Problem se sastoji u sledecem,izvrsen tehnicki pregled auta u drugom
gradu,dobijen je registracioni list o izvrsenom tehnickom pregledu
vozila i da je vozilo tehnicki ispravno,
krenuli smo autom kako bi predali dokumenta za upis u jedinstveni
registar vozila,
Zakasnili smo kancelarija je bila zakljucana,
policajac nas je video sa fasciklom gde pise tehnicki pregled jer je
fascikla lako uocljiva,policajac se nalazio u hodniku policijske
stanice,
Policajac je odmah iz hodnika krenuo za nama autom jer smo se vracali
kuci kako bi sutradan predali dokumenta jer smo taj dan zakasnili,
Policajac je izvrsio preticanje i zaustavio nas je,imali smo kod sebe
registracioni list o izvrsenom tehnickom pregledu vozila,vozilo
je tehnicki ispravno,policajac je ignorisao registracioni list, vec je
pisao prijavu o iskljucenju vozila jer nije vozilo upisano u
jedinstveni registar vozila.U potvrdi o iskljucenju vozila navedeno je
da se vozilo iskljucuje jer nije upisano u jedinstveni registar vozila
po clanu 331 stav 1 tacka 80 ZOBS-a,
Policajac je bio sam u vozilu,bez jos jednog sluzbenog lica,nije na
sebi imao obavezna obelezja saobracajne policije,
sto dovodi u sumnju da li je on uopste bio na duznosti i kako je mogao
da samovlasno napusti stanicu bez da se bilo kome javi u stanici vec
je odmah uzeo sluzbeni automobil sup-a i krenuo za nama.
Pisana je prijava 1.oktobra,
a 4 oktobra je poslao sudiji za prekrsaje predlog za pokretanje
prekrsajnog postupka.
Mnogo je nelogicnosti,od toga da je policajac bio sam u autu do toga
da je zadrzao prijavu 4 dana pa tek onda uputio sudiji za prekrsaje,
inace auto je odmah upisan ujutru 2 oktobra u jedinstevni registar
vozila.U zahtevu za pokretanje prekrsajnog postupka, napisano je
prilikom redovne kontrole saobracaja,sto nije tacno jer u periodu i na
seoskoj deonici puta nije bilo nikakve redovne kontrole
saobracaja,netacan navod policajca.
U zapisniku o izvrsenoj kontroli ucesnika u saobracaju vozila,samo je
navedeno da je ucinjen prekrsaj jer je zatecen da upravlja vozilom
koje nije upisano u jedinstveni registar vozila,sto predstavlja
prekrsaj 331 st.1 tac.80 ZOBS-a na putevima,
kontrola je izvrsena neposrednim opazanjem,zaokruzeno je da
zaustavljeni nema primedbe,sto nije tacno jer policajac nije hteo da
unese primedbe preteci da ce ga privesti u stanicu ukoliko ne potpise
zapisnik,
ocevici i dokazi nema.
Uz zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka koje stigao sa pozivom za
saslusanje,kod sudije za prekrsaje, a na koji smo gore opisano
cinjenicno stanje uputili pismenu odbranu gde smo naveli cinjenicno
stanje,osim navodjenaj cinjenicnog stanja od strane policije,prilozili
su dokaz obrazac PMO serijski broj,
podnosioc zapisnika naziv policajca,
podnosioc zahteva pecat policijske stanice,krajnje necitak potpis i
nema imena ni nacelnika ni ovlascenog lica koje je podnelo zahtev
prekrsajnom sudu,sad ja ne znam da li je obavezno da se ispod pecata i
potpisa obavezno navedene ime i prezime ovlascenog lica ili moze i
samo potpis.
Da li je prekrsen Zakon i ako jeste ko je dalje nadlezan?
Uputio je policijskoj upravi neposredno visem organu prituzbu,ali vec
mesec dana jednostavno je ignorisu,nece da odgovore.
Ko je dalje nadlezan?
Da li je prijava zakonski osnovana ukoliko postoji potvrda odnosno
registracioni list koji sluzi kao dokaz za registrovanje vozila i upis
u jedinstveni registar vozila ali nije usled kasnjenja upisano u
kompjuter.
Problem je nastao samo u kasnjenju,i da li postoji odredjeni rok od
izvrsenog tehnickog pregleda do upisa u sluzbeni kompjuter policijske
stanice.
fazon je da prema mojim podacima taj lik nije bio na duznosti,a nadlezna policijska uprava tvrdi, bez da isto dokumentuje da je sve u redu i da je zatareo pokusaj prituzbe jer samo mogu se zaliti mesec dana a posle ne moze,
on nije bio na duznosti,cak je auto zaustavio po seoskoj kaldrmi,i nije imao nalog,kakav nalog ne znam samo sam cuo da raspravljaju o tome,
svaki odgovor je dobrodosao,sta da radim.pozz.
[Ovu poruku je menjao darko 79 dana 12.02.2014. u 20:35 GMT+1]
[ superbaka @ 12.02.2014. 19:24 ] @
pa gde bas tebe nadje? :)
kako mi da znamo kad ne zna
Code: expert pravnih nauka u oblasti socijalnih prava i socijalne zastite gradjana
?
[ darko 79 @ 12.02.2014. 19:36 ] @
Kakve veze ima socijalna zastita sa zaustavljanjem auta.
Bas nikakve,
ovaj tip nije bio na duznosti.
Odbijaju da mi dostave dokumenta iz sup-a o tome gd ese nalazio tog dana na duznosti sigurno nije.
[ mmix @ 12.02.2014. 20:36 ] @
A kod nas ne moze da te kazni policajac koji nije na duznosti? To mi je bas cudno, sta ako naidje na krivicno delo u toku, ne sme da reaguje?
Sto se tice tvog problema, ja mislim da je clan 268 prilicno jasan, vozilo ne sme da ucestvuje u saobracaju ako nije upisano, nema nalepnicu i tablice. Sad sto vi niste hteli da platite privremene tablice, to je druga prica, niste trebali da se zezate. Mislim da se za ovo sto ste uradili glat dobija 6 kaznenih poena.
MOguce da kod nas oto drugacije funkcionise ali cak i da nije treba da vas juri vansvoje smene, to ne pobijacinjenicu da vas je uhvatio u prekrsaju. A to sto ste potpisali zapisnik vam je bas pametno, malo igrao mose i vi potpisali Osim ako niste imali jos neke prekrsaje paste trgovali malo na licu mesta
[ ubimestruja @ 12.02.2014. 21:32 ] @
Niste smeli upravljati vozilom koje nije registrovano. To što ste imali obavljen teh.pregled, je lepo ali nedovoljno. Treba platiti osiguranje. Jer da se dogodila nezgoda,to se pretvara u građansku parnicu sa nesagledivim krajem. Na šalter ste mogli i peške,tamo vozilo nije potrebno. A svi se obradujemo kad čujemo da je policajac van dužnosti nekom pomogao...
