[ mmix @ 08.07.2013. 17:25 ] @
Dakle, auto se kupi iz uvoza na ime, prodje se tehnicki, plati osiguranje i dazbine i dobiju tablice i markica, ali je potrebno neko vreme (2 nedelje) da stigne plasticna kartica. Do tad se u Srbiji vozi na "potvrdu" o registraciji.

Pitanje je da li se sa tim papirom moze ici u inostranstvo (poimence Republika Srpska i Hrvatska)?

[ ventura @ 08.07.2013. 17:54 ] @
Ne može.

Jedina šansa ti je da pokušaš da nađeš neku vezu u MUP-u koja bi pogurala štampu kartice.
[ mmix @ 08.07.2013. 18:03 ] @
Moze da se skrati proces i na nedelju dana ako imas neki valjani razlog (kao sto je medjunarodni put) ali meni to ne pije vodu jer mi put upada u prvih nedelju dana. Jbg, sta da se radi, moracu starim kolima.
[ mmix @ 09.07.2013. 12:02 ] @
Cisto radi kompletnosti pitao sam i u AMSS, ovaj odgovor sam dobio, tako da mrka kapa definitivno:

Postovani,

Potvrda vazi samo na teritoriji Srbije i priznaju je u Crnoj Gori, u svim ostalim slucajevima merodavan dokument je samo "prava" saobracajna dozvola, odnosno ne vazi potvrda.

Srdacan pozdrav !
[ jnk @ 09.07.2013. 13:36 ] @
Ukoliko nemaš izbora možeš i da probaš i da se nadaš da ti neće tražiti saobraćajnu, najčešće ne traže ako je automobil koji se 'ne krade'.
[ Nemanja @ 09.07.2013. 15:58 ] @
A ako ga ipak zaustave... po meni prevelik rizik , da se ne bi mogao strpeti do sledeceg putovanja.
[ mmix @ 09.07.2013. 16:33 ] @
Ma imam izbora, uvek je tu stari auto, al ako je noviji vec tu, sto da ne :) necu da rizikujem, ici u starim autom.