[ pisac @ 22.01.2014. 13:12 ] @
Shvatio sam pre neki mesec da imam jako negativne emocije kada vidim EU zastavu. Doživljavam je kao čisto okupatorsku.

Eto, ja samo da se izjadam jer mi se nešto okreće želudac ovih dana od podaničkog veselja povodom prodaje Kosova i time zarađenih "pristupnih pregovora" u uniju evropskih kolonija.

[ anon142305 @ 22.01.2014. 13:20 ] @
Savetovao bih ti da otvoris FB ili blog, pa da se tu izjadas,
jer i sam znas koliko ce brzo ova tema biti izbrisana,
iako se tvom stavu nista ne moze osporiti, naprotiv.

[Ovu poruku je menjao IUOP_1 dana 22.01.2014. u 14:37 GMT+1]
[ cika dacha @ 22.01.2014. 13:42 ] @
znas onu narodnu

Okupator ode kad tad, oslobodilac nikad! :-)
[ bachi @ 22.01.2014. 13:53 ] @
Citat:
pisac:
Shvatio sam pre neki mesec da imam jako negativne emocije kada vidim EU zastavu. Doživljavam je kao čisto okupatorsku.

Eto, ja samo da se izjadam jer mi se nešto okreće želudac ovih dana od podaničkog veselja povodom prodaje Kosova i time zarađenih "pristupnih pregovora" u uniju evropskih kolonija.

Ja se isto tako osećam kada mi neko spomene državu srbiju (kad zasluži, biće velikim slovom) i kada prelistam dnevnu politiku u novinama. Mučnina, okretanje želudca, preskakanje srca, bol u potiljku, pad libida, depresija, anskioznost, pa ne kukam.
[ hotchimney @ 22.01.2014. 14:08 ] @
Pa dobro bachi šta je tebi skrivila ovako lepa zemljica?
[ plus_minus @ 22.01.2014. 14:24 ] @
Čuj okupatorska.. ta, nemojte.. zvezdice i okupatori.. pa kad je to išlo zajedno?!?
- Aj'te molim vas, ne pretJerujte!
[ Otto23 @ 22.01.2014. 16:21 ] @
Definitivno okupatorska... vishe mi je bolno da citam gomilu gluposti, izjave kojekakvih komesara i specijalnih izvestilaca... potplacenih NVO lobista... bezalternativna nadanja, iscekivanja i naglabanja "nashih" korumpiranih lopova - koji su Jugoslovensku komunisticku knjizcu zamenili evropskom zastavom na reveru (a neki bogami i kokardu)... a Beograd sa Briselom. Sad smo im jos krivi za WWI, kao izbio zbog, ni manje ni vishe, nego Srbije - treba biti retardiran pa to progutati.

Definitivno tuzna sadasnjost, jos tuznija buducnost. Moj stav je 2000 bio indiferentan ili pak blago pozitivan prema EU (valjda nada umire poslednja), dok je sada izuzetno negativan... al' ja sam izgleda manjina. Tako da nema veze.

...
Sad' ce se jave, ovi iz reda za green card, sa opaskama -> idite u Aziju.

[Ovu poruku je menjao Otto23 dana 22.01.2014. u 23:08 GMT+1]
[ anon70939 @ 22.01.2014. 16:59 ] @
@bachi, ja zato prestao da ukljucujem TV i citam novina :D

Otkad sam to uradio osecam se bolje, osim kad naletim na neku politicku temu na ovom forumu, i ako se slucajno ukljucim u diskusiju
[ yolja624 @ 22.01.2014. 18:57 ] @
kakva kretenska tema...
[ anon70939 @ 22.01.2014. 19:20 ] @
slazem se :D
[ valerijan @ 22.01.2014. 19:27 ] @
...a mene će lockator usrećiti.
[ hotchimney @ 22.01.2014. 23:22 ] @
Pa sad, po pitanju EU treba imati na umu tri stanja.

1. Ono što jeste.
2. Ono što je izvesno.
3. Ono što neće biti.

Ono što jeste to je da trenutno na hiljade partijskuih članova prima platu vezano za evro-integeracije, pregovore sa EU i sliče stvari "istraživanja ruda i gubljenja vremena".

Ono što je izvesno je to da će se u narednom periodu na desetine hiljada partijskih članova primaći kazanu državnog budžeta a sve povodom, jelte, ulaska u EU. A svoje mesto će tražiti u kojekavim komisijama, odborima, parlamentarnim telima i svemu onome što je po standardima EU a pre svega će za sebe tražiti platu "po standardima EU".

I na kraju - ono što neće biti a to je da neće bude da Serbistan udje u EU do 2020. Ali biće da se pljuje po EU koja neće da primi Serbistan i sav bes će se iskali na EU umesto na one koji šire lažna obećanja. U tom smislu reklo bi se da je ova tema deo izduvnog ventila za pljuvanje po EU umesto po onima po kojima treba pljuvati.

Dakle, partije vide svoj interes u onome pod 1. i pod 2. Gradjani od toga imaju samo štetu u narednoj deceniji. Maravno, ono pod 3. je čista šteta za gradjane.

Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan ali pre toga da ispričam šta se pričalo pre neki dan u jednoj kladionici. A pričalo se, zamislite, da se Serbistan nekad klanjao Papi ili tako nekoj krpi pre nego što je prešao u pravoslavno carstvo i počeo da se klanja bradatim jarcima. Taj, što je pričao, je valjda istoričar i znao je da navede precizne datume tih dešavanja.

Ne znam koliko je to tačno ali rekao bih da ima koherencije vezano za ovo beskonačno ulaženje i izlaženje u i iz EU.

Sebistan NEĆE da bude deo EU. Sebistan NEĆE da ceni vrednosti EU. Sebistan NEĆE da prihvati standarde EU. To je po mom mišljenju fakat. Sebistan se uvek tako ponašao, bar u istoriji koja je opšte poznata.

Ono što se sad radi (širi se fama o EU kao spasitelju ili mesiji novog doba) je posledica ogromnih unutrašnjih pritisaka usled bede, nezaposlenosti i beznadja u kome živi najveći deo stanovništva Serbistana.

Samo da se podsetimo:
- "ješće se zlatnim kašikama"
- "putujemo u svijetlu budućnost"
- "gledajte u budućnost i srešćemo se vi i ja tamo negde"
- "Serbistan u EU do 2020"
...

Dakle, ono u čemu se ne oskudeva i što se nesebično deli gradjanima to su prazne priče, parole i floskule.