Možda je ovaj Vaš samo posebno predan svom poslu. Mislim da nemate razloga da se ljutite,trebali ste da parkirate vozilo do izvršenja registracije. E,sad, lično verujem da u raspaloj državi vaš potez deluje krajnje bezazlen,i verujem da Vi takve stvari inače izbegavate,ali-shit happens...i TO je razlog vaše ogorčenosti. Moj savet je-izvući pouku-sa rogatim se ne bosti...bar ne još. Pozdrav.
[ bakara @ 12.02.2014. 22:12 ] @
Citat:
darko 79:
Da li je prijava zakonski osnovana ukoliko postoji potvrda odnosno
registracioni list koji sluzi kao dokaz za registrovanje vozila i upis
u jedinstveni registar vozila ali nije usled kasnjenja upisano u
kompjuter.
Vozili ste neregistrovano vozilo, bez vazece registracione nalepnice, naravno da je osnovana prijava.
Neregistrovano vozilo ide ili slep sluzbom ili se uzimaju probne tablice (one bas tome sluze).
Koliko sam razumeo vi ste jedino imali zavrsen tehnicki pregled?
[ hotchimney @ 12.02.2014. 23:44 ] @
Iz zakona o policiji:
Citat:
Obaveze policijskih službenika
Član 13.
Policijski službenici u svako doba preduzimaju neophodne radnje radi zaštite života i lične bezbednosti ljudi i imovine.
Član 32.
...
Uniformisano ovlašćeno službeno lice na propisan način nosi uniformu sa oznakama kada obavlja poslove održavanja javnog reda, regulisanja i kontrole saobraćaja...
...
Poslovi iz stava 2. ovog člana mogu se po nalogu nadređenog policijskog službenika obavljati i bez uniforme.
Citat:
Predstavljanje pre primene ovlašćenja
Član 34.
Ovlašćeno službeno lice se, pre početka primene policijskog ovlašćenja, predstavlja pokazivanjem službene značke i službene legitimacije licu prema kome primenjuje ovlašćenje.
Imaš neke osnove za prigovore ali ti treba odličan advokat. Good luck.
[ skocimish @ 13.02.2014. 05:10 ] @
Nažalost, ušteda na probnim tablicama se završila sasvim očekivano.
Tehnički pregled obavljen u nekom drugom gradu inače važi u bilo kom drugom prilikom registracije vozila.
U ovom slučaju, papir da je vozilo tehnički ispravno, nije dovoljan da bi punopravno učestvovali u saobraćaju.
Ukoliko zbog udaljenosti cena šlep službe nije prihvatljiva, jedina realna opcija su probne tablice.
Cena ovih tablica koje važe najmanje 24h u paketu sa 3 dana osiguranja od autoodgovornosti iznosi svega 4500 dinara.
Možda ćete reći da je to četvrtina cene kompletne registracije, ali ipak nije u pitanju prevelika suma da biste bezbedno i bez ovakvih nelagodnosti prevezli auto do željenog odredišta.
Ovako, ispade skuplja pita od tepsije.
U svakom slučaju, čak i da Vas policijski službenik nije tog dana primetio u stanici, vrlo je verovatno da bi Vam se dogodilo
da zbog očiglednog prekršaja budete zaustavljeni od strane policijske patrole negde na relaciji između tačke polaska i krajnjeg odredišta.
Pozdrav!
[ Java Beograd @ 13.02.2014. 06:49 ] @
Lep skup citata, izvoda iz zakona, raznih zakonskih čalnova i paragrafa. I svi ste u pravu, naravno.
Ali šta se zapravo desilo? Lešinar je spazio ranjenu životinju, i krenuo da utoli žeđ za krvlju. Nije lešinar krenuo da pije krv za tuđi račun, već za svoj. Šta je trebalo ? Jedna snishodljiva prostoproširena rečenica: "Pa jel možemo nekako da se dogovrimo ...."
Jbt, vi kao da ste sa druge planete.
[ 3way @ 13.02.2014. 07:43 ] @
Tacno.
Kakve gluposti, kakvi zakoni.
Umesto da policija pusta svakoga ko pravi prekrsaje, oni love ove sto posteno voze neregistrovana vozila i one sto pijani prolaze kroz crveno.
[ Java Beograd @ 13.02.2014. 08:08 ] @
Hm, ovu tvoju ironiju tumačim kao da 'oćeš da kažeš da ja nedajbože podržavam kaubojštinu u saobraćaju. Daleko bilo ! (Čak sam i boldovao da su prethodni postovi u pravu !)
Samo sam hteo da pojasnim situaciju. Ako si pažljivo pročitao uvodni post, bilo bi ti jsano da to nije bila redovna policijska patrola u kontroli. Takvi i treba da zaustavljaju, sa punim pravom, i da rade svoj posao i kažnjavaju po potrebi. Puni respekt njima.
Ovde se radi o policajcu (u civilu, mada i nije bitno), koji je na hodniku, kao lešinar uočio plen. Pokretač teme je došao da registruje auto (dakle nije bahati prestupnik bez morala), ali nije uspeo jer je isteklo radno vreme. Lešinar je lukavo pretpostavio šta će da se desi, i pojurio, šatro gistro revnosno, i sustigao svoj plen.
Da li ti zaista misliš da je "revnosni policajac" imao na umu samo poštovanje zakona ? Ili mu je zafalilo kinte za kladionicu, pa k'o veli, što da propadne, kad je tu, na dohvat ruke ? Mislim, mani me srpske pandurske revnosti i njihove borbe za bezbednost u saobraćaju.
Ni jednog momenta ne opravdavam postupak pokretača teme, uz napomenu da sam par puta u životu bio u sličnoj situaciji i bez registracije se nisam uključio u saobraćaj. (Nego lepo, busom, sa dokumentima u ruci, u policiju po tablice, pa onda busom kući, pa namestim tablice, pa vozim)
[ darko 79 @ 13.02.2014. 08:17 ] @
Citat:
Java Beograd:
Lep skup citata, izvoda iz zakona, raznih zakonskih čalnova i paragrafa. I svi ste u pravu, naravno.
Ali šta se zapravo desilo? Lešinar je spazio ranjenu životinju, i krenuo da utoli žeđ za krvlju. Nije lešinar krenuo da pije krv za tuđi račun, već za svoj. Šta je trebalo ? Jedna snishodljiva prostoproširena rečenica: "Pa jel možemo nekako da se dogovrimo ...."
Jbt, vi kao da ste sa druge planete.
