[ Lala 021 @ 09.05.2014. 08:48 ] @
| Presla je preko 240000km, ne mogu da dodjem do informacije kad je menjan zupcasti remen pa me interesuje da li ce u slucaju kidanja, napraviti vecu stetu (osteceni ventili, klipovi idr) ili ce samo stati motor. |
[ vladd @ 09.05.2014. 09:50 ] @
Sta te briga kada je menjan remen, ulje i filteri, kada kupis auto star 15 godina sa pola miliona km u tockovima, MENJAS SVE potrosne elemente, ako mislis da ga vozis neko vreme.
[ deki111 @ 09.05.2014. 10:24 ] @
Taj 1.8d ima dva zupčasta remena. Kad pukne onaj koji pokreće pumpu visokog pritiska, na motoru nema štete, osim što naravno ne može da radi. U slučaju pucanja "glavnog" razvodnog remena pored krivljenja ventila na tom motoru može doći i do loma bregaste.
Što kaže Vladd, ne razmišljaj kad je menjano, već ti zameni preventivno.
[ Lala 021 @ 10.05.2014. 07:39 ] @
Zahvaljujem na informacijama. Auto je zajednicki, vozimo ga zet i ja (delimo troskove). Vec smo 4x radili redovan servis (ulje, filteri) a pre dve godine i remont bosch pumpe. Sad sam penzioner u provinciji i sve sto radim, radim sebi ili prijateljima (ovo za vladd-a, odgovori su mu dobri i ozbiljni, mislim na druge grupe). Moje misljenje je da vecina majstora radi posteno, samo ako zivi od svog zanata, nema vremena za obimna ispitivanja (dijagnoze). Moram da pohvalim i e.s trazio sam savete na vise foruma i u velikom broju slucajeva sam dobio konstruktivne savete
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.