[ stedza01 @ 29.01.2014. 17:07 ] @
| Pozdrav..imam trojku 1.9 gtd i imam istu stvar.. dimi preko 2000.. i uz to jos trosi ulje.. dali zna netko razlog...buni me jer je vuca auta veoma dobra i ima miran rad na leru,cini mi se da se ulje malo osjeca u dimu,pa ne znam sta prvo da pogledam |
[ Lavlja_Jazbina @ 29.01.2014. 21:12 ] @
Pocni od lufta na turbini.
[ pajapop @ 29.01.2014. 21:31 ] @
Citat:
stedza01:
dimi preko 2000.. i uz to jos trosi ulje.. dali zna netko razlog... vuca auta veoma dobra i ima miran rad na leru,cini mi se da se ulje malo osjeca u dimu,
Generalno...pojacan dim kod dizel motora, moze biti zbog losih ubrizgivaca ili kvara ili lose podesenosti pumpe za ubrizgavanje ili zapusenog filtera za vazduh. Ali to je povezano i sa povecanom potrosnjom goriva i gubitkom snage. Ovako...razlog pojacanog dima bez gubitka snage, moze biti najverovatnije zbog losih uljnih karika ili propalih gumica na ventilima. NIsam siguran da turbina moze da ima neke veze sa tim...pogotovo ako nema nekih sumljivih zvukova pri njenom radu.
[ vladd @ 30.01.2014. 13:35 ] @
Proveri lepo usis, narocito od turbine do glave, pa ako je mastan, znaci da turbina propusta ulje.
To je lagani pocetak, pred finalni dogadjaj "dizelovanja" ili "diesel burnout"-a...
[ Lavlja_Jazbina @ 30.01.2014. 14:19 ] @
Citat:
NIsam siguran da turbina moze da ima neke veze sa tim..
Citat:
dimi preko 2000.. i uz to jos trosi ulje
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.