Verovatno ste u pravu jer je 4 dana zadrzavao prijavu kod sebe,eh slabo kapiram,mogao je reci sta hoce,ali onda je to mito a to je zakonom kaznjivo delo,
Bojim se da se nismo dobro razumeli,poenta je u sledecem od tehnickog pregleda do policijske stanice nikakve patrole nije bilo,
pisana je prijava,jer nas je policajac uocio u hodniku policijske stanice i posao za nama,nismo valjda toliki kriminalci da on van duznosti nas zaustavlja i put je bio seoska kaldrma,
Nemoguce da je bas tako,ja sam svestan da je ovo javni forum gde i nije moguce iznositi sve i svasta,ali ovo je ocigledna zloupotreba ovlascenja,od strane policajca,koji nije bio na duznosti,
po toj logici kako ste mi objasnili moze svako da vas zaustavi i u dzemperu,da uzme auto drzavni da se seta po citavom gradu,po kafanama,sta ce mu uniforma i znacka,kome jos to treba.
[ Java Beograd @ 13.02.2014. 08:25 ] @
Mada se gnušam srpskih podmitljivih pandura, jasno je da nisi u pravu. Nisi smeo da voziš auto bez tablica. Nema ovde nikakvih "očiglednih zloupotreba ovlascenja". Kriv si, i sudija će da te kazni, nema dileme.
[ darko 79 @ 13.02.2014. 08:27 ] @
Citat:
Java Beograd:
Samo sam hteo da pojasnim situaciju. Ako si pažljivo pročitao uvodni post, bilo bi ti jsano da to nije bila redovna policijska patrola u kontroli. Takvi i treba da zaustavljaju, sa punim pravom, i da rade svoj posao i kažnjavaju po potrebi. Puni respekt njima.
Ovde se radi o policajcu (u civilu, mada i nije bitno), koji je na hodniku, kao lešinar uočio plen. Pokretač teme je došao da registruje auto (dakle nije bahati prestupnik bez morala), ali nije uspeo jer je isteklo radno vreme. Lešinar je lukavo pretpostavio šta će da se desi, i pojurio, šatro gistro revnosno, i sustigao svoj plen.
Da li ti zaista misliš da je "revnosni policajac" imao na umu samo poštovanje zakona ? Ili mu je zafalilo kinte za kladionicu, pa k'o veli, što da propadne, kad je tu, na dohvat ruke ? Mislim, mani me srpske pandurske revnosti i njihove borbe za bezbednost u saobraćaju.
Ni jednog momenta ne opravdavam postupak pokretača teme, uz napomenu da sam par puta u životu bio u sličnoj situaciji i bez registracije se nisam uključio u saobraćaj. (Nego lepo, busom, sa dokumentima u ruci, u policiju po tablice, pa onda busom kući, pa namestim tablice, pa vozim)
Potpuno tacno,takva je bila situacija,
van duznosti,stanica je bila prazna nigde nikog osim ovog u hodniku jer je kasno popodne,,i on ako je bio dezuran kako je mogao da napusta stanicu zasto nije alarmirao patrolu,i patrola da nas zaustavi,a u zahtevu za pokretanje prekrsajnog postupka je navedeno opazanjem je ustanovio i prilikom redovne kontrole,sto nije tacno posao je za autom,
ima dosta nelogicnosti,prekrsaj je nesumljivo ucinjen i svakako cemo platiti novcanu kaznu ne bezimo od toga,ali samo pokusavamo da utvrdimo sta je patrola radila i gde je bila pa se ovaj lik uziveo bas nas da zaustavi i to po seoskoj kaldrmi,nedaleko od kuce,bar je napisao seoski put,
zapisnik je potpisan jer je pretio da na sprovede u stanicu,kako bi on to izveo kada je bio sam u autu verovatno bi pozvao nekog jos od pajtosa,
svaki potpis ako se ne varam, pod prisilom,pod ucenom i u zabludi se obara.
kazna je od 15.000 do 30.000 dinara vise od toga ne bi mogao da kazni sudija za prekrsaje.
[ 3way @ 13.02.2014. 08:35 ] @
Citat:
Java Beograd:
Da li ti zaista misliš da je "revnosni policajac" imao na umu samo poštovanje zakona ?
Ne znam.
Kada su u pitanju predpostavke sta ko hoce ili sta ko misli trudim se da ne donosim nikakve zakljucke.
[ Java Beograd @ 13.02.2014. 08:44 ] @
Citat:
3way: Ne znam.
Kada su u pitanju predpostavke sta ko hoce ili sta ko misli trudim se da ne donosim nikakve zakljucke.
Sasvim korektno. Dok te desetine različitih životnih situacija ne ubedi u suprotno.
[ jnk @ 13.02.2014. 08:44 ] @
Rok za pokretanje prekršajnog postupka je godinu dana tako da to što je podneo 4 dana kasnije apsolutno ništa ne menja niti je on tu išta pogrešio. Sve ostalo što ste naveli je lep izgovor ali ne vidim ni jednu jedinu okolnost zbog koje bi vaš slučaj imao šanse.
Zato se treba koncetrisati na rupe u sistemu a ne na izgovore za sudiju koje osim pravdanja samom sebi neće apsolutno ništa značiti. Dakle standardna priča, neodazivanje, odlaganje, ulaganje žalbi i da se ide na zastarelost.
[ bakara @ 13.02.2014. 11:05 ] @
Citat:
Java Beograd:
Po svemu sudeci kako je @darko opisao situaciju deluje da je revnosni policajac bas imao na umu postovanje zakona.
Darko nije nigde pomenuo da je policajac aludirao na mito...
Sta se desilo?
Policajac je snimio da su oni dosli da registruju vozilo, i snimio je da neregistrovanim vozilom idu kuci, po PS-u on treba da ih zaustavi....on je to i uradio.
Sta je trebao da uradi...da ga pusti da ide?
[ darko 79 @ 13.02.2014. 11:44 ] @
Bakara gresite,
a evo i zasto ako je on toliko bio revnosan zasto je sam posao gde je bio jos jedan kolega koji bi u ovom slucaju dao puni legitimitet ovom nezakonitom zaustavlljanju,uvek idu dvojica i dvojica su patrola a nije patrola jedan koji cak nije ni bio na duznosti,
sta je radila patrola,i gde je bila patrola e to ja pokusavam da ispitam pa makar i na svoju stetu,i da se ustanovi prava istina a prava istina je da je on bio bez naloga za izvrsenje sluzbenog zadatka,nije ga imao a uzeo drzavni auto,mogao je na takav nacin uzeti auto i otici sa sluzbenim autom u restoran,na primer,
pa molim Vas bez tog naloga on nesme da uzme vozilo iz stanice i da krece za bilo kim jer se ne radi o krivicnoim delu,nije u pitanju cak ni ubistvo ni blizu toga,u tim slucajevima je dozvoljeno,koga smo mi ugrozavali na seoskom putu,koji je bio pust u popodnevnim satima,
to je zloupotreba od strane sluzbenog lica jer ovo sada prelazi iz sfere prekrsaja u prelazi u sferu korupcije,sluzbeno lice ako nije na duznosti, a vidi neregistrovan auto mora obavestiti dezurnu patrolu,ukoliko je ima ako nisu zaginuli u nekoj birtiji po obicaju a sto nije redak slucaj,ili on ali sa takvim nalogom,a kakav je on imao sluzbeni nalog kada nije ni bio na duznosti,gde je bio i sta je radio to ce on samo znati i Java jedini razume sustinu,.
