[ Flo33 @ 22.12.2013. 22:07 ] @
Dakle, situacija je sledeca, prijatelj slovenac hoce da idemo u Zastavu da kupi karabin za lov, custom napravljen, jer ovde prodaju samo klot varijante istih. Ide se dakle za cenu, u lokalu su bolje puske 2000€ plus, zavisi od opreme, a njemu treba kao 3. komad, odnosno onaj koji se arci posvud bez neke bojazni. Ruski karabini su dobri, ali ih nema, austrijski i italijanski skupi, zastava je nesto izmedju.

Sada pitanje. Koliko kosta M808 ili M85 ili M70 u fabrici (ili prodavnici u okviru fabrike) plus dorada, odnosno lakiranje kundaka, nocni nisan, kakvu optiku prodaju, da li imaju lasersko upucavanje optike na licu mesta?

Da li moze stranac sa dozvolom da kupi oruzje, i zadnje kako transport ide. Da li smemo avionom, ili je bolje autom ici, kome sta prijaviti i slicno.

Hvala
[ kompa_kt @ 22.12.2013. 22:16 ] @
Oruzje nikome nije donelo nista dobro, tako da najbolje da taj tvoj prijatelj odustane od kupovine puske i pokloni ostalo oruzje.
Neka taj novac potrosi tako sto ce da usreci neko dete, ili vise siromasne dece za novu godinu.
[ Flo33 @ 22.12.2013. 22:20 ] @
Wtf?!

Ok, prenecu mu. Ipak ko bude znao odgovor, neka ga ipak napise.
[ 3way @ 22.12.2013. 22:22 ] @
Citat:

Neka taj novac potrosi tako sto ce da usreci neko dete, ili vise siromasne dece za novu godinu.

Pa potrosi, ko ti brani?
[ anon70939 @ 22.12.2013. 22:26 ] @
dosta interneta za veceras.
laku noc :)
[ Lavlja_Jazbina @ 22.12.2013. 22:50 ] @
Kupije samo novo?Pitacu,ali dosta je rodbine otislo u penziju koji su radili u namenskoj.
[ Flo33 @ 22.12.2013. 23:32 ] @
I ja sam mu predlozio polovne, verovatno bi se nasao kakav nekoristen, ili malo, ali nece. Valjda neki lovacki tripovi.
[ cika dacha @ 22.12.2013. 23:49 ] @
Flo33@ naravno da stranac moze da kupi oruzje u Zastavi i oni imaju tamo svu sluzbu koja ce vam pomoci oko svega!
i puske i a pistolji su im stvarno super u odnosu cena kvalitet!
http://www.zastava-arms.rs/sr/kontakt
[ test1234 @ 23.12.2013. 04:23 ] @
Sava Kranj je nekada proizvodila karabine 8X57 Mauzer i 30X06 Wincester, bio proglasen za jedan od tri najbolja na svetu. Jel to jos postoji.
[ Flo33 @ 23.12.2013. 19:46 ] @
Mauzer je najjeftiniji 2k€, sada, ciji je, ne znam, nisam ja u jagger vodama, samo pomazem prijatelju :)
[ []-_-[] @ 24.12.2013. 19:49 ] @
Citat:
Flo33:
Da li moze stranac sa dozvolom da kupi oruzje, i zadnje kako transport ide. Da li smemo avionom, ili je bolje autom ici, kome sta prijaviti i slicno.

Dokumentacija potrebna stranim državljanima za kupovinu lovačkog, sportskog i oružja za ličnu bezbednost "Zastava oružje":
· Dozvola za nabavku oružja iz zemlje kupca, kao i overen prevod dozvole na srpski jezik od strane ambasade Srbije u zemlji kupca ili prevod overen od strane sudskog tumača u Srbiji u 2 (dva) primerka

· Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u Beogradu, Ljermontova ulica, izdaje odobrenje za nabavku i iznošenje oružja iz Srbije, u koje se upisuje termin i mesto iznošenja oružja

· Važeći pasoš i fotokopija

· Novac za kupovinu u domaćoj valuti (dinari)

· Kupac treba da poseduje i drugu dokumentaciju ukoliko je ona neophodna po zakonima zemlje u koju unosi oružje
[ Flo33 @ 25.12.2013. 13:21 ] @
Citat:
[]-_-[]: Dokumentacija potrebna stranim državljanima za kupovinu lovačkog, sportskog i oružja za ličnu bezbednost "Zastava oružje":
· Dozvola za nabavku oružja iz zemlje kupca, kao i overen prevod dozvole na srpski jezik od strane ambasade Srbije u zemlji kupca ili prevod overen od strane sudskog tumača u Srbiji u 2 (dva) primerka

· Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u Beogradu, Ljermontova ulica, izdaje odobrenje za nabavku i iznošenje oružja iz Srbije, u koje se upisuje termin i mesto iznošenja oružja

· Važeći pasoš i fotokopija

· Novac za kupovinu u domaćoj valuti (dinari)

· Kupac treba da poseduje i drugu dokumentaciju ukoliko je ona neophodna po zakonima zemlje u koju unosi oružje

Hvala lepo na konkretnom i detaljnom odgovoru.

Prosledio sam mu na mejl, ali koliko ga znam, posle ovoga ce ipak odustati i kupiti ovde pusku.