Kina testira novu bespilotnu letelicu koja će se koristiti za raspšivanje određene hemikalije. Ako je verovati kineskom komunističkom režimu, ta hemikalija se vezuje za čestice smoga i obara ih na zemlju. Posle neka neko kaže da je kemtrejls samo izmišljotina teoretičara zavere.
NEMAČKI ZDF O UŽASU O KOME SE ĆUTALO: Neobeleženi avioni ispuštaju strahovite otrove u vazduh!
[ janus @ 06.03.2014. 17:35 ] @
Da li stvarno mislite da tecnost bacena sa 10k metara moze pasti na mjesto iznad kojeg je bacena?
[ yolja624 @ 06.03.2014. 17:37 ] @
hahaha ajde klonovi... samo derite... koja stoka...
[ PeraII @ 06.03.2014. 17:49 ] @
Citat:
janus:
Da li stvarno mislite da tecnost bacena sa 10k metara moze pasti na mjesto iznad kojeg je bacena?
Poenta je da se raširi oblak i kontaminira što veću površinu a ne da pogode neki određeni cilj.
Jedno je što ti ne veruješ a sasvim drugo šta se zaista dešava. Imaš pravo da ne veruiješ ali ne i pravo da tvrdiš da je to glupost.
[ janus @ 06.03.2014. 17:52 ] @
Potpuno imam pravo da tvrdim da je glupost,posto dnevno povodim 2 sata na 10k metara, i tako vec 13 godina.....Prema tome trebao bi karanifl da mi izrasete na celu
[ Miroslav Jeftić @ 06.03.2014. 17:56 ] @
Citat:
PeraII: Poenta je da se raširi oblak i kontaminira što veću površinu a ne da pogode neki određeni cilj.
Jedno je što ti ne veruješ a sasvim drugo šta se zaista dešava. Imaš pravo da ne veruiješ ali ne i pravo da tvrdiš da je to glupost.
Kakva budalaština, zrelo za Ultra MZ
[ PeraII @ 06.03.2014. 17:58 ] @
Citat:
janus: Potpuno imam pravo da tvrdim da je glupost,posto dnevno povodim 2 sata na 10k metara, i tako vec 13 godina.....Prema tome trebao bi karanifl da mi izrasete na celu
Ništa, očigledno je da nisi informisan.
Mnogo stručniji i kompetentniji su na tu temu rekli dosta toga, šta se dešava i šta je cilj.
Tvoj boravak na toj visini nije nikakav dokaz!
[ yolja624 @ 06.03.2014. 18:04 ] @
hahahah kakav lik ahahhahaah Go Forest Go!!!
[ janus @ 06.03.2014. 18:10 ] @
Kako nisam infromisan!Postoje u Evropi mnogi skriveni aerodromi,sa kojih na nevidljivi nacin ulecu avioni od 100 i vise tona,i prskaju nas dole ....A sve je ideja nekog gustera masona
[ janus @ 06.03.2014. 18:11 ] @
Kako nisam infromisan!Postoje u Evropi mnogi skriveni aerodromi,sa kojih na nevidljivi nacin ulecu avioni od 100 i vise tona,i prskaju nas dole ....A sve je ideja nekog gustera masona
[ PeraII @ 06.03.2014. 18:24 ] @
[ PeraII @ 06.03.2014. 18:28 ] @
[ yolja924 @ 06.03.2014. 18:37 ] @
Ovako izgleda kineska letelica za zaprašivanje iz vazduha.
[ PeraII @ 06.03.2014. 19:20 ] @
U nedostatku argumenata najbolje je sve okrenuti sprdnji.
Naveo sa bar nešto kao argumente za razliku od par vas kojima je jedini argument vaše mišljenje i ništa više?!
[ yolja624 @ 06.03.2014. 19:55 ] @
^ bar su misljenja plod koristenja sive mase...
... a ne kao neki..
[ Odin D @ 06.03.2014. 19:57 ] @
Kineski projekat je zvanično objavljen. Cilj mu je navodno prečišćavanje vazduha.
[ janus @ 06.03.2014. 19:58 ] @
Da li i prskanje komaraca spada pod chemtrails?
[ yolja624 @ 06.03.2014. 20:08 ] @
B-E-N-Z-I-N... cudno pise "voda"...
