[ zlatiborac81 @ 13.12.2013. 01:04 ] @
Pozdrav svima... Od pre par meseci vlasnik sam audija 80 1.8 s 89 god.Pokusacu da sto bolje objasnim problem koji imam,i zbog koga mi treba vasa pomoc.Danas sam pokusao da ugradim obrtomer umesto najobicnijeg sata koji mi je stajao na tabli.Nekada ranije sam nabavio polovnu inst. tablu koja se sastojala od kutije,stampane ploce i obrtomera.Nisam siguran u njenu ispravnost.Uzeo sam je za neke sitne pare.Iz auta sam izvadio cajgere-satove i rasklopio.Izvadio sam analogni sat i pri tome sam bio veoma pazljiv.Na mesto njega sam ubacio obrtomer i sve vratio na svoje mesto i povezao oba dzeka.Kada sam upalio auto,obrtomer nije radio kao ni digitalni sat ispod njega.E sad... Postoji li nekakav nacin,sistem da proverim ispravnost samog obrtomera?Ako on nije ispravan da ne cackam dalje.Ili da zameni stampanu plocu,sa ovog "starog" da stavim na sat koji je bio na autu?Ne znam da li u plocama ima razlike jer mali digitalni sat ne dobija struju.A ovaj stari analogni je radio bez problema.i jos jedna stvar... Citav dan sam citao o zicama koje vode sa bombine,i koje sluze za merenje obrtaja.Kakav je slucaj sa audijem?Da li te zice idu sa bombine direktno ili se kace negde na razvodnik?Negde na forumu sam procitao da je ta zica ljubicaste boje i da dolazi do kutije sa osiguracima. Unapred zahvalan... |