja sam i dalje ubedjen da se ti salis :)
[ Flo33 @ 08.04.2013. 16:44 ] @
Kupices one maline koje daju vise za dinar koji das. Kvantitativno, i kvalitativno. A moze da ih promovise ko hoce. Ne kupuje se Bmw zbog Stefi Graf i Svajnstajgera.
Nemam ja nista protiv Djokovica, raduje me uspeh mladog coveka koji je sa nasih prostora, ali me isto raduje i uspeh ne znam, Ivana Dimkovica, ali opet se ne kune pola Srbije u njega. Kod nas je nazalost uvek razvijen pogresan nagon, citas komentare na novinskim stranama, i 95% je:"to nole *ebi amere", "to nole *ebi Federera, ovoga i onoga" .
Koliko su velicali Anu Ivanovic i Jelenu Jankovic, a sada ih svi pljuju kako su ovakve i onakve. Mi patimo za Velikim Vodjom, od Marka Kraljevica, do Novaka Djokovica.
A mnogo bi svima bilo bolje da smo posteniji, cistiji, vredniji, i obrazovaniji.
On je teniser postao zbog sebe, i primarno igra za sebe. Njegov ucinak je marketinski, i to za adidas, ili sta oblaci vec, rolex, ili koji sat nosi vec. Kada bi on recimo ziveo u Srbiji, i neki klinci pomisle, :"aha, #1 zivi i trenira u Meljaku (BG, NS, NI..) mozda su tamo uslovi vrhunski, idem ja da im dam koji milion godisnje, da i ja dodjem u top 10".
I opet tu nije Djokovic kriv sto nema uslova, mada cenim da bi on mogao da ih stvori. Mozda i hoce kada se penzionise, i to ce biti vrhunski potez.
Ako gresim, ispravite me, ali nikada nisam cuo od stranca:
"idem u Srbiju, jer je Djoker odatle, nema veze sto ce Jat kasniti 2 sata, sto ce me stjuardesa mrko gledati, sto ce mi na aerodromu izgubiti prtljag, sto ce me taksista ojaditi, sto cu dobiti prljavu i staru sobu u hotelu i plattiti je kao da imam pogled na Bakingemsku palatu, sto cu zgaziti u *ovno na sred Terazija, sto se me cigancici napljuvati jer nemam sitno da im dam, sto ce me nevijaci prebiti jer sam turista, sto ce me kelner osamariti po dzepu jer mi nije najjasnija valuta dinar, sto ce svi oni reci ko ga *ebe, stranac je, sto je dosao ovde"
Decko radi svoj posao dobro i svaka mu cast. Da je neki srpski Mesija, i nije.
[ Flo33 @ 08.04.2013. 16:51 ] @
Citat:
Lazar-I:
Ma cekaj, jel ti razlikujes reklamu, i mesto rodjenja? Kakva je reklama sto se neko rodio negde?? Jel se Cohiba prodaje sto se Fidel rodio na Kubi, ili sto je dobra cigara?
A prestiz drzave je u ljudima, svim ljudima u toj zemlji, i ekonomiji. A nas u klub prestiznih nece uvesti ni 1000 Djokovica.
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 16:55 ] @
@Dalibor
Avganistan ne može da ima igrača u top 10 i za to što ne može postoji razlog. Baš zbog tog razloga ti ne bi kupio šunku iz te zemlje. To što ne bi kupio šunku i nije najgora stvar. Ljudi širom sveta imaju predrasude prema Avganistancima samo zbog zemlje iz koje potiču. Pojava jednog vrhunskog sportiste u toj zemlji ne bi puno izmenila, ali bi bila dobar početak i znak da se tamo nešto menja.
[ Flo33 @ 08.04.2013. 16:56 ] @
Kao sto se u Srbiji mnogo toga promenilo, i dobro smo poceli od kada je Novak na prvom mestu.
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 17:02 ] @
Citat:
Ma cekaj, jel ti razlikujes reklamu, i mesto rodjenja? Kakva je reklama sto se neko rodio negde?? Jel se Cohiba prodaje sto se Fidel rodio na Kubi, ili sto je dobra cigara?
Đoković je mogao da se rodi bilo gde, ali ako igra za reprezentaciju Srbije onda reklamira Srbiju. Raonić je na primer rođen u Titogradu, ali on reprezentuje Kanadu. Ti izgleda nešto nisi dobro shvatio.
[ Flo33 @ 08.04.2013. 17:07 ] @
Ok, moguce. Ne kapiram kakve veze ima sto su se njegovi mama i tata voleli na teritiriji neke zemlje, i kakva je to tacno reklama za tu zemlju?
Zamisljam bilbord na Time skveru. "Pravite decu u Zvecanu, mozda budu novi Djokovic"
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 17:25 ] @
Nema nikakve veze to što su se nečiji mama i tata voleli na teritoriji neke zemlje. Zašto uopšte to spominješ? Ja govorim o nastupanju vrhunskih sportista pod zastavom svoje zemlje i uticaju na prestiž zemlje. Ako je potpuno nebitno zašto se to uopšte radi? Uzmite na primer fudbalsku reprezentaciju Nemačke ili bilo koju poznatu reprezentaciju. Zašto oni nastupaju pod svojom zastavom i da li je i to takođe potpuno nebitno?
[ Flo33 @ 08.04.2013. 17:30 ] @
Citat:
The total prize money on offer for the tournament was confirmed by FIFA as US$420 million (including payments of US$40 million to domestic clubs), a 60 percent increase on the 2006 tournament.[28] Before the tournament, each of the 32 entrants received US$1 million for preparation costs. Once at the tournament, the prize money was distributed as follows:[28]
US$8 million – To each team exiting after the group stage (16 teams) ($8.42 million in 2013 US dollars[29])
US$9 million – To each team exiting after the round of 16 (8 teams) ($9.48 million in 2013 US dollars[29])
US$14 million – To each team exiting after the quarter-finals (4 teams) ($14.74 million in 2013 US dollars[29])
US$18 million – Fourth placed team ($18.95 million in 2013 US dollars[29])
US$20 million – Third placed team ($21.06 million in 2013 US dollars[29])
US$24 million – Runner up ($25.27 million in 2013 US dollars[29])
US$30 million – Winner ($31.58 million in 2013 US dollars[29])
In a first for the World Cup, FIFA made payments to the domestic clubs of the players representing their national teams at the tournament. This saw a total of US$40 million paid to domestic clubs. This was the result of an agreement reached in 2008 between FIFA and European clubs to disband the G-14 group and drop their claims for compensation dating back to 2005 over the financial cost of injuries sustained to their players while on international duty, such as that from Belgian club Charleroi S.C. for injury to Morocco's Abdelmajid Oulmers in a friendly game in 2004, and from English club Newcastle United for an injury to England's Michael Owen in the 2006 World Cup.[30][31][32]
Zbog para.
[ kaćunčica @ 08.04.2013. 17:38 ] @
Danas sam čula i mišljenja nekih ljudi da sam naivna ako verujem da se Nole stvarno povredio. Kažu, vrhunski je on glumac i sve je to s ciljem. Kao, ne bi on tek tako ovog zbrisao sa 6:1 i 6:0 da je imao bolove. Ima li još ovakvih skeptika?
[ Lazar-I @ 08.04.2013. 17:44 ] @
Đoković nije zbog para nastavio da igra povređen. Smatram da je na prvom mestu nastavio zbog odgovornosti prema drugovima iz reprezentacije. U svakom slučaju to je nesebičan potez na čemu mu treba čestitati.
@Flo
Igraju zbog para, ozbiljno? Ako se tako dobro plaća, valjda mora da tu ima nečeg što je važno?
@Kaćunica
Pogledaj snimak, onakvo izvrtanje članka se ne može odglumiti.
[ Jovan 1988 @ 08.04.2013. 20:03 ] @
Ceo dan nisam pogledao kako se povredio...i svašta mi prolazi u glavu,da li je gluma ,da li je stvarno čovek baksuz da se po drugi put povredi dok igra za Srbiju...
Evo sad sam pogledao snimak kako se povredio,nemam reči,posle svega ovoga meni nije jasno kako je uspeo uopšte da nastavi meč.
I još da pobedi
[ zorg @ 08.04.2013. 20:33 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:Šta bi on kao profesionalni teniser trebalo da učini da bi ti kao evaluator njegovog učinka, što je omiljena pozicija u koju >98% Srba veoma voli sebe da stavlja, stručno procenio do on jeste nešto učinio za Srbiju?
Citat:
Nebojsa Milanovic:Nole, od srca ti želim brz oporavak, i što je bitnije, ako je ikako moguće da ova, inače vrlo nezgodna povreda, ne ostavi posledice na tvoje čelične noge koje su faktor broj 1 u onome šta si uradio za ovu zemlju.
[ Sceka @ 08.04.2013. 21:45 ] @
Slazem se sa svime sto je @Nebojsa Milanovic rekao u vezi Novaka Djokovica, od slova do slova. Ostalo ne bih komentarisao, narocito o glumi. Hvala.
Pozdrav!
[ Lavlja_Jazbina @ 08.04.2013. 22:14 ] @
Ja ga volim i mislim da je nesto najbolje sto neku zemlju moze da stavi na listu prepoznavanja neceg dobrog.
Zastva,Himna je jedino zbog sporta prepoznatljiva i prezentuje neku zemlju a mi nismo bas omiljeni.
Ima i izuzetaka,ali posto je debilna nacija,moze im se oprostiti.
Sto se tice povrede,bicu malo skeptik jer ovi sto ga ne prepoznaju imaju neka pravila,a kada je neko salno pobedjuje
nije interesantno za kladionice,a i Nadal treba da malo popravi svoju poziciju,pa ce posle biti interesantno.
Ovako ,kvote su male.Evo da prozovem Venturu za svoje misljenje,mene licno zanima da li sam malo u pravu.
I za Noleta mislim da je vitez.Da gubi mec,recimo od Mareja na Vimbledonu sa 2-0 i treci set Marej ima set mec loptu i povredi se,predao bi mec.Siguran sam.
P.s.Setite se Tajsona,cekanje meca u 3 am,ili placenom kartom hiljadu dolara,a mec trajao 1 rundu.Nije bilo vise interesantno.
[Ovu poruku je menjao Lavlja_Jazbina dana 08.04.2013. u 23:25 GMT+1]
[ optix @ 08.04.2013. 22:19 ] @
Sta bi trebalo Novak da "uradi za Srbiju"... hm.. Pa, recimo da placa porez u njoj kao i svi ostali gradjani. Nista vise, nista manje. Sve ostalo je puvanje za siroke narodne mase... Srbija, otadzbina, dedovina i slicne gluposti.. Medjutim, kada treba platiti porez ipak je Monte Karlo bolja domovina :-)
Za uspehe i diplomatsko predstavljanje naravno svaka cast, tu se ne moze nista prigovoriti.
[Ovu poruku je menjao optix dana 08.04.2013. u 23:41 GMT+1]
[ Jovan 1988 @ 08.04.2013. 22:54 ] @
@optix Meni njegov porez ne treba
[ optix @ 08.04.2013. 23:00 ] @
Pretpostavljam da ga ni ti ne placas, pa odatle taj luksuz reci tako nesto...
[ Lavlja_Jazbina @ 08.04.2013. 23:02 ] @
Pa placa,kafic mu nije u Monte Karlu.Trenira i zivi u inostranstvu,sto bi u srbiji placao porez za nesto sto i nije u srbiji.
Mada jes,drzava mu toliko dala.Zastavu,Ime zemlje.Mora da se plati porez na to.
[ anon70939 @ 08.04.2013. 23:04 ] @
Kako ti ne treba porez?
Ako ti ne treba, onda ne kukaj sutra na lose zdravstvo, na skolstvo, na policiju, na vladu i korupciju, na drzavu...
Prosto ne mogu da verujem da si za tako glup post dobio +2
[ optix @ 08.04.2013. 23:12 ] @
E odlicno sto placa porez na kafic, siguran sam da to pokriva sve ostalo i da zbog toga sa pravom moze da kaze za sebe (mada ni ne znam da li to on sam i govori, ali mu sigurno mnogi stavljaju u usta) da je pravi patriota i Srbin. Kako da ne.