[ janus @ 06.03.2014. 20:10 ] @
Ja ne vjerujem u chemtrails famu!!!!
[ yolja624 @ 06.03.2014. 20:17 ] @
Pa kako da vjerujes... atmosfera je toliko velika da je smijesno da bilo sta sto covjek moze da prosipa po toj atmosferi moze da ima ikakav uticaj na istu...
Ali eto, mozgovi su cudo...
[ Miroslav Jeftić @ 06.03.2014. 20:17 ] @
Citat:
PeraII: U nedostatku argumenata najbolje je sve okrenuti sprdnji.
Naveo sa bar nešto kao argumente za razliku od par vas kojima je jedini argument vaše mišljenje i ništa više?!
To što si naveo nisu nikakvi argumenti već takođe obično mišljenje. Može tako neko da tvrdi da je Mesec od sira i sad treba neko da se polomi da dokaže da nije
[ janus @ 06.03.2014. 20:23 ] @
Ja ne kazem da neko nekada nije pokusao da izvede nesto slicno ,kao sto su pokusali u Vijetnamu,ali sistemsko "zaprasivanje" odredenih podrucja sa velikih visina jednostavno nije izvodivo
[ 3way @ 06.03.2014. 20:26 ] @
Citat:
PeraII:
Citat:
janus:
Poenta je da se raširi oblak i kontaminira što veću površinu a ne da pogode neki određeni cilj.
Kemtrejlsi su apsolutna glupost u koju niko normalan ne moze da poveruje.
Ono, kada bi neko, samo jednom, uradio hemijsku analizu tragova, umesto sto klasicno lupeta, podmece slike ili falsifikuje podatke, onda bih razmisljao o tome...a ovako...
[ PeraII @ 06.03.2014. 20:30 ] @
Citat:
3way: Kemtrejlsi su apsolutna glupost u koju niko normalan ne moze da poveruje.
Kako objašnjavaš kilometarske tragove iza aviona?
[ 3way @ 06.03.2014. 20:33 ] @
Zove su "contrail", poznati su jos od WW2, kada su avioni poceli da lete na vecim visinama, a to je oblak koji nastaje i nestaje kao svaki drugi oblak iz porodice Cirrus.
[ janus @ 06.03.2014. 20:34 ] @
Tajanstveni fenomen zvan kondezacija
[ jericho1405 @ 06.03.2014. 20:35 ] @
Stasaju nova pokoljenja na ES :) Izgleda da nisu upoznati jos sa UMZ. Hoce se obradovati kad upoznaju Ankalagona i ekipu :)
[ yolja624 @ 06.03.2014. 20:35 ] @
Citat:
PeraII: Kako objašnjavaš kilometarske tragove iza aviona?
Jbg, osnovna skola...
[ PeraII @ 06.03.2014. 20:49 ] @
Prvo da razjasnimo šta su Contrailsi. Contrail je uobičajen trag koji avioni proizvode tokom leta i predstavlja kondenzovani trag vodene pare koja se na tim visinama pretvara u sitne ledene kristale. Ti bezopasni tragovi ostaju u vazduhu nekoliko sekundi do maksimum par minuta.
Za razliku od Contrailsa, Chemtrailsi su takođe tragovi koji ostaju iza aviona samo što ti tragovi ostaju i po nekoliko sati i polako se pretvaraju u magličaste oblake tipa cirus.
Znači, klasična kondezacija ne može biti.
P.S. yolja, sikter!
[ janus @ 06.03.2014. 20:53 ] @
Zao mi je ,ali nisi u pravu."zivot" contrailsa zavisi samo od strujanja vazduha na time visinama i od zracenja sunca na iste.
[ yolja624 @ 06.03.2014. 20:54 ] @
Citat:
PeraII: Prvo da razjasnimo šta su Contrailsi. Contrail je uobičajen trag koji avioni proizvode tokom leta i predstavlja kondenzovani trag vodene pare koja se na tim visinama pretvara u sitne ledene kristale. Ti bezopasni tragovi ostaju u vazduhu nekoliko sekundi do maksimum par minuta.
Za razliku od Contrailsa, Chemtrailsi su takođe tragovi koji ostaju iza aviona samo što ti tragovi ostaju i po nekoliko sati i polako se pretvaraju u magličaste oblake tipa cirus.