ako je zaista ucinjen prekrsaj zasto to isto nije dokumentovao recimo fotografisanjem,mada se to radi u slucajevima saobracajnih nezgoda,mogao je da to uradi da je bio na duznosti,nije bio,
e sad vrlo je moguce da se uradi prepravka sluzbene evidencije i da na osnovu te prepravke ustanove da je on bio na duznosti,ali se postavlja pitanje jos jednog sluzbenog lica koje je moralo biti u autu,pa nismo mi drzavni neprijatelji broj 1 pa da se alarmira policajac odmah cim nas je ugledao odmah da krece kako bi sprecio ugrozavanje saobracaja,
epilog.on je nas zaustavio napisao to sto je napisao,svedoka,ocevidaca dokaza nema,naveo je opazanje,sta je opazanje i zasto opazanje i to je diskutabilno,
i po potpisanom zapisniku o ucinjenom prekrsaju dozvolio je da nastavimo dalje sa neregistrovanim vozilom iako je vozilo bilo iskljuceno iz saobracaja,valjda ako je vozilo iskljuceno iz saobracaja ono je iskljuceno,a nije dozvoljeno da se njime i dalje upravlja,pa to ispada da je on nama ucinio uslugu,em nas je kaznio em nam je jos i dozvolio da upravljamo i dalje da ugrozavamo saobracaj sa iskljucenim vozilom.
ovde ima citav niz propusta,i to se mora isterati na cistac,kazna ce se platiti i tu nema sumnje u to,ali se radio o postupku koji nimalo ne odgovara istini.
[ bakara @ 13.02.2014. 11:56 ] @
Stvarno ne znam, ali iskreno sumnjam da zakon vezuje ruke policiji da reaguje kada primeti ucinjeni prekrsaj.
U ostalom to je u vasem slucaju za vas marginalno i posledica vase ogorcenosti.
Najveca greska policajca je sto vas je pustio da nastavite.
Recimo da se posle toga dogodi neka nezgoda, on bi bio kriv zato sto neregistrovano vozilo nije iskljucio iz saobracaja.
[ hotchimney @ 13.02.2014. 13:39 ] @
Citat:
darko 79
prava istina je da je on bio bez naloga za izvrsenje sluzbenog zadatka
Nije morao da ima nalog jer:
Citat:
Uslovi za primenu policijskih ovlašćenja
Član 31.
...
Ovlašćeno službeno lice primenjuje policijska ovlašćenja po sopstvenoj inicijativi, po naređenju nadređenog službenika i po nalogu nadležnog organa izdatom u skladu sa drugim zakonom.
...
I izbij iz glave da nije bio na dužnosti. Bio je. A i da nije bio opet je mogao da te zaustavi i podnese prijavu.
Jedino što možeš da osporavaš to je zapisnik (ostalo si već priznao naivnim podnošenjem "pismenu odbranu gde smo naveli cinjenicno stanje"). No pretpostavljam da si u "pismenoj odbrani" već osporio zapisanik tako da kad se utvrdi (a utvrdiće se) da te je zaustavilo ovlašćeno službeno lice, da vozilo nije bilo registrovano, i taj deo odbrane će završiti u kanti za djubar.
Citat:
darko 79
napisao,svedoka,ocevidaca dokaza nema
Ti si na tome trebao bazirati svoju odbranu, jer bi na sudu bila tvoja reč protiv njegove pa bi možda nešto profitirao odugovlačenjem i (na osnovu činjenice da je prijava prosledjena tek 4 dana kasnije) osporavanjem datuma "prekršaja", odnosno (pošto službeno lice nije imalo nalog) traženjem dokaza da se incident dogodio tačno navedenog dana. U prilog ti ide i činjenica da te nije isključio iz saobraćaja. To sve skupa bi mogao da koristiš kao dokaz da se incident u stvari dogodio tek sutradan kad si već registrovao vozilo.
Ali i to si potrošio podnošenjem već pomenute "pismene odbrane" gde si se "izlajao".
Jedino je tačno da "ovde ima citav niz propusta" - ali tvojih.
I ako ti je tu "pismenu odbranu" sastavio advokat ubuduće beži od njega kao od djavola.
[ darko 79 @ 13.02.2014. 14:28 ] @
hotchimney,ovaj advokat se kune da ce ovakav vid odbrane uspeti bez daljnjeg,
jos mi kaze da je sporan i zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka,osim imena i prezimena policajca nema njegovog potpisa,
na zahtevu
podnosioc zahteva stoji pecat Ministarstvo unutrasnjih poslova,ne pecat policijske stanice,vec stanice Beograd,a nije u pitanju BG,potpis je krajnje necitak,sumnjiv sa nekim dodatnim crticama i tackicama,ne usudjujem se da kazem da je fals,
i nigde imena i prezimena podnosioca zahteva za pokretanje prekrsajniog postupka ispod faksimila,sve je puno propusta.
I taj nalog a na koji mi je onemoguceno u vise navrata da licno vidim,sigurno nije bas bez razloga,ako su oni u pravu kao sto nisu, omogucili bi da se pogleda sluzbena evidencija,zasto ako su u pravu i ovaj ima svoja zakonska ovlascenja,nije to vojna tajna da je niko ne moze videti od gradjana.
Po toj logici koju Vi iznosite moze Vas zaustaviti i policajac zaduzen za javni red i mir i pisati Vam prijavu i sve je u redu,zasto je onda uopste i izmisljena saobracajna policija kada moze taj posoa da obavlja i policija zaduzena za javni red i mir.Nema logike.
Zna se vrlo dobro sta je pripadnik zaduzen za javni red i mir a sta je saobracajac.
[Ovu poruku je menjao darko 79 dana 13.02.2014. u 15:39 GMT+1]
[ Java Beograd @ 13.02.2014. 14:41 ] @
Koji advokat ? U kom postu si pomenuo advokata ?
Zakleta advokata ne vredi ništa. On se "kune" da bi tebi ulio lažnu nadu, i da bi ga angažovao na sudu. Ako ti u startu kaže "nema šanse" ti ga nećeš angoažovati, naravno.
Činjenica je da si napravio ozbiljan prekršaj. Sva tvoja snaga i zalaganje da dokažeš da li je on smeo ili nije smeo da te zaustavi su irelevantna.