Kad se budes zapitao sta ti mozes da das drzavi Srbiji a ne uvek prvo sta drzava treba da da nekom, onda ovoj zemlji mozda i bude bolje... ali cisto sumnjam :)
[ Bojan Basic @ 08.04.2013. 23:14 ] @
Na osnovu snimka povreda deluje prilično nezgodno, ali usudio bih se ipak prognozirati da je ovo daleko od povrede koja može uništiti karijeru. Recimo, daleko gore je izgledala povreda (slične prirode) koju je zadobio Michael Stich protiv Todda Woodbridgea u oktobru 1995, pa je ipak igrao na turnirima već na početku 1996. Može se pronaći i snimak ovog detalja na YouTubeu, ali upozoravam one sa slabim stomakom da ga ne gledaju (zato ga i ne kačim u poruci).
[ Lavlja_Jazbina @ 08.04.2013. 23:32 ] @
^^
Aaaa,tvoja komunikacija sa patriotizmom je novac.Pa tako kazi.
Da mu covek prenese, da ako prica da je patriota,treba da plati.Posteno,bez uvijanja sa tvoje strane.
[ optix @ 08.04.2013. 23:39 ] @
Tako je. Pravi patriota ispunjava obaveze prema "svojoj zemlji", jedna od njih je i porez. Sta tu ima cudno ili nejasno?! Sto bi englezi rekli "put your money where your mouth is".
Ti verovatno zivis sa idejom da je virtuelni patriotizam dovoljan, ono.. ako dovoljno puta kazem da sam Srbin i ako pisem cirilicom to je to, deklarisan sam kao patriota...
[ pri3rak @ 08.04.2013. 23:42 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: ^^
Aaaa,tvoja komunikacija sa patriotizmom je novac.Pa tako kazi.
Da mu covek prenese, da ako prica da je patriota,treba da plati.Posteno,bez uvijanja sa tvoje strane.
I to sto kazes, patriote vec toliko vole svoju zemlju da samo po tom osnovu treba da budu oslobodjeni placanja poreza istoj. Kada je Srbija u pitanju ta ljubav je ipak tezak dusevni bol ispunjen novim frustracijama gotovo svakog dana.
[ cika dacha @ 08.04.2013. 23:49 ] @
Nole je CAR! svojim trudom sve stekao!
pre neki dan je dao 100.000e za malu tijanu! a koliko je vec dao licno kome je pomoc potrebna! na njegovom sajtu imate direkto mogucnost da se obratite ljudima koji sa novakom odlucuju koje dati pomoc!
drzava nije dala za tijanu on jeste! zato je on za mene CAR! a svi ostali mozete samo da mu pljunete pod prozor!!!
ZIVEO NOVAK!
[ milosbeo @ 09.04.2013. 00:32 ] @
Treba biti glup/lud i placati porez ovoj politickoj garnituri...
On ne privredjuje na teritoriji Srbije, zasto bi joj placao porez? Zaradjuje od inostranih turnira, sponzora, a tu Srbije nema ni na mapi.
Koliko je ova drzava trula, i kakvi je sve polupismeni pljackaju... ma daj.
[ mondexx @ 09.04.2013. 02:08 ] @
realno, svako od nas da je u njegovoj situaciji, bi prijavio svoj novac tamo gde bi ga najmanje drali.. ja se divim nekim ljudima kako umeju da umanje neciji uspeh kroz neku svoju primitivnu prizmu vidjenje stvari onako kako zaista jesu..
novak je los jer ne placa porez ovoj zemlji koja nije k.rcem mrdnula da njega ili bilo kog drugog individualnog sportisu afirmise kroz neka sponzorstva, donacije, itd..
ovi sto ne mogu da naprave razliku izmedju reklame koju neki sportista kroz svoje uspehe promovise ovu bednu zemlju i ocekivanja da im novak zaradi platu i poveca izvoz robe na strano trziste, oni definitifno imaju neki problem u glavi..
novak je pravi ambasador ove zemlje jer koristi svaku priliku da iskaze svoje poreklo i to odakle je da bi neke tamo zemlje uopste culi i saznali za malu Srbiju koja ima svetskog broja jedan u tenisu..
njegov patriotizam se ogleda u tome sto afirmise mlade ljude u ovoj zemlji da se okrenu sportu i uliva im nadu da i oni jednoga dana mogu biti najbolji na svetu ako veruju u sebe.. ko to ovde od nas moze reci da radi za ovu zemlju? verujem niko, a patriotizam se ne ogleda u novcu kako neki ovde pokusavaju da nam predstave svoju bolesnu percepciju onoga sta znaci biti patriota..
znaci, neki ljudi ce zauvek ziveti u svojoj mizernosti, ali ce zato redovno placati porez jer su oni prave patriote.. bljuc
[ deedee6 @ 09.04.2013. 02:34 ] @
[ ventura @ 09.04.2013. 06:50 ] @
Pa šta će sad malinari kad se Nole povredio? Ko će da im kupi maline bez njega?
[ pri3rak @ 09.04.2013. 07:59 ] @
Citat:
cika dacha:
pre neki dan je dao 100.000e za malu tijanu! a koliko je vec dao licno kome je pomoc potrebna! na njegovom sajtu imate direkto mogucnost da se obratite ljudima koji sa novakom odlucuju koje dati pomoc!
Ako utajis milione na porezu onda ti 100k nije problem, jos ispadnes car
Citat:
milosbeo: Treba biti glup/lud i placati porez ovoj politickoj garnituri...
Potpuna istina, na srecu pare za lecenje i skolovanje domoradaca padaju sa neba ...
Citat:
milosbeo:
On ne privredjuje na teritoriji Srbije, zasto bi joj placao porez? Zaradjuje od inostranih turnira, sponzora, a tu Srbije nema ni na mapi.
Sto bi onda outsourcing firme bile gore pa placale porez?
[Ovu poruku je menjao pri3rak dana 09.04.2013. u 09:58 GMT+1]
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 08:17 ] @
Citat:
optix: Tako je. Pravi patriota ispunjava obaveze prema "svojoj zemlji", jedna od njih je i porez. Sta tu ima cudno ili nejasno?! Sto bi englezi rekli "put your money where your mouth is".
Ti verovatno zivis sa idejom da je virtuelni patriotizam dovoljan, ono.. ako dovoljno puta kazem da sam Srbin i ako pisem cirilicom to je to, deklarisan sam kao patriota...
Nole ima prebivalište u inostranstvu, novac zarađuje u inostranstvu i porez plaća u inostranstvu... ne vidim šta je tu tačno problem? Isto važi i za sve ostale državljane Srbije u inostranstvu, ako neko živi u npr. Kanadi, radi u Kanadi pretpostavljam da i plaća porez u Kanadi E sad, što bi neki da beru tamo gde nisu sadili, pretpostavljam da nije njegov problem, opet, isto kao i svih ostalih koji su u istoj situaciji
[ bigkandor @ 09.04.2013. 08:24 ] @
Da se razumeno... veličanje sporta/sportista/umetnika/talenata/... i ostalih neprofitabilnih kategorija je samo i isključivo za unutrašnje političke potrebe. Naravno i sportista može dobiti stan i penziju a da ni pare ne uplati u državni fond čime su diskvalifikovani oni koji su ceo život radili i uplaćivali PIO.
E sad, da Novaković plaća porez u Serbistan pa da kažem da Serbistanci imadu neke koristi...
Ovako, Serbsitan nema nikakve koristi osim štete koju spiskaju već kako sam naveo.
[ pri3rak @ 09.04.2013. 08:37 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Nole ima prebivalište u inostranstvu, novac zarađuje u inostranstvu i porez plaća u inostranstvu... ne vidim šta je tu tačno problem?
Sitnica da sebe predstavlja kao velikog rodoljuba, a jedini razlog zbog koga ne zivi u njoj, a za kojom inace umire, jeste izbegavanje placanja poreza bas toj istoj zemlji
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 08:46 ] @
Citat:
pri3rak: Sitnica da sebe predstavlja kao velikog rodoljuba, a jedini razlog zbog koga ne zivi u njoj, a za kojom inace umire, jeste izbegavanje placanja poreza bas toj istoj zemlji
Rekao ti je u poverenju, pretpostavljam, pa znaš sigurno? Koliko se sećam iz intervjua, uvek je govorio da živi u inostranstvu jednostavno zato što ima mnogo bolje uslove za trening i život, što je prilično očigledno. Najbolje da čisti sneg ispred kuće i voza se tramvajem do obližnjeg balona da bi nekom dokazao da je patriota? Mislim, poznato je inače da svi vrhunski sportisti postižu najbolje rezultate kada treniraju u parkiću ispred zgrade i kad ugrabe termin u balonu preko puta
[ anon70939 @ 09.04.2013. 08:47 ] @
A kakva bi nam bila drzava i situacija u njoj bila kad bi svi nasi bogatasi svoj novac drzali u Srbiji a ne u drugim zemljama?
Sto se te "patriote" ne vrate nazad ako toliko vole Srbiju...?
Nisam nikad u zivotu video vecih "patriota" od nasih gastarbajtera.
Da se razumemo, ne mislim nista lose o Novaku, i drago mi je sto predstavlja Srbiju na neki nacin i to bi valjda trebalo svima da bude drago.
Kao sto mnogima nije bilo drago sto je Monika predstavljala USA a "nasa je".
Ali da je Bog nad Bogovima, Srbin nad Srbima, nije... Samo jos jedan klovn koji zabavlja masu
[ pri3rak @ 09.04.2013. 08:56 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Rekao ti je u poverenju, pretpostavljam, pa znaš sigurno?
Jok cuo sam od vidovite Zorke u poverenju
Citat:
Miroslav Jeftić: Koliko se sećam iz intervjua, uvek je govorio da živi u inostranstvu jednostavno zato što ima mnogo bolje uslove za trening i život, što je prilično očigledno.
Naravno uslovi za zivot su vazda najbolji u poreskim rajevima
Citat:
Miroslav Jeftić:Najbolje da čisti sneg ispred kuće i voza se tramvajem do obližnjeg balona da bi nekom dokazao da je patriota? Mislim, poznato je inače da svi vrhunski sportisti postižu najbolje rezultate kada treniraju u parkiću ispred zgrade i kad ugrabe termin u balonu preko puta
Faljen Isus pa sam sad otkrio zbog cega je zivot u Srbiji tako tezak, te sto su nam rezultati u svim oblastima slabi. Jbg losa klima, stari tramvaji, neodrzavani parkici ... On je naravno siroma' covek koji sebi ne moze da priusti stvaranje dobrih uslova za trening u Srbiji. Mada kad bolje razmislim vrhunskom sportisti je veliki problem ako mora od kuce do licnog teniskog terena da predje 20m gledajuci ovako ruzno vreme oko sebe kakvo je bilo ovih dana. Smori i ubije psihu nacisto ...
[ Ivan Dimkovic @ 09.04.2013. 09:07 ] @
Ne znam cemu rasprava.
Postoje 2 stvari, koje nemaju veze jedna sa drugom:
a) Legalna - da li taj covek krsi neki zakon? Ako ne, njegovo pravo je da drzi svoj novac gde god hoce.
b) Subjektivna - ne postoji SI jedinica za patriotizam, "merenje" istog je cista subjektivna stvar. Sta vecina drustva smatra za patriotizam zavisi od kulture - pa je tako negde ta finansijska komponenta najbitnija, a negde i nije. Inace taj stav dosta govori o samom drustvu, ali uz sve to je i dalje subjektivna stvar.
Prema tome, to sto se ljudi ne slazu ovde oko toga je sasvim normalno - posto ne postoji nikakva referentna mera za patriotizam, svi su zapravo u pravu, unutar sopstvenih pogleda na svet i unutar svog vrednosnog sistema.
[ Nebojsa Milanovic @ 09.04.2013. 09:08 ] @
pri3rak, pokaži makar malo kulture i poštovanja i nemoj da troluješ barem u ovoj temi.
Umesto toga, bolje bi ti bilo da odgovoriš na pitanja koja sam postavio tvom istomišljeniku Daliboru, a koja su ostala bez odgovora.
Evo ponoviću ih i tebi:
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Umesto da sebe kao >90% Srba zamišljaš i filozofiraš u nekakvim ulogama u kojima nisi, bolje bi bilo da kažeš nešto o ulozi u kojoj jesi, a to je recimo ovo:
3) Šta bi on kao profesionalni teniser trebalo da učini da bi ti kao evaluator njegovog učinka, što je omiljena pozicija u koju >98% Srba veoma voli sebe da stavlja, stručno procenio do on jeste nešto učinio za Srbiju?
p.s. 2. Pošto si pomenuo i maline, da se malo baviš marketingom i psihologijom prodaje, znao bi da i u odluci o kupovini čak i tako banalnog proizvoda kao što su maline figuriše širi stav tog potencijalnog kupca o državi iz koje te maline potiču, a taj stav o toj državi najkvalitetnije uzdiže upravo ovaj mladić.