Znači, klasična kondezacija ne može biti.
P.S. yolja, sikter!
Contrails - vodena para
Chemtrails - isto neka para, ali nije vodena... niko ne zna sta je, ali znaju da nije vodena.I oblaci tipa cirusi ne nastaju od vodene pare samo od chemtrailsa, sto dokazuje, neki moj... otrov, sta li je? .. Bravo logiko moja.
ps
Stani Foreste, stani...
[ 3way @ 06.03.2014. 20:55 ] @
Citat:
PeraII: Prvo da razjasnimo šta su Contrailsi. Contrail je uobičajen trag koji avioni proizvode tokom leta i predstavlja kondenzovani trag vodene pare koja se na tim visinama pretvara u sitne ledene kristale. Ti bezopasni tragovi ostaju u vazduhu nekoliko sekundi do maksimum par minuta.
Potpuno netacno. Kao i bilo koji drugi cirus, vreme zivota tragova zavisi od trenutnih uslova na datoj visini. Na primer, ono sto sam mozes da primetis je da ces cesce primecivati tragove i ciruse 2-3 dana pred promenu vremena sa suvog na vlazno...
[ yolja624 @ 06.03.2014. 20:56 ] @
Ma sta on zna... dzaba mu crtas...
ps.
Stani Foreste, Buba te ceka da lovite racice...
[ PeraII @ 06.03.2014. 21:11 ] @
Citat:
janus:
Zao mi je ,ali nisi u pravu."zivot" contrailsa zavisi samo od strujanja vazduha na time visinama i od zracenja sunca na iste.
Strujao je vazduh na tim visinama i ranije pa toga nije bilo. Na ovim prostorima se pojavljuje krajem 90-ih a u USA početkom 90-ih? http://www.galaksija.com/kemtrejls.htm
P.S. yolja, sikter!
[ yolja624 @ 06.03.2014. 21:12 ] @
Citat:
PeraII: Strujao je vazduh na tim visinama i ranije pa toga nije bilo. Na ovim prostorima se pojavljuje krajem 90-ih a u USA početkom 90-ih? http://www.galaksija.com/kemtrejls.htm
P.S. yolja, sikter!
a ti znas sta se desavalo prije 1990? Pa nisi ti tad bio rodjen...
ps.
Nista Foreste, samo ti plivaj...
[ 3way @ 06.03.2014. 21:13 ] @
Citat:
PeraII: Strujao je vazduh na tim visinama i ranije pa toga nije bilo. Na ovim prostorima se pojavljuje krajem 90-ih a u USA početkom 90-ih? http://www.galaksija.com/kemtrejls.htm
P.S. yolja, sikter!
Kao sto rekoh - netacno.
Inace, ne znam kakve veze ima "strujanje vazduha" sa bilo kakvim oblacima...
[ PeraII @ 06.03.2014. 21:16 ] @
Citat:
3way:
Inace, ne znam kakve veze ima "strujanje vazduha" sa bilo kakvim oblacima...
Citat:
janus:
[ janus @ 06.03.2014. 21:17 ] @
Citat:
PeraII:
Citat:
janus:
Strujao je vazduh na tim visinama i ranije pa toga nije bilo. Na ovim prostorima se pojavljuje krajem 90-ih a u USA početkom 90-ih? http://www.galaksija.com/kemtrejls.htm
P.S. yolja, sikter!
to je cista laz
[ 3way @ 06.03.2014. 21:17 ] @
@PeraII
Aha....pogresno sam shvatio da si odgovorao nekome :)
U svakom slucaju - ni (ne)strujanje, ni sunce, ni bilo sta drugo nece stvoriti chemtrail :)
[ yolja624 @ 06.03.2014. 21:18 ] @
Ma covjek ne razlikuje laz i istinu... on zivi u matriksu,
ps.
E sad se udavi Foreste :x
[ janus @ 06.03.2014. 21:20 ] @
Poenta je da bilo kakvo jace stujanje vaduha nece dozvoliti opstanak bbilo kakvog traila
[ PeraII @ 06.03.2014. 21:24 ] @
Citat:
janus:to je cista laz
Daj bar neki argument. Ja bar navedoh nešto, ti ništa. Gledajući razne forume i pisanja istih na ovu temu, sa prilozima kompetentnih ljudi, ispada da je ogroman broj ljudi naivan i neupućen?
