[ zoki19 @ 25.04.2014. 15:01 ] @
| Pozdrav svima ,imam problema sa stranim aparatom za varenje co2.nemogu da procitam koje je marke ali evo u cemu je problem.Kada sam ukljucio aparat nije hteo da gura zicu a sve je radio.Otvirio sam elektroniku i tu sam video dva ista releja od kojih jedan kad se pritisne dugme nije ukljucivao .Otvorio sam ga i malo prosmirglao,i kada sam ga vratio sve je proradilo ali evo i problema zbog koga se javljam.Potenciometar koji sluzi za podesavanje brzine zice je stavljen neki od 50 k i kad ga podesis na odredjenu brzinu on varira (guranje zice),ustvaru ima opseg podesavanja mali samo od 3-do-4,ako ga stavim ispod 3 motor stane ne gura zicu a ako ga stavim na 4-5- onda je prebrzo.Samim tim i varenje je kratkog vara i prsti.Probao sam sa drugim potenciometrom ali isto se desava kao i sa ovim.Nisam jos rekao da je onaj drugi relej za pustanje gasa i on radi.Na elektonskoj ploci ima i samo jedan (triak,tranzistor..) ne znam sta je oznaka mu je --S4010L ne znam dali da probam njega da menjam..Ako je neko mozda imao ovakav problem neka pomaze...Hvala..\\\\\\\\poz..Zoki.. |
[ Darko_zed @ 25.04.2014. 20:13 ] @
Daj neku sliku tog aparata to jest kartice
[ zoki19 @ 25.04.2014. 22:20 ] @
Sutra cu da slikam i postavicu...Poz..
[ zoki19 @ 27.04.2014. 19:56 ] @
Darko usrafio sam elektroniku i malo ocistio mase i ovo proradilo ,evo radi ko zmaj.Sada mi nije jasno sta je uopste bilo u svakom slucaju hvala na podrsci i javljanju...Poz...Zoki...
[ predrag972 @ 01.08.2014. 12:05 ] @
Pozdrav. Imam pitanje za Darka. Od skoro imam co2 aparat varstroj 1600, nekoristim ga nesto veoma cesto ali sam primetio da prilikom varenja nema konstantnost u radu tj kao da secka prilikom varenja. Na oko normalno vuce zicu, i neprimecujem da tu ima nekakav problem , a mozda i gresim. Pokusavao sam na potenciometru za brzinu zice, i tu je mozda malo ravnomerniji rad kada je dotok zice minimalan. Sta bih tu mogao biti problem,.
[ gigamg1 @ 02.08.2014. 21:16 ] @
Nije ti dobro podešena brzina žice. Nije to samo - uhvatiš pištolj i variš.
Možda ti je i uključeno tačkasto zavarivanje
[ Darko_zed @ 03.08.2014. 09:40 ] @
Generalno moze biti problem da zica nije uskladjena sa datom situacijom to jest snagom na kojoj varis .
Moras traziti gore dole po milimetar pomeranje tockica dok ne ubodes tacne parametre.
--Kod ovih aparata to jest svih MIG-MAG aparata je bitno da je ''DIZNA'' dobra jer upravo i ona diktira stabilnost u radu i da je buzir u poli kablu kroz koji prolazi zica bude dobar . Sve ovo mora biti dobro da bi aparat radio konstantno i lepo razlivao var u materijalu koji se zavaruje . Moze biti i da je uzrocnik toga nesto drugo u samom aparatu od motora(mehanizma) ,dioda , elektronike(trijaka) pa cak i samog trafoa i prigusnice ali to je dosta redje kao uzrok mada se i to ne treba iskljuciti .
Inace ovaj aparat nema opciju tackastog zavarivanja .
Pozdrav
[ predrag972 @ 03.08.2014. 12:47 ] @
Hvala na odgovoru. jedino ostaje da proverim poli kabal, jer sve ostalo tj dizna, soba... je novo, motor lepo vuce zicu i na prazno nema tih da nazovem seckanja. Takodje sam pokusavao stelovanje na potenciometru ali i dalje kao da ,, kljuca kada vari,,.
Ukoliko neresim eto mene kod vas Darko. Jer sam o vama cuo samo reci hvale a i drug mi je kod vas pojacavao namotaje na co2 aparatu i ekstra je odradjeno, sto se i sam resavam da odradim.
Pozdrav i jos jednom hvala.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.