[ Pirossi @ 09.04.2013. 09:10 ] @
kako si smorio sa tom tvojom listom.
šta treba svi da nosimo jaja kako bismo razlikovali mućak?
[ pri3rak @ 09.04.2013. 09:20 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
pri3rak, pokaži barem malo kulture i nemoj da troluješ makar u ovoj temi.
Govoriti da neko troluje zato sto zastupa stav koji je razumno obajsnio, ali je na nesrecu suprotan tvom za koji si jako emotivno vezan je odlika nezrelosti i odsustva kulture dijaloga. Odovarati na besmislena pitanja necu. Ako zelis posto su tvoja odgovori na njih sam. Hvala :)
pri3rak: Faljen Isus pa sam sad otkrio zbog cega je zivot u Srbiji tako tezak, te sto su nam rezultati u svim oblastima slabi. Jbg losa klima, stari tramvaji, neodrzavani parkici ... On je naravno siroma' covek koji sebi ne moze da priusti stvaranje dobrih uslova za trening u Srbiji. Mada kad bolje razmislim vrhunskom sportisti je veliki problem ako mora od kuce do licnog teniskog terena da predje 20m gledajuci ovako ruzno vreme oko sebe kakvo je bilo ovih dana. Smori i ubije psihu nacisto ...
Izvini, ali ne baviš se vrhunskim sportom i možeš samo da troluješ. Čavić takođe trenira u inostranstvu jer ovde nema uslova, kajakaši treniraju ovde u odvratnim uslovima zato što nemaju para za bolje, fudbaleri idu na pripreme u inostranstvo itd. Samo što kajakaši i plivači nemaju para koje bi se mogle štprnuti, pa nikog nije briga gde treniraju i koji su im uslovi i gde im je prebivalište.
[ Jovan 1988 @ 09.04.2013. 09:27 ] @
Ja ne mogu da verujem kakvih ovde komentara ima.Žalosno je ako mislite da će Srbija i njeno zdravstvo,prosveta,ma cela Srbija da procveta samo kad bi Novak plaćao porez.Pazi molim te nisam znao da nas tako mali korak deli od nacionalnog i kolektivnog preporoda.
[ pri3rak @ 09.04.2013. 09:32 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Izvini, ali ne baviš se vrhunskim sportom i možeš samo da troluješ.
Ti se pretpostavljam bavis vrhunskim sportom, pa zbog toga tvoje ucesce u diskusiji nije trolovanje?
Citat:
Miroslav Jeftić: Samo što kajakaši i plivači nemaju para koje bi se mogle štprnuti, pa nikog nije briga gde treniraju i koji su im uslovi i gde im je prebivalište.
Znaci OK je da se prosecnom zaposlenom coveku strpka, no vrhunskom sportisti nije OK da se strpka ona je po def. bozansko bice izuzeto od ovozemaljske pravde?
Sem toga da li ti tvrdis da on sebi, a imajuci pri tome u vidu da je (samo)deklarisani i izuzetni rodoljub, nije u mogucnosti da sagradi pristojan dom i teren na kome bi mogao da trenira bilo gde na teritoriji Srbije?
[ 3way @ 09.04.2013. 09:39 ] @
Uglavnom, sve sto smo do sada zakljucili je da malinari opet da blokiraju puteve. To je valjda od onog "sve" sto je ucinio za ovu zemlju i ovaj napaceni narod.
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 09:41 ] @
Citat:
pri3rak:Ti se pretpostavljam bavis vrhunskim sportom, pa zbog toga tvoje ucesce u diskusiji nije trolovanje?
Ja samo kažem ono što sam pročitao da je Novak sam izjavio, ali pretpostavljam da ti bolje znaš kako se postaje svetski broj 1
Citat:
pri3rak: Znaci OK je da se prosecnom zaposlenom coveku strpka, no vrhunskom sportisti nije OK da se strpka ona je po def. bozansko bice izuzeto od ovozemaljske pravde?
Sem toga da li ti tvrdis da on sebi, a imajuci pri tome u vidu da je (samo)deklarisani i izuzetni rodoljub, nije u mogucnosti da sagradi pristojan dom i teren na kome bi mogao da trenira bilo gde na teritoriji Srbije?
To je zamena teza. Obični ljudi koji žive i rade u inostranstvu takođe ništa ne plaćaju u Srbiji. Ako pošalju koji dinar svojoj porodici (a ta porodica potroši u Srbiji), to je max što ćeš od njih videti. Da li će ovde da pravi teren to je njegova stvar, jel tebi neko kaže gde i kad da zidaš kuću, svašta. Uzgred, u Srbiji je nemoguće imati teren napolju gde se teniser može pripremiti za Australian Open, Indian Wells, Miami, prosto zato što je napolju -10... mada džabe to pričam, di su novci, a koliki je moj deo, jel da?
3way: Uglavnom, sve sto smo do sada zakljucili je da malinari opet da blokiraju puteve. To je valjda od onog "sve" sto je ucinio za ovu zemlju i ovaj napaceni narod.
Malinari ni stanje u Srbiji sa njim generalno nemaju nikakve veze. Problem ne lezi u njemu, on sam se ponasa potpuno racionalno za svoj racun. Problem je u masi koja sebe anestezira njime gubeci iz perspektive sopstvenu realnu poziciju.
Citat:
Miroslav Jeftić:
Ja samo kažem ono što sam pročitao da je Novak sam izjavio, ali pretpostavljam da ti bolje znaš kako se postaje svetski broj 1
Sto bi se reklo ne dao bog da naidjes na tarabu na kojoj pise (znamo sta). Pretpostavljam da sve sto on kaze mora biti 100% istinito, ako ni zbog cega drugog onda zato sto ga mi volimo :) Sem toga da li stvarno ocekujes od osobe pri gramu pameti i osecaja za odnos sa javnoscu da izjavi "zivim u poreskom raju da bih izbegao placanje poreza maticnoj drzavi" ? :)
Citat:
Miroslav Jeftić:
To je zamena teza. Obični ljudi koji žive i rade u inostranstvu takođe ništa ne plaćaju u Srbiji. Ako pošalju koji dinar svojoj porodici (a ta porodica potroši u Srbiji), to je max što ćeš od njih videti. Da li će ovde da pravi teren to je njegova stvar, jel tebi neko kaže gde i kad da zidaš kuću, svašta. Uzgred, u Srbiji je nemoguće imati teren napolju gde se teniser može pripremiti za Australian Open, Indian Wells, Miami, prosto zato što je napolju -10... mada džabe to pričam, di su novci, a koliki je moj deo, jel da?
Nije problem ziveti i raditi u inostranstvu, problem je predstavljati sebe rodoljubom, a ziveti i raditi u inostranstvu beza preke potrebe, a pri tome jos u poreskom raju. Barem iz mog, kako Dimokovic kaze, subjektivnog dozivljaja patriotizma.
Sem toga, nesto se bas razmisljam ovi baloni ispropadase zimus, prosto ih je "nemoguce" zagrejati. Naravno mozda bi se dao uporediti iznos troskova grejanja spram iznosa poreza, ali sumnjam da to grejanje nosi extra trosak u odnosu na visinu poreza :) Sa druge strane od tih para placenih za grejanje bi neki drugi srbovi dobili svoje platice, drzava svoja i eto jos vise rodoljublja na sve strane :)
Sem toga "put money where mouth is" je univerzalan princip :)
[Ovu poruku je menjao pri3rak dana 09.04.2013. u 11:06 GMT+1]
[ Pirossi @ 09.04.2013. 10:04 ] @
Citat:
pri3rak:
...
Problem je u masi koja sebe anestezira njime gubeci iz perspektive sopstvenu realnu poziciju.
to i opsednutost nekakvim "slanjem slike u svet".
svet samo čeka na pozitivnu sliku iz Srbije.
to im je omiljeno povrće.
[ zmau @ 09.04.2013. 10:13 ] @
Da se vratimo na temu.
Ja se bre ježim od ideje da je dečko možda ozbiljno skenyao nogu zbog tamo nekog turnira i nekakve reprezentacije, otadžbine, čega god.
Uopšte ne mogu da zamislim da sve ovo o čemu se ovde truća na par strana može da vredi bilo čije pa i njegove sposobnosti normalnog hodanja. Nadam se da će se potpuno oporaviti, i da neće ponavljati ovakve zayebancije.
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 10:13 ] @
Citat:
pri3rak:Sem toga, nesto se bas razmisljam ovi baloni ispropadase zimus, prosto ih je "nemoguce" zagrejati. Naravno mozda bi se dao uporediti iznos troskova grejanja spram iznosa poreza, ali sumnjam da to grejanje nosi extra trosak u odnosu na visinu poreza Sa druge strane od tih para placenih za grejanje bi neki drugi srbovi dobili svoje platice, drzava svoja i eto jos vise rodoljublja na sve strane
Cool Pošto očigledno ne znaš, makar pročitaj šta u tenisu znači "indoor court", šta znači "outdoor", šta je clay court, a šta hard court, koje su sve razlike itd. Ovo do sada je na nivou "kako mali Perica zamišlja bavljenje sportom".
[ 3way @ 09.04.2013. 10:15 ] @
@Miroslav
Mislis, to ne moze da se napravi u Srbiji ili sta?
[ pri3rak @ 09.04.2013. 10:20 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Cool Pošto očigledno ne znaš, makar pročitaj šta u tenisu znači "indoor court", šta znači "outdoor", šta je clay court, a šta hard court, koje su sve razlike itd. Ovo do sada je na nivou "kako mali Perica zamišlja bavljenje sportom".
Vazi cim ti procitas sta je HVAC BTW i biciklisti kukumavce na trenazere i rad u zatvorenim uslovima, pa oni vrhunski ih pored exkurizja u toplije krajeve itekako koriste tokom zime i posle imaju dobre rezultate. Mada ko zna mozda su teniseri od neke posebne plastike
[ kristi1 @ 09.04.2013. 10:25 ] @
Miroslave, ja ti se cudim kako imas zivaca da nekome blago receno "nakrivo nasadjenom" objasnjavas ko je Novak Djokovic.
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 10:31 ] @
Citat:
3way: @Miroslav
Mislis, to ne moze da se napravi u Srbiji ili sta?
Nemam pojma, ali valjda je lakše otići negde gde sve imaš na gotovom, odmah i sve na jednom mestu, sigurno da neće sedeti i čekati dok se dobiju sve dozvole i dok se izvedu svi radovi, to može kad ode u penziju ako ne bude imao pametnijeg posla. Uostalom, Jelena Janković živi u SAD-u, Ana Ivanović u Švajcarskoj - u top tenisu je to nešto sasvim obično.
Citat:
pri3rak: Vazi cim ti procitas sta je HVAC BTW i biciklisti kukumavce na trenazere i rad u zatvorenim uslovima, pa oni vrhunski ih pored exkurizja u toplije krajeve itekako koriste tokom zime i posle imaju dobre rezultate. Mada ko zna mozda su teniseri od neke posebne plastike
Hah, upoređivati biciklizam i tenis, stvarno, kome ja pričam
[ pri3rak @ 09.04.2013. 10:40 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Haha, da, jel može da spakuje teniski teren u HVAC?
Ma jok to je neresiv problem za moderan engineering
Citat:
Miroslav Jeftić: Upoređivati biciklizam i tenis, stvarno, kome ja pričam
Ma neuporedivi su skroz. Biciklizam je i inace poznat kao fizicki i u svakom pogledu nezahtevan sport
Citat:
kristi1: Miroslave, ja ti se cudim kako imas zivaca da nekome blago receno "nakrivo nasadjenom" objasnjavas ko je Novak Djokovic.
Na zalost novakove iskrene fanove malo malo pa neko dobro nasadi, jedino sto posle kukaju zbog toga
[ 3way @ 09.04.2013. 10:44 ] @
Citat:
kristi1: Miroslave, ja ti se cudim kako imas zivaca da nekome blago receno "nakrivo nasadjenom" objasnjavas ko je Novak Djokovic.
Ko je Djokovic je sasvim jasno.