[ hotchimney @ 13.02.2014. 15:32 ] @
Možda tvoj advokat pokušava da odugovlači do zastarevanje. Ko zna možda mu i uspe. Ali onda nije morao iz prve sve da prizna. Mogao je sve da ospori i da traži da se utvrde činjenice, pa polako. Hm, ovako...
Citat:
ne pecat policijske stanice,vec stanice Beograd,a nije u pitanju BG
Pa sad, mogao je da te zaustavi i policajac iz Golubinaca sa pečatom iz Surdulice. Time ne možeš da osporiš činjenicu da si načinio prekršaj. Nije Serbistan Amerika pa da sudija odbaci nalog jer je "formular za zapisnik iz drugog atara". To ima u Američkim krimi serijama ali sudije u Serbistan to ne gledaju.
Ono što ti osporiš utvrdiće se činjenično stanje. Ako ti tražiš da se utvrdi čiji je potpis, doći će policajac i reći da se on potpisuje sa tri tačkice - dakle službeno lice je sastavilo zapisnik. Pa i ti sam "ne usudjujem se da kazem da je fals". I šta će tvoj advokat tada da uradi?
Inače, to što neće da daju da vidiš nalog i nemoraju. Ti si dobio kopiju zapisnika a nalog se daje samo na zahtev suda, pa ćeš to tražiti preko suda što će sud glat odbiti.
[ darko 79 @ 13.02.2014. 17:49 ] @
hotchimney,mi smo priznali ucinjeni prekrsaj i ne bezimo od toga,
priznali smo cak i cinjenicno stanje,
ali to priznanje ne vredi nista pod kapom nebeskom,jer smo uslovili sudiju za prekrsaje da pre pocetka bilo kakvog postupka pravilno i na zakonit nacin utvrdi sve cinjenice a koje su vazne za postupak i da te dokaze da nam da na uvid,
zalba je kod mnogih uspela jer su uspevali da obaraju resenje jer sudija nije sve dokaze uzeo u razmatranje iako su mu predlozeni ili su predlozeni da ih pribavi po sluzbenoj duznosti.
Taksativno navedeno,jer za postupak je bitno da se sve cinjenice na pravilan i zakonit nacin uzmu u razmatranje,koje ce dokaze od predlozenih uzeti sudija u razmatranje zavisi od slobodne volje sudije po njegovoj proceni,ali ako se odluci da ne uzima sluzbeni nalog u razmatranje,onda mora obrazloziti zasto mu nije takav dokaz bitan a sto je kasnije osnov za pobijanje celokupnog resenja.
[ hotchimney @ 13.02.2014. 18:07 ] @
Hm, kako ste to "uslovili" sudiju? Jel vam neko ponudio nagodbu da priznate prekršaj a oni da vam daju nešto za uzvrat ili ste vi sami inicijatori "uslovljavanja"?
[ darko 79 @ 13.02.2014. 18:15 ] @
Citat:
hotchimney: Hm, kako ste to "uslovili" sudiju? Jel vam neko ponudio nagodbu da priznate prekršaj a oni da vam daju nešto za uzvrat ili ste vi sami inicijatori "uslovljavanja"?
Mi smo sami inicijatori,nismo imali nikakvu pogodbu,vec uslov da bi se otkrila sluzbena dokumenta,da li su u redu i validna.poput sluzbenog naloga i slicnih a koji su vazni za dalji nastavak postupka.
[ mrkii @ 13.02.2014. 20:19 ] @
Bravo za policajca, narocito ako je radio van duznosti, prakticno u slobodno vreme, dobrovoljno.
Danas uglavnom i kada su na duznosti okrecu glavu.
A srbi ko srbi, kukaju kada policija radi savesno svoj posao, a kukaju i kada ga ne radi.
[ KrkaCiC @ 13.02.2014. 20:43 ] @
Citat:
mrkii:
A srbi ko srbi, kukaju kada policija radi savesno svoj posao, a kukaju i kada ga ne radi.
Problem je sto ga ne rade uvek kad treba
Eto on je popio kaznu i to je Ok,ali recimo vide grupu navijaca kako prave sranja,oni ce se samo udaljiti i praviti ludi :0
A mene najvise nervira sto se na tehnickom ne proveravaju svetla tj sijalice,jer ima x seljaka i debila koji stave neke nedozvoljene za koriscenje sijalice,i onda smetaju svima u saobracaju. E sto njih ne zaustavljaju i kaznjavaju kad im vide boju svetla?
Eeee
[ Java Beograd @ 13.02.2014. 20:55 ] @
A pojava jeftinih led traka je dovela do neverovatno ibmecilnih kreatura na ulicama.
[ hotchimney @ 14.02.2014. 03:34 ] @
Citat:
bakara
Najveca greska policajca je sto vas je pustio da nastavite.
Pa vidi, policijski službenik kad isključi vozilo iz saobraćaja može da odsedi u svom vozilu dok se isključeno vozilo ne preveze do odredjenog mesta. A kako je zaustavljanje izvršeno "nedaleko od kuce" može se uzeti da je policajac ocenio da je upravo kuća to "odredjeno mesto". Dakle nema greške, sve je "pod kontrolom".
[ darko 79 @ 14.02.2014. 07:26 ] @
Citat:
hotchimney: Pa vidi, policijski službenik kad isključi vozilo iz saobraćaja može da odsedi u svom vozilu dok se isključeno vozilo ne preveze do odredjenog mesta. A kako je zaustavljanje izvršeno "nedaleko od kuce" može se uzeti da je policajac ocenio da je upravo kuća to "odredjeno mesto". Dakle nema greške, sve je "pod kontrolom".
Citat:
hotchimney: Pa vidi, policijski službenik kad isključi vozilo iz saobraćaja može da odsedi u svom vozilu dok se isključeno vozilo ne preveze do odredjenog mesta. A kako je zaustavljanje izvršeno "nedaleko od kuce" može se uzeti da je policajac ocenio da je upravo kuća to "odredjeno mesto". Dakle nema greške, sve je "pod kontrolom".
A Ako bismo tvrdili da je zaustavio vozilo recimo 6 kilometara od kuće,i pritom nas je iskljucio iz saobracaja jer nismo upisani u jedinstveni registar vozila,ali da nam je uprkos pisanoj prijavi i isključenju vozila iz saobraćaja ipak omogućio upravljanje vozilom,
da li može policajac da tvrdi da smo mi svojevoljno i na svoju ruku uzeli auto i nastavili dalje uprkos njegovom isključenju,
mislim sa takvom izjavom kod sudije mi sami sebe zakopavamo i matiramo jel da?
On nema u prijavi tačno mesto zaustavljanja nije navedeno,i onda je eto i ta mogućnost gde bi moglo da se ustanovi tačno mesto zaustavljanja,
znači ima dosta elemenata koji nama idu direktno u prilog,nije u prijavi precizirano tačno mesto zaustavljanja,napisano je na putu grad-selo,e a od grada do sela pa ima oko 15 km,ladno možemo da tvrdimo da nas je zaustavio na 1 kilometru i omogućio nam kasnije da upravljamo preostalih 14 do kuće.Ali da ne popijemo jos neku dodatnu prijavu sa tom tvrdnjom?
