[ CakNoris @ 26.03.2014. 17:23 ] @
Kod komsinice u kuci radnik EPS je pogresno spojio žice i pustio 380v kroz kućnu instalaciju.
Svi električno uređaji koji su bili povezani na struju su sprženi.
Neki od uređaja koji su sprženi su:
- Veš mašina,
- TV,
- Računar,
- Monitor,
- Štampač,...

U EPS-u kažu odnesite uređaje u servis i dostavite nam račune, platićemo vam.
Ni na insistiranje niko iz EPS-a neće da dođe da popiše neispravne uređaje.
Kažu samo da se čuvaju svi rezervni delovi i da se skupe računi iz servisa, a da će oni da isplate sve.

To mi je mnogo sumljivo.
Šta ako neko napiše da je imao 10 računara od min 1000EUR, 4 frižidera od 2500EUR, Veš mašinu od 1000EUR itd?
Realno, moguće je doći do ovakvih neispravnih uređaja i odneti ih u servis.

Takođe, šta da se radi sa uređajima koji su van garantnog roka, odnosno za koje ne mogu da se kupe delovi i samim tim ne mogu da se poprave.
Npr. Moduli RAM memorije DDR1 i DD2 ne mogu novi da se kupe. Starije ploče ne podržavaju mnoge novije računarske komponente.

Jel ima neko iskustva sa ovim?
Šta mislite da li mora da se nosi računar u ovlašćeni računarski servis ili može u bilo koji računarski servis?
Uzgred radi se o računaru sastavljenom od komponenti kupljenih na više mesta, tako da, ukoliko se šalje u ovlašćeni servis, treba da se rasklopi računar i da se šalje na 3 različita mesta.
[ Predrag Supurovic @ 26.03.2014. 18:12 ] @
Nisam lično imao iskustvo ali znam par ljudi koji jesu. Sve je bilo nadokadjeno.
[ Java Beograd @ 26.03.2014. 19:05 ] @
Citat:
CakNoris:Kažu samo da se čuvaju svi rezervni delovi i da se skupe računi iz servisa, a da će oni da isplate sve.
Pa ako ovako kažu, zašto ne uraditi ovako ?
Odnese komp u neki servis koji je zvanično registrovan (zbog računa i pečata) i kaže "popravi šta se može, zameni šta se mora, samo neka radi".
Isto i za štampač, i za TV, i za veš mašinu.

Ne valja biti alav. Niko nije lud da domaćinstvu isplati štetu za 10 pokvarenih televizora i 10 veš mašina.

[ trivo @ 26.03.2014. 20:18 ] @
Imali isti slucaj pre jedno 10 godina u firmi,sve se stopilo,niko nije ni bio tad u objektu pa je velika sreca da nije doslo do pozara.
Sve su nadoknadili bez nekih velikih pitanja i zezancija,koliko se secam nosili smo racune i zapisnike od servisera.
[ anon70939 @ 26.03.2014. 20:23 ] @
i lepo zato sto ne moze da ti se stavi nova DDR1 memorija, neka ti lepo zamene onda plocu, da bi mogli da stave DDR3, pa onda neka stave i CPU jer jbg, drugi socket. A posto onda je PCI-E ploca, onda mora i druga graficka... Sve to lepo napakuj, i njima daj stare delove. Ako vec oni zele takav nacin.

Ili jos bolje imas sigurno nekog drugara koji ima neki servis. Lepo uzmi skupe pokvarene komponente, i naplati im to... Ako su takvi cobani da im nije u interesu da dodju da popisu, nego su to vec drzavne pare, onda ih oderi
[ KrkaCiC @ 26.03.2014. 22:02 ] @
I ja se slazem sa svim iznad napisanim,posebno sa zadnjim

Inace,deda imao slicnu situaciju pre mozda godinu dana,i isplatili jesu ali je cekao cini mi se 3-4 nedelje. Isplatili su na racun.

I bila je ista prica odnesi u servis (tv je bio u pitanju) i donesi racun iz servisa. Na moje pitanje tipu iz eps-a sta da je odneo 3 zamrzivaca,2 televizora... on se nasmejao i rekao da znaju oni po potrosnji struje i strukturi domacinstva da on moze imati 1 tv i 1 zamrzivac,a i kad je eps dolazio kod njih u selo usled kvara,deda je rekao da je crkao tv samo
[ mr. ako @ 26.03.2014. 23:21 ] @
Sve je to lepo, ali te drzavne pare su, u stvari, vase/nase pare... :/
[ Bik Koji Sedi @ 27.03.2014. 00:34 ] @
Svejedno, nositi sve te uređaje, cimati se sa servisima... Dužni su oni i neku sumu za utrošeno vreme, trud, vreme provedeno bez osnovnih uređaja u domaćinstvu. To ne nude da nadoknade?
[ anon70939 @ 27.03.2014. 07:51 ] @
Tako je. Znaju da naplate debele kamate ako zakasnis neki dan sa placanjem... Valjda bi trebalo i obrnutu, da oni plate neku kamatu, kad slucajno SPRZE sve uredjaje.
Ja sam za moje uredjaje i delimicno emotivno vezan, jer sam ih godinama skupljao, uklapao... Ne bih voleo nikakvu nadoknadu za njih. Jednostavno bih voleo samo da mi ne spali niko iz EPSa.
[ CakNoris @ 27.03.2014. 15:17 ] @
Ne mogu oni da znaju po potršnji struje da li držim upaljen bojler od 80L ceo dan ili mi radi 10 računara.
I koliko dugo onda da se čuvaju stare komponente i stara računarska oprema?
Obzirom da je sprženo i nepopravljivo, da li treba da im tražim da napišu iznos koliko oni cene da vredi računarska oprema?
Ako oni ne napišu cenu, kako se onda utvrđuje cena?

Jel u redu da mi napiše potrvrdu firma koja je registrovana kao:
DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU I PROMET RAČUNARA XYZ Beograd
Šifra delatnosti: 4651
Naziv delatnosti: Trgovina na veliko računarima, računarskom opremom i softverima

Od kojih inače kupujem računarsku opremu ili moram da tražim nekog drugog?
[ KrkaCiC @ 27.03.2014. 15:33 ] @
Mislim da ako nege u delatnosti pise servis racunara da onda moze.
[ Lavlja_Jazbina @ 27.03.2014. 21:21 ] @
Po meni,mozda ti je smesno ali angazuj advokata.Zasto.Ima jedno 16-17 godina,dunav osiguranje
i osigurao u lokalu racunare itd.Bio isto neki slus i doslo se do vrednosti racunara,PA AMORTIZACIJA.Elem.Mogao sam da
kupim hard disk.Ti sad sam zakljuci kako ce to biti ili ne biti,pitanje je sad..
[ Deep|Blue @ 28.03.2014. 08:47 ] @
USlovno rečeno, ne plaća EPS to svojim sredstvima. već su osigurani kod Dunava.
S vremena na vreme koriste caku, da traže broj zapisnika kada ste prijavili kvar telefonski.
Imao sam priliku da njihovi operateri nisu službeno zaveli poziv i reklamacaiju, pa mi je zahtev za odštetu odbijen.
[ Boris Tadić @ 29.03.2014. 07:21 ] @
To su očigledne mahinacije budžetskim sredstvima, tajkunsko-serviserska sprega.
[ Deep|Blue @ 31.03.2014. 11:34 ] @
Kakve sada mahinacije?!
EPS je konačno počeo malo da odgovara za svoje greške.