Ono sto nije jasno je sta on to tacno radi za drzavu i zbog cega drzava treba nesto da mu daje. Meni je licno svejedno i cela ta stvar me ne zanima previse sve do trenutka kada neko pocne da pominje to davanje drzave. Neki kazu patriota je - ok, kako se onda naplacuje patriotizam, po kojoj tarifi i gde mogu da se prijave i ostale patriote. Neki kazu dao u dobrotvorne svrhe - ok, dao je, ali nije dao drzavi. Neki kazu, narod voli da ga gleda, zaboravi na muku, ovono - vazi, da li je onda on zabavljac i sportista itd...
[ kristi1 @ 09.04.2013. 10:45 ] @
@pri3rak
Da li ti znas gde i koliko godina su se pripremali Kineski plivaci pre OI u Londonu da bi postisgli onakav uspeh?
[ Shadowed @ 09.04.2013. 12:31 ] @
To sto Novak igra kao predstavnik Srbije ima izvesne, blago marketinske, korisne stvari.
Sa druge strane, time daje podstrek paljevinama u Srbiji koji velicaju sebe i Srbiju koristeci tudji uspeh pokusavajuci da prikriju time mnogo vece neuspehe (sto svoje, sto Srbije) sto ide do nenormalnih razmera. Ovaj deo je daleko vise stetan nego sto je onaj prvi koristan.
To je sto se njegovog uticaja na Srbiju igranjem tice.
Kao teniseru, sportisti, svaka cast na uspehu. On je u tome sto radi daleko bolji od mene u onome sto ja radim i to ne sporim i kao sto rekoh - svaka mu cast.
Kao licnost (karakterno), za mene je nula jer je atention whore (sto doduse ne odstupa od velike vecine drugih sportista).
Sto se tice koristi koju stvara igranjem "za" Srbiju tu je njegov ucinak negativan (opisano gore).
Sto se tice poreza u Monaku, njegovo je pravo da ga placa gde god hoce, sve dok je to legalno i to nije sporno. Takodje nije patriotski. Naravno da to nije jedina stvar koja coveka cini patriotom, ali sa te strane mu je to minus.
Sto se teme tice, tema je sramota s obzirom da su najveci trolovi supermoderator i skriveni supermoderator. Doduse, jedan troluje, drugi "samo" pokusava sa ad-hominem napadima i zamnama teze, ali se ne javlja dovoljno da bi to preraslo u trolovanje.
[ Flo33 @ 09.04.2013. 13:39 ] @
"panem et circenses"
Hleba i igara, i stedi na hlebu!
[ bigkandor @ 09.04.2013. 13:52 ] @
Ma da, promocija. Neka me neko ubedi da je Fiat otvorio pogon u Serbistanu jer je na umu imao blistave pobede Novakovića na spotskom terenu. U stvari, mislim da je država zaštitila Fiat kao belog medveda i to iz državne kese tako da se Fiat smilovao i došao u Serbistan.
Kad je reč o sportu nema razloga da se isti ne tretira baš kao i svaki drugi biznis. Ko nije zadovoljan koliko zaradjuje u sportskom biznisu napusti sport i okrene se industriji. Medjutim, u Serbistanu se dogadja nešto čudno. Zaradjivao - ne taradjivao mora da se prikači na državni pupak.
U svakom slučaju sportisti se treba odužiti za reprezentovanje nacije. I to na prigodan način.
Plaketom i jedno veliko hvala.
[ Flo33 @ 09.04.2013. 13:56 ] @
I sportisti treba da se oduze drzavi za dozvolu za dizanje cene samom sebi.
[ Lavlja_Jazbina @ 09.04.2013. 14:02 ] @
Mozete da mu pljunete pod prozor,inace zivi na 12 spratu,pa slobodno nastavite.
ex admin Shadowed..daj objasni ovo,majke ti.Koji su to postupci da bi ga tako nazvao.
Citat:
Kao licnost (karakterno), za mene je nula jer je atention whore
[ DaliborP @ 09.04.2013. 14:02 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Umesto toga, bolje bi ti bilo da odgovoriš na pitanja koja sam postavio tvom istomišljeniku Daliboru
Ti si prvi tvrdio da je Novak svojim brzim nogama ucinio mnogo za Srbiju, pa bi red da objasnis sta tacno? Na onome ko izjavi nesto je teret dokaza, ne na onom ko pita. Malo si pobrkao strane.
[ Nebojsa Milanovic @ 09.04.2013. 14:23 ] @
Kada sam pokretao ovu temu, ni na kraj pameti mi nije bilo u kom pravcu ćete je odvući, kao i da i na ES-u postoji ovoliki procenat onih koji osporavaju ovog mladića, kao i da su toliko glasni.
Nisam planirao da dokazujem šta je on učinio za Srbiju jer to nije tema a i u domenu je subjektivnog doživljaja, ali si ti Dalibore, i to u samom početku, celu temu preokrenuo na taj, potpuno besmislen off-topic kolosek. Zato sam ti postavio ona pitanja na koje i dalje nisi odgovorio.
I umesto da se priča o onome što jeste tema, priča se o totalnim besmislicama na koje ne vredi replicirati, što po milioniti put pokazuje kakav smo mi narod.
A što se tiče recimo ovoga:
Citat:
Shadowed: Kao licnost (karakterno), za mene je nula jer je atention whore
Sto se tice koristi koju stvara igranjem "za" Srbiju tu je njegov ucinak negativan
Ovo može izjavi samo neko čija se tačna karakterna definicija ne može izraziti pristojnim rečima.
[ DaliborP @ 09.04.2013. 14:33 ] @
Stvarno smaras sa tim pitanjima.
Izjavio si nesto, ja sam to osporio, ti sad neces da objasnis. Tvoja stvar.
Osim toga ja uopste ne osporavam njegov uspeh, vec samu tvoju izjavu da je on mnogo ucinio svojim nogama za Srbiju i celu tu pricu da drzavi treba i pomaze reklama.
[ Flo33 @ 09.04.2013. 14:36 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Ovo nije prvi put da se povredi zastupajući ovu državu koja mu ništa nije dala (štaviše, u njoj čak postoji nezanemarljiv procenat pljuvača njegovog lika i dela), ali ova povreda koju je dobio zastupajuću ovu državu bi mogla da bude fatalna po njegovu magičnu karijeru :(
Nole, od srca ti želim brz oporavak, i što je bitnije, ako je ikako moguće da ova, inače vrlo nezgodna povreda, ne ostavi posledice na tvoje čelične noge koje su faktor broj 1 u onome šta si uradio za ovu zemlju.
Hvala ti i držimo ti fige
"Uopšte nisam planirao da dokazujem šta je on učinio za Srbiju jer to nije tema a i u domenu je subjektivnog doživljaja, ali si ti Dalibore, i to u samom početku, celu temu preokrenuo na taj, potpuno besmislen off-topic kolosek. Zato sam ti postavio ona pitanja na koje i dalje nisi odgovorio. "
Ceo uvodni post je melodrama o zasluznom gradjaninu N.Dj. I znao si dobro gde ce da ode tema, i sam si je usmerio u tom pravcu vec u prvoj recenici. Dalibor je prokomentarisao uvodni post, a trebao si se ograditi da oni koji ne misle kao ti nemaju pravo odgovarati u temi. U drugacijem primeru bice nazivani svakakvim nazivima.
Pozdrav.
[ Flo33 @ 09.04.2013. 14:45 ] @
Samo bi dodao da sunovrat srpskog drustva krece kada je Zvezda u nesretnoj utakmici sa Milanom izgubila superkup, i ta magla je jos nad nasom otadzbinom. Prokleta Sampdorija je zamo zakucala prvi ekser u kovceg srpski.
A bas je bila dobra reklama, i privreda nikada nije bila jaca nego kada je Pancev dao onaj penal. I Citroenu pale akcije posle Barija.
kadgod sam imao priliku da upoznam nekoj stranca negde u inostranstvo i kada sam mu rekao odakle sam, oni su u 99% slucajeva rekli, aha, Srbija, Novak Djokovic
u tome je njegova velicina.. sto svi znaju za tu malu Srbiju jer imaju svetskog broja jedan u tenisu..
zamisli kada bi morao nekom meksikancu ili kinezu da objasnjavas gde je Srbija, ovako samo kazes Novak Djokovic i odma' svi znaju za tu malu zemlju iako mozda ne zna gde se nalazi na mapi, ali znaju da je svetski broj jedan iz te zemlje..
[ Lazar-I @ 09.04.2013. 14:56 ] @
@Flo
Bolje će se živeti kada svi budu radili svoj posao i ne budu zavideli uspešnijima od sebe. Da si teniser mogao bih i da te razumem.
[ Flo33 @ 09.04.2013. 14:59 ] @
To što je meksikanac nepismen nije uspeh Đokovića.
@lazar aj ne bilo ti zapoveđeno, pročitaj šta sam ja napisao na početku teme. Isto to što si ti zaključio na 5.strani. Uopšte ne zavidim čoveku, srećan sam što je uspeo da dođe do zvezda. Meni se ne sviđa što ogroman procenat naroda sebe tu indetifikuje, a sve što su uradili je da su seli u fotelju i našli kanal gde on igra.
Pozdrav
[ DaliborP @ 09.04.2013. 15:00 ] @
Citat:
mondexx:
kadgod sam imao priliku da upoznam nekoj stranca negde u inostranstvo i kada sam mu rekao odakle sam, oni su u 99% slucajeva rekli, aha, Srbija, Novak Djokovic
u tome je njegova velicina.. sto svi znaju za tu malu Srbiju jer imaju svetskog broja jedan u tenisu..
zamisli kada bi morao nekom meksikancu ili kinezu da objasnjavas gde je Srbija, ovako samo kazes Novak Djokovic i odma' svi znaju za tu malu zemlju iako mozda ne zna gde se nalazi na mapi, ali znaju da je svetski broj jedan iz te zemlje..
I sta je konkretna korist za Srbiju iz toga? Djokovic je svetski poznat vec 4-5 godina, stalno napredujuci, a kako Srbiji ide? Gde se manifestuje ta pomoc i snaga reklame?
[ bigkandor @ 09.04.2013. 15:19 ] @
Citat:
a kako Srbiji ide?
Ide odlično. Sada će zahvaljujući popularnosti Novakovića dobiti Kosovo samo se to čuva u dobro skrivanim kuloarima.
A što se tiče Novaka Djokovića on mi je interesantan samo kad je kvota veća od 2. Ostalo me ne zanima niti govorim o Novaku Djokoviću.
[ boyan3001 @ 09.04.2013. 15:36 ] @
Citat:
DaliborP:
Djokovic je uradio za Srbiju isto ono sto su uradili kosarkasi pre 10-15 godina - nista. Lepo je to kad pobedi, svi se radujemo ali dajte molim vas - nista on konkretno nije uradio.
Samo je dao narodu jos fore da se zanosi nepostojecom slavom za nesto sto nisu uradili sami ali se njegovom pobedom osecaju kao da jesu. Uzivam i ja u njegovim pobedama ali nema potrebe praviti narodnog heroja od njega.
Djokovicu svakako zelim brz oporavak i dosta uspeha.
Ako je sve to tako bezvredno, zasto je ona Amerika svojevremeno "kupila" sebi Moniku Seles?
[ mondexx @ 09.04.2013. 15:45 ] @
@DaliborP
to sto ti ocekujes da Novakova popularnost podigne ekonomiju ove zemlje, to je tvoja vizura vidjenja stvari, ja to nikada nisam tvrdio, vec da je njegova popularnost ucinila da neki ljudi koji ne znaju gde se Srbija nalazi na mapi, ali znaju da se svetski broj jedan odatle..
to je izmedju ostalog sta taj decko cini za decu u ovoj zemlji, a to je vise nego svi politicari zajedno..
a neki su odma' nasli da ga napadnu jer ne placa porez ovoj zemlji, ali se on kroz razne humanitarne akcije i projekte oduzio i vise nego sto treba ovoj zemlji..
[ Odin D. @ 09.04.2013. 15:50 ] @
Citat:
boyan3001: Ako je sve to tako bezvredno, zasto je ona Amerika svojevremeno "kupila" sebi Moniku Seles?
Da bi mogli da rasparcaju SFRJ. Nisu nam nista mogli ni vojno ni ekonomski dok je ona predvodila drzavu.