[ Java Beograd @ 14.02.2014. 07:56 ] @
Možeš ti da tvrdiš šta hoćeš. Policajac UVEK na sudu izjavi da je naredio da se vozilo isključi iz saobraćaja. Dakle, dal je neko vozio pod dejstvom, ili je vozilo neregistrovano, ili na bilo koji način tehnički neispravno - on "naređuje da se vozilo isključi iz saobraćaja". Policajac, naravno nije stražar nad vozilom, pa može da se udalji. Šta si ti kasnije uradio sa vozilom, on ne zna. Ali, ako si nastavio da voziš pa te sretne druga patrola, ti si opet u prekršaju, jer ti prvi policajac nikako nije dao ovlašćenje da i dalje voziš.
Ti nemaš pravo da tužiš policajca, ili kako bi se to reklo pravničkim terminom, "nisi aktivno legitimisan u sporu". Da te je taj policajac tukao, vređao, da ti je oštetio auto, onda bi bio aktivno legitimisan u sporu, i mogao bi da ga tužiš. Ovako, samo možeš njegovom nadređenom da prijaviš nepravilnosti, koji sada može da ga tuži (on jeste aktivno legitimisan) i tebe da dovede kao svedoka. Ako tužiš policajca, ta će tužba najverovatnije biti odbačena kao neosnovana, a čak i da bude prihvaćena, suđenje će ići nezavisno od suđenja za tvoju vožnju neregistrovanog vozila. Tako, nikako ne može da utiče, ni teoretski, na ishod suđenja koji se tiče tvog učestvovanja u saobraćaju se neregistrovanim vozilom. Ako bi kojim čudom tužba protiv policajca bila prihvaćena, ti tu nemaš nikakvi odštetni zahtev, jer njegovo (eventualno) kršenje pravila i propisa nije tebi direktno donelo štetu.
Darko, poslušaj savet što će ti čiča dati: Okani se ćorava posla. Nemoj da plaćaš advokata, nemoj da podižeš tužbu protiv policajca, sačuvaj živce, vreme i pare. Plati kazu koja ti sleduje i nastavi da žiiš svoj život.
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 14.02.2014. u 09:12 GMT+1]
[ bakara @ 14.02.2014. 08:16 ] @
Lepo ti je Java objasnio....
Nemoj dzaba da trosis energiju na ovo, napravio si veliki prekrsaj, cak i priznao krivicu.
Meni se slicno dogodilo pre 20tak godina kada sam sa potpuno novim autom otisao do pumpe koja mi je 200m od kuce da sipam gorivo... Tada sam lepo prosao uz usmenu opomenu.
[ darko 79 @ 14.02.2014. 08:27 ] @
Vazi,hvala na savetima,nije mi jos stiglo konacno resenje od sudije za prekrsaje jos se resava po poslatoj ranije pismenoj odbrani,zanimale su me čisto neke od mogućnosti koje bi mi stajale na raspolaganju teorijski sta bi bilo kad bi bilo,
pozz.
[ jnk @ 14.02.2014. 17:31 ] @
Aj pa javi da li je advokat bio u pravu ili je samo uzo lovu.
[ zmej @ 14.02.2014. 22:05 ] @
Ko ti vodi slucaj, Miki Maus, prvostepeni postupak za saobracajne prekrsaje vodi Policijska uprava, Odsek za vodjenje prekrsajnog postupka, tvoja pisana odbrana nece videti sudiju za prekrsaje. Nadalje, tvoj potpis nije uslov za validnost zapisnika o izvrsenoj kontroi ucesnika/vozila u saobracaju. A ova cela pisanija je samo tvoja frustracija izazvana velikom kaznom, el ti reko advokat kolika je kazna za neregistrovano vozilo, 30.000, dinara.
[ hotchimney @ 15.02.2014. 09:22 ] @
Citat:
sta je on sam radio na putu bez prsluka i ostale opreme bog ce ga znati
Ne mora da ima prsluk
Citat:
Izuzetno od stava 1. ovog člana, kontrolu nad vozačima i vozilima policijski službenici mogu vršiti u građanskom odelu.
Citat:
Znaci policijski sluzbenici,a ne policijski sluzbenik
Baš naprotiv, policijski službeniik a ne službenici jer
Citat:
Po uočenom saobraćajnom prekršaju, odnosno drugom deliktu, policijski službenik preduzima aktivnosti na dokumentovanju i procesuiranju učinioca tog prekršaja, odnosno delikta
Citat:
patrola su dva ovlascena lica
Odakle ti sad patrola? I zašto samo dva, što nije dvehiljadedvestadva?
To, kako tvoj advokat tumači zakon mogao je da kaže da jedna policijska patrola ne može nikoga da zaustavi ako nema više patrola zato što
Citat:
Član 10
...
Pod stalnom kontrolom saobraćaja podrazumeva se pokrivenost puta, odnosno dela puta, odnosno mesta na putu, naseljenog mesta i dr. policijskim patrolama i snimanjem saobraćaja neprekidno u toku 24 sata.
...
Kako zakon "uzima u svoje ruke" taj "advokat" sledi da "jedna patrola ne može da vrši kontrolu već mora biti više patrola a ni one ništa ne mogu ako nisu prisutne 24 sata na istom mestu". Kome takvo tumačenje nije smešno taj je izgubio smisao za humor.
Citat:
stigla mi poruka od tog advokata,ne znam sta da radim
Odgovori mu da te ne uznemirava inače ćeš ga tužiti zbog pokušaja iznude dnevnica i nagovaranja na prekršaje.
Citat:
ja poštujem propise
I mi smo se uverili da ti "ni mrava ne bi zgazio" jedino što povremeno voziš neregistrovan auto. Ne znam šta te sprečava da voziš pijan i bez kočnica?
Inače, kao "savestan gradjanin" i "vešt pravnik" tvoj "advokat" može da ganja tu panduriju i bez tebe. Nek im (o svom trošku) skoči na grbaču i nek okolo jaše na njima dok ne pobesne a ti budi svedok. Sve što advokat zaradi nek sebi stavi u džep a ti se zadovolji "moralnom satisfakcijom". Zamisli naslov u sutrašnjem Kuriru "ADVOKAT STAO NA REP RAZUZDANOJ POLICIJI".
[ anon115774 @ 18.02.2014. 10:23 ] @
@darko 79
A sta ti ustvari hoces?
[ bakara @ 18.02.2014. 11:21 ] @
^^
Pa valjda pravdu?
[ PeraII @ 18.02.2014. 11:35 ] @
Prihvatio bi da je službeno lice (policajac) u pravu da se tako ophodi prema svim učesnicima u saobraćaju!
