Citat:
vladd:
GMO hrana nije MIT, vise je TABU tema.
Poz
Da li možeš da objasniš?
Ja mislim da ne postoji nikakav gen kao nosioc informacije (bez da ičime imam da potkrepim to),
već da na ćeliju utiče samo susedna-e ćelije i da nije nikada izvršena nikakva intervencija,
ni modifikacija tog, takozvanog gena , već
da se radi o marketingu nekakavom. S jedne strane je to trebalo najpre da bude pozitivan
marketing za jednu stranu, kao plasira se nešto novo , poboljšano. Kada se već to enormno
prodalo (sklopili se ugovori), e onda su se javile druge strane, koje su izgurnute, sa drugom
pričom. Ili su one bile tu od samog početka. Možda su uvek i postoje makar 2 strane , u tim
svim trgovačkim branšama i dilovima pa i u politici je tako . Oni to više ne umeju ni
da sakriju, setih se onog Samardzicja i njegovog "kao" sa RTS 1 , pre oko nedelju dana.
(A na nivou jedinke je npr. i molitva bitna
naša pravoslavna ali i neke druge hrišćanske npr. katolička * zvuče potpuno u skladu sa ovim,
te je želeti nekom svesno zlo štetno, jer energija koju nam daje Bog funckioniše na nivou 'pumpi' (ovo je prema
nekom članku koji sam pronašao u 'Politici' tvrdio i već toliko pominjani N. Tesla**),.. zato
se sve vraća , bez obzira kako nekome ovo sujeverno ili zaostalo čini. Ovakva molitva,
naša pravoslavna je , ako pogledaš prirodu, u savršenom skladu sa njom. Životinje ili
biljke nikada ne žele zlo drugom svesno, radi se o drugačijim mehanizmima. Upravo
pravoslavna molitva (ali i katolička, pošto sam je slušao pažljivo)
kao da savršeno oslikava princip prirode , onakav kakav važi) ,
-Dakle , što se tiče GMO verujem da se, kako smo već ovde naveli u
temi koja je isparila, radi samo o klasičnm odabiru i ukrštanju srodnih vrsta.
-Još smatram i da je sužanjstvo, makar to bila i osluškivana i
praćenja linija komunikacije veoma loša jer menja jedinku.
Ponekad i suštinski. Npr. ja tvrdim da su lavovi monogamne životinje
, jedino se u prisustvu ekipe koja ih snima stvar menja u nekom
drugom smeru, i onda se donose neki
zaključci koji još uvek važe u knjigama. Ja sam npr. gajio jednog
papagaja koji je imao striktno mužjačka obeležja. Plavo iznad kljuna,
belezi itd. Nakon nekog vremena, par godina, doleteo je do mene
jedan drugi papagaj, koji je odnekle pobegao. Isto mužjak, samo mladji.
Papagaj, koji je imao mužjačka obeležja , onaj stariji , verovao ili
ne, se pario sa ovim što je doleteo i doneo potomstvo. To je sužanj
ali i dokaz da Bog ima neku svoju računicu. Doneo je zaključak
da ima mesta za još novih potomaka, novih jedinki.
*U nekim frakcijama , ili strujanjima u hrišćanskim religija se ne gleda blagonaklono na naš običaj ljubljenja
ikona i dodirivanja ili ljubljenja moštiju npr. jer se time smatra da se time rasipa energija
molitve koju treba da upućujemo jednio prema Hristu. Mislim da je to preterivanje.
Ne znam. Spise sam čitao samo jednom , i mala je verovantoća da ću ih s nekom pažnjom
uskoro čitati, tako da nisam upućen. Mislim, ako se ljubi ikona, ne cini se nikakvo zlo,
pa i ta ikona je deo celokupnog Božijeg dela i stvaranja. Ja čak mislim da bi Hrist dopustio
i da pravimo katkad šalu sa njim , jer je i on poput nas (kao npr. u filmu 'Life of Brian') ali da
se ne dopušta da svesno i bez potrebe radimo i mislimo loše jedni drugima). To je moje
mišljenje, mada tako sigurno tvrdim da bih opravdao nekog koga volim.
**Da, sada kad sam već pomenuo članak o Tesli , izgleda da, ukolko je taj članak verodostojan,
tj. istinit (Ne mogu sada da ga nadjem , nalazi se u središnjim delovima Politike od
pre nekog leta, možda prošlog , ne znam on slaže sa stavom koji smo razglabali u temi
'Da li se energije čuva?' (Pa može i da se mislii bukvalno na "..se čuva" iz mate tj. da se neka osobina
prenosi, zar ne ? iako se kandorus bigkandor sprdao)
Zakon o održanju energije važi na nivou Svermira => Važi u bilo kom posmatranom mikrosistemu ,
ako se na pravi način izdvoji i uračuna sve što treba da se uračuna, što je možda
kosmolozima ali i CERN-ovcima bilo teško, čim su se dali na traganje za
toliko čestica, ne bi li našli nekakvu elementarnu
(Gornje sledovanje, implikacija je nedokaziva , ali inuitivno veoma jasno, makar meni )
-Obrnuto ne mora da važi,tj. da neka pravilnost koju smo uočili nekud, da sledi da važi svugde.
pa tako za mit smatram i da je Svemir nastao, poput nekakve
nuklearne reakcije iz jedne tačke (i to , još , ničim izazvane , pa još u totalno proizvoljnom momentu,
za koji niko od onih koji zastupaju tu teoriju ne zna kada i zašto se desio, pa se uz to i širi.
Na jednom od tv kanala sam primetio da se još govori o neutrinu, mada sam
negde pročitao da je dokazano nekim ekspreimentom da on ne postoji. Ne znam da je tačno)
EDIT - ovde sam nešto zabrljavio, napisao dva puta ali mi se stvarno ne da da ispravljam.
--
السلام
[Ovu poruku je menjao herzog dana 06.05.2013. u 15:33 GMT+1]