[ boyan3001 @ 09.04.2013. 16:14 ] @
Ne lupaj. Poenta je da su Ameri nasli interes da joj daju drzavljanstvo i da uz njeno ime ubuduce stoji americka zastava, iako ona nikada ni na trenutak nije dostigla nivo koji danas ima Novak.
Sa druge strane, neke ovde ocigledno smara sto Novak igra u ime Srbije.
[ pri3rak @ 09.04.2013. 16:56 ] @
Citat:
boyan3001:
Ako je sve to tako bezvredno, zasto je ona Amerika svojevremeno "kupila" sebi Moniku Seles?
Bill Clinton je imao ociglednu sklonost ka Monikama :)
[ Marko_L @ 09.04.2013. 18:35 ] @
Citat:
mondexx:
Dakle, hoćeš da kažeš da je Novak zapravo vrsta offline DNS-a ? :)
[ visnjic @ 09.04.2013. 18:44 ] @
Slazem se u tome da se pomalo preteruje u velicanju Novaka Djokovica, ali brate mili ja ne pamtim kad sam zadnji put ovoliko gluposti procitao.
Nadam se da ce s Noletom biti sve ok!
[ Shadowed @ 09.04.2013. 20:35 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:Ovo može izjavi samo neko čija se tačna karakterna definicija ne može izraziti pristojnim rečima.
To zavisi od velicine vokabulara i karaktera onoga koji pokusava da to izrazi. Naravno, potrebno je i da me osoba poznaje, sto se za tebe ne moze reci.
S druge strane, ovo samo potvrdjuje tvoje ad-hominem ucesce u temi i to kako se bavis ucesnicima a ne onim sto je receno.
[ Lazar-I @ 09.04.2013. 20:54 ] @
A ti verovatno poznaješ Novaka pošto kažeš da je attention whore i da je za tebe nula? Ne poznajem te, ali na osnovu onoga što pišeš mislim da si iskompleksirana osoba.
[ pri3rak @ 09.04.2013. 21:39 ] @
Citat:
Lazar-I: A ti verovatno poznaješ Novaka pošto kažeš da je attention whore i da je za tebe nula?
Citat:
Lazar-I: Ne poznajem te, ali na osnovu onoga što pišeš mislim da si iskompleksirana osoba.
Ubedljivo argumentovano!
Daklem Shadowed na osnovu citanja/slusanja intevijua, gledanja meceva, ucesca u tv emisijama etc N.Dj-a ne moze da donese dobru ocenu karaktera, ali ti na osnovu citanja njegovih postova na forumu o njemu mozes ...
[ Lazar-I @ 09.04.2013. 21:50 ] @
Shadowed je postavio uslov da treba nekoga poznavati lično pre nego što se donese sud o njemu. Uslov je njegov, pa on treba i da ga se pridržava, a ne ja.
Citat:
Shadowed: Naravno, potrebno je i da me osoba poznaje, sto se za tebe ne moze reci.
Verovatno je zaboravio da je malo pre toga ocenio čoveka koga ne poznaje, ili možda poznaje Novaka i većinu drugih sportista?
Citat:
Shadowed: Kao licnost (karakterno), za mene je nula jer je atention whore (sto doduse ne odstupa od velike vecine drugih sportista).
@pri3rak
U nekim slučajevima pomaže kada se ljudima nacrta ono što pokušavaš da im kažeš, da li bi možda pomoglo i tebi?
[ Shadowed @ 09.04.2013. 21:56 ] @
Poznajem Novaka daleko bolje nego sto Nebojsa i ti poznajete mene.
[ Lazar-I @ 09.04.2013. 21:57 ] @
Verujem, verovatno ste najbolji prijatelji i svaki put kada se vrati u Srbiju idete na pivo zajedno. U međuvremnu kada Novak nije tu onda se družiš sa većinom drugih sportista. Nebojša i ja samo imamo mogućnost da pročitamo najmanje 11173 tvojih poruka na ES.
[ Sonec @ 09.04.2013. 22:04 ] @
Samo nesto lupate :) Tacnije, Shadowed mudro zbori.
[ pri3rak @ 09.04.2013. 22:05 ] @
Citat:
Lazar-I:
@pri3rak
U nekim slučajevima pomaže kada se ljudima nacrta ono što pokušavaš da im kažeš, da li bi možda pomoglo i tebi?
Samo napred, u nemogucnosti izvodjanja Rorschach-ovog testa i crtezi koje neko uradi mogu posluziti :)
Citat:
Lazar-I: Nebojša i ja samo imamo mogućnost da pročitamo najmanje 11173 tvojih poruka na ES.
I tu mogucnost si iskoristio?
[ DaliborP @ 09.04.2013. 22:07 ] @
Novak nije teze povredjen, malinari mogu da odahnu :-)
[ 3way @ 09.04.2013. 22:09 ] @
Bice dzema!
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 22:42 ] @
Citat:
Sto se teme tice, tema je sramota s obzirom da su najveci trolovi supermoderator i skriveni supermoderator. Doduse, jedan troluje, drugi "samo" pokusava sa ad-hominem napadima i zamnama teze, ali se ne javlja dovoljno da bi to preraslo u trolovanje.
Nadam se da ovo nije na moj račun, bilo je više spermoderatora u ovoj temi?
Citat:
Na zalost novakove iskrene fanove malo malo pa neko dobro nasadi, jedino sto posle kukaju zbog toga
Jel to ti kao nasađuješ nekoga u ovoj temi? Hahah
[ pri3rak @ 09.04.2013. 22:59 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić:
Nadam se da ovo nije na moj račun, bilo je više spermoderatora u ovoj temi?
Bogme ozbiljno zapazanje u vezi tih spermoderatora
Citat:
Miroslav Jeftić: Jel to ti kao nasađuješ nekoga u ovoj temi? Hahah
Sto su projekcije cudo, mada nadam se ne i zelje. Zapravo sam mislio na to da neizbezni, a nesumnjivo mnogo evil zapadni svet koji nasa herojcina pobedjuje, osvaja, gazi itd ozbiljno uznemirava njegove najiskrenije fanove
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 23:29 ] @
Citat:
pri3rak: Sto su projekcije cudo, mada nadam se ne i zelje. Zapravo sam mislio na to da neizbezni, a nesumnjivo mnogo evil zapadni svet koji nasa herojcina pobedjuje, osvaja, gazi itd ozbiljno uznemirava njegove najiskrenije fanove
^^Šta god to značilo Uzgred, Nole niti gazi niti osvaja "zli zapadni svet", nije to ultimajt fajt
[ DaliborP @ 09.04.2013. 23:33 ] @
Citat:
boyan3001:
Ne lupaj. Poenta je da su Ameri nasli interes da joj daju drzavljanstvo i da uz njeno ime ubuduce stoji americka zastava, iako ona nikada ni na trenutak nije dostigla nivo koji danas ima Novak.
Monika Seles je naturalizovana Amerikanka. Uradila je to sama, nije je niko "kupio". Kao da nije bila dovoljno bogata pa joj trebale pare, svasta.
A sto se tice necijeg lupanja bolje se podseti kakvu je karijeru imala do onog nesrecnog incidenta. Cuj nije dostigla Novaka, osvojila 8 grand slam titula od 16-te do 20-te godine od mogucih 11 na kojim je igrala. :-)
Da se nije dogodilo sto se dogodilo verovatno bi osvojila jos toliko.
I sta kazes, nikad ni na trenutak nije dostigla nivo koji danas ima Novak??? Kakav amaterizam.
[ pri3rak @ 09.04.2013. 23:36 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić:
Citat:
pri3rak: Sto su projekcije cudo, mada nadam se ne i zelje. Zapravo sam mislio na to da neizbezni, a nesumnjivo mnogo evil zapadni svet koji nasa herojcina pobedjuje, osvaja, gazi itd ozbiljno uznemirava njegove najiskrenije fanove
^^Šta god to značilo Uzgred, Nole niti gazi niti osvaja "zli zapadni svet", nije to ultimajt fajt
Tako je on samo igra tenis, a fanovi su iskljucivo za sport zainteresovani
Citat:
Nole pokorio London i stavio krunu na 2012. godinu!
Jos samo to da on samo igra tenis, zivi i zaradjuje za svoj gros, uspesno obajsnis prosecnom Zivoradu kome on dodje kao vrsta nakdnade za svo zlo koje je pretpreo ...
[Ovu poruku je menjao pri3rak dana 10.04.2013. u 01:17 GMT+1]
[ Miroslav Jeftić @ 09.04.2013. 23:48 ] @
Zar misliš da su najiskreniji i najveći Novakovi fanovi isključivo Srbi iz Srbije? Ne bi me čudilo da dobar deo tih navodnih velikih fanova ni ne gleda tenis, osim baš kad je neko finale, pitanje da li i tada. Ukucaj #Nolefam na Guglu ili Tviteru, fanova ima koliko hoćeš, iz celog sveta i verujem da se uglavnom ne zovu Živorad
[ pri3rak @ 10.04.2013. 00:04 ] @
Pa jedan od lightmotiva ove teme jesu domaci fanovi, tj obozavatelji (transcedentalni Srbi). Ovi inostrani stvarno nisu ni od kakvog interesa za stanje kod nas
U svakom slucaju po inostranim medijima i javnosti sigurno ne vlada histerija poput toka sl. naslova:
Citat:
HEROJ: Đoković žrtvovao karijeru zbog Srbije!
Citat:
Novak, povreda ozbiljna
Citat:
NOLE SLIKAO NOGU: Povreda me učinila jačim!
Citat:
Novak mora da miruje, lakša povreda
a sve povodom jedno te istog dogadjaja
[ boyan3001 @ 10.04.2013. 00:05 ] @
Citat:
DaliborP:
Citat:
boyan3001:
Monika Seles je naturalizovana Amerikanka. Uradila je to sama, nije je niko "kupio". Kao da nije bila dovoljno bogata pa joj trebale pare, svasta.
A sto se tice necijeg lupanja bolje se podseti kakvu je karijeru imala do onog nesrecnog incidenta. Cuj nije dostigla Novaka, osvojila 8 grand slam titula od 16-te do 20-te godine od mogucih 11 na kojim je igrala. :-)
Da se nije dogodilo sto se dogodilo verovatno bi osvojila jos toliko.
I sta kazes, nikad ni na trenutak nije dostigla nivo koji danas ima Novak??? Kakav amaterizam.
Ok, preterao sam mozda, prosto mislim da je tesko porediti, jer im konkurencija nije ista. Trenutna muska konkurencija je verovatno najveca koncentracija dobrih i medjusobno jako konkurentnih igraca. Ali bez obzira, da ne ulazimo sad u tu pricu, nije to bila moja poenta. Poenta je da se normalne zemlje grabe za sportiste i njima se posle dice. Kad se nabrajaju dostignuca i rekordi, gledaju se zastave, kad se na Olimpijskim igrama na kraju prebrojavaju medalje, gleda se kojoj je zemlji otislo najvise.
Eee, al' Srbija je pamentija od ostalih, nas sportisti ne moraju da predstavljaju, nek igraju za sebe i svaka im cast, al' Srbija ima pametnija posla. Mislim...
[ Miroslav Jeftić @ 10.04.2013. 00:11 ] @
Citat:
pri3rak: Pa jedan od lightmotiva ove teme jesu domaci fanovi, tj obozavatelji (transcedentalni Srbi). Ovi inostrani stvarno nisu ni od kakvog interesa za stanje kod nas
U svakom slucaju po inostranim medijima i javnosti sigurno ne vlada histerija poput toka sl. naslova
Novine rado pišu bombastično, povećanje tiraža ne može nikome da škodi. Kolika se samo frka tek pravi ili "pravi" kad igra fudbalska reprezentacija, a na kraju često budu poluprazne tribine. Ako neko uzme zdravo za gotovo baš sve što može da pročita, onda ne znam šta bih rekao
[ pri3rak @ 10.04.2013. 00:16 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Novine rado pišu bombastično, povećanje tiraža ne može nikome da škodi. Kolika se samo frka tek pravi ili "pravi" kad igra fudbalska reprezentacija, a na kraju često budu poluprazne tribine. Ako neko uzme zdravo za gotovo baš sve što može da pročita, onda ne znam šta bih rekao
Ja svakako ne uzimam zdravo za gotovo takve naslove, ali citajuci i navijacki deo ove teme, stice se utisak kako je tesko da to ne radi niko u ovoj zemlji, a jos teze da ga ljudi ne dozvljavaju preemotivno sa nizom raznih projekcija
Citat:
boyan3001: Eee, al' Srbija je pamentija od ostalih, nas sportisti ne moraju da predstavljaju, nek igraju za sebe i svaka im cast, al' Srbija ima pametnija posla. Mislim...