[ 3way @ 06.03.2014. 21:26 ] @
Citat:
PeraII: Daj bar neki argument. Ja bar navedoh nešto, ti ništa. Gledajući razne forume i pisanja istih na ovu temu, sa prilozima kompetentnih ljudi, ispada da je ogroman broj ljudi naivan i neupućen?
Nijedan kompetentan covek nece reci nista na tu temu.
Ni jednu od onih stvari koje se prosipaju po forumima neces cuti od meteorologa ili avijaticara.
I da, oni jesu naivni, neupuceni, a cesto jednostavno bezobrazni.
I ne znasm sta tu ima posebno da se argumentuje. Proces nastanka contraila je poznat vec 70 godina, vrlo je prost i od tada se nije promenio.
[ Miroslav Jeftić @ 06.03.2014. 21:30 ] @
Citat:
PeraII: Daj bar neki argument. Ja bar navedoh nešto, ti ništa. Gledajući razne forume i pisanja istih na ovu temu, sa prilozima kompetentnih ljudi, ispada da je ogroman broj ljudi naivan i neupućen?
Naravno da su naivni i neupućeni, to i jeste sve što možeš da nađeš, neki ozbiljan peer-reviewed naučni rad sigurno nećeš naći.
avioni najvise zagadjuju i to 228 grama po km po putniku po autobildu. doticni avion predje za sat 1000km a ima oko 800 putnika i kapacitet rezervoara 310 tona koje potrosi za 15 hiljade km ili 15 sati.pa mozete izracunati koliko na sat ispusti neke mesavine pogresno nazvane contrails.
[ janus @ 09.03.2014. 07:57 ] @
Pa tko kaze da avionski motor svojim radom proizvodi vodenu paru?
A kada si vec postavio neki link ,trebao si procitati da je to bilo experimantalnno gorivo,pripravljeno za jedan od motora.
isto sepravi samo ne pise procenat sintetike.u vojnoj industriji je slicno verovatno ali dodaju jos nesto jer uglavnom iza vojnih aviona
ostaju tragovi a posto idu formacijski izgleda da je tako planirano zaprasivanje.
na prethodnoj strani nekoliko njih rece da je vodena para
sada sam pogledao i pdf i lepo si stavio karakteristike i sastav goriva i njegov uticaj naokolinu.
ali nema sastava izduvnih gasova ali nije ni bitan jer je hemijska mesavina a to i jeste moja poenta.
[Ovu poruku je menjao SASASTA dana 09.03.2014. u 10:46 GMT+1]
[ janus @ 09.03.2014. 09:54 ] @
Zgadenje i trovanje od izduvnih gasova ,naravno da postoji ,ali to je daleko iz nekog planskog "zaprasivanja"
Ne tvrdim da nije bilo pokusaja i da ih jos uvijek nema,ali sama ideja o chemtrails-ima kao masovnoj pojavi je nemoguca ,narocito uz upotrebu civilnih aviona.
Ima na ovome formumu ,koliko se sjecam,gospode koja rade u kontroli letenja ,pa bi nam oni mogli reci vise o broju preleta vojnih aviona preko nase teritorije.
[ flighter_022 @ 09.03.2014. 23:33 ] @
Svi se izgleda pravimo da ne znamo, a znamo, da se u Jet-1 i Jet-2 tajno dodaje di-hidrogen-monoksid, koji je eventualno zasoljen drugim sporednim supstancama a kojima je primarna svrha brzo nestajanje tragova (tj. nestanu za nekoliko sekundi ponastajanju, zbog znacajno snizene tacke isparavanja, veoma bliske Mebijusovoj tački). Ovo se radi od kako su, prvo elisni, a zatim i mlazni avioni uspevali da krstare na visinama od preko 10,000 metara, a to je prilicno dugo. E, sad, fora je u tome sto ce nam se zbog delovanja navedenih supstanci na ljudski organizam, uskoro poceti pojavljivati krljust, a ako neko dobije izduzene zenice, puna kapa. Zakljucak izvucite sami.