[ espresso @ 03.08.2013. 16:49 ] @
Da li je neko primetio da Aloma sladoledi sada sadrže mnogo više vode nego ranije? Zadržali su istu cenu ali su zato povećali količinu vode u sladoledu. Verovatno na uštrb mleka.
Alomu sam uvek kupovao baš zato što je za razliku od Frikomovih imala kremastu strukturu a ne vodnjikavu. Zato sam odmah i primetio razliku.

Sada, ako uzmete Aloma sladoled, videćete da kako se otapa, on počinje da curi kao voda. A dok je zaleđen, pod jezikom se oseća kristalna struktura što ranije nije bio slučaj.
Sada je Frikomov Štraus pojam za Alomu. Mnogo kremastiji i kvalitetniji.

Eto, uptopastili su mi omiljeni sladoled. Ako ste probali nešto bolje, javljajte.
[ llux @ 03.08.2013. 17:09 ] @
Pogledaj datum. Hoce to ako stoji jednu godinu. Meni je quattro prilicno mlecan, i to onaj veci. Zacudjen sam, jer im je grandisimo ista cena, a kvalitet nista bolji.
[ espresso @ 03.08.2013. 17:35 ] @
Sveži sladoledi su u pitanju, zadnji je imao još dve godine do isteka. Prvo sam mislio da je u pitanju loša serija, međutim vidim da im je to nova fora - što više vode za iste pare. Naivni su ako su mislili da se neće primetiti. Ja uglavnom nemam nameru da kupujem nešto ovakvo.
[ bachi @ 03.08.2013. 20:50 ] @
Da, potvrđujem. Inače ne kupujem Alomu sladoled, ali kada sam kupio 2 pre par nedelja, onaj prvi zaleđeni sloj je čista voda maltene, a ni ostatak nije sjajan.

Hteo taman da izbacim Frikom iz upotrebe, ali ne vredi. :(
[ bakara @ 03.08.2013. 22:07 ] @
Meni je quattro uvek i bio bolji od te alome, prosto ne kontam o cemu pricate meni je on uvek bio takav.
[ ptak 13. @ 03.08.2013. 22:29 ] @
Ne znam za vas ali ja obozavam sladolede na kugle ili tocenje. :)
[ Exodusbgd @ 04.08.2013. 03:05 ] @
Hehe, sećam se pre koju godinu, ako me sećanje služi, bile su neke cifre nalik ovima:

Od 34 uzorka uzetih u Beogradu, 27 je bilo neispravno (govorim o tim sladoledima na točenje i kugle)
[ X Files @ 04.08.2013. 09:22 ] @
^
Zato, svak' sebi nek pravi sladoled. Nije uopšte teško, ide brzo, a mož' biti i kreativno (kako i čime ga prošarati i sl.). Zato čuvajte Aloma i Quattro ambalaže.

Napomena: Stalno pratiti rast "tibe" jer sastojci sladoleda su mala slatka bomba.
[ Otto23 @ 04.08.2013. 12:58 ] @
Citat:
Zato, svak' sebi nek pravi sladoled. Nije uopšte teško, ide brzo, a mož' biti i kreativno (kako i čime ga prošarati i sl.). Zato čuvajte Aloma i Quattro ambalaže.


Ja pravim sladoled od slaga "Dr. Oetker", u koji dodam slatko od kajsija ili neko drugo (domace, prave ga u mojoj porodici) i iseckam na sitno u secku jos voca. Bude extra ukusno (i kaloricno :), na zalost ).

Ako neko ima recepturu za jos neki vid lakog pravljenja sladoleda nek' postavi :)