Juče, u ponedeljak, saobraćajna patrola vrši kontrolu učesnika a ladno propušta nešto što liči na prevozno sredstvo a nije (naprava kojom romi ili cigani krstare po gradu), jer nema ništa od onoga što zakon propisuje za bezbedno učešće u saobraćaju?!
Znači, naprava bez signalizacije, bez tablice, bez nalepnice, bez....?
Koliko znam, zakon ne može biti selektivan ili se varam?
[ Java Beograd @ 18.02.2014. 11:52 ] @
Može.
[ darko 79 @ 18.02.2014. 12:22 ] @
Citat:
PeraII:
Prihvatio bi da je službeno lice (policajac) u pravu da se tako ophodi prema svim učesnicima u saobraćaju!
Juče, u ponedeljak, saobraćajna patrola vrši kontrolu učesnika a ladno propušta nešto što liči na prevozno sredstvo a nije (naprava kojom romi ili cigani krstare po gradu), jer nema ništa od onoga što zakon propisuje za bezbedno učešće u saobraćaju?!
Znači, naprava bez signalizacije, bez tablice, bez nalepnice, bez....?
Koliko znam, zakon ne može biti selektivan ili se varam?
E da kako njih propustaju,a meni pisu prijavu,
na francuskom kanalu Eurochanel emitovana je emisija bas o tim napravama koje koriste romi,i voze ih po Beogradu,cak bilo je i na Beogradskoj hronici u jutarnjim casovima krstare centrom grada i nikom nista,
zovu ih Dijana,prepravljaju ih od starih automobila '' budze ih'',stavljaju karburator od nekog desetog automobila, kabinu nemaju,to i ne moze da se registruje i sa tom napravom voze se autoputem i prolaze pored saobracajne patrole i oni nista,snimali ih reporteri francuske televizije,ne reaguje saobracajna patrola uopste,verovatno ne uogrozavaju saobracaj,za njih ZOBS ne vazi,ali zato za mene vaze kompletno svi clanovi i to odjednom.
[ KrkaCiC @ 18.02.2014. 12:41 ] @
Zovu ih Dijana zato sto su to stare Dijane (citroeni 2CV) imas dokumentarac o njima i romima koji ih voze na YT
Jbg,zasticeni su skoro kao beli medvedi,jer beli medved sta god da uradi niko ne sme da ga ubije-ovo ti je to slicno
Drugar koji je bez posla je cak planirao da se izjasni kao Rom,i dobio bi neki posao za max 2 dana
[ darko 79 @ 18.02.2014. 13:16 ] @
KrkaCiC,
potpuno tacno,kazu potrebno je izjasniti se u opstini kao rom,upisati se u biracki spisak kao rom,
zatraziti potvrdu da izdaju da je doticni rom na osnovu te potvrde moguce je dobiti brojne pogodnosti studiranja na fakultetu,besplatne knjige,besplatna skolarina,
e sad druga je stvar sto to mnogi usled krize koriste,e sad neki smatraju da je to zloupotreba mada ja ne bih tako rekao ljudi se snalaze u vremenu krize kako bi se izborili bar za tu diplomu,a koja s druge strane nije garancija za zaposlenje. Kao rom daleko mu je lakse da mu se ponudi kakav takav posao.
[ dule_ns @ 18.02.2014. 14:21 ] @
Pa eto, imaš rešenje problema. Napiši u žalbi da si Rom i sve će ti oprostiti.
[ darko 79 @ 18.02.2014. 15:35 ] @
Dule mislim da je to takodje činenje kaznenog dela,lažno predstavljanje,mogu ja da pričam šta hoću,ali potrebni su pisani dokazi jer se po njima odlučuje,a sem toga pred sudom važe sve one odluke od pre,dok sve ono učinjeno posle poput upisa u birački spisak ne vredi nista pod kapom nebeskom,sud to obara dok trepnes,jos mi samo fali ta prijava za lazno predstavljanje pa da budem kompletan,e sad delo iz kojeg se iziskuje protivzakonita odredjena korist ili dobit je kaznjiva,sa takvim stavom ja bih samog sebe matirao a olaksao posao policiji,jer bi u tom slucaju tvrdili kako sam ranije kaznjavan,ili je kazneni postupak u toku, racuna se prethodne 2 godine te iz tog razloga ima zakonskog osnova za izricanje maksimalne kazne jer ce ici na pobijanje validnosti ranijeg mog svedocenja,odnosno pismene odbrane,fin nacin da samog sebe unistim i to na legale.
Za svako delo je potrebno dokazati umisljaj i nameru,oni bi u mom konkretnom slucaju vrlo lako to mogli utvrditi jer u slucaju dela lazno predstavljanje a sa ciljem izbegavanja placanja kazne,mada ja tu ne vidim realno sta bih mogao da ucarim sa potvrdom da sam rom,mozda nesto malo oko nekog smanjenja par hiljada dinara pod pretpostavkom da ne pokrenu kontra tuzbu.
[ KrkaCiC @ 18.02.2014. 15:40 ] @
Malopre video na Tv,neki tip iz nekog sela kod Prokuplja,ima nekoliko male dece,zena umrla,a on zaglavio zatvor jer nema 130+ hiljada za kaznu jer krs od traktora nije registrovan,i sad deca moraju da se krpe i snalaze dok je on u zatvoru. Eto i za njega vazi zakon. A sluzbe socijalne pomoci nema da pomogne deci,nego fizikalisu i sami popravljaju kucu u raspadu.
A cigane koji se bahate po Bg niko ne dira,jer,sta ce im po zatvoru-zauzimace mesto,jer znaju da sigurno nece platiti kaznu
Gde je sad Djilas da ga pitam sto nije resio cigane,da ako skupljaju za reciklazu lomove,da moraju da voze legalno vozila kao i svi drugi.
Ovako samo svi politicari dokazuju da se zakon selektivno primenjuje na najnizem nivou,onda cemo samo pretpostavljati kako se primenjuje na nekom visljem
[ ventura @ 18.02.2014. 15:44 ] @
Citat:
KrkaCiC:
Gde je sad Djilas da ga pitam sto nije resio cigane,da ako skupljaju za reciklazu lomove,da moraju da voze legalno vozila kao i svi drugi.
Ovako samo svi politicari dokazuju da se zakon selektivno primenjuje na najnizem nivou,onda cemo samo pretpostavljati kako se primenjuje na nekom visljem :)
Đilas ti je otprilike jedini političar na sceni koji se uhvatio u koštac sa ciganima, pa je konstantno dobijao po ušima od strane raznoraznih dušebrižnika u vidu NVO, raznoraznih gradonačelnika i sitnih političara po EU i sl...
[ Lavlja_Jazbina @ 18.02.2014. 15:57 ] @
Kako onda ciganin dokazuje da to i jeste?Nema licnu kartu?
