[ Flo33 @ 28.02.2014. 20:36 ] @
| Kakvo je Vaše mišljenje o sve prisutnijoj modernizacji auto industrije u smeru sve većeg broja raznih oblika ekrana na dodir. Imamo teslu, sada je i volvo predstavio koncept gde je na jedan ekran dao sve komande koje su bile fizički dugmići na centralnoj konzoli. Da kažem da dosta radio uređaja trenutno su mahom touch.
Meni je to nebezbedno skroz, i recimo na mom vw medija uređaju je jako teško nešto uraditi a da ne gledaš u ekran. Kako će još biti kada dodaju komande klime, navigacije, multimedije.. Ne svidja mi se trend. |
[ etjen @ 28.02.2014. 20:48 ] @
sve zavisi kako je urađeno. Ja, u principu, volim novotarije i pristalica sam minimalizma u dizajnu enterijera u kolima.
Što manje dugmića to bolje. Ako može da ih zameni jedan veliki ekran - super! Ionako je sada skoro sve na volanu ili oko volana i to je intuitivno a na centralnoj konzoli ja svakako pogledam komande pre dodira.
Ali, naravno da se slažem da mora biti što jednostavniji za korišćenje
meni se ovo mnogo sviđa
http://www.youtube.com/watch?v=DWCzTSeYnEc
[ Lavlja_Jazbina @ 28.02.2014. 21:01 ] @
Ja sam pre za dzojstik.
[ Flo33 @ 28.02.2014. 21:05 ] @
@etjen, bas me taj klip naterao na razmišljanje. Iskreno, od starog volvoa bi to najmanje očekivao, od novog ne znam ni šta može da se očekuje..
[ etjen @ 28.02.2014. 21:11 ] @
pazi, to treba probati pa doneti sud. Ne verujem da bi Volvo napravio nešto nebezbedno.
A, i, kažem, sada je uglavnom gomila tih intuitivnih komandi na volanu.
[ Lavlja_Jazbina @ 28.02.2014. 21:18 ] @
Mnogo paznje odvlaci,mislim da aktivacija glasom bi bila najbezbednija.
[ AstralPro @ 28.02.2014. 22:14 ] @
Tako su pricali i za bmw-ov iDrive sistem, a u stvari potrebno je dan ili dva za dobro privikavanje jer se pola uobicajenih opcija vrsi sa komandi na volanu, jedino neke redje koriscene idu preko tockica.
Za 10 godina ce nestati klasicne instrument table i bice par monitora.
[ cika dacha @ 28.02.2014. 22:36 ] @
mene nerviraju packe od prstiju sto ostaju po ekranima :-)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.