[ shonez1 @ 04.02.2014. 00:46 ] @
| Postovani,
Zanima me da li neko zna kako je najbolje zastiti novi patent za auto kod nas a i u svetu. Naime prijatelj ima patent, u pitanju je loptasti motor i zaista deluje neverovatno. Svi delovi su rotacioni u njemu taji da u odnosu na danasnje sus motore pre svega u odnosu ba klipne i vankela ima mnoge prednosti. Zanima me posto postoji animacija koja je radjena u 3d Max i neki prototip koji objasnjava samo princip rada, gde je moguce u Srbiji napraviti ovako nesto jer zahteva malo ozbiljnije i preciznije masine za izradu ovog motora. Verovatno bi se to moglo napraviti da radi bar 1 min sto bi bilo od velikog znacaja a i dosta toga bi se moglo videti za ubuduce. Svaki predlog je dobrodosao. |
[ KrkaCiC @ 04.02.2014. 01:13 ] @
Ovde pogledaj!
U stvari ne razumem,tema se zove patentiranje a on vec ima patent?
Ako je tako i samo trazi firmu koja ce to napraviti onda tema nije za Autozone,a ni za svakodnevicu,vec najverovatnije MZ
[Ovu poruku je menjao KrkaCiC dana 04.02.2014. u 03:10 GMT+1]
[ Odin D. @ 04.02.2014. 01:24 ] @
Neki loptasti motori sa unutrasnjim sagorjevanjem vec postoje, doduse kao prototipovi, ali ne i masine koje su zazivjele. Zasto ne - vjerovatno sto nemaju bas toliko prednosti u odnosu na ono sto su pronalazaci u prvi mah pomislili.
Jedan od takvih je
Hüttlin motor.
Ostali su prilicno slicni tome, uz par varijacija.
[ shonez1 @ 04.02.2014. 01:35 ] @
Moja greska, motor je patentiran kod nas, ali ne i u svetu. Provereno je koliko mi se cini od strane naseg patentnog zavoda da u svetu ne postoji isti ili slican. Takodje bi bilo dobro napraviti u Srbiji prototip ako neko zna gde bi moglo da se pokusa neka da predlog.
[ KrkaCiC @ 04.02.2014. 02:09 ] @
Moze li malo vise reci o njemu?
[ Odin D. @ 04.02.2014. 12:57 ] @
Citat:
shonez1:Â Provereno je koliko mi se cini od strane naseg patentnog zavoda da u svetu ne postoji isti ili slican.
Sumnjam.
Medjunarodna provjera kosta desetine hiljada evra, i traje po nekoliko godina.
Ko je platio tolike pare sigurno zna sve ovo sto ti pitas.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.