[ misafo @ 08.07.2013. 15:07 ] @
Pozdrav imam problem sa Golfom 4 1.6 16v 2001godista.danas u toku voznje na instrument tabli pokazalo mi se zutim slovima ECP.Ugasio sam auto i ponovo upalio ono i dalje svijetli.Neisam nikakve promjene osjetio u radu motora.Zanima me zbog cega se pojavila ta greska i sta bih ja mogao provjeriti.
[ botr @ 08.07.2013. 16:32 ] @
Moras da odradis dijagnostiku da bi video o cemu se tacno radi.
[ pajapop @ 08.07.2013. 16:32 ] @

Mozda odgovor mozes naci na ovoj adresi: http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=39733.0. Srecno
[ kidloco @ 10.07.2013. 21:32 ] @
prije svega pozz.. mislim da si pogrešmo napisao EPC je a ne ECP al nebitno uglavnom se zna šta je pisac hteo tim da kaže..
i kod mene se prije par dana upalila ista lampica onda sam primetio da mi nerade stop svjetla nijedno .. zatim sam proverio osigurače koji su bili ok posle toga sam skinuo switch koji se nalazi na papuči kočnice isti sam otvorio očistio kontakte prelemio kontakte i vratio na svoje mesto i kad se auto upalilo EPC lamica je nestala bez dodatnog poništavanja sa dijagnostikom stop svetla su proradila..eto i to može da bude jedan od uzroka za paljenje EPC lampice..pozzz
[ vladd @ 12.07.2013. 12:36 ] @
Electronic Power Control, to je bilo jasno bez obzira na lapsus.

I doticna greska se javlja kada bilo koji od senzora ili davaca ne salje korektnu informaciju prema ECU-u.

Zato nije lose proveriti dijagnostikom sta je problem koji vidi ECU, a poveci broj senzora i pozicija je razlog zasto su resenja "kvara" solidno razlicita..

Poz

[Ovu poruku je menjao vladd dana 12.07.2013. u 16:05 GMT+1]