Pa i nema. Nije valjda "selo gori, a baba se ceslja" dzabe jedan od lokalnih lightomotiva
[ DaliborP @ 10.04.2013. 00:24 ] @
Citat:
boyan3001:
Ok, preterao sam mozda, prosto mislim da je tesko porediti, jer im konkurencija nije ista. Trenutna muska konkurencija je verovatno najveca koncentracija dobrih i medjusobno jako konkurentnih igraca. Ali bez obzira, da ne ulazimo sad u tu pricu, nije to bila moja poenta.
Konkurencija nije bila ista? Errrrrr Stefi Graf i Martina Navratilova, dve najtrofejnije teniserke u istoriji? Jesi ti uopste pratio tenis pre Djokovica?
To sto se drzave otimaju oko sportista uopste ne cini tu istu drzavu boljom.
Moje misljenje je da drzavi ne treba i ne pomaze reklama tog tipa, a sto se tice Novaka, rekao bi i da odmaze.
Ja naprotiv Novaku ne zameram na neplacanju poreza u Srbiji kao vecina, covek radi van Srbije i ima pravo da zivi gde hoce. Svaka cast. On ocigledno voli Srbiji sudeci po izjavama i ponasanju, opet to je njegova licna stvar.
Ali niko da mi tacno kaze, pocevsi od Nebojse koji je otvorio temu sta je on tacno uradio za Srbiju da su mu svi toliko zahvalni.
Ili recimo da zanemarimo Novaka, uzmimo nase kosarkase pre 10-15 godina, sta su oni tacno uradili za Srbiju? I ja gledam Djokovica i radujem se sto pobedjuje ali dalje od tog ja ne vidim "herojske zasluge" za otadzbinu koje mnogi isticu ovde.
[ boyan3001 @ 10.04.2013. 00:39 ] @
Citat:
DaliborP: Konkurencija nije bila ista? Errrrrr Stefi Graf i Martina Navratilova, dve najtrofejnije teniserke u istoriji? Jesi ti uopste pratio tenis pre Djokovica?
Nisam pratio, ne pratim ni sad. Obe su starije od Seles.
Citat:
To sto se drzave otimaju oko sportista uopste ne cini tu istu drzavu boljom.
To je tvoje licno misljenje i mada bih se ja mozda donekle i slozio s njim, ocigledno je da ga vecina ne deli s tobom.
[ Shomi Li Jones @ 10.04.2013. 00:46 ] @
Đoković je velika promocija za Srbiju, a to nije mala stvar. Marketing je posao i to isplativ.
On jeste naš najveći sportista. Ne možete porediti popularne i nepopularne sportove jer u jako popularnim sportovima se vrti velika lova što privlači i veliku konkurenciju ali i profesionalizaciju i evoluciju treninga i tehnika koja ne postoji u drugim sportovima.
Slično tome ne možete porediti Moniku sa njim, jer ženski tenis nije muški tenis (dakle manje je u centru pažnje i love), pogotovo sa obzirom da je isti sport i on bi tu nju smazao kao ciganče slinu
[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Sexes_(tennis)[/url]
Ja mislim da se on kroz promociju ali i dobrotvorne akcije vrlo odužio ovoj zemlji i da je pametnije kada mu već radno mesto nije u Srbiji, da drugde uštedi na tom porezu, jer on te pare a i više od toga vrati narodu.
[ Pirossi @ 10.04.2013. 00:58 ] @
Citat:
boyan3001: To je tvoje licno misljenje i mada bih se ja mozda donekle i slozio s njim, ocigledno je da ga vecina ne deli s tobom.
većina ne može da razlikuje sopstvenu glavu od sopstvene pozadine.
osvrni se oko sebe, videćeš tužnu istinu. tu nikakve tuđe krune ni pehari ne pomažu.
[ mondexx @ 10.04.2013. 02:08 ] @
Citat:
DaliborP:
Ali niko da mi tacno kaze, pocevsi od Nebojse koji je otvorio temu sta je on tacno uradio za Srbiju da su mu svi toliko zahvalni.
Ili recimo da zanemarimo Novaka, uzmimo nase kosarkase pre 10-15 godina, sta su oni tacno uradili za Srbiju? I ja gledam Djokovica i radujem se sto pobedjuje ali dalje od tog ja ne vidim "herojske zasluge" za otadzbinu koje mnogi isticu ovde.
ajde ovako ti nama kazi ko je sta uradio za Srbiju u poslednje vreme, pa cemo mi tebi da kazemo sta je Novak uradio za ovu zemlju..
[ boccio @ 10.04.2013. 07:21 ] @
Neverovatno koliko ljudi vole da hiperbolisu izdajstvo ili herojstvo nekog u ovoj zemlji... Jos neverovatnije koliko su spremni da se svadjaju do krajnjih granica idolopoklonstva.
Meni je jako drago sto je jedan vrhunski, uspesan sportista iz moje zemlje. Drago mi je da vidim srpsku zastavu na Wimbledonu (mada nije nesto da pratim, al' nebitno). U svakom slucaju mi je mnogo draze da jeste, nego da nije iz moje zemlje.
Drago mi je sto postoji jasan pozitivan uticaj koji je ostvario - motivise mnogu decu da se bave sportom. I malkice njihove roditelje da ih maltretiraju tenisom u nadi da ce se obogatiti i preseliti u Monako >:) Mozda je najveci pozitivan uticaj koji ostvaruje jasna poruka da iza vrhunskih rezultata stoji ogroman rad i posvecenost. Suprotno opste prihvacenom stavu da samo budale rade i da se kesh pravi muljanjem sa shleperima iz Bosne.
Ali ono, svenocno bdenije nad povredama presvetog Novaka zadobijenim za SRBIJU!!!! je malo previse za mene. Cela nacija koja strepi nad rezultatima magnetne rezonance, kolektivna bol, i dupeuvlakanja tipa "novace volim te ko brata, suze ronim" mi maaaalkice podizu dijafragmu.
Citat:
mondexx: ajde ovako ti nama kazi ko je sta uradio za Srbiju u poslednje vreme, pa cemo mi tebi da kazemo sta je Novak uradio za ovu zemlju..
Mnogi rade isto to sto radi Novak, samo bez tolike medijske pompe, prevashodno iz razloga sto stvari koje rade nisu preterano interesantne medijima. Mali privrednici koji izvoze srpski softver, npr. Umesto da se presele u offshore zone, ili zakupe apartman od 14 kvadrata i telefonsku liniju negde u Baltimoru i prave se da su USA firma - rade odavde, jedini su u celoj raspaloj zemlji koji zapravo izvoze nesto i stvaraju priliv deviza, i pritom vode racuna da svi kupci znaju da su kupili softver "proudly made in Serbia".
Nista manji doprinos Serbstvu, samo sto nad nasim magnetnim rezonancama niko ne place...
[ Lavlja_Jazbina @ 10.04.2013. 07:36 ] @
Ne slazem se bas sto se tice poredjenja,jer ovde se desila zamena teza.Mozemo da pricamo da li folira ili ne a otislo se predaleko
da je pljuvanje i licna frustracija postavljena u prvi plan.I licno mislim da je ovde dat akcenat agresivnosti zbog toga sto je Nebojsa postavio temu
pa se tu ukljucila ekipa neistomisljenika iz ranijih dana.
Tebi boccio dao sam plus za RACIONALNO razmisljanje u ovoj temi i odlican post.
[ Pirossi @ 10.04.2013. 08:16 ] @
@boccio:
potpis na sve.
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 08:59 ] @
Svaka čast privrednicima koji izvoze softver, kao i malinarima sa kojima neki ovde zbijaju šale. Svima koji dobro rade treba odati priznanje i treba ih isticati kao pozitivan primer. Ružno je što čim neko postigne uspeh odmah se okupi grupa gubitnika koja će na to da pljune. Isto bi se desilo sa firmom koju vodi boccio ako bi postala svetski poznata.
[ 3way @ 10.04.2013. 09:04 ] @
Ja nisam video da je neko ovde pljuvao na njegov uspeh.
Gde si ti to video?
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 10:56 ] @
Mrzi me da ti citiram, pročitaj temu od početka. Imaš izajve da je njegovo igranje za reprezentaciju potpuno nebitno, da je možda odglumio povredu, da je nula karakter i kurva koja traži pažnu, tu su i neduhovite šale u vezi sa malinarima čak i jedno totalno glupavo poređenje sa DNS serverom. Svetu se ugoditi ne može, da je zbog povrede odustao isti ovi bi verovatno sami pokrenuli temu i kritikovali bi ga zbog toga. Neki ljudi jednostavno teško praštaju uspeh, valjda zato što su oni sami neuspešni.
[ pri3rak @ 10.04.2013. 11:00 ] @
Citat:
Lazar-I:da je nula karakter i kurva koja traži pažnu
"Attention Whore" = "kurva koja trazi paznju" ?
Srbiju ceka svetla buducnost sa ovakvim prosekom
[ 3way @ 10.04.2013. 11:01 ] @
Sve se to odnosi na njegov odnos sa Srbijom, to jest na ono "sta je sve uradio za ovu zemlju", a ne na njegova dostignuca i kvalitet toga sto radi profesionalno.
A do sada nismo saznali sta je to uradio, pa drzava treba da mu da nesto (a ni sta to treba da mu da).
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 11:37 ] @
Država sada nema potrebe ništa da mu da, mogla je onda kada je počinjao. Država treba da pomaže mladim i talentovanim ljudima u svim oblastima. Naša država je siromašna, tako da joj i ne zameram puno, jedino bi mogla da bude nešto bolje organizovana. Uvek može bolje. Zameram onima koji koriste svaku priliku da kažu nešto loše. Pitaš šta je uradio, nastupao je za reprezentaciju Srbije povređen i još je i pobedio, a mogao je jednostavno da kaže da sve to nije vredno rizika.
@pri3rak
Možda nas svetla budućnost čeka sa onima koji koriste više jezika u istoj rečenici da bi zvučali pametno, a pritom ne znaju da se attention piše sa dva t?
Možda nas svetla budućnost čeka sa onima koji koriste više jezika u istoj rečenici da bi zvučali pametno, a pritom ne znaju da se attention piše sa dva t?
Lose je porediti gresku u kucanju sa losim prevodom koji masi smisao :)
[ Java Beograd @ 10.04.2013. 12:33 ] @
A da neko od moderatora prekine ovo nisko prepucavanje ?
[ bigkandor @ 10.04.2013. 12:33 ] @
Citat:
Lazar-I
Država treba da pomaže mladim i talentovanim ljudima
Talenti će se dokazati na sportskom polju i dobiti (na sportskom polju) ono što im pripada. Država treba da ima socijalni program i da vodi brigu o svima. Onda kad država počne da odlučuje o "talentima" to postaje sredstvo političkih manipulacija i mahinacija. Baš kao i ovi teniseri. Ko je sposoban ima profesionalni sport i tu zaradjuje a ne da se uvali u državni stan ili penziju.
Citat:
3way
sta je sve uradio za ovu zemlju
Da li bi hteo konkretno da navedeš o kojim radnjama je reč. Ako je reč o porezu - porez ne plaća Srbiji.
Čuo sam da je uplatio izvesnu sumu nekim manastirima ali to ima značaj samo za vernike dok ostalima ništa ne znači tako da se ne može govoriti o "za ovu zemlju". Ali dobro nisai napisao državu pa se može tumačiti dosta široko.
[ 3way @ 10.04.2013. 12:42 ] @
Citat:
bigkandor: Da li bi hteo konkretno da navedeš o kojim radnjama je reč.
Pa to i ja pokusavam da saznam od pocetka.
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 12:50 ] @
Citat:
Lose je porediti gresku u kucanju sa losim prevodom koji masi smisao :)
Poenta je u tome da kada pismen čovek napiše tekst na srpskom jeziku za takav tekst drugom čoveku koji govori srpski jezik ne treba prevodilac. Ja uopšte ne moram da znam engleski jezik, a ako hoću mogu i namerno da prevedem bukvalno. Ne znam da li je smešnije kada vidim da neko meša ćirilicu i latinicu ili kada kao Fema iz Pokondirene tikve koristi strane reči tamo gde im nije mesto i uz to "greši u kucanju". Još se našao tu i pametnjaković koji će meni da zameri kako nisam dobro preveo :)
[ Shadowed @ 10.04.2013. 13:08 ] @
Ocigledno ti je bitnije da se bavis pisanjem nego napisanim. No dobro, treba nekako maskirati svoju gresku. To sto odvodis temu u jos veci offtopic je ipak samo kolateralna steta.