[ KrkaCiC @ 18.02.2014. 16:33 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: Kako onda ciganin dokazuje da to i jeste?Nema licnu kartu?
Vidi se to odmah cini mi se,a i oseca (na*ebao sam od strane NVO )
Citat:
ventura: Đilas ti je otprilike jedini političar na sceni koji se uhvatio u koštac sa ciganima, pa je konstantno dobijao po ušima od strane raznoraznih dušebrižnika u vidu NVO, raznoraznih gradonačelnika i sitnih političara po EU i sl...
Ne zivim u Bg,i stvarno ne znam da li je i staje Djilas radio,samo vidim sa strane da njih niko ne dira,niko im nista ne moze,a on je do skoro bio upravitelj 'belog" grada
[ Java Beograd @ 19.02.2014. 07:04 ] @
Citat:
KrkaCiC:Gde je sad Djilas da ga pitam sto nije resio cigane,da ako skupljaju za reciklazu lomove,da moraju da voze legalno vozila kao i svi drugi.
Citat:
KrkaCiC: Ne zivim u Bg,i stvarno ne znam da li je i staje Djilas radio,samo vidim sa strane da njih niko ne dira,niko im nista ne moze,a on je do skoro bio upravitelj 'belog" grada :)
Pa što ne napišeš koliko te ovi napredni plaćuju za partijski zadatak trolovanja po društvenim mrežama ?
[ PeraII @ 19.02.2014. 07:40 ] @
Ako ovakva policija sprovodi zakon, onda ni policije ni zakona nema!
[ KrkaCiC @ 19.02.2014. 21:03 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
KrkaCiC:Gde je sad Djilas da ga pitam sto nije resio cigane,da ako skupljaju za reciklazu lomove,da moraju da voze legalno vozila kao i svi drugi.
Citat:
KrkaCiC: Ne zivim u Bg,i stvarno ne znam da li je i staje Djilas radio,samo vidim sa strane da njih niko ne dira,niko im nista ne moze,a on je do skoro bio upravitelj 'belog" grada
Pa što ne napišeš koliko te ovi napredni plaćuju za partijski zadatak trolovanja po društvenim mrežama ?
Soma evra mesecno. ''Ces te upisem?
A ovo je forum valjda,nije drustvena mreza
Nisam clan nikakve partije,i svi su mi mrski. Fim Dijana je sniman u vreme Ds-a i zato sam pomenuo Djilasa,nista konkretno nije u pitanju,sem sto je on zadnji gradonacelnik. Ni buduci SNS gradonacelnik to nece resavati,jer ce imati u parlamentu koaliciju sa romskim predstavnikom sigurno
[ codeNO @ 20.02.2014. 22:46 ] @
Ako se secamo kada je Dream Team dolazio u Beograd u BG Arenu pa su Gazelom morali da prodju, a ispod Gazele....125t smeca. Jedno vreme je bila cistka takvim Mad Maxovima, ali zakon je zaboravio na takva vozila, jer to nije vozilo a krece se, tako da je to rupa u zakonu koju su oni mudro nasli i tako jeeeboo sve nas koji placamo struju, TV pretplatu, porez, zdravstveno, socijalno....
Policija nema zasta da im napise kazne, za motokultivatore mogu da im nadju par sitnih kazni, ali kad ga zaustavi on nema nikakva dokumenta, na cije ime da napise kaznu? A da ga teraju u 29ti i to im se ne isplati, jer ce sef smene da ih otera u 3LM, jedino ako ne dobiju zadatak sa vrha, danas ciscenje ulica. Za ukradene Dijane je jos veci problem, jer tako nesto ne moze da se stavi ni u jednu kategoriju vozila, pa mogu samo da im masu iz kola
[ KrkaCiC @ 20.02.2014. 23:33 ] @
Ma moze se to srediti,kao i sve ostalo,ali samo neko "gore" treba imati volju i podrsku istih takvih odozgo
[ Java Beograd @ 21.02.2014. 06:36 ] @
Citat:
codeNO:.... ali zakon je zaboravio na takva vozila, jer to nije vozilo a krece se, tako da je to rupa u zakonu koju su oni mudro nasli i tako jeeeboo sve nas koji placamo struju, TV pretplatu, porez, zdravstveno, socijalno....
Nema tu nikakve "rupe u zakonu". Zakon je jasno definisao koja i kakva vozila smeju da se kreću ulicama i putevima. Problem je u vlasti i korumpiranoj policiji. Odavno je već jasno da je srpskoj policiji bezbednost na putevima zadnja rupa na svirali, bitno je samo da se "ugradi".
A sve i da policajac privede cigane koje voze takve skalamerije, džaba mu bilo, sudija neće da ih osudi.
A rešenje je više nego prosto: vlast ih spazi na ulici, zaustavi, pozove dežurnog "pauka" i ovaj tu skalameriju odveze na otpad. Gotova priča. Za jedan dan pokupi 2-3 "vozila", to će da se pročuje, pa ni ostali više to neće da voze ulicama. Dakle, sve ono: lična karta, prijava, kazna, sudija - ide kasnije, ako do toga uopšte i dođe, ali bar je otpad na otpadu. Ima li šta prostije ? Ali, jok, glavno interesovanje je "gde je tu moj deo"
[ codeNO @ 21.02.2014. 21:38 ] @
Ne vidim da si ista drugacije u odnosu na mene rekao sem da su takva vozila za otpad, jesu, a kazes da su policajci korumpirani??? Od koga, Cigana???? Ma ajte...
Pritisak prave nevladine organizacije i ostale organizacije za prava ljudi kako se sa njima ne postupa ravnopravno i kako im se treba omoguciti da se i oni skoluju itd...a za uzvrat Cigani nece da uce te iste skole i nece da udju u pravni sistem kako bi ostali nevidljivi za zakon i da rade sta hoce. Sve te organizacije traze da se oni izjednace sa obicnim gradjaninom a preskacu stepenik sta bi Cigani trebalo da urade prema drzavi. I onda kada pitaju saobracajci sefa sta da rade sa njima, on ih otkaci jer mu je pun q rac ustrogljenih iz NVO i HRW da mu drobe o njihovim pravima i samo odmahne rukom da ga zabole za Mad Maxove.
Nadji mi u zakonu sta kaze da se podrazumeva pod vozilo i oprosticu ti busanje "sve to treba na otpad". Da, trebaju da zavrse u celicani, ali ti sada preskaces zakon i odmah ih saljes tamo, a postoje zakonske procedure kako se to dokazuje da su za otpad. Panduri ih iskljucuju iz saobracaja, ali cim ode patrola oni se vrate po istom ili se smire par dana. Panduri ne mogu da im oduzmu ta vozila, ne mogu pauk da zovu, niti da ih zaplene. Tako ispada da su zakonom zasticeni, a u stvari oni su zakonom zaboravljeni.