[ Stefan Markic @ 18.04.2013. 23:11 ] @
http://forum.b92.net/topic/727...ma-kr%C5%A1i-zakon-o-trgovini/

Citat:
Tržišna inspekcija ovih dana udarila po vlasnicima internet sajtova i maltretira ih za potpune gluposti... da čovek ne poveruje... :(

https://twitter.com/smarkovic/status/324928249052413952

Kuda ovo vodi?! :/

[Ovu poruku je menjao Stefan Markic dana 19.04.2013. u 02:34 GMT+1]
[ ZaMpA @ 20.04.2013. 00:12 ] @
Kuda to vodi? Na isto mesto kuda i sva ostala pravila koja imamo a nemoguće ih je sprovoditi.

Svi smo krivi za nešto, ali ne znamo za šta - zato bolje da ćutimo i radimo što nam čika sa brkovima kaže.
[ mmix @ 21.04.2013. 15:47 ] @
Ko sa djavolom tikve sadi...

Al pazi ti ovu konstataciju: Od Tržišnog inspektora sam dobio odgovor da je svaki link na sajtu koji pokazuje ka nekom drugom sajtu ustvari oglas tj. oglasna poruka i da za svaki ponaosob ja moram da imam urednu i validnu deklaraciju (ime osobe koja je vlasnik tog sajta, njegovu adresu,pib i matični broj firme,vrstu delovanja..) koju sam dužan da na zahtev inspektora pokažem na uvid.Pretpostavljam da se misli na neki ugovorni odnos.

Pa oni su stvarno na teskim drogama... posle sve one price o ITu i ravooju i ostalim cudesima...

Ionako sam se razmisljao dal da produzavam .rs domen, sa obzirom da su bas preskupi. Ovo ce malo da ubrza moju odluku..
[ ZaMpA @ 21.04.2013. 19:38 ] @
Možda smo prenaglili malo,

Po informacijama tamo iznetim, čovek koga je inspektor na'vato je napravio direktorijum linkova i stavio je adsense oglase.
Meni to stvarno zvuči kao komercijalna aktivnost i da bi dotični treba da plati neki porez.

Takođe, to da inspektor računa svaki link kao reklamu je za sad samo tvrdnja anonimne na b92 forumu.

Međutim, uopšte me ne bi iznenadilo da je sve istina :(
[ Binary Mind @ 21.04.2013. 20:38 ] @
Ako je samo adsense problem, onda nasi trzisni inspektori definitivno treba da se edukuju sto se tice online advertizing programa. Ako se nesto i zaradjuje od Adsense-a jedini "ugovor" potreban za trzisnu je "ugovor" sa Google-om to jest njihov Terms and Conditions, osim ako se nesto vrlo skoro nije menjalo po tom pitanju...
[ mmix @ 21.04.2013. 22:19 ] @
Sto bi se on morao edukovati, ko ce da ga propituje bilo sta. On cepa kazne, neko plati, neko se pobuni, taj koji se pobuni malo gubi vreem po sudovima i advokatima a njemu je gu*ica sigurno usancena u drzavni posao.
[ milivoje t @ 22.04.2013. 00:51 ] @
Citat:
ZaMpA:
Po informacijama tamo iznetim, čovek koga je inspektor na'vato je napravio direktorijum linkova i stavio je adsense oglase.
Meni to stvarno zvuči kao komercijalna aktivnost i da bi dotični treba da plati neki porez.

gresis sinko, to zvuci kao 'srbija svoju decu ubija' i nista drugo.

uzmimo da je prica istinita, a izgleda da jeste...
covek je okacio adsense ad box na svoj sajt na .RS domenu, zarada od gugla mu je 100din mesecno (tim tempom trebace mu 4 godine da ga isplate), inspektor je trazio i dobio zasticene podatke o vlasniku domena od rnids-a, upao na gajbu, napisao prijavu i sada ce okrivljeni na sud ?!?!

odakle poceti zasto ovo nije ok...