[ Lavlja_Jazbina @ 10.04.2013. 13:10 ] @
Srpsko poznato pitanje.
Posle prodaje necega,kupac obavezno pita,A STA CES TI POSLE.
Uvek vodimo trudju brigu i zivot,jer je svoj dosadan,verovatno!!
Cudi me da neko nije poceo da komentarise o maloj Tijani i problem sa komercijalnim prevozom i poznato,
sta ce biti sa sakupljenim parama,dzabe sakupljali itd... Srecom je prevoz nadjen,ali da je neko pokrenuo lavinu pitanja
svi bi biliu u njoj i ne sluteci da to nije skijanje,nego kolektivni sunovrat u ponor.
Ovde se pojedinci javljaju kao da su licno osteceni.Da jesu,morali bi biti u ovakvoj prici.
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 13:42 ] @
Citat:
Shadowed: Ocigledno ti je bitnije da se bavis pisanjem nego napisanim. No dobro, treba nekako maskirati svoju gresku. To sto odvodis temu u jos veci offtopic je ipak samo kolateralna steta.
Zašto bih maskirao, evo ja priznajem da ne govorim engleski na tom nivou. Žao mi je što smo skrenuli sa teme, a to je povreda Novaka Đokovića. Nadam se da se možemo složiti da novac ni ATP bodovi nisu bili razlog da nastavi meč i da je time pokazao da nije sebičan čovek. Razloge za nastavak meča treba tražiti u: odgovornosti prema kolegama iz tima, željom za pobedom, pritisku javnosti koja bi usledila nakon drugog odustajanja, željom da reprezentacija Srbije igra u polufinalu. Treba čestitati i Zimonjiću i Bozoljcu na odličnoj igri i pobedi. Svi zajedno, uključujući i Troickog mogu poslužiti svima kao primer kako treba reprezentovati svoju zemlju. Žao mi je da nakon onakvog nastupa naših tenisera neko ima bilo šta loše da kaže o bilo kome od njih bez ikakvog razloga.
[ pri3rak @ 10.04.2013. 13:49 ] @
Citat:
Lazar-I: Poenta je u tome da kada pismen čovek napiše tekst na srpskom jeziku za takav tekst drugom čoveku koji govori srpski jezik ne treba prevodilac.
Ja sam stekao utisak da je poneta da se premeri i uporedi e-penis.
Citat:
Lazar-I: Ja uopšte ne moram da znam engleski jezik, a ako hoću mogu i namerno da prevedem bukvalno.
Ne moras, ali ispravljanjem one greske si pokazao da ga u nekoj meri znas.
Citat:
Lazar-I: Ne znam da li je smešnije kada vidim da neko meša ćirilicu i latinicu ili kada kao Fema iz Pokondirene tikve koristi strane reči tamo gde im nije mesto i uz to "greši u kucanju".
Sram da ga bude, kalja nebeski jezik
Citat:
Lazar-I: Još se našao tu i pametnjaković koji će meni da zameri kako nisam dobro preveo
Eto drznuo se da zameri, i na iskrene navijacke emocije udari.
[ Flo33 @ 10.04.2013. 13:50 ] @
Citat:
Lazar-I:
Svaka čast privrednicima koji izvoze softver, kao i malinarima sa kojima neki ovde zbijaju šale. Svima koji dobro rade treba odati priznanje i treba ih isticati kao pozitivan primer. Ružno je što čim neko postigne uspeh odmah se okupi grupa gubitnika koja će na to da pljune. Isto bi se desilo sa firmom koju vodi boccio ako bi postala svetski poznata.
Ja bas mislim da su gubitnici oni sto nista nisu uradili sa svojim, nego se dice tudjim uspesima!
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 13:59 ] @
Jednako su gubitnici oni koji se diče tuđim uspehom, kao i oni koji tuđi uspeh omalovažavaju. Dičenje tuđim uspehom je samo jedan vid omalovažavanja. Ne znam zašto je toliko teško samo odati priznanje nekome ko je uspešan. Jednostavno kažeš svaka mu čast.
@pri3rak
Važi.
[ Flo33 @ 10.04.2013. 14:10 ] @
E sada ti lepo procitaj temu ispocetka, i citiraj tacno post od bilo kog ucesnika koji je rekao da Novak Djokovic nije uspesan u tome sto radi.
Ako ne nadjes, a neces, onda samo trolujes i pises u prazno.
To sto, kao sto Dimkovic rece ne dozivljavamo svi patriotizam isto je jedno, a izvrtanje i izmisljanje je druga stvar. I vi navijaci se samo za to hvatate.
Covek je napisao da je "attention whore", sto je malo u slengu interneta napisano, ali da se decko eksponira u odnosu na druge je cinjenica. Nigde nije s tim osporavan njegov uspeh, apsolutno.
Pozdrav
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 14:43 ] @
@Flo33
Da li ta poruka treba da glasi: "Novak Đoković nije broj jedan na ATP listi"? Na takvu poruku svako bi mogao da kaže samo - važi! Pošto se uspeh ne može osporiti onda se napada ličnost. Više od polovine poruka ovde se bavi uticajem koji Novak ima na ekonomiju, gde je platio porez, gde su nečiji mama i tata vodili ljubav, zašto pomaže manastirima, koliko građani Srbije mogu da dobiju novca od njegovog igranja... Čemu to? Čovek jednostavno igra tenis i zahvaljujući njemu teniska reprezentacija Srbije se nalazi u svetskom vrhu.
[ Flo33 @ 10.04.2013. 15:12 ] @
Citat:
Lazar-I: @Flo33
Da li ta poruka treba da glasi: "Novak Đoković nije broj jedan na ATP listi"? Na takvu poruku svako bi mogao da kaže samo - važi! Pošto se uspeh ne može osporiti onda se napada ličnost. Više od polovine poruka ovde se bavi uticajem koji Novak ima na ekonomiju, gde je platio porez, gde su nečiji mama i tata vodili ljubav, zašto pomaže manastirima, koliko građani Srbije mogu da dobiju novca od njegovog igranja... Čemu to? Čovek jednostavno igra tenis i zahvaljujući njemu teniska reprezentacija Srbije se nalazi u svetskom vrhu.
Jeste, a vi, fanovi ste dodali jos i ekonomski, marketinski, bogovski i sta ti ja znam kakav jos status, koji ocigledno neki ne vide tako.
I lepo je rekao Dejan, cini mi se, u drugom postu. Tako se velicala i kosarkaska reprezentacija i svako ko nesto uradi u sportu. I konkretno je bilo pitanje u uvodu teme "da li je ovaj narod svestan sta si ucinio za njega".
I to zbog neke, ispostavilo se male povrede tokom Davis kupa.
Sta je major Gavrilovic ucinio, Nikola Pasic, Milutin Milankovic (80% ljudi i ne zna ko je on), oni ljudi u Cernu, razni profesori, inzinjeri, softverski inzinjeri..
Ne znam sta se ubedjujem uopste, decko radi svoj posao odlicno, prvenstveno za sebe, i svaka mu cast. Za mene licno nije ucinio nista, kao ni za bilo koga od mojih poznanika, prijatelja. I zao mi je, nisam svestan sta je on ucinio sto se povredio na poslu. Sta sada treba da ima 100% bolovanje zbog povrede na radu?
To je cena brze zarade, mogucnost ostanka bez iste, zbog povrede. I zelim mu brz oporavak, kao i Nadalu, Vidicu, i kelneru u mom kaficu koji se razbio sa motora.
A njegov pozitivan uticaj je neosporan, i to ne treba mesati sa marketinskim ili ekonomskim, decko je pozitivan, i dobar primer klincima da ne moraju biti iskljucivo "biznismeni" da prave lepe novce. Da li je njegova karijera pocela zbog toga? Nije. Pocela je jer se na talenat nastavila takmicarska zelja, zelja roditelja da im dete bude uspesno i bogato, a ne da objasnjava Joseu iz Meksika gde je Srbija.
Pozdrav i off, samo se vrtimo u krug od pocetka teme.
[ bigkandor @ 10.04.2013. 15:16 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina
Cudi me da neko nije poceo da komentarise o maloj Tijani
Ovo je dobro pitanje. Medjutim, slučaj Tijane nije medijski pozitivan i zato političari neće prodati stan koji su (mimo zakona) podelili "zaslužnima", a taj novac bi zaista mogao da se upotrebi u pomenutom slučaju "Tijana". Da je taj novac izdvojen za malu Tijanu ova (i ovakve) tema ne bi imala tok kakav ima.
To je mizerija zloupotrebe "zaslužnih" ličnosti.
[ Sceka @ 10.04.2013. 15:20 ] @
Citat:
Flo33: ...
To je cena brze zarade, mogucnost ostanka bez iste, zbog povrede. ...
...
Ovo me lepo nasmejalo. Pretpostavljam da si u brzini ovo napisao i da ne mislis da je to sto Djokovic radi - brza zarada?! :)
Pozdrav!
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 15:41 ] @
@Flo
Priču o ekonomiji si pokrenuo baš ti. Evo da te podsetim
Citat:
Npr, kupovali bi BMW made in serbia, drali bi ih po eu supermarketima malinama iz serbije, uvozili bi skupu svinjetinu mangulicu iz srbije, kupovali haubice iz srbije, isli na skijanje i banjanje u Srbiju.. Ok, nije đole kriv tu ništa, ali bi više voleo moju alternativu spominjanja srbije i zastave.
Citat:
Ako gresim, ispravite me, ali nikada nisam cuo od stranca:
"idem u Srbiju, jer je Djoker odatle, nema veze sto ce Jat kasniti 2 sata, sto ce me stjuardesa mrko gledati, sto ce mi na aerodromu izgubiti prtljag, sto ce me taksista ojaditi, sto cu dobiti prljavu i staru sobu u hotelu i plattiti je kao da imam pogled na Bakingemsku palatu, sto cu zgaziti u *ovno na sred Terazija, sto se me cigancici napljuvati jer nemam sitno da im dam, sto ce me nevijaci prebiti jer sam turista, sto ce me kelner osamariti po dzepu jer mi nije najjasnija valuta dinar, sto ce svi oni reci ko ga *ebe, stranac je, sto je dosao ovde"
Trebalo je da otvoriš novu temu o stvarima koje ti se ne sviđaju u Srbiji pošto sve ovo nema nikakve veze sa uspehom Novaka Đokovića i srpske teniske reprezentacije.
[ anon70939 @ 10.04.2013. 16:11 ] @
Definitivno ne klikam vise ovu temu jer se postovi non stop ponavljaju i okrecu u krug... Po mom misljenju mozdq bi trebala i da se zakljuca jer je besmislena
[ mondexx @ 10.04.2013. 16:15 ] @
kakve su ovo zamene teza.. po nekim ljudima je ovde novak djokovic kriv sto je danas kisa padala u srbiji, a taksista im nije rekao dobar dan kada su usli u taxi..
[ BBS @ 10.04.2013. 17:34 ] @
Ovi idolopoklonici ne primećuju da je čovek dobio najviše državno priznanje, najviše crkveno priznanje, da dnevne novine na naslovnoj strani donose priču, a potom i na zadnje dve kako je čoveku tata bolestan pa je morao da se leči u najboljim svetskim klinikama, itd.
O čoveku i svemu što je on uradio najbolje govori jedna činjenica mesto gde plaća porez.
[ deerbeer @ 10.04.2013. 18:10 ] @
Novak je odavno postao klasicna stilska figura za dizanje srbskog nacionalnog medjunozja u nebesa,
pomocu koje se lece sve licne i kolektivne frustracije i neuspesi koje donosi zivot u ovom svinjcu od zemlje .
[ Lazar-I @ 10.04.2013. 19:43 ] @
Svinjac od zemlje je tvoj subjektivni osećaj.
[ MyWay @ 10.04.2013. 20:43 ] @
Citat:
deerbeer:
Novak je odavno postao klasicna stilska figura za dizanje srbskog nacionalnog medjunozja u nebesa,
pomocu koje se lece sve licne i kolektivne frustracije i neuspesi koje donosi zivot u ovom svinjcu od zemlje .
Lične frustracije se upravo leče pljuvanjem po bilo kom uspešnom građaninu ove zemlje, ili čoveku koji je potekao sa ovih prostora. Tačnije ne leče se, ali izgleda da tako manje bole, makar privremeno.. Nije džabe odavno rečeno da se u Srbiji prašta sve osim uspeha
[ 3way @ 10.04.2013. 20:49 ] @
Citat:
Lazar-I:Više od polovine poruka ovde se bavi uticajem koji Novak ima na ekonomiju, gde je platio porez, gde su nečiji mama i tata vodili ljubav, zašto pomaže manastirima, koliko građani Srbije mogu da dobiju novca od njegovog igranja...
Tema je postavljena tako da se ta pitanja namecu sama po sebi.
Citat:
Lazar-I:
Čemu to? Čovek jednostavno igra tenis i zahvaljujući njemu teniska reprezentacija Srbije se nalazi u svetskom vrhu.
Tacno tako. Po 190ti put - to niko ne spori, niti pljuje po tome.
[ Lavlja_Jazbina @ 10.04.2013. 21:35 ] @
Hajde da produbimo sportsku pricu sa porezom.Sta je sa ovim utajivacima+horda huligana koja pravi trosak zbog broja policije
na utakmicama.Oni su o.k.
BBS:
O čoveku i svemu što je on uradio najbolje govori jedna činjenica mesto gde plaća porez.
Al' ovo mi je omiljeni spin :))
[ deerbeer @ 11.04.2013. 07:55 ] @
Citat:
Lične frustracije se upravo leče pljuvanjem po bilo kom uspešnom građaninu ove zemlje, ili čoveku koji je potekao sa ovih prostora. Tačnije ne leče se, ali izgleda da tako manje bole, makar privremeno.. Nije džabe odavno rečeno da se u Srbiji prašta sve osim uspeha
Tako je . Dobro si rekao, ne lece se.
Zalecice se jedino ako im se falus protegne do neba da ga ceo svet vidi, a to im omogucava Novak a ne neki "anonimni" uspesan gradjanin..
To najbolje znaju ovi PR menadjeri i politicari.
Novak je doneo Srbiji dobar marketing i to je sve. I tako treba i da ostane i veliko mu hvala na tome.
Ako ovde neki misle da na marketingu i reklami pociva i zavrsava se ovaj svet onda ne znam kakav epitet da zadenem tim sto to misle ...
Evo cisto da vidite o kojoj histeriji i nacionalnom ludilu se tu zapravo radi :
Pa sad, kad se već pominje navodni značaj Djokovića za marketing to sigurno ima. Ali čini mi se da su to drugi već "potrošili". Pretpostavljam da odeća i obuća koju nosi ima odredjeni brend i da on to naplaćuje. I to je sav doprinos Djokovića marketingu. Ali taj marketing nema značaj za Srbiju, osim ako na terenu ne nosi patike "made in Serbia".
Da li neko zna da Djoković nosi opremu proizvedenu od strane neke srbijanske firme? Da li vozi auto "made in Serbia"? Ima li on nešto što javno izlaže markirano sa "made in Serbia"?
Ako je roba koju koristi javno markirana sa "made in Serbia" onda može da se kaže da je Djoković značajan za Srbiju u smislu marketinga. Ili recimo ako se poveća broj turista koji obilaze nešto poput "Djoković park/cafe/corner/town ...".
No, možda bi na flašu srbijanske šljivovice mogla da se nalepi slika Djoleta kako ispija do dna? To bi povećalo prodaju. Još ako se napiše "whiskey/made in Serbia"...
Ako neko može da navede takve slučajeve onda bih mogao da poverujem da je Djoković značajan za Srbiju u smislu marketinga. Marketing nije puka fraza kako se neki frljaju već je ozbiljan posao čiji cilj je zarada.
Dakle, ko je zaradio ne Djole-marketingu? Srbija ili neka firma van Srbije?
[ Miroslav Jeftić @ 11.04.2013. 08:47 ] @
Lol, pa ne prodaje Novak Kirbi usisivače made in Serbia po američkim kućama, ne znam šta neko očekuje Ako se baš insistira na marketingu, možda se npr. neko seća reklame na CNN-u koja je koštala pola miliona:
Ako sam dobro sračunao, to je bilo ukupno nekih 5 sati emitovanja u ko zna kojim terminima. Novak i samim tim Srbija u pozitivnom kontekstu se pojavi xyz puta u prajm-tajmu svake godine; možda neko misli da to ne vredi ništa, ali u svakom slučaju ne može da škodi i pre će neko to zapamtiti nego pomenutu reklamu, a koja je plaćena u pravim parama
[ bigkandor @ 11.04.2013. 10:00 ] @
Neki očigledno smatraju da je marketing frljanje engleskim frazama.
Ako nema novaca --> nema ni marketinga.
Interesuje me koliko je (euro/USA) centi Srbija/Srbin prihodovala/o zahvaljujući pojavljivanju u "primetime"?
Svaka aktivnost marketinga ima "expected return" koji se izražava u običnom novcu. Dakle, koliko novca?
[ Miroslav Jeftić @ 11.04.2013. 10:01 ] @
S obzirom na to da je u taj markting uloženo 0 (nula) dolara, koliko god da je dobijeno, više je od uloženog.
[ 3way @ 11.04.2013. 11:07 ] @
Ja se secam onog marketinga kad smo bili prvaci evrope u kosarci, pa su nam prvi put uveli sankcije, a drugi put nas bombardovali :)
[ dule_ns @ 11.04.2013. 12:30 ] @
Citat:
3way: Ja se secam onog marketinga kad smo bili prvaci evrope u kosarci, pa su nam prvi put uveli sankcije, a drugi put nas bombardovali :)
To je zato što su na stranim medijima dominirali Milošević, Karadžić, Mladić i slično društvo. Da su dominirali ti košarkaši ne bi bilo ni sankcija ni bombardovanja.
[ Odin D. @ 11.04.2013. 13:40 ] @
^ Potpuno se slazem: - da nismo oni koji jesmo, bili bismo neki drugi :)
[ boccio @ 11.04.2013. 13:51 ] @
Citat:
bigkandor:
Da li neko zna da Djoković nosi opremu proizvedenu od strane neke srbijanske firme? Da li vozi auto "made in Serbia"? Ima li on nešto što javno izlaže markirano sa "made in Serbia"?
Gresis, ovaj, gresis silno sine. Da nosi nesto "made in Srbija", on ne bi reklamirao _Srbiju_ vec robnu marku koju nosi. A robna marka je u vlasnistvu akcionara kompanije, a ne gradjana Srbije. Ajmo malo neke osnovne pojmove, inace je ovo obicno trolovanje i mlacenje prazne slame... a ionako ste vec istrolovali temu toliko da su svi digli ruke od nje.
Citat:
bigkandor: Neki očigledno smatraju da je marketing frljanje engleskim frazama.
Svaka aktivnost marketinga ima "expected return" koji se izražava u običnom novcu. Dakle, koliko novca?
A neki ocigledno smatraju da je marketing oglasavanje u Halo Oglasima.
Pod marketingom se kolokvijalno podvodi i PR i lobiranje, i aktivnosti ciji "expected return" se ne izrazava u tome da li ti je oglas od 3/4 stubca doneo 20 telefonskih poziva ove nedelje. A ako te to buni - nikakav problem, evo find/replace "marketing" sa "lobiranje/PR" i sve ce biti u redu, videces :)
Citat:
bigkandor:
Ako je roba koju koristi javno markirana sa "made in Serbia" onda može da se kaže da je Djoković značajan za Srbiju u smislu marketinga. Ili recimo ako se poveća broj turista koji obilaze nešto poput "Djoković park/cafe/corner/town ...".
Aha, znaci glavni problem ovde je IMT* (*IMT = "ima l' mene tu")
Ako neko ovde nije stavio 300 marke u dzep od Novaka, onda ko gi hebe :)
Daleko bilo da moze tu i tamo da pomogne da imamo jedno 40-50 takvih Novaka - iz sporta, kulture, muzike, privrede, ma bilo cega, samo da su ljudi koji mogu da lobiraju za stvari koje su od odredjenog interesa, da imaju licna poznanstva sa najuticajnijim ljudima u svetu, teskim po $50-100bn. Sve to ne vredi ako niko ovde, u Srbiji, nije stavio u dzep 300 marke od njega :)))
[ Miroslav Jeftić @ 11.04.2013. 14:06 ] @
Citat:
boccio: Aha, znaci glavni problem ovde je IMT* (*IMT = "ima l' mene tu")
Ako neko ovde nije stavio 300 marke u dzep od Novaka, onda ko gi hebe
Pa to je obično problem svih problema, "Koliko sam ja tu dobar?"
[ DaliborP @ 11.04.2013. 16:28 ] @
Citat:
boccio:Daleko bilo da moze tu i tamo da pomogne da imamo jedno 40-50 takvih Novaka - iz sporta, kulture, muzike, privrede, ma bilo cega, samo da su ljudi koji mogu da lobiraju za stvari koje su od odredjenog interesa, da imaju licna poznanstva sa najuticajnijim ljudima u svetu, teskim po $50-100bn.
Mogu da shvatim da ljudi iz privrede ili muzike mogu lobiranjem da unaprede proizvodnju ili servisne usluge recimo ili doprinesu na neki drugi nacin boljitku jedne drzave kroz razne grane industrije, ali ljudi iz sporta svojom pukom popularnoscu u svetu realno samo izazivaju paljevinu kod naroda i mozda eventualno da se klinci vise bave sportom.
Otprilike doprinosi razvoju tenisa u Srbiji isto koliko je Majkl Dzordan doprinosio razvoju kosarke u Jugoslaviji devedesetih godina :)
[ MyWay @ 11.04.2013. 16:30 ] @
Citat:
bigkandor:
Da li neko zna da Djoković nosi opremu proizvedenu od strane neke srbijanske firme?
Srbijanska firma? Jel'to na srbijanskom ili srpskom jeziku?
[ bigkandor @ 11.04.2013. 17:42 ] @
^boccio
Pazi, država postoji radi gradjana a ne obratno. Ne žive ljudi da bi država postojala već se država organizuje da bi omogućila što bolji život svojim gradjanima.
Zato, kad Novaković bude nosio Srbijanske brendove tada će raditi nešto za Srbiju. U medjuvremenu on radi za sebe i za brendove koje reklamira.
Dalje,
Ako hoćeš da kažeš da sam ja istrolovao temu onda nisi u pravu. To da li je Djoković povredjen ili nije mene se ne tiče jer su kvote na Djokovića male i ne isplati kladiti se. Drugog razloga da pominjem Djokovića nemam.
Medjutim, od početka, upravo pokretač teme je odstupio od teme i nametnuo tok kakav se razvio:
Naravno da su na to usledila neugodna pitanje u smislu "šta je on to uradio?". Jer bo izgleda da nema Srbina (osim porodičnih krugova) da se ovajdio od toga "šta je on to uradio", a pogotovo ne na nivou države da je nešto uradio (osim možda manastira koje sam pomenuo).
Svakako da niko normalan i ne očekuje da se ovajdi od Djokovića bilo šta. On je radio za sebe i uradio.
Ono što prosečnom poreskom obvezniku Srbije bode oči je politička propaganda i isisavanje državne kese na stanove "uspešnih", njihove nezaradjene penzije itd. Kad se tu sjaše sa grbače ovakve teme neće imati više od 2-3 posta.
OK?
Citat:
Aha, znaci glavni problem ovde je IMT*
Naravno. Šta bi neko hteo? Da tapšem za badava? E i to se plaća.
Pri tome, kad kažem "mene" ne mislim lično već na prosečnog gradjanina van versko-političkih i rodbinskih krugova.
[ Nebojsa Milanovic @ 11.04.2013. 17:47 ] @
Ne sećam da je u skorije vreme neka tema trolovanjem dovedena ovoliko do apsurda.
Ali i pored toga ona je vrlo korisna, jer iako je u njoj za 9 strana bukvalno jedan post on-topic, u sociološkom smislu (a i lokalno na ES-u), iz ove teme može puno da se nauči.
[ bigkandor @ 11.04.2013. 17:55 ] @
^MyWay
Napisao sam na čistom srpskom jeziku a firma može biti samo srbijanska. Jer ne postoji srpska država već država Srbija (mada je mnogi smatraju